Happy Anniversary Yang Ke 3 Sayang

Happy Anniversary yang ke 3 ye sayang. Maafkan daku kerana terlupa untuk membuat ucapan padamu disebabkan terlalu leka ber YM. Jangan gelak ye korang. Semalam 15/10/10 maka genaplah usia blog cik tom yang tersayang ni berumur 3 bulan. Yeay!! Kalau bayi 3 bulan pandai apa ek?? Walaupun masih dikira newbie tapi Alhamdulillah dapat juga cik tom lalui segala kepayahan berblog ni. Dari permulaan entry pertama cik tom, Assalamualaikum w.b.t & Salam 1 Malaysia. Rasa nak gelak pun ada baca entry ni. Yelah budak baru belajar. Habis warna cik tom guna dalam entry.


Sejujurnya, cik tom belajar dunia blog ni dari zero tak tahu apa-apa. Dan permulaan berblog cik tom tak tahu pun apa tue nuffnang, buffered earning dan metered earning. Siap buat entry tanyakan apa tue buffered earnings? Kemudian blog cik tom telah ditegur oleh seorang blogger sebagai blog yang serabut kerana pasang iklan nuffnang yang float. So, buat kali pertama cik tom modified blog cik tom dapat dilihat pada entry kasi touch up sikit.


Cik tom berusaha untuk buat blog yang terbaik supaya semua orang suka singgah tapi sekali lagi cik tom ditegur Aku nak muntah tengok blog ko!! Blogger tue nak muntah tengok background blog cik tom gambar tomato. Dan sekali lagi cik tom amik inisiatif modified lagi dan tukar layout blog buat kali ke 3. Ramai yang puji cantik walaupun pada hakikatnya cik tom tak suka design blog tue.


Tapi teguran tak berhenti setakat tue apabila buat kali ke 3, blog ni ditegur lagi kerana lambat sangat nak load. Blog ni asyik ditegur dengan bahasa yang kasar. Masa tue rasa down sangat siap rasa juga nak berhenti berblog. Yelah asyik ada je yang tak kena.


Cik tom fikir mendalam tak mahu patah semangat dan cik tom pun mula belajar explore semua tentang blog. Habis blog cik tom jelajah untuk mencari ilmu dunia berblog. Cik tom tebalkan je muka ni tanyakan itu dan ini pada blogger lain. Alhamdulillah ada yang baik melayannya dan ada jugak sebelah mata pun tak pandang pertanyaan cik tom ni.


Tertukar la layout baru blog ni buat kali ke 4 di Blog Renovation. Alhamdulillah itu la layout cik tom sehingga sekarang. Tapi cik tom rasa bersyukur juga sebab ada hikmah tersembunyi di sebalik semua teguran blogger tue. Teguran tue buat cik tom semangat nak belajar pasal dunia blog. Belajar bab coding2 yang agak memeningkan kepala. Thanks pada semua teguran korang tue ye.


Oleh sebab tue walaupun dikira newbie, apabila ada bertanya pasal apa-apa dunia blog cik tom akan bantu selagi mampu dan juga buat tutorial. Maaf bukan niat buat tutorial untuk berlagak ke apa tapi cik tom masih teringat kesusahan diri cik tom bila tanya blogger ada langsung yang tak layan. Kalau kita share ilmu yang ada walau sedikit, insyaAllah akan bertambah berkatnya.


p/s: Terima kasih pada kawan-kawan blogger yang banyak membantu bagi semangat dan juga sudi berkawan dengan cik tom πŸ˜‰

Sumber gambar: http://cahayacinta.com & http://greencheva.blogspot.com

Sharing is caring

ciktom

Cik tom seorang part time blogger yang sangat sukakan dunia blogging dan buah tomato. Mula menulis blog 15 Julai 2010. Menaip segala ilham dari akal fikiran dan hati ke dunia alam cyber. Sebarang persoalan atau pengiklanan/advertorial/review sila hubungi ciktom; tomatogurl86[at]gmail.com...gantikan [at] dengan @

77 thoughts on “Happy Anniversary Yang Ke 3 Sayang

  • October 16, 2010 at 4:44 am
    Permalink

    Clap2.. Tahniah.. hehe.. Keep up a good work.. Jadikan apa yg mendatang sebagai satu inspira.. eh? inspirasi.. hehe..

    Reply
  • October 16, 2010 at 4:49 am
    Permalink

    tahniah ciktom sebab dlm 3 bulan jer ciktom grow up dgn begitu hebat…

    blog ciktom lansung x nmpk mcm budak baru belajar…

    teruskan berblog, belalang support dari belalang…(ayat x hengat punya)

    kuikuikui…

    Reply
  • October 16, 2010 at 5:10 am
    Permalink

    waaa..macam2 susah datang sebelum nak datang nye senang tu kan cik tom..caya r cik tom…anda mmg kuat!!hak2…

    Reply
  • October 16, 2010 at 5:27 am
    Permalink

    Tahniah cik tom.. teguran demi teguran diterima. bagus sebab cik tom amik semua tu sebagai kekuatan untuk terus menjadi yang tercantik.

    psstt!! Myna suka tengok header cik tom. hik3x.

    Reply
  • October 16, 2010 at 5:32 am
    Permalink

    blogging ni kalo sirius mcm2 ley dpt. dlm sebulan bsenye mcm2 kite dah blaja

    Reply
  • October 16, 2010 at 5:37 am
    Permalink

    salam cik tom

    tahniah yea dlm masa 3 bulan blog cik tom dh ramai peminat..itula power bw kan..bagus..teruskan berblog..

    p/s : nanti cik tom buat pilihan watermark kt sini yea… http://syamiladesign.blogspot.com/2010/09/watermark-logo.html

    text tu nanti gantikan ngn yg cik tom punya…. gtaw kt kotak komen nk letak text apa…

    Reply
  • October 16, 2010 at 5:37 am
    Permalink

    saya pon budak baru belajar gak c tom!

    Reply
  • October 16, 2010 at 5:52 am
    Permalink

    Congrtats Cik Tom…
    Even u still new in blogging
    but it show that u r great in blogging…

    Reply
  • October 16, 2010 at 6:02 am
    Permalink

    tahniah… semoga lebih berjaya lagi

    Reply
  • October 16, 2010 at 6:07 am
    Permalink

    huhu..tahniah..semoga lebih berjaya lepas ni.. kena belajar dgn ciktom ni..haha πŸ˜›

    Reply
  • October 16, 2010 at 6:13 am
    Permalink

    selamat ulangtahun sayang

    Reply
  • October 16, 2010 at 6:14 am
    Permalink

    hepi anniversary tomatogurlslife.blogspot.com…heheee~~..sy igt kan blog cik tom nie dh lame, waaa sgt expert la cik tom kire nye..blog mantop abessss…=))

    Reply
  • October 16, 2010 at 6:24 am
    Permalink

    Ye laaa…

    igtkn dah lama…rupanya bdk kecik ni "gedebe" juga dlm dunia blog ni…Pakwi salute laa…
    Pakwi time boring n nk lepas perasaan je masuk blog ni..kdg2, brminggu hilang…bukan pemain blog yang tegar…apa2 pun tahniah wahai Cik Tom…usaha yg murni Tuhan tolong…InsyaAllah….

    Reply
  • October 16, 2010 at 6:25 am
    Permalink

    mur 3 bulan ni meniarap je..
    tp Cik Tom dah berlari laju….

    Pakwi dah brbulan2..tp meniarap lg..ahaks….

    Reply
  • October 16, 2010 at 6:45 am
    Permalink

    happy anniversary for blog tom tom bak. πŸ™‚

    teguran membina, elok untuk kita ikut, demi kebaikan kita.

    teruskan berblog cik tom. πŸ™‚

    Reply
  • October 16, 2010 at 6:47 am
    Permalink

    @aretikz: tenkiu2..thanks sgt2 kat atik atas segala semangat dan jadi pendengar terbaik!!

    Reply
  • October 16, 2010 at 6:48 am
    Permalink

    @belalang: tenkiu bg support..jom sm2 happy blogging..

    Reply
  • October 16, 2010 at 6:49 am
    Permalink

    @mish: semangat kena kental..mish pun camtu jugak..huhu

    Reply
  • October 16, 2010 at 6:50 am
    Permalink

    Cik Tom buat akak terkedu dan tersebak kejap bila baca n3 nih. Sama sebijik macam cite diri akak je. Akak pun mula dari zero.Sbnor nyer sampai arini pun masih tak paham camne blog org lain ada iklan nuffnang…tapi akak respek dan kagum betul ler cik tom ni kuat semangat.Semoga cik Tom terus berjaya!

    Reply
  • October 16, 2010 at 6:50 am
    Permalink

    @myna: cuba mengambil teguran sebagai semangat..huhu..

    tengs..tue header anish yang buatkan tau..bukan cik tom..credit to her πŸ˜‰

    Reply
  • October 16, 2010 at 6:51 am
    Permalink

    @macy: betul kalau serius macam boleh dapat..tp cam cik tom bukan blogger tegar..walau xkerja lg masih byk menda lain kena buat..huhu

    Reply
  • October 16, 2010 at 6:53 am
    Permalink

    @syamila: yup..tenkiu akak..nati cik tom fikir dulu ek..

    Reply
  • October 16, 2010 at 6:53 am
    Permalink

    @qu aniza: takpe kita sama2 belajar ye πŸ˜‰

    Reply
  • October 16, 2010 at 6:55 am
    Permalink

    @fieza: tenkiu dear…same with u too dear πŸ˜‰

    Reply
  • October 16, 2010 at 6:56 am
    Permalink

    @bayu: tengs…semoga bayu pun camtu..

    Reply
  • October 16, 2010 at 6:57 am
    Permalink

    @rongak: tQ..rongak lagi pandai..sama2 la kita saling tolong menolong ye..happy blogging..

    Reply
  • October 16, 2010 at 6:58 am
    Permalink

    @secantikmanis: tenkiu dear!

    Reply
  • October 16, 2010 at 6:59 am
    Permalink

    @ladyana: tenkiu..takde la..biase je..banyak lagi blog yang mantap..

    Reply
  • October 16, 2010 at 7:01 am
    Permalink

    @pakwi: xdok gedebe eh..huhu…blog pakwi best..ade puisi walaupun ciktom xberapa faham..tp best ayatnye..

    Reply
  • October 16, 2010 at 7:02 am
    Permalink

    @robot sakti: yup..tenkiu πŸ˜‰

    Reply
  • October 16, 2010 at 7:03 am
    Permalink

    @ain: takpe akak..jom kita bersemangat untuk terus berblog selagi mana yang mampu πŸ˜‰

    Reply
  • October 16, 2010 at 7:04 am
    Permalink

    Haha..
    Sedih je bc kesah blog ko ni ek..
    Aku igt lg ms aku 1st masok blog ko dulu rs cm budak2 sklh je..
    Header ko siap ade wajah ko tunduk malu kan kalo x silap..
    Hehe..
    Tp skrg blog cik Tom hebat siot!
    Tahniah..

    Reply
  • October 16, 2010 at 7:33 am
    Permalink

    owh tahniah dear….semoga lebih maju lagi…cha-yook2…=]

    Reply
  • October 16, 2010 at 7:43 am
    Permalink

    ingatkan dah bertahun cik tom berblog, rupa nya baru 3 bln…cik tom memang hebat, dah kira otai dh ni…blh buat tutorial, segala entri cik tom bernas, akak suka..tahniah cik tom, teruskan berblogging, jgn mengalah…superb cik tom..

    Reply
  • October 16, 2010 at 8:33 am
    Permalink

    Tom, Tahniah and happy ulangbulan..lum tahun kan..hehhee…Tom memang hebat, sangat2 hebat..tu ikhlas tau dari ellen..banding ngan ellen yang buat n3 pun tak tau apa benda..apalagi nak renovate2 Blog ni..lagi hampeh!!…congrats dear and teruskan usaha..caya Tom..hehe

    Reply
  • October 16, 2010 at 8:57 am
    Permalink

    tahniah cik tom~
    walaupon mcm yg cik tom ckp…
    cik tom org baru…
    tp mar kagum ngn cik tom…
    pd mar cik tom mmg pro la…

    congrats btw~

    Reply
  • October 16, 2010 at 9:29 am
    Permalink

    tahniah ciktom smakin sukses ehehe =)

    Reply
  • October 16, 2010 at 9:29 am
    Permalink

    cik tom…

    akak gagahi jugak komen sini walau tenet sejak pgi slow mlow..

    kagum betul sb besdey ke-3 bulan..kalu baby..dah nak meniarap nih..baby cik tom advanced..dah berjalan2..ngeh3..

    hepi besdey n hepi2 blogging…

    ***ni kali ke-3 try komen tau..kot2 keluar 3..cik tom jgn mare ek..hehe

    Reply
  • October 16, 2010 at 9:50 am
    Permalink

    tahniah keatas blog yg cute ni…nanti ajor jeman ye

    Reply
  • October 16, 2010 at 9:58 am
    Permalink

    mari ajar Encik MT camna nak berjaya dalam ilmu berblog.haha~

    Reply
  • October 16, 2010 at 10:10 am
    Permalink

    Salam cik tom.. Blog che tom tua sebulan dari blog lady..blog lady lahir 22 Ogos 2010. :).. tapi blog che tom ramai peminat..camne ciktom wat ek? ajarila gue .. dulu lady x tahu ape itu bw.. ingatkan black n white πŸ˜›

    Reply
  • October 16, 2010 at 10:31 am
    Permalink

    tahniah ye cik tom..
    sedih je bace entry ni.
    huhu..
    teringat pulak
    detik2 mula2 berblog dulu..

    Reply
  • October 16, 2010 at 11:14 am
    Permalink

    Tahniah Tom sayang…kecik pada usia,tapi matang penampilannya…cewahh…

    ambik award kat umah akak yek…

    Reply
  • October 16, 2010 at 11:15 am
    Permalink

    tahniah!!

    Reply
  • October 16, 2010 at 11:26 am
    Permalink

    tahniah kerana kejayaan cik tom..
    moga terus sukses yer πŸ™‚

    Reply
  • October 16, 2010 at 12:52 pm
    Permalink

    @tieah: wakakaka…ingat lagi tieah ek kat header lama blog cik tom ye..yang gambar budak2 tue la cik tom..hak3..

    Reply
  • October 16, 2010 at 12:52 pm
    Permalink

    @yatyCK: tenkiu..jom sama2 maju ke hadapan πŸ˜‰

    Reply
  • October 16, 2010 at 12:53 pm
    Permalink

    @sweetsal: thanks akak sebab selalu bagi semangat kat cik tom..sayang akak..huhu

    Reply
  • October 16, 2010 at 12:54 pm
    Permalink

    @ellen: blog ellen lagi maju dari cik tom..follower beribu2..tahniah tau ellen..happy blogging πŸ™‚

    Reply
  • October 16, 2010 at 12:55 pm
    Permalink

    @mar: tenkiu..semua blog hebat dan pro..cik tom suka blog mar…cantik dan entry english yang best!nak cuba jugak buat entry in english..huhu

    Reply
  • October 16, 2010 at 12:56 pm
    Permalink

    @miss: tenkiu miss..miss pun sama makin sukses..

    Reply
  • October 16, 2010 at 12:57 pm
    Permalink

    @sarah: terharu pulak sebab akak susah payah dtg komen jgk..takpe akak..kalau tenet slow tak yah la komen ek..cik tom faham..

    tenkiu tau n happy blogging ye akak πŸ˜‰

    Reply
  • October 16, 2010 at 12:58 pm
    Permalink

    @jeman: insyaAllah..meh la kita sama2 belajar..

    Reply
  • October 16, 2010 at 12:59 pm
    Permalink

    @encik MT: tue dah bg tips percuma..jangan patah semangat dan teruskan explore untuk belajar tentang dunia blog..paling utama kena rajin bertanya πŸ˜‰

    Reply
  • October 16, 2010 at 1:01 pm
    Permalink

    @ladybird: mana ade peminat??ni semua kawan cik tom bukan peminat..hehe..

    owh beza sebulan je ek..dulu ciktom tak tahu jugak bw tue pe..ingatkan bw=bawa..hahaha…

    Reply
  • October 16, 2010 at 1:02 pm
    Permalink

    @diana: eh2 akak pulak sedih ingat kenangan baru berblog..sabar ek akak..sekarang akak dah berjaya n femes amos lagi..huhu

    Reply
  • October 16, 2010 at 1:03 pm
    Permalink

    @cikgu nurin: tenkiu akak…thanks tau sudi singgah dan bagi award..sayang akak..

    Reply
  • October 16, 2010 at 1:03 pm
    Permalink

    @anis: tenkiu dear πŸ™‚

    Reply
  • October 16, 2010 at 1:04 pm
    Permalink

    @sop: huhu..tenkiu dan semoga bro sop terus sukses jugak..dan terima kasih kerana sudi share ilmu sebelum ni πŸ˜‰

    Reply
  • October 16, 2010 at 1:12 pm
    Permalink

    salam cik tom kesayanganku…
    maaf lambat balas…
    sy hari ni ade event kat ukm….
    bestnye entry cik tom…
    suker sy bace…
    heheheh
    sy ni mudah putus asa..
    ade orang tegur jer…
    setahun sy x berbloging…
    hehehhe kuat mjuk ni…
    elok x???

    Reply
  • October 16, 2010 at 1:24 pm
    Permalink

    tahniah ciktom!!! yuyunkkk ciktom! hahaha…

    Reply
  • October 16, 2010 at 1:51 pm
    Permalink

    baru 3 bulan cik tom berblogging? biar betul?
    dh mcm otai je tgok.. huhu..
    nway, tahniah coz mampu berdiri teguh wlaupun baru 3bulan.. πŸ˜€

    Reply
  • October 16, 2010 at 5:41 pm
    Permalink

    hepi anivesary…

    Reply
  • October 16, 2010 at 7:05 pm
    Permalink

    nak dekat dgn tarikh annvsary kami..hehe
    kami pn sama mula2 berblog, ntah apa2, bru belajar mmg ada byk yg kita tak tau, yg pnting skang kita da brubah kearah yg lebih baik.. blog cik tom yg cute,,:)

    Reply
  • October 17, 2010 at 12:23 am
    Permalink

    hepi eni BERSERI………… semoga blog nie bertambah2 serinya nanti……=)

    Reply
  • October 17, 2010 at 1:08 am
    Permalink

    congratss my swety..dah 3bulan ek..baru lg 2..tp cik tom lg mahir dr fyza dlm b'blog nie..padahal fyza lg lama kot..huhu..keep it up dear!

    Reply
  • October 18, 2010 at 8:36 pm
    Permalink

    @ustaz: jangan cepat majuk dan patah semangat..teruskan berblog..huhu

    Reply
  • October 18, 2010 at 8:37 pm
    Permalink

    @gomok9endek: tenkiu dear πŸ˜‰

    Reply
  • October 18, 2010 at 8:38 pm
    Permalink

    @solihin: yup baru 3 bulan..thanks..solihin pun apa kurangnya..

    Reply
  • October 18, 2010 at 8:41 pm
    Permalink

    @pencacai alim : tQ..

    Reply
  • October 18, 2010 at 8:42 pm
    Permalink

    @life kami: yup yang penting berubah untuk menjadi lebih baik..tenkiu πŸ˜‰

    Reply
  • October 18, 2010 at 8:43 pm
    Permalink

    @sofia: tQ..harap2 begitu la..

    Reply
  • October 18, 2010 at 8:44 pm
    Permalink

    @fyza: maybe sbb ciktom byk masa free..fyza kan sibuk..huhu…takpe blog fyza hebat…ramai suka jenguk πŸ˜‰

    Reply
  • October 18, 2010 at 8:45 pm
    Permalink

    @syamila: dah dapat watermark..cantik..tenkiu ^_^

    Reply
  • April 18, 2011 at 12:45 am
    Permalink

    slm..ingtkan sayang mana je tadi..jeles tahu..hahaaaa

    *nak komen sesuatu blog tu boleh je,tuk kebaikan bersama..tapi tak perlu nak maki hamun bagai2..cian ciktom,takpe..skg ni ciktom antara blogger otai yang disegani..thniah yunkkkk..lalalaaaa~^–^

    Reply
    • April 22, 2011 at 11:05 pm
      Permalink

      sayang blog la..huhu…maybe diorang punya komen ke arah kebaikan cuma caranya je agak kasar..hee…

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE