Hapuskan Air Matamu Dengan Azam Baru

Asslamualaikum dan Salam 1 Malaysia…..

Adeh segan pulak bila baca entry semalam. hehe… Memang rasa down giler. Sekarang cik tom dengan azam baru. Azam baru untuk takkan putus asa cari kerja. Semua ni terima kasih kepada seorang akak yang cik tom jumpa masa taklimat dan interview terbuka PUNB (Perbadanan Usahawan Nasional Berhad) pada pagi tadi.

Kak ma banyak bagi nasihat kat cik tom supaya jangan cepat give up. Dia banyak cerita pengalaman hidup dia. Lagi teruk tapi dia tak pernah patah semangat. Dan terus melangkah maju ke hadapan. Sekarang kak ma dah ada bisnes sendiri dan nak tambah modal untuk kembangkan bisnes. Terima kasih sangat2 akak. semoga bisnes akak sukses ye.

Alhamdulillah rasa tenang sebab boleh share masalah dengan orang yang betul2 pernah rasakan apa yang cik tom rasakan. Balik rumah pulak, cik tom buka blog. Banyak moral support dari kawan-kawan. Terima kasih sangat2 ye. Rasa kembali bersemangat dengan azam baru.

now im happy

Dengan mood yang kembali ceria. Cik tom nak teruskan cadangan untuk buat satu segmen review blog bersempena usia blog ni 5 bulan. Syarat2nya? Bila?? Nantikan entry terbaru yang akan di update.

p/s: nak balas jejak di komen dulu. πŸ™‚

Sharing is caring

ciktom

Cik tom seorang part time blogger yang sangat sukakan dunia blogging dan buah tomato. Mula menulis blog 15 Julai 2010. Menaip segala ilham dari akal fikiran dan hati ke dunia alam cyber. Sebarang persoalan atau pengiklanan/advertorial/review sila hubungi ciktom; tomatogurl86[at]gmail.com...gantikan [at] dengan @

57 thoughts on “Hapuskan Air Matamu Dengan Azam Baru

  • December 15, 2010 at 8:02 am
    Permalink

    hehe.kuatkan semangat cik tom.

    try lah hantar resume kat MBKT.
    abah iqa pegawai kat situ πŸ˜‰

    Reply
  • December 15, 2010 at 8:08 am
    Permalink

    wahh lega ciktom dah bersemangat kembali.. πŸ™‚ haa??nak buat review??cm best je..hehe

    Reply
  • December 15, 2010 at 8:15 am
    Permalink

    kan bgus gitu da ceria..Kadang2 kite rse kite ni da cukup susah n payah nak dapat koje tp de org lagi pahit n sakit pngalamn die dr kite.

    Try da best untuk peluang2 bru yg akn muncul nanti. Tak semestinya kita tak dapat bende tu kite gagal sebabnye ALLAH dah sediakn rezeki yg lebei baik dr ape yg kite nkkan tu^)^

    Reply
  • December 15, 2010 at 8:18 am
    Permalink

    amin…kan gtu bagus..

    hepi2 sokmo ciktom deh..
    macam akak nih..hepi go lucky 25 jam…

    slmt membaca komen tu yer….
    nak gak msuk sesi review tu….

    Reply
  • December 15, 2010 at 8:18 am
    Permalink

    sis,sabar ek.tak ade rezeki lagi la tu..xpun ALLAH nak tggu bagi yang lebih baik.:)

    Reply
  • December 15, 2010 at 8:19 am
    Permalink

    wahhh~ cam besh je..tak sabar tunggu segmen cik tom πŸ˜€

    Reply
  • December 15, 2010 at 8:22 am
    Permalink

    kelakarlah cik tom. segan baca entri sendiri pulak ye. haha. saya faham apa cik tom rasa sebab sy pon tgh cari kje. hehe. kdg2 rasa mcm give up je dan down gle. tp bila rs mcm tu sy abaikan je. buat mende lain then bila semangat da datang balik baru berusaha semula.

    insyaAllah pasti ada hikmah disebalik semua ujian ni. =) good luck cik tom. wish me luck jugak.

    Reply
  • December 15, 2010 at 8:31 am
    Permalink

    chaiyok2 cik tom!! mcm 2 la semngat yg fyza nk..cayala..;)

    Reply
  • December 15, 2010 at 8:33 am
    Permalink

    macam tu la cik tomm..
    semangat!!heheh

    Reply
  • December 15, 2010 at 8:39 am
    Permalink

    apa yekkkk?????

    Reply
  • December 15, 2010 at 8:40 am
    Permalink

    apa yekkkk?????

    Reply
  • December 15, 2010 at 8:59 am
    Permalink

    tom, nak komen asyik tak bole je nape?

    Reply
  • December 15, 2010 at 9:01 am
    Permalink

    ni mesti selalu layan fb tengok kawan-kawan ade yang dah kawin n kerja kan?

    Reply
  • December 15, 2010 at 9:11 am
    Permalink

    hwaiting!! Ganbatte!!!

    p/s:ganbatte untuk diri sendiri juga uhuuuuuuu

    Reply
  • December 15, 2010 at 9:13 am
    Permalink

    azam tahun ni dah tertunai belum?

    keh keh keh

    goodluck cik tom πŸ™‚

    Reply
  • December 15, 2010 at 9:16 am
    Permalink

    yeah..iqbal tunggu segmen tu..hehe

    Reply
  • December 15, 2010 at 9:54 am
    Permalink

    btol tu..
    jgn giv up..caiyo2 cik tom!

    Reply
  • December 15, 2010 at 10:07 am
    Permalink

    hohoho btol2
    aku blom lagi merasa nk mencari kerja ni.. tak tahu lah bagaimana keperitannya hohoho

    hohoho 5 bulan pun dh terlalu hebat ;P

    Reply
  • December 15, 2010 at 10:13 am
    Permalink

    cik tom.thanx ya ajar sye shortlist bloglist..malu je.bnda simple xtau buat..hehe

    azam penuh membara!!!jgn putus asa ya cik tom…insyaALLAH rezeki akan berpihak pada cik tom.byk2 kan doa ya,usaha dan tawakal…sayang cik tom.

    p/s:kita sebaya rupanya..hehe

    Reply
  • December 15, 2010 at 10:23 am
    Permalink

    blog mana 5 bulan tuh? haah macam tu lah jangan patah semangat..

    Reply
  • December 15, 2010 at 10:29 am
    Permalink

    camnila baru betol cik tom yg dla kenal..u go girl !

    Reply
  • December 15, 2010 at 10:36 am
    Permalink

    azam baru…hidup baru…
    nak wat azam baru lom berani lagi coz azam lama baru tercapai 50%…huhuhuhu…..

    Reply
  • December 15, 2010 at 10:37 am
    Permalink

    Salam cik tom, cik tom pernah dengar sistem TGAS tak?
    cube try tanya TESDEK..
    cik tom kol mereka.. nanti mereka akn hntr kat syarikat mana2..
    sementara cik tom dpt keje tetap..
    lady pun daftar.. πŸ™‚ dah dapat dah.. tp elaun die sikitlah.. sementara dpt keje tetap.. x salah kalau mencube..leh cr pengalaman πŸ˜€

    Reply
  • December 15, 2010 at 11:10 am
    Permalink

    yeeaaay…cik tom dah dapat azam baru! cik tom dah kembali hepi πŸ™‚

    Reply
  • December 15, 2010 at 11:27 am
    Permalink

    hip hip hoorey..jadikan pengalaman pahit lepas sebagai pedoman πŸ™‚

    Reply
  • December 15, 2010 at 11:40 am
    Permalink

    waaa..bagus ye cik tom sayang..hehe..i like this spirit. heee~

    Reply
  • December 15, 2010 at 11:49 am
    Permalink

    cik tom…jgn down cik tom…masih ada sinar menantimu…

    cik tom…nak id ym cik tom…nak chat…

    Reply
  • December 15, 2010 at 12:03 pm
    Permalink

    owh…perantis punb yer ciktom nih?
    bagus2 smgt mcm ni la yg patut ada…
    idup ciktom!!!

    Reply
  • December 15, 2010 at 12:23 pm
    Permalink

    "jangan mudah berputus asa"
    suntikan moral yang tak pernah luput dek hujan tak lekang dek panas.adakala manusia bergantung pada sokongan moral berbentuk kata-kata.teruskan usaha cik tom.

    Reply
  • December 15, 2010 at 12:30 pm
    Permalink

    cik tom jangan sedih2. usaha tangga kejayaan. hihi.

    Reply
  • December 15, 2010 at 12:58 pm
    Permalink

    yaaa ! azam baru.. gudluck tok azam baru.. gogog cik tom !

    Reply
  • December 15, 2010 at 1:49 pm
    Permalink

    betul tu cik tom..jangan cepat putus asa…Allah suka hamba yang sentiasa meminta2 dariNYA…so berdoalah selalu,insyaAllah one day pasti termakbul juga…

    Reply
  • December 15, 2010 at 2:01 pm
    Permalink

    salam…

    bagus..kita mesti sentiasa bersemangat waja πŸ™‚

    Reply
  • December 15, 2010 at 2:13 pm
    Permalink

    Bagus.. itu yang sepatutnya.. teruskan usaha.. yezza.. hehe..

    Reply
  • December 15, 2010 at 2:19 pm
    Permalink

    mungkin cik tom boleh buat bsns sementara tunggu dpt keje

    Reply
  • December 15, 2010 at 2:30 pm
    Permalink

    eh. ciktom nak blog review ke? rb nak join. tp x nak buat entri. sbb blog rb tu rb nak transform kan jd blog yg berinformasi je. takde contest, tag or entri review. rb boleh join x, ciktom syg? hehehe.

    *maaf. komen ni berunsur gedik terlebih. hehe

    Reply
  • December 15, 2010 at 3:14 pm
    Permalink

    ciktom!chaiyok!huhu..ifa pun masih xde keje nie..serius..kdg2..rasa down sgt..=(

    tp xpe..meh kte usaha lagi!

    Reply
  • December 15, 2010 at 3:49 pm
    Permalink

    semoga cik tom terus bersemangat ye..
    biaselah hidup..
    mcm2 dugaan.. yg penting jgn mudah give up!
    chaiyok2.. hehe..

    Reply
  • December 15, 2010 at 3:56 pm
    Permalink

    Cayalah ciktom! Think positive! πŸ™‚

    Reply
  • December 15, 2010 at 4:37 pm
    Permalink

    ya macam tu la cik tom…bagus2..

    tengok2 juga nasib org yang lebih susah…kita akan tenang dan kuat..

    Reply
  • December 15, 2010 at 5:02 pm
    Permalink

    Kuat semangat!!! πŸ™‚

    Rezeki Allah ada di mana2 atas bumiNya ni..insyaAllah..ada πŸ™‚

    Reply
  • December 15, 2010 at 5:31 pm
    Permalink

    dont give up cik tom..cik tom mesti boleh punya..hehe πŸ™‚
    xmo stress2 ok..

    Reply
  • December 15, 2010 at 5:41 pm
    Permalink

    cik tom i ada tag cok tom nanti datang tgk yee..=)

    Reply
  • December 15, 2010 at 6:48 pm
    Permalink

    xsbar tgu segmen cik Tom tu, mesti best dgt review dr cik Tom..

    p/s: jgn sdih2 k..;D

    Reply
  • December 15, 2010 at 7:50 pm
    Permalink

    ciktom, jangan cepat putus asa. InsyaAllah rezeki tu akan datang. Yang penting ciktom berusaha bersungguh2 cari keja..InsyaAllah dapat.Jangan lupa berdoa padaNya πŸ™‚

    Reply
  • December 15, 2010 at 9:24 pm
    Permalink

    alhamdulillah..miyo suke tgk cik tom kembali beremangat dan ceria semula…gud luck cik tom..!
    insyaAllah..Allah bersama org yg sabar.. πŸ™‚

    Reply
  • December 16, 2010 at 12:33 am
    Permalink

    kalo hidup ni takde masalah,
    apr guna Allah ciptakan prngalaman dan sabar? =)

    Reply
  • December 16, 2010 at 1:24 am
    Permalink

    cayok2 cik tom
    nanti mesti ada yg terlekat tuh nanti
    sbr jer

    Reply
  • December 16, 2010 at 1:59 am
    Permalink

    cik tom…
    tanpa ciktom sedar ramai yg jadik tulang belakang ciktom sekarang kan πŸ™‚
    sbb ciktom nih baik…ramah dgn sumeorg…especially bloggers πŸ™‚

    bila setiap org dalam ruang komen nih mendoakan kejayaan ciktom..ciktom bayangkan bape org yang akan doakan ciktom..:) ameen πŸ™‚ moga ciktom sukses selalu okeh..namo sedeh2 lg.. Allah lebeh tahu apa yang terbaik buat kita πŸ™‚ jgn cepat ptus asa tau sayang…tak bagus Allah tak suka πŸ™‚

    chaiyok ciktom caiyok!!!!! πŸ˜€
    *sambil kipas2 banner ade name ciktom..hee

    Reply
  • December 16, 2010 at 3:05 am
    Permalink

    jgn ptus asa ya..ujian semua tu.mgkn dsbkn pts asa,Allah xbg apa y cik tom nak smp bila2.so bek bsbr brthn2 dpd xdpt apa2 smp bila2 dsbbkn pts asa.gudlck slu.

    Reply
  • December 16, 2010 at 3:08 am
    Permalink

    tom..ai tag award..amik yerr..tq

    Reply
  • December 16, 2010 at 3:14 am
    Permalink

    cik tom boleh..oyey

    Reply
  • December 16, 2010 at 3:33 am
    Permalink

    oooo lupa dah tertunai ke azam yg 2010nyer????

    Reply
  • December 16, 2010 at 6:36 am
    Permalink

    alhamdulillah…hepi bila cik tom dah ok πŸ˜‰

    Reply
  • December 16, 2010 at 10:46 am
    Permalink

    jangan patah semangat,, saya tau cik tom kuat.. insya allah suatu hari nanti dapat lah kerja πŸ˜€

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE