Huh Gula 18SX!!!

Salam semua blogger2 tersayang…

Kali ini cik tom nak cerita kisah cik tom dan jerry. ops silap… kisah cik tom dan gula.huhu.. Korang mesti tahu kan negara kita Malaysia ni selalu ada masalah kekurangan gula. Peristiwa ni berlaku kira-kira setahun yang lalu. Masa tue, cik tom kuar dating dengan kawan. Lepas habis hang out tue, kawan cik tom ni ajak pergi teman dia beli gula sebelum balik. Adeh, cik tom memang tak berapa suka bab2 nak beli gula ni sebab kena beratur panjang. Dah la kena catu sorang dapat 1kg je. Tapi kawan punya pasal cik tom pun beratur jugak la. Kawan cik tom berjaya dengan jayanya dapat 1kg gula. Tup2..time cik tom~~~

***************************

Abang Gula: Maaf adik. Gula ni 1kg untuk 1 family je.

Cik tom: Yelah. Saya sorang je kira 1 family la tue.

Abang Gula: Erm bukan camtu adik. Cuba tengok notis ni. “Gula hanya untuk 18 tahun ke atas je”.

Cik tom: Nape? Abang ingat saya ni tak cukup umur ke?? Nak suruh saya tunjuk IC ker??

Abang Gula: Eh2.. sorry dikk. Jangan marah abang silap. Amik la gula ni ye.

Cik tom: Lain kali tengok orang tue baik2 ye..

***************************

Dengan bengangnya cik tom amik suruh kawan bayar sendiri. Ada ker patut cik tom yang dah masuk belajar university time tue dikatakan tak cukup umur. 1 lagi apa kes nak bagi gula pun kena umur 18 tahun ke atas. Dah macam nak tengok video lucah atau seram pulak ada 18SX, 18PL. Nah amik cik tom bagi code gula 18GL/18GX. Psstt..gambar kat bawah ni ade ker cam budak umur 18 tahun ke bawah???

PICTURE IS DISABLE

Sharing is caring

ciktom

Cik tom seorang part time blogger yang sangat sukakan dunia blogging dan buah tomato. Mula menulis blog 15 Julai 2010. Menaip segala ilham dari akal fikiran dan hati ke dunia alam cyber. Sebarang persoalan atau pengiklanan/advertorial/review sila hubungi ciktom; tomatogurl86[at]gmail.com...gantikan [at] dengan @

34 thoughts on “Huh Gula 18SX!!!

  • August 24, 2010 at 12:48 pm
    Permalink

    ala..cik tom awet muda lah ni..hehe..
    tapi xpatut jugak smpai nak jual gula 18 tahun ke atas je..gula ada banyak lagi kot..org kedai je kuat sorok ni..isk

    Reply
  • August 24, 2010 at 1:18 pm
    Permalink

    huhhuhu…cik tom kiuttt..sebb tu terjadi yer seperti kes diatas …awet muda ni…petua petua..nak petua…;>

    Reply
  • August 24, 2010 at 1:46 pm
    Permalink

    haha…sekel je abg tu..ops tak boleh bukan muhrim.,.hehe

    Reply
  • August 24, 2010 at 1:55 pm
    Permalink

    @zuhanis: bukan awet muda..abg gula tue rabun..hehe…ye la sorok gula..biar harga naik..lala~

    Reply
  • August 24, 2010 at 1:56 pm
    Permalink

    @ash: haha..takde petua..muka nerd kot..kuang3…ash lagik kiut la dear 🙂

    Reply
  • August 24, 2010 at 2:00 pm
    Permalink

    @yaty:sekeh dalam otak je la..hee

    Reply
  • August 24, 2010 at 2:00 pm
    Permalink

    AHAKS…cik tom cumel sgt xnmpak cam umur 18 pon..tu yg pakcik tu konpius..ekekeke..esok ckp kat pakcik ttu saya nk gula 10kg jenama sx..can??kikiki

    Reply
  • August 24, 2010 at 2:03 pm
    Permalink

    @lylo:kalau cik tom pergi sok..bukan 10kg je…satu kotak pun boleh..miahaha~

    Reply
  • August 24, 2010 at 2:28 pm
    Permalink

    ho3 gule pon da kne catu skg ni…

    Reply
  • August 24, 2010 at 3:25 pm
    Permalink

    @miss: baru gula..kalau semua..tak tahu la camne..hu2

    Reply
  • August 24, 2010 at 3:45 pm
    Permalink

    nk bli gule pon kna umo 18 ke ats ke.. cian mama kna g bli sndri coz adk2 bwh 18.. huhuhu
    cik tom comey cam gule sbb 2 abg 2 ckp bwh 18 (^_*)

    Reply
  • August 24, 2010 at 3:45 pm
    Permalink

    beli gula pun kena ada age limit ka?

    Reply
  • August 24, 2010 at 3:45 pm
    Permalink

    keh3…ntah2 abg tu nk ngorat cik tom! haaaaa…hahahahahha..cara lah abg gula! 😛

    Reply
  • August 24, 2010 at 4:03 pm
    Permalink

    adoi….huhuhuh
    kalo ecah sllu org ckp umo da 2o lbh..:(

    bertuahnye cik tom…heee

    Reply
  • August 24, 2010 at 4:43 pm
    Permalink

    @miszTerra:time tue la kat supermarket tue wat notis 18 ke atas…skang dah tak..tak comey pun..hihi

    Reply
  • August 24, 2010 at 4:55 pm
    Permalink

    @gadis comel: tue la tak logik kan..sengal jek..haha

    Reply
  • August 24, 2010 at 4:55 pm
    Permalink

    @wanie: tak ngorat la..kalu ngorat konpem mintak no…hihi

    Reply
  • August 24, 2010 at 4:57 pm
    Permalink

    @echah:bertuah ker?awal dulu suka jgk..skang nek nyampah kot..cam budget orang kurang hormat kat kita..huhu

    Reply
  • August 24, 2010 at 5:02 pm
    Permalink

    woah, cik tom patot berbangga taw. sebab org kate cik tom mcm x ckop umo lg.. hehe. best ape klhtan mude rmja.. hihi

    Reply
  • August 24, 2010 at 5:05 pm
    Permalink

    @pinky: adeh dah tak bangga mana dah skang sebab macam orang tak hormat pulak…huk3

    Reply
  • August 24, 2010 at 9:55 pm
    Permalink

    haa…tgk tu cik tom! kan ramai kta cik tom awet muda..notami pn stuju..hehe.. 🙂

    Reply
  • August 24, 2010 at 9:57 pm
    Permalink

    hehe tak pepasal jer diorang ni kan. ala..cik tom, awet muda la tu smpai ingat cik tom budak bwah 18 thn. hehe. pelik jugak apesal boley ada arahan mcm tu. mcm nk beli rokok lak. adeyh~

    Reply
  • August 24, 2010 at 10:07 pm
    Permalink

    cik tom comel sangat. papadam ni pun, aritu org ingat budak sekolah. hahaha

    Reply
  • August 25, 2010 at 1:39 am
    Permalink

    cik tom awek muda la…hehe..

    pelik gak erk nak beli gula pun kena 18 tahun ke atas??? agak2 ar tuan kedai tu pun..adehhh…

    Reply
  • August 25, 2010 at 2:39 am
    Permalink

    Alaaaaaa cik tom..
    Ape lg, bangga la sket..
    Muda dari usia tu..
    Hehe..

    Reply
  • August 25, 2010 at 3:24 am
    Permalink

    hehehe, cik tom awet mude, tp naper bl gula pown nk kena cmtu hek, hahaha

    Reply
  • August 25, 2010 at 9:37 am
    Permalink

    @notami: kuat bodek..nak adiah ek..hehe

    @anne: eh rokok kena 18tahun ke atas ek..xtau pulak..huhu

    @papada:hehe..papadam la lagik comel..org ingat bdk sekolah..

    Reply
  • August 25, 2010 at 9:38 am
    Permalink

    @adah:best awet muda..miahaha..eh supermarket tue kat ganu la..adah kenal sgt2 tue..hihi

    @tieah:bangga2..lalala

    @qistyna:ntah saja je kot..nak suh beli barang lain pulak..

    Reply
  • August 25, 2010 at 2:25 pm
    Permalink

    oh..giler kejam abang gula tu..
    tak pernah lak dengar nak beli gula kena umur 18 tahun ke ats..
    kalau budak2 yang beli gula ape salah nye kan?
    bukan dia orang nak hidu gula pun..
    beli gam tak lak kena tanye umur..kan?

    Reply
  • August 25, 2010 at 5:11 pm
    Permalink

    xpa che tom biar umur tua tapi nmpak muda =)

    Reply
  • August 26, 2010 at 6:24 pm
    Permalink

    @diana:memang kejam..tue la kadang2 dunia ni tak adil..eh bukan dunia tapi manusia…

    Reply
  • August 26, 2010 at 6:25 pm
    Permalink

    @afiefah: haha..umur memang dah tua ;p

    Reply
  • October 7, 2010 at 4:32 am
    Permalink

    salam cik tom… tak pernah dengar lagi nak beli gula kena 18xs keatas… kalau nak beli rokok tu ader ler amarannya… ntah2 abg gula tu nak ngorat cik tom kot…

    Reply
  • March 8, 2011 at 5:11 pm
    Permalink

    gmbar dah hilang…heheee

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE