Ini Bukan Entry Lucah

Assalamualaikum dan Salam 1 Malaysia…..


Apa khabar kawan-kawan blogger semua? Di harapkan korang semua sihatlah hendaknya ye. Alhamdulillah kesihatan cik tom bertambah baik. Thanks kepada yang mendoakan kesihatan cik tom di Cik Tom Bukan Blogger Tegar mahupun shoutmix. Terharunya. Sob3.. Thanks ye korang!



Ok kali ini cik tom takde nak share tips or apa-apa pasal dunia blog. Tapi just nak ceritakan pasal haiwan kesayangan cik tom, Tips Mengenali Jantina Kura-kura. 2 hari lepas, cik tom dah beli seekor lagi kura-kura sebagai pasangan kura-kura cik tom yang sedia ada dah ni. Wah happy sangat2 kura2 cik tom ni bila ada geng. Makan pun bukan main selera lagi. Kalau sebelum ni bagi 1pelet pun lambat makan, sekarang ni sekali makan 3 pelet tau! hehe..



Dan dengan bangganya cik tom nak umumkan yang memang kura2 cik tom yang first tue jantan. Betul rupanya instict cik tom selama ni. Macam mana cik tom tahu?? Cik tom tahu kura2 tue jantan bila mana cik tom ikut macam dalam drama Pak Belalang lakonan P. Ramlee tue. Letak je kura2 baru tue, tengok la kura2 mana yang kejar kura2 satu lagi. So dari eksperimen tue la cik tom tahu jantan betinanya.


Cik tom dah bagi nama kat kedua-dua kura2 tue. Yang jantan cik tom namakan “Diego” dan betina nama “Dora”. Nama ni kidnap dari cerita “Dora The Explorer” dan “Go Diego Go”. Ini semua nama idea dari adik bongsu cik tom yang nakal tue, Ika.


Tapi ada jugak part yang tak best. bila mana kura2 tue asyik berkepit je ke sana ke mari. Sampaikan tuan diorang pun tak di layan. Yelah pi la korang berseronok puas-puas. Cik tom ingat nak kahwinkan la kura2 cik tom ni sebab tak elok berdua-dua tak kahwin lagi. So, semua dijemput datang majlis perkahwinan kura-kura cik tom pada 30/10/10 ni ek. hehe..



Ni gambar masa bawak Diego pi jalan-jalan kat tepi pandai. Gambar Dora tak dapat di ambil lagi sebab pemalu. huhu…



Sharing is caring

ciktom

Cik tom seorang part time blogger yang sangat sukakan dunia blogging dan buah tomato. Mula menulis blog 15 Julai 2010. Menaip segala ilham dari akal fikiran dan hati ke dunia alam cyber. Sebarang persoalan atau pengiklanan/advertorial/review sila hubungi ciktom; tomatogurl86[at]gmail.com...gantikan [at] dengan @

56 thoughts on “Ini Bukan Entry Lucah

  • October 28, 2010 at 12:40 pm
    Permalink

    haha kura2 tu da ada pasangan sendiri,watpe nk layan cik tom da ;p

    Blog Afiq Bukhari

    psst~! wedding tu kat mane? wakaka

    Reply
  • October 28, 2010 at 9:30 am
    Permalink

    ciktom!! sangat comel la nama diego n dora tu. suka suka!! heee 😀

    Reply
  • October 28, 2010 at 9:30 am
    Permalink

    yeay jd org 1st komen.. lalala~

    Reply
  • October 28, 2010 at 9:31 am
    Permalink

    kawin?biar betul Tom..kat mana lokasi?hehhee

    Reply
  • October 28, 2010 at 9:33 am
    Permalink

    kawin?biar betul Tom..kat mana lokasi?hehhee

    Reply
  • October 28, 2010 at 9:34 am
    Permalink

    cik tom, kita tag GA…

    Reply
  • October 28, 2010 at 9:37 am
    Permalink

    wahh..
    x sabar nk p majlis kawen Dora n Diego 🙂

    Reply
  • October 28, 2010 at 9:45 am
    Permalink

    sedapnya nama kura2 cik tom Diego dn Dora..ahaa dh berdua mesti la berkepit, cian kt tuan dia tgk mesti jeles..hehe

    Reply
  • October 28, 2010 at 9:49 am
    Permalink

    hahhaa…mesti anak4 akak teruja nk pi majlis kawin diego dan dora..dorang minat si kura2…

    tggu kad jemputan nih..

    Reply
  • October 28, 2010 at 9:50 am
    Permalink

    Piwit.. Berapa hantarannya tu aa? ahakz..

    Reply
  • October 28, 2010 at 9:58 am
    Permalink

    wah..tahniah kpd psangan kura-kura tersebut..semOga berbhagia 🙂

    Reply
  • October 28, 2010 at 10:00 am
    Permalink

    lama dni tak tengok kura2 tecit cemtu 😀

    Reply
  • October 28, 2010 at 10:12 am
    Permalink

    cantik sangat nama tu..
    sebab dora dengan deigo selalu bawak beg kat belakang..
    hehehh…

    Reply
  • October 28, 2010 at 10:13 am
    Permalink

    waaaaaaa..sweet nyerrr

    Reply
  • October 28, 2010 at 10:19 am
    Permalink

    hah..betul gak..heee…
    xelok nnti kalau xde ikatan..hak2..
    sush xjaga si kre2 ni cik tom?

    Reply
  • October 28, 2010 at 10:25 am
    Permalink

    motifsangat ciktom nak wat kenduri besar besaran???

    Reply
  • October 28, 2010 at 10:27 am
    Permalink

    LM nak dtg gak…pkl brp majlis tu cik tom?

    Reply
  • October 28, 2010 at 10:39 am
    Permalink

    terer ciktom teka jantina kura2 ciktom…tgk kat mana nih smpi leh tau yg tue jantan?

    hahaha…

    Reply
  • October 28, 2010 at 10:40 am
    Permalink

    salam cik tom,

    adik ai pun ade bela sepasang kura-kura.
    namanya Dolce & Gabbana

    Panggilan manja ialah DOL & ANA.

    dari ddk bekas kecik sampelah umah kura2 tu dah upgrade. besar!!!!!!

    *sambil depa tangan*

    Reply
  • October 28, 2010 at 10:43 am
    Permalink

    hahaha… sape yang nak baca akad nikah 30hb ni? ada2 je la..

    boleh pakai ea cara dalam citer p.ramlee tu? tak tau lak boleh d praktikkan. hahaha

    Reply
  • October 28, 2010 at 10:43 am
    Permalink

    semoga cepat sembuh seperti biasa.. yeah!

    Reply
  • October 28, 2010 at 11:04 am
    Permalink

    Haha..Cik Tom blh gnti Pak Belalang ni..hehe

    Reply
  • October 28, 2010 at 11:20 am
    Permalink

    agakye ade tak nasi minyak…?!

    =p

    Reply
  • October 28, 2010 at 11:24 am
    Permalink

    kelaka ok. kawenkan kekura. abeh tuan kekura bila nak kawen? kite nk dtg yg majlis tu taw cik tom :p

    Reply
  • October 28, 2010 at 11:29 am
    Permalink

    waah~
    xlame lagi tue nk majlisnya~
    hee~

    Reply
  • October 28, 2010 at 11:43 am
    Permalink

    cakap pasal kura2… bllg teringt satu video x senon tntg kura2 bllg tgk dlm utube..:P

    Reply
  • October 28, 2010 at 12:42 pm
    Permalink

    hahaha.. chumel 🙂
    cik Tom, nak kad kawen dor & diego.. hehehe 🙂

    Reply
  • October 28, 2010 at 12:55 pm
    Permalink

    cumel la..tom..len kali bawak dora k.. hihi

    Reply
  • October 28, 2010 at 1:03 pm
    Permalink

    comeiinye kura2 nie!!bawak die g jenjalan kat pantai ag tue!waa…teringat kura2 sachi dulu..huuuu~

    Reply
  • October 28, 2010 at 2:11 pm
    Permalink

    berguna jugak filem p.ramlee tuh ya..hehe.

    Reply
  • October 28, 2010 at 2:19 pm
    Permalink

    waaa.comel la nme tu cik tom..
    ahaha.nnti time dorg kawen shud bwk adiah gedek2 yaw! ^^

    alhamdulillah cik tom da mkin sehat..
    ~wee..

    Reply
  • October 28, 2010 at 2:21 pm
    Permalink

    tahniah cik tom dapat menantu…dan alhamdulillah cik tom dah sihat

    Reply
  • October 28, 2010 at 2:44 pm
    Permalink

    tak ada pets… takut tak terjaga…

    Reply
  • October 28, 2010 at 3:13 pm
    Permalink

    insyallah kalau free sy datang ke majlis perkahwinan dy..
    tak baik biar kan mereka bedua-dua..
    dosa 2 ! !
    hee!

    Reply
  • October 28, 2010 at 3:33 pm
    Permalink

    name kura2 tom cam name artis amerika latin hahaha =)

    Reply
  • October 28, 2010 at 3:37 pm
    Permalink

    wah.. cik tom bela kura2..
    jgn lupa bg makan yer.. huhuhu

    Reply
  • October 28, 2010 at 3:43 pm
    Permalink

    hiks, comeynye kura2 ciktom. =)

    Reply
  • October 28, 2010 at 4:38 pm
    Permalink

    pandai2 jer cik tom nie…..zaman skrg pun ada betina kejar si jantan…hahaha

    Reply
  • October 28, 2010 at 4:41 pm
    Permalink

    lahai pemalu lak…cam mak angkatnye la

    Reply
  • October 28, 2010 at 5:49 pm
    Permalink

    cik tom nti sya bawakkan hamster saya… bleh kita kawankan diorang/binatang tu… nk2?? ehehehe….

    Reply
  • October 28, 2010 at 11:48 pm
    Permalink

    kura-kura pn kena kawen kan ciktom…
    tp manusia sekarang rmai yg tak reti nak kawen…
    masih suka keluar sana-sini tnpa batasan.

    sekadar nasehat…hehe.
    p/s: mcm knal je pntai tu…tepi rumah ke?

    Reply
  • October 29, 2010 at 1:41 am
    Permalink

    hye diego..irsyad dh baper kali dh minta nk buat balik kura2 ni..tapi umi malas nak layan..nt dh balik umi jugak yang kene jaganyer..adess

    Reply
  • October 29, 2010 at 7:01 am
    Permalink

    hahaha..lu g skodeng diorang tgh mengawan?

    Reply
  • October 29, 2010 at 7:02 am
    Permalink

    hehehehehehe…comelnya 😉

    Reply
  • October 29, 2010 at 7:18 am
    Permalink

    hehehe, kura-kura jantan,
    leh kawinkan dgn kura-kura saya lah
    cik tom 🙂

    Reply
  • October 29, 2010 at 7:23 am
    Permalink

    hahahaha..dah beli baju kawin ke belom

    Reply
  • October 30, 2010 at 1:43 am
    Permalink

    hhee wah~sepasang la.. tak lama lagi ada la anak,cucu cicit tu. hehe ;p

    Reply
  • October 31, 2010 at 9:53 am
    Permalink

    @nadirah: comelkan diego n dora..hihi

    @ellen: kat blog ni ellen..nati cik tom buat entry..hii

    @gomokpendek: ok..tenkiu dear

    @amirrah zawani: hehe..nati ciktom buat entry k..hehe

    @sweetsal: tuan dia mmg jeles..hii

    @sarah-najwan: dah lepas..ni entry kira jemput la..haha

    @emieysandra: tenkiu2 bg pihak kura2..

    @ardini: comel kan?hihi

    Reply
  • October 31, 2010 at 9:56 am
    Permalink

    @diana: haha..betul2 akak..

    @qu aniza: sweet kan..jeles2..

    @echah mahsuri: betul2..xsusah pun..senang sgtt2..nati ciktom buat 1 entry cara jaga kura2..hihi

    @wan zhulqhairi: motif sbb ni anak angkat ciktom..wakakak

    @lydia: dah lepas akak..buat kecil2an je..sengal layan ciktom ni ;p

    Reply
  • October 31, 2010 at 10:27 am
    Permalink

    @belalang: kan dah ckp lam entry..huhu

    @aitotyati: wah ye ke?tunjuk la gambar nak tgk jugak!

    @asada: hahaha..ni saje2 main la asada..tenkiu!

    @affieza: hahaha..mak belalang!

    @biussaraf: ada tp dah habis ;p

    @poyaty: hehe..kecil2an je ni..wakakaka

    @mar: yup..hehe

    Reply
  • October 31, 2010 at 11:07 am
    Permalink

    @belalang: dah tengok kat entry bllg..adeh..

    @afiq bukhari: afiq jahat..wooo

    @cik cyida:takde kad kawen yunk..hii

    @gayah: wokey bebeh..lain kali bawak dora sekali..

    @sachi: owh sachi dulu bela kura2 gak eh..

    @si biskut: tue la berguna jgk..hehe

    @shuhada: tenkiu dear..hihi..comel kan..

    @ainzuryn: hehe..tue la dpt menantu..hahaha

    @yasmin hamid: takpe ciktom pun 1st time jaaga..huhu

    @nurhafizah:hahaha..ye2..

    @missxyz: wakakaka..adik tom la yang bagi 😉

    @sop:yup..terlebih bagi makan lagi..hehe

    @siti: mmg comel..jom la bela jgk!

    @lulu: tenkiu dear

    @azhar:ye ke??hahahah..ciktom xcamtu la..

    @ustaz: mak angkat dia memang pemalu 😉

    Reply
  • October 31, 2010 at 1:11 pm
    Permalink

    @isyraq: haha..boleh2..lagi meriah!!

    @syukry: yup kura2 nak kawin kalau reti kot,,manusia je buat2 xreti..hehe…pantai kat rumah abang..hihi…

    @mrs jamal: senang je la jaga akak..try la bela..hihi

    @linglung: haha..xde masa la skodeng tgh mengawan..

    @sumandak: yup mmg comel

    @ahmad syafiq: owh ada kura2 jugak ke??boleh2..hehehe

    @rossoneri: tak beli..ros la tolong jahikan..gugu

    @anna: harap2 camtu la..hihi

    Reply
  • October 31, 2010 at 1:14 pm
    Permalink

    ~also done here~

    Reply
  • November 1, 2010 at 9:00 am
    Permalink

    diego n dora? mcm dlm kartun dora the explorer tu je..hihi..cuteee!

    Reply
  • November 1, 2010 at 9:33 am
    Permalink

    @syufa: yup memang amik dari cerita dora the eplorer..hihi..

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE