Inspirasi Sihat Cantik dengan Avail Beauty

Salam Sejahtera.. Hari ini cik tom ingin memperkenalkan sebuah blog yang menjual dan mengedarkan pelbagai jenis produk kecantikan dan kesihatan lelaki dan wanita dari jenama Avail. Blog tersebut ialah blog www.inspirasihatcantik.com kepunyaan Rina Avail. Rina ialah pengedar sah dan mobile stokis kawasan Skudai bagi produk kesihatan dan kecantikan Avail Beauty.

Inspirasi Sihat Cantik dengan Avail Beauty
Inspirasi Sihat Cantik dengan Avail Beauty

Jom tengok antara empat contoh jenis produk yang popular terdapat di blog Rina;

Green Fit

Produk Green Fit
Produk Green Fit

Produk yang paling mendapat sambutan hangat adalah Green Fit. Minuman suplemen fiber yg bukan shj sedap rasa macam epal malah sangat efisen mengatasi masalah sembelit. Sembelit, kurang membuang air besar (bukan setiap hari), selalu berada lama dalam toilet dan najis keras sebenarnya adalah masalah yg perlu dipandang serius kerana situasi ini mengundang risiko kpd pelbagai penyakit berbahaya lainnya seperti obesiti, kanser dan lain-lain. Mereka yang kurang mengambil serat, sayur-sayuran dan buah-buahan sangat digalakkan mengambil Green Fit.

FC Bio Sanitary Pad

Produk FC Bio Sanitary Pad
Produk FC Bio Sanitary Pad

Ini produk tuala wanita berherba. Diperbuat daripada kapas. Ramai wanita dan gadis masa kini yg mempunyai masalah keputihan, senggugut, endometriosis, fibroid dan juga kanser yg tidak diketahui punca sebenarnya. Sbg langkah pencegahan, gadis dan wanita disarankan utk menggunakan tuala wanita yg diperbuat daripada kapas berbanding tuala wanita biasa yg diperbuat daripada recycle paper (dibersihkan dan diputihkan dgn bhn kimia yg mungkin boleh membawa kemudaratan kpd kesihatan wanita dlm jangka masa panjang).

Avail Propolis

Produk Propolis
Produk Propolis

Dihasilkan daripada resin tunas tumbuhan yang dikutip oleh lebah pekerja yang berumur 21 hari, bercampur dengan lilin lebah, debunga dan air liur lebah. Lebah gunakan propolis untuk lindungi sarangnya. Lebah akan sapukan propolis pada dinding dan kawasan dalaman sarang utk pastikan sarangnya sentiasa bebas dari sebarang kuman/virus. Propolis juga digunakan untuk membina, memperbaiki dan mengukuhkan sarangnya. Sebab itu propolis sangat baik digunakan oleh manusia sebagai suplemen harian untuk menguatkan antibodi badan kerana propolis adalah antibiotik semulajadi.

Yang membezakan avail propolis dengan propolis lain ialah kerana cara pengekstrakkannya yang menggunakan ekstrasi cecair superkritikal yang tidak menggunakan alkohol serta membolehkanlebih bnyk bahan aktif dari propolis dpt diekstrak. Sgt baik diamalkan utk mencegah kanser, mereka yang ada kencing manis, resdung, alahan, tonsil dan lain-lain.

Perfect Beaute Cream

Produk Perfect Beaute Cream
Produk Perfect Beaute Cream

Kecintaan para gadis yang sukakan kecantikan. Bedak ni best sebab apply sikit sahaja terus dapat wajah yang licin, gebu dan berseri-seri. Dengan penggunaan PBC ini, para gadis tak perlu nak beli foundation, krim siang, krim SPF, bedak compact dsb dalam botol berasingan sebab semuanya dalam 1 bekas. Sesuai utk gadis yg nak berbedak secara pantas tapi hasil menawan.

Terdapat pelbagai jenis produk Avail Beauty yang dijual. Untuk pertanyaan lanjut boleh hubungi Rina Avail boleh SMS/ Call di no. 019-7583883 atau PM di facebook: Rina Avail atau emailkan di [email protected] Malahan Rina turut mengalu-alukan pada sesiapa yang berminat untuk menjadi agen/ wakil pengedar.


Sharing is caring

ciktom

Cik tom seorang part time blogger yang sangat sukakan dunia blogging dan buah tomato. Mula menulis blog 15 Julai 2010. Menaip segala ilham dari akal fikiran dan hati ke dunia alam cyber. Sebarang persoalan atau pengiklanan/advertorial/review sila hubungi ciktom; tomatogurl86[at]gmail.com...gantikan [at] dengan @

12 thoughts on “Inspirasi Sihat Cantik dengan Avail Beauty

  • October 30, 2012 at 7:00 pm
    Permalink

    wah pasni pasti lebih maju bisnes si Rina tu….:)

    Reply
  • October 30, 2012 at 9:57 pm
    Permalink

    mudah-mudahan mendapat banyak sambutan yang mengalakkan.

    Reply
  • October 31, 2012 at 12:31 am
    Permalink

    Dulu masa kecik2 selalu gak sembelit… wah bagus ada minuman green fit.. tentu berkesan…

    Reply
  • October 31, 2012 at 12:47 am
    Permalink

    Produk kesihatan makin banyak dipasaran tempatan. Tahap kesedaran untuk menjaga kesihatan dikalangan rakyat mula diterima.

    Reply
    • October 31, 2012 at 10:44 am
      Permalink

      Memang bagus bila banyak produk kesihatan dipasaran sekarang sebab penyakit-penyakit zaman moden pun semakin banyak.

      Reply
  • October 31, 2012 at 10:43 am
    Permalink

    kalau bayi yang sembelit boleh minum tak ciktom.

    Reply
  • October 31, 2012 at 11:18 am
    Permalink

    FC Bio Sanitary Pad emm pernah dgr sebab isteri sy gunakan produk ni..haha

    Reply
  • October 31, 2012 at 5:59 pm
    Permalink

    tak tahan wehh..dengan minuman hijau tuu..

    Reply
  • October 31, 2012 at 11:09 pm
    Permalink

    yang pad tu best pakai..

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE