Jadual Tarikh Pembayaran Gaji Kakitangan Awam 2016

Assalamualaikum dan salam sejahtera… Pasti ramai kakitangan awam yang mencari jadual tarikh pembayaran gaji bulanan bagi 2016 tahun hadapan kan? Yelah memang memudahkan bagi kita bila tahu jadual kemasukan gaji untuk menrancang segala perbelanjaan harian atau mungkin untuk persiapan pergi bercuti supaya tidak sesak tak bergaji dikemudian hari.

Cik tom screenshot jadual tarikh kemasukan bayaran gaji dibawah ni dari file pdf yang dikeluarkan di website Jabatan Akauntan Negara Malaysia. Jadi jangan risau sumber dipercayai dan bukannya menipu. hehe..

Jadual Tarikh Pembayaran Gaji Kakitangan Awam 2016

Jadual Tarikh Pembayaran Gaji Kakitangan Awam 2016
Jadual Tarikh Pembayaran Gaji Kakitangan Awam 2016

 

 

Dah save gambar jadual gaji siap2 dalam smartphone nanti senanglah nak check bila gaji masuk ye. Planning gaji yang korang dapat sebaiknya. Sebaiknya simpanlah 10% dari gaji bulanan yang korang dapat ke dalam akaun simpanan yang tidak diusik seperti Tabung Haji.

Atau mungkin sedikit duit dari gaji korang tue dijadikan modal untuk permulaan membuat perniagaan makanan kecil-kecilan dari rumah yang semakin popular di Malaysia. Korang hanya perlu buat order bila ada permintaan dari pelanggan atau boleh buat bisnes ni di pasar malam selepas waktu kerja/ pada hari cuti hujung minggu.

Idea Bisnes Perniagaan Dari Rumah/ Pasar Malam

  1. Panduan lengkap buat kek dan deco kek
  2. Rahsia buat taufufah & air soya
  3. Pakej Rahsia Bun, Pau dan Pizza
  4. Pakej Lengkap Roti Canai
  5. Pakej Lengkap Cakoi dan Donut ala Big Apple
  6. Pakej Lengkap Putu Bambu & Piring
  7. Pakej lengkap Bisnes Air
  8. Panduan Jahit Baju Kurung Tradisional/ Moden/ Riau/Pahang/ Jubah & Baju Melayu 
  9. Kerja Sambilan Dari Rumah (Part Time)

Semua link yang cik tom rekemen di atas panduan memang tip top dengan testimoni cik tom sendiri dah dapatkan panduan cakoi, putu bambu, jahit baju kurung dan kerja sambilan. Kalau diikutkan memang banyak panduan berbisnes yang banyak terdapat online, bercetak dan sebagainya.

Tapi berdasarkan pengalaman cik tom ada yang kurang telus atau maybe cara penyampaian yang tidak jelas. Jadi bila nak mencubanya tak menjadi pun. Yang cik tom rekemen ialah produk dari bro Hairul Hissam dari no.1-7. Memang terbaikk dengan resepi, video pembuatan dan cara bagaimana nak mulakan bisnes jualan makanan. Apa-apa yang perlu korang buat, cara nak mohon bisnesnya. Serius memang detail! Malas nak explain panjang lagi bagus korang baca sendiri dengan klik je pada senarai idea perniagaan di atas. Semoga berjaya.

Sumber: Website Jabatan Akauntan Negara Malaysia

Sharing is caring

ciktom

Cik tom seorang part time blogger yang sangat sukakan dunia blogging dan buah tomato. Mula menulis blog 15 Julai 2010. Menaip segala ilham dari akal fikiran dan hati ke dunia alam cyber. Sebarang persoalan atau pengiklanan/advertorial/review sila hubungi ciktom; tomatogurl86[at]gmail.com...gantikan [at] dengan @

10 thoughts on “Jadual Tarikh Pembayaran Gaji Kakitangan Awam 2016

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE