Jangan Menangis Sayang..Hadapi Dengan Senyuman

Assalamualaikum dan Salam 1 Malaysia…

Agak lama pulak cik tom menyepi. Maaf la ye. Semalam memang dah habis exam mtest tapi entah mood untuk berblogging menghilang. Entah ke mana menghilang?? Hati pulak rasa sedih lebih-lebih lagi duk melayan lagu ST12-Sinar Jangan Menangis. Ni semua bukanlah mengenai mtest tapi perkara lain yang menganggu hati dan perasaan cik tom.

Pasal pengalaman mtest nati insyaAllah cik tom ceritakan pada entry akan datang sebab mood untuk menulis belum muncul sepenuhnya lagi. Jom sambung layan dengar lagu “Sinar Jangan Menangis”.

ST12 – Sinar Jangan Menangis


jangan menangis sayang
ini hanyalah cobaan tuhan
hadapi semua dengan senyuman
dengan senyuman, dengan senyuman

jangan menangis sayang
sinarmu tetap harus bersinar
tabahkanlah hatimu demi ibu
itu surgamu

ku teriris mendengar kisahnya
bocah kecil merawat ibunya
sinar mata dan baik hatinya
yang tak percaya

telah lama dia menderita
… ku meninggalkan dia
mengisi hidup hanya berdua
kuatkan sinar, ooo



p/s: Happy blogging kawan2 😉

Sharing is caring

ciktom

Cik tom seorang part time blogger yang sangat sukakan dunia blogging dan buah tomato. Mula menulis blog 15 Julai 2010. Menaip segala ilham dari akal fikiran dan hati ke dunia alam cyber. Sebarang persoalan atau pengiklanan/advertorial/review sila hubungi ciktom; tomatogurl86[at]gmail.com...gantikan [at] dengan @

43 thoughts on “Jangan Menangis Sayang..Hadapi Dengan Senyuman

  • November 14, 2010 at 1:39 pm
    Permalink

    akak kalu dgr lagu..hanya dlm kete je..tu kalu dj xbgtau tajuk n sapa nyanyi..sah2 lah xtau..hehe..

    Reply
  • November 14, 2010 at 1:41 pm
    Permalink

    ciktom<<<suke taip word ni=)

    Reply
  • November 14, 2010 at 2:10 pm
    Permalink

    lagu baru ke lama tu? nak try dengar n download lah.. hehe..

    Reply
  • November 14, 2010 at 2:15 pm
    Permalink

    Hope Cik Tom tak sedih2 lg pasni…sabar ye

    Reply
  • November 14, 2010 at 2:16 pm
    Permalink

    nape sedih2 lak ni? tabahkan hatimu.. 🙂 orangkata, kalau sedih jangan dengar lagu sedih.. nanti lagi sedih jadinye.. keep smiling sis! =)

    Reply
  • November 14, 2010 at 2:23 pm
    Permalink

    kwn kita terus lemah semangat lepas jawap mtest…seb bek cik tomato xbegitu

    Reply
  • November 14, 2010 at 2:24 pm
    Permalink

    lagu ape nie ek?
    erm..xdengar lagi lagu st12…
    nanti aku dengar lagu terbaru dia nie..hehehe

    Reply
  • November 14, 2010 at 2:26 pm
    Permalink

    cik tom…jgn menangis k…

    senyum2 selalu..hehe

    Reply
  • November 14, 2010 at 2:39 pm
    Permalink

    ololo..jangan la layan lagu2 sedih cik tom.Nanti dengan ML pun sedih jugak.hihi..

    Reply
  • November 14, 2010 at 3:08 pm
    Permalink

    suka menangis..menangis boleh hilangkan stres..

    Reply
  • November 14, 2010 at 3:26 pm
    Permalink

    InsyaAllah.. U'll find the way.. hehe..

    Reply
  • November 14, 2010 at 3:26 pm
    Permalink

    sedap2 lagu nie. nyum2..haha~

    Reply
  • November 14, 2010 at 3:35 pm
    Permalink

    cik tom jangan sedih sedih ya 😉

    Reply
  • November 14, 2010 at 3:40 pm
    Permalink

    cik tom!

    rindu cik tom..
    ngee~~ ;D

    Reply
  • November 14, 2010 at 4:23 pm
    Permalink

    jgn hilang mood berblogging cik tom…

    Reply
  • November 14, 2010 at 5:45 pm
    Permalink

    patut rasa mcm nyanyi lagu tyme bace ur tittle..haha

    Reply
  • November 14, 2010 at 6:26 pm
    Permalink

    singgah nak pujuk kot2 ade yang menangis….

    Reply
  • November 14, 2010 at 7:01 pm
    Permalink

    sedih bebenor lagu tu cik tom, kena le happy selalu dgr lagu prof klon lagu bagus..hehe

    Reply
  • November 14, 2010 at 7:07 pm
    Permalink

    tgh down ke ciktom?
    try dgr lagu dewa hadapi dgn senyuman…mungkin boleh mengembalikan senyuman yg ilang…

    hee…

    Reply
  • November 14, 2010 at 8:25 pm
    Permalink

    jangan menangis ye cik tom..

    Reply
  • November 14, 2010 at 9:41 pm
    Permalink

    Kadang-kala perlu juga kita menangis supaya reda rasa di hati.

    Reply
  • November 14, 2010 at 11:20 pm
    Permalink

    wahh…
    layan lagu ye cik tom 🙂

    Reply
  • November 15, 2010 at 12:27 am
    Permalink

    cik tom syg..jgn sedey2 ye..lirik 2 pun kata nie suma cobaan tuhan..
    take k urself taw..namo sedey2..;)

    Reply
  • November 15, 2010 at 1:20 am
    Permalink

    prnah skali mnangis dulu…
    kne tnggal ngan aweks…hihi
    skrg dah steady…

    Reply
  • November 15, 2010 at 1:36 am
    Permalink

    cik tom.. caner nak susun banner mcm yg cik tom tuh. leh ajrkan tak? ;p

    Reply
  • November 15, 2010 at 2:04 am
    Permalink

    cik tom… cemana test??

    Reply
  • November 15, 2010 at 2:15 am
    Permalink

    Salam Cik Tom. Ini Geng Terjah SOP mai nak terjah ni. What a beautiful blog you have. This is my 1st time here. I think you are very honest in whatever you write and share. keep it up. And I am kind of agree with SOP, within less than 1 year in blogging…your achievement is tremendous i guess…679 follower and more than 50 comments for every entry – you should receive 2 thumbs up Cik Tom! well done.

    CB memang tak mampu nak up to date macam Cik Tom disebabkan komitmen kerja CB. But i still do blogwalking everyday and there are few blogs that i must visit everyday (macam makan nasi takdak lauk kalu tak pi blog depa ni). So may be Cik Tom will be onde of them nanti?

    Sekian dari Geng Terjah SOP.

    Reply
  • November 15, 2010 at 3:14 am
    Permalink

    hehe.. amni pun ada cerita amsa Mtest hari tu… =P tak pernah dengar lagu ni. tau…

    Reply
  • November 15, 2010 at 3:32 am
    Permalink

    tak pernah dengar la cik tom lagu ni..
    sebab akak dah lama tak dengar radio..
    dalam kereta pun kadang2 tak buka radio..
    suara kami bertiga pun dah cukup gamat..
    heheh

    Reply
  • November 15, 2010 at 9:19 am
    Permalink

    lagu baru kot..tak penah dengar pon

    Reply
  • November 15, 2010 at 10:57 am
    Permalink

    tabahkan hatimu ciktom..
    kdg2 menangis itu perlu..
    mampu menbgubat kedukaan..
    lps menangis, pasti hati akan tenang walaupun sedikit..

    Reply
  • November 15, 2010 at 2:07 pm
    Permalink

    mood ada pasang surut.heheh

    Reply
  • November 15, 2010 at 3:34 pm
    Permalink

    jgn menangis semua ye…
    jgn menangis.

    Reply
  • November 16, 2010 at 12:38 am
    Permalink

    uuik…org lepas exam misti gembira..smoga mendapat result gempak & cemerlang ya…amin

    Reply
  • November 16, 2010 at 6:33 am
    Permalink

    byk cerita ttg mtest nih..

    Reply
  • November 16, 2010 at 11:04 am
    Permalink

    heheheh,,,

    Reply
  • November 17, 2010 at 1:59 am
    Permalink

    selamat hari raya sayang!!!

    Reply
  • November 18, 2010 at 1:52 pm
    Permalink

    pada yang komen bagi support…terima kasih ye..sayang kamu semuaaaa!!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE