Jebeng Otai Pakar Tweak Theme Blog

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera… Terima kasih pada semua penaja yang sudi menaja Giveaways Kedua dari Blog Cik Tom. Seperti yang dijanjikan cik tom akan menreview secara berperingkat blog pihak penaja sebagai tanda penghargaan. Blog penaja pertama ialah blog jebeng otai. Cik tom rasa jebeng otai ini ialah blogger lelaki yang misteri buat cik tom sebab cik tom langsung tidak tahu menahu mengenai kisah peribadinya. Kalau blog blogger lain ada juga hint2 kerja apa, orang negeri mana, status single ke dah kahwin ataupun cik tom yang terlepas pandang?? hee…

Blog Jebeng Otai
Blog Jebeng Otai

Cik tom memang kagum tahap kerajinan jebeng otai dalam mempelajari segala code dalam theme blog. Tengok jelah dah berapa versi tweak theme untuk google snippet yang dah jebang otai berjaya tweak. Memang hebat. Cik tom baca entry2 tue pun mata dah berpinar. Itu belum masuk lagi semua entri hasil bedah siasat jebeng otai dalam category eyriqazz vs denaihati. Pada yang berminat ingin mempelajari mengenai wordpress, cik tom rekemen boleh tambah ilmu pengetahuan di blog jebeng otai.

Malahan pada bulan lepas, blog ini baru berusia 3 bulan?? Pergh dahsyat kalau tengok alexa rank dunia 53,126 dan alexa rank malaysia 336. Dalam masa 3 bulan memang banyak peningkatannya. Blog cik tom makan masa 2 tahun jugak nak turun dari 100k setaraf dengan tahap kerajinan tuan blognya. Ini memang satu pencapaian yang mengagumkan bagi blog yang baru dibina.

Alexa Rank Blog Jebeng Otai
Alexa Rank Blog Jebeng Otai

Pada pemerhatian cik tom, jebeng otai ini bukan calang-calang orang juga sebab pernah pergi kursus di jepun. Tapi kenapa hanya ada gambar je dalam travelog. Takde pulak isi ceritanya. Nanti ada masa jebeng ceritalah pengalaman kursus di jepun. Mesti ramai yang berminat nak tahu lanjut termasuk cik tom.

Tak lupa juga tahniah diucapkan kepada bro atas giveaway jebeng otai yang selesai dengan jayanya. Lastly, pada yang berminat untuk membeli pelbagai koleksi T-shirt M7  yang menarik designnya boleh dapatkan info lanjut dari jebeng otai. T-shirt ini boleh dijadikan hadiah buat diri sendiri mahupun orang yang tersayang.

Sharing is caring

ciktom

Cik tom seorang part time blogger yang sangat sukakan dunia blogging dan buah tomato. Mula menulis blog 15 Julai 2010. Menaip segala ilham dari akal fikiran dan hati ke dunia alam cyber. Sebarang persoalan atau pengiklanan/advertorial/review sila hubungi ciktom; tomatogurl86[at]gmail.com...gantikan [at] dengan @

25 thoughts on “Jebeng Otai Pakar Tweak Theme Blog

  • August 6, 2012 at 12:11 am
    Permalink

    rajin jebeng otai tweak theme blog yer,. theme di blog saya juga salah seorangnya,. thanks to bro jebeng otaii,. >.<

    Reply
  • August 6, 2012 at 12:18 am
    Permalink

    Namanya pun dah otaiiiiii…mmg otai la tuannya p kaji sua koding tuh.

    Tu psl la jgk,3 bln je dah blh dpt ranking power.can jebeng..

    P/s : kita buat permintaan khas supaya dia dedahkan siapa diri yg sbnar..hehehe

    Reply
  • August 6, 2012 at 1:11 am
    Permalink

    salam..
    tak berapa faham bab ini
    apa pun tahniah pada yang
    pandai buat gitu kan..?
    HEBAT!!

    Reply
  • August 6, 2012 at 1:36 am
    Permalink

    Emm jebeng otai memang otai…ohh baru 3 bulan usia blog dia???ingtkan dah bertahun…waduhhh memang otai giler nih…

    Reply
  • August 6, 2012 at 5:23 am
    Permalink

    fuyooohhh…3 bulan ?erm..nak belajar dgn dia ni…

    Reply
  • August 6, 2012 at 8:12 am
    Permalink

    rasa sikit2 boleh hint mana tempat kerja dia, lebih 2 tu tak tau pula

    Reply
    • August 6, 2012 at 9:08 pm
      Permalink

      jgn bro..kantoi nnt..haha

      Reply
  • August 6, 2012 at 10:58 am
    Permalink

    Jebeng Otai = one of the mysterious blogger.
    The owner seorang yang rajin BW dan UAT.
    🙂

    Reply
  • August 6, 2012 at 12:56 pm
    Permalink

    Jebeng Otai,org langkawi hehehe….status entah!

    Reply
  • August 6, 2012 at 5:34 pm
    Permalink

    huh mmg power blogger dia nie hehehe..:)

    Reply
  • August 6, 2012 at 9:09 pm
    Permalink

    erkk..segan lak rasanya..xder la power bebenor..tmbah2 skit jer kod..huhu

    cik tom pon apa kurangnya..hehe

    Reply
    • August 6, 2012 at 10:56 pm
      Permalink

      Rank alexa power kod..huhu

      Reply
  • August 6, 2012 at 10:42 pm
    Permalink

    Gile ah baru 3 bulan ranking hebat daahh…
    taniah..taniah… 😉

    Reply
  • August 6, 2012 at 10:56 pm
    Permalink

    Blog jebengotai dengan ciktom sama – sama hebat. hehe.

    Reply
  • August 6, 2012 at 11:33 pm
    Permalink

    Menulis blog ini perlu ada passion. Kalau terikut-ikut rentak orang lain nanti tidak mempunyai identiti sendiri. Mempunyai keghairahan untuk mendalami ilmu blogging.

    Reply
  • August 6, 2012 at 11:54 pm
    Permalink

    Baru 3 bulan? Hebat! 😀

    Reply
  • August 7, 2012 at 9:45 am
    Permalink

    byk bloger muncul tu yg terbaik blh timba ilmu

    Reply
  • August 7, 2012 at 10:27 am
    Permalink

    hahaha.. diam-diam ubi berisi tu. tu la yg kita nak.. hehe

    Reply
  • August 7, 2012 at 9:35 pm
    Permalink

    beliau memang hebat, sebab alexa beliau mantap

    Reply
  • August 7, 2012 at 11:33 pm
    Permalink

    aku dah malas nak tewak theme ni..

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE