Jom buat duit mudah dengan Mobicow

Assalamualaikum dan salam sejahtera… Hari ini cik tom nak kongsikan satu lubuk duit yang baru cik tom join selepas kembali aktif berblog pada bulan lepas. Cik tom terbaca mengenai lembu comel Mobicow ni dari blog Sishaza. Jadi cik tom pun tak nak la makan sorang-sorang kan. Kita sharing and caring bab duit2 ni. Mana tau korang pun berminat nak buat duit tambahan dari blog dan yang best bayaran dalam USD.

Syarikat pengiklanan Mobicow
Syarikat pengiklanan Mobicow

Syarat paling utama nak join buat duit di Mobicow, korang mestilah mempunyai blog dan akaun paypal. Kalau takde blog, boleh mulakan belajar buat blog dari sekarang. Masih belum terlambat–>Tutorial buat blog percuma blogspot. Kalau nak buat blog hosting berbayar macam ciktom.com ni, cik tom rekemen korang beli hosting+free domain kat –>NETKL.

Baca juga: Review domain dan hosting NetKL

Nak baca lanjut mengenai apa itu domain dan hosting beserta tips boleh baca beberapa artikel yang pernah cik tom kongsikan dalam kategori; Domain dan hosting.

Oppss sori banyak dah melalut ke lain kan. Tapi cik tom kena sharing jugak sebab kebanyakan yang email cik tom rata-rata baru permulaan nak berblog dan insyaAllah cik tom akan tolong jawab pertanyaan korang mana yang mampu.

Jom buat duit mudah dengan Mobicow

Balik kepada topik asal kita, sebenarnya Mobicow ialah sebuah syarikat pengiklanan dan kita sebagai publisher akan letak iklan mobicow dalam blog kita. Iklan Mobicow ni dikira hanya based view on mobile user je. Kalau yang masuk dalam blog korang guna laptop dan lain2. Tak akan dikira.

Cara pembayaran pengiklanan mobicow

Bayaran dari syarikat mobicow ni pulak akan masuk pada 16hb atau 17hb setiap bulan. Payment akan masuk ke akaun paypal kalau cukup jumlah minima $5 selama sebulan. Kalau tak cukup akan proceed jumlah tu ke bulan berikutnya. Cik tom join 6 November dalam sepuluh hari lepas tue, 17hb terus masuk akaun paypal. Berapa jumlahnya? Cik tom dah set next autopublish entry jumlah income 10 hari dengan mobicow.

Cara-cara mendaftar akaun Mobicow

Mudah je cara-cara nak mendaftar di akaun Mobicow. Cuma korang kena la lalui proses untuk dapat kelulusan dari mobicow.

Jom buat duit mudah dengan Mobicow
Blog dapat kelulusan boleh mula buat duit dengan mobicow
  1. Pergi ke website dengan klik–>Mobicow
  2. Link cik tom bagi tu akan direct ke website untuk sign up/ register.
  3. Klik “Start Now”
  4. Kemudian korang isi borang yang disediakan seperti username, password, email, etc dan dah habis isi semua; sila la klik button “Sign Up”.
  5. Tunggu email susulan dari pihak Mobicow sebab diorang akan minta “verify email” yang dah didaftarkan masa isi borang step no.4 tu dalam masa 7 hari.
  6. Selepas verfiy email pihak Mobicow akan minta korang letakkan code banner di dalam blog untuk diorang review blog korang macam mana dalam masa 24 jam.
  7. Kalau cukup semua syarat, barulah blog akan di approve oleh Mobicow.
  8. Lepas tu jawabnya $$$$$ la.

Nanti kalau cik tom rajin cik tom buat tutorial daftar Mobicow ini versi bergambar pulak. Tapi buat masa sekarang korang follow up je cara di atas. Fast action fast result. hehe..

Psst..jangan berlengah mana tau kuota lepas ni makin mengecil kan.

Sharing is caring

ciktom

Cik tom seorang part time blogger yang sangat sukakan dunia blogging dan buah tomato. Mula menulis blog 15 Julai 2010. Menaip segala ilham dari akal fikiran dan hati ke dunia alam cyber. Sebarang persoalan atau pengiklanan/advertorial/review sila hubungi ciktom; tomatogurl86[at]gmail.com...gantikan [at] dengan @

27 thoughts on “Jom buat duit mudah dengan Mobicow

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE