Jom Jadi Orang Terawal Memiliki iPhone 5

Cik tom pasti ramai yang tertunggu-tunggu akan penjualan iPhone 5 di Malaysia. Kini anda boleh menjadi orang terawal memiliki dan menggunakan iPhone 5 di Malaysia.

Jom Miliki iPhone 5 hanya dengan Celcom
Jom Miliki iPhone 5 hanya dengan Celcom

Kini terdapat tawaran pakej menarik dari CELCOM. Hanya dengan deposit RM200 anda layak menjadi pengguna TERAWAL yang menggunakan iPhone 5. Malahan berpeluang mendapat jemputan eksklusif pelancaran iPhone 5. Siapa tak nak kan? Best tue 🙂

Antara ciri-ciri menarik pada iPhone 5 ialah:

  • Menggunakan sistem operasi terbaru iOS6 dan A6 Chip yang membolehkan anda menikmati prestasi kualiti dan grafik 2X LEBIH HEBAT
  • Paparan Skrin 4″ Retina Display yang lebih besar dari model sebelumnya
  • Kamera dengan 8 MEGAPIKSEL
  • Memori dengan kapasiti 16GB, 32GB dan 64GB
  • Dan semestinya bersama SIRI – pembantu peribadi telefon anda

Celcom sememangnya sebuah syarikat komunikasi yang mempunyai liputan rangkaian luas dan juga rangkaian kualiti indoor dan outdoor terbaik di seluruh Malaysia. Jom mendaftar dengan Celcom.  

Untuk maklumat lanjut boleh layari website CELCOM >> www.celcom.com.my atau tempahan ke>> https://www.bluecube.com.my/prebooking/product/iphone5.

Sharing is caring

ciktom

Cik tom seorang part time blogger yang sangat sukakan dunia blogging dan buah tomato. Mula menulis blog 15 Julai 2010. Menaip segala ilham dari akal fikiran dan hati ke dunia alam cyber. Sebarang persoalan atau pengiklanan/advertorial/review sila hubungi ciktom; tomatogurl86[at]gmail.com...gantikan [at] dengan @

70 thoughts on “Jom Jadi Orang Terawal Memiliki iPhone 5

  • December 7, 2012 at 9:44 pm
    Permalink

    tak dak duit la nak tukar enpon kerap2..akak pakai samsung corby dengan galaxcy tab je sekarang ni,,kalau ada duit lebih nak beli emas ja sekarang nih..heheh

    Reply
    • December 9, 2012 at 12:10 pm
      Permalink

      wah xde duit tapi 2 tue sekali pakai akak..hehee…xpe beli emas pun best kan akak..hee

      Reply
  • December 7, 2012 at 11:13 pm
    Permalink

    Looking forward coz dah lama berangan nak tukar handphone ni..

    Reply
    • December 9, 2012 at 12:09 pm
      Permalink

      booking cepat2 sbb yg 64gb dh out of stock..

      Reply
  • December 8, 2012 at 1:29 am
    Permalink

    amik la Tom, hehee..
    Note tu ko bagi le adik ko.. ekekee

    Reply
    • December 9, 2012 at 12:00 pm
      Permalink

      hehee…tgklah cne…tgk iphone 5 ni mmg best..

      Reply
  • December 8, 2012 at 3:19 am
    Permalink

    saya iPhone 4s pun belum habis khatam lagi nie…hik hik

    Reply
    • December 9, 2012 at 11:59 am
      Permalink

      hehe..gadget mmg laju je kluar…iPhone 5 lg best..

      Reply
    • December 9, 2012 at 11:58 am
      Permalink

      kl camtu fokus mana yg nak beli dulu..

      Reply
  • December 8, 2012 at 8:24 am
    Permalink

    Wow..letak desposit dulu yer

    Reply
    • December 9, 2012 at 1:22 am
      Permalink

      Barang laris mesti kena letak deposit supaya tidak terlepas.

      Reply
      • December 9, 2012 at 11:13 am
        Permalink

        yup tue sudah semestinya…ni pun dh ada yg abis stock..hee

        Reply
    • December 9, 2012 at 11:34 am
      Permalink

      cik tom nak belanja makan..bukan belanja iPhone 5..hehe

      Reply
  • December 8, 2012 at 10:13 am
    Permalink

    Menarik…kalau yang belum memiliki phone canggih inilah masanya.

    Reply
  • December 8, 2012 at 11:00 am
    Permalink

    saya memang pengguna setia celcom sejak dari dulu. Jadi cuma perlu bayar RM200 saja ke ciktom? atau ada lagi syarat lain…

    Reply
    • December 9, 2012 at 1:21 am
      Permalink

      itu untuk pre booking sahaja. Bila dah masuk ke malaysia barulah buat pembayaran sepenuhnya. Betul tak ciktom?

      Reply
      • December 9, 2012 at 11:13 am
        Permalink

        yup betul tue sbb harga sebenar xsure lg..

        Reply
    • December 9, 2012 at 11:31 am
      Permalink

      utk permulaan tempahan mmg RM200..nanti once dh lancar kt Malaysia kena bayar balancenya..utk syarat lanjut try klik ke website celcom ye..

      Reply
  • December 8, 2012 at 11:33 am
    Permalink

    dah ada samsung galaxy s3..so tak minat dengan iphone ni

    Reply
    • December 9, 2012 at 11:30 am
      Permalink

      xpe maybe in future kalau nak tukar hp..

      Reply
  • December 8, 2012 at 3:06 pm
    Permalink

    saya suka 😀 haha, ciktom belanja laa sya keh3

    Reply
    • December 9, 2012 at 11:29 am
      Permalink

      xmampu lg nak belanja iPhone 5..kalau belanja makan tue boleh la.hheeee

      Reply
  • December 8, 2012 at 9:38 pm
    Permalink

    Bagus juga tawaran macam ni…:)

    Reply
  • December 8, 2012 at 10:08 pm
    Permalink

    fuhh..siapa yang terawal di malaysia ye?

    Reply
  • December 8, 2012 at 10:08 pm
    Permalink

    fuhh..siapa yang terawal di malaysia ye?

    Reply
    • December 9, 2012 at 1:19 am
      Permalink

      Pemilik blog denaihati agaknya orang yang terawal memiliki iPhone 5.

      Reply
      • December 9, 2012 at 11:12 am
        Permalink

        aah bc entri blog denaihati dh guna iPhone 5…

        Reply
  • December 9, 2012 at 1:15 am
    Permalink

    Memang celcom jer kan buat pre-booking. 64GB dah out of stock.

    Reply
    • December 9, 2012 at 11:11 am
      Permalink

      yup…memang laris sangat2…dah ramai yang pre-booking smpi dah habis stock..

      Reply
  • December 9, 2012 at 7:48 am
    Permalink

    Sepertinya nantinya juga di Indonesia saat peluncuran pertama akan banyak yang mengantri pula mendapatkan iPhone 5 Gadget ini

    Reply
    • December 9, 2012 at 11:14 am
      Permalink

      yup tue sudah tentu..brg laris dipasaran..hee…tp ni entri sponsor post..

      Reply
  • December 9, 2012 at 10:10 am
    Permalink

    tengah fikir ni…nak ambik iphone 5 ke atau note 2…mana agaknya yg bebaloi…

    Reply
  • December 9, 2012 at 1:09 pm
    Permalink

    tak minat iphone tapi minat samsung.

    Reply
    • December 9, 2012 at 2:27 pm
      Permalink

      yelah masing2 berbeza citarasa kan..hee

      Reply
  • December 9, 2012 at 1:18 pm
    Permalink

    hmmm…kalau terlalu kerap ikut perkembangan gadjet nih boleh susut duit dibuatnya…huhu

    Reply
    • December 9, 2012 at 2:28 pm
      Permalink

      he…mmg betul dah tue..tp tue la gadget yang menarik cam iPhone ni mmg pasti jd pilihan jgk walaupun susut duit..huhu

      Reply
  • December 9, 2012 at 2:22 pm
    Permalink

    seumur hidup, baru sekali je aku pakai jenama lain selain nokia… hehe, dah serasi bersama nokia walaupun xleh nak whatapp & viber

    Reply
    • December 9, 2012 at 2:31 pm
      Permalink

      jom guna smartphone..mudah lagi nak berbisnes guna whatsup n viber…

      Reply
  • December 9, 2012 at 2:26 pm
    Permalink

    Cik Tom peminat produk Apple ya?

    Reply
    • December 9, 2012 at 2:30 pm
      Permalink

      mmg minat ni tgh tinjau2 iPhone 5…hee

      Reply
  • December 9, 2012 at 2:54 pm
    Permalink

    cuma iphone 5 model 16GB yang masih available di celcom, 32GB dan 64GB dah sold out, kena tunggu stock baru nampaknya kalau tak nak yang 16GB tu

    Reply
    • December 9, 2012 at 4:28 pm
      Permalink

      tue la semalam tgk 64gb yg sold out…skang 32gb n 64gb pun dh sold out..mmg laris mcm pisang goreng panas ni…hee

      Reply
    • December 9, 2012 at 6:21 pm
      Permalink

      yup betul tue utk kepuasan atau hadiah diri sendiri..tp sebaiknya jgn berhutang utk beli plk..hee

      Reply
  • December 9, 2012 at 6:22 pm
    Permalink

    jadi terawal nengok boleh lah hehehe

    Reply
  • December 9, 2012 at 10:00 pm
    Permalink

    dalam kepala ni..macam2 nak beli..iphone5..laptop..jam..haishh..mana satu nak beli dulu..hahaha

    Reply
  • December 9, 2012 at 10:15 pm
    Permalink

    sedang menanti lah nih…tak sabar rasanya…

    Reply
  • December 9, 2012 at 11:07 pm
    Permalink

    alahai baru je pakai S3..kalau banyak duit semua handset rasa nak pakai hehehe

    Reply
  • December 10, 2012 at 2:09 am
    Permalink

    Salam..
    kalaulah berjaya memilikinya
    mesti sayang gila kat iPhone ni
    nanti..almaklum mende mahal..
    kotor sikit lap..kalau calar tak tido
    malam wehh..he he

    Reply
  • December 10, 2012 at 3:05 pm
    Permalink

    alangkah bestnya kalau dapat free 😀

    Reply
  • December 10, 2012 at 3:22 pm
    Permalink

    wah, mmg menarik, tapi itulah.. ongkosnya.. haha..

    digi pun dah de skg, maxis pun.. pengguna dah boleh buat pilihan..

    Reply
  • December 10, 2012 at 9:41 pm
    Permalink

    memang canggih iphone 5 ni..dan harga nya pun canggih juga. hhehe

    Reply
  • December 11, 2012 at 3:41 pm
    Permalink

    Kawe dah bertahun-tahun pakai Celcom. Deposit pon ada RM 300. Err tak layak ker menang iPhone 5 tu… Celcom pelanggan lama jangan dilupakan ehhh…

    Reply
  • December 11, 2012 at 10:28 pm
    Permalink

    sejak kebelakngan ini mmg fedup dgn maxis..adakah tanda2 nk tukar celcom..hhe

    Reply
  • December 12, 2012 at 2:28 am
    Permalink

    Tak minat sangat dengan iPhone nie. Sy prefer Samsung Galaxy

    Reply
  • Pingback:Celcom Lancarkan iPhone 5 dengan Celcom First Plan

  • December 16, 2012 at 8:41 am
    Permalink

    Wahhh seronoknya kalau dapat memilikinya..kan cik tom..huhu

    Reply
  • December 17, 2012 at 9:28 am
    Permalink

    teringin juga mahu memilikinya tp harganya tersangatla cantik

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE