Just got a new job interview

Tajuk entri je english…entri cik tom mix2 la ek..sebab bukan pandai sangat pun bi ni..erm tapi nati interview confirm2 la cik tom kena speaking london gitu…adooii…pening kepala pulak..tak dapat interview pening..dapat interview pun poning..gedikkks~~hehe…

Bimbangnye nak pi interview ni sebab cik tom rasa cam otak ni dah berkarat stay kat rumah 2 bulan..jadi penanam anggur yang tak bertauliah dan pencari keje yang tegar…habis semua keje cik tom apply..sesuai tak sesuai semua cik tom bedal…huahua…kiranye tak memilih dah tu tapi tak dapat2 jugak..so salah siapa??sob3 ;(

Ok back to the title, alhamdulillah ni third time cik tom dapat call for interview….yang first cik tom pergi kat klang position qc chemist but still no good news..maybe tak dapat la tue..yang second tue pulak panggil interview urgent kat subang..mintak postpone tak bagi..tak menyempat nak pi sana…so terpaksa la cik tom reject..yang third ni position qc engineer kat terengganu kira senang la cik tom nak gi next week….

So harap sangat2 interview ni berjalan lancar..tapi cik tom ade 1 problem..kadang2 tu cepat nervous…korang ade tak tips nak hilang nervous, to look more confident or apa2 la tips how to handle interview ni..lagi 1 apa soalan yang biase interviewer tanye ek??sebab ni baru second time nak pergi interview…hope u ols can share your experience..sharing is caring..tQ..luv u ols 🙂

p/s: harap sangat2 dapat keje ni sebab kat terengganu~

Sharing is caring

ciktom

Cik tom seorang part time blogger yang sangat sukakan dunia blogging dan buah tomato. Mula menulis blog 15 Julai 2010. Menaip segala ilham dari akal fikiran dan hati ke dunia alam cyber. Sebarang persoalan atau pengiklanan/advertorial/review sila hubungi ciktom; tomatogurl86[at]gmail.com...gantikan [at] dengan @

32 thoughts on “Just got a new job interview

  • August 6, 2010 at 12:50 am
    Permalink

    salam..
    Tahniah..moga berjaya…jawab dgn tenang & yakin

    Reply
  • August 6, 2010 at 1:06 am
    Permalink

    salam…
    tak tau la nak bagi tips aper.. sbb dulu pon asyik nervous jer bile nak interview.. tp tips paling senang, wat jer muka konfident, walaupon x sbnrnye..
    kalo xtau, jwb xpasti..

    Gud Luck!!

    Reply
  • August 6, 2010 at 2:12 am
    Permalink

    ozzy: thank ozzy…harap2 camtu la ^_^

    Reply
  • August 6, 2010 at 2:17 am
    Permalink

    Cute MuM: hehe..ok cik tom try wat muka confident…tanx dear 🙂

    Reply
  • August 6, 2010 at 2:39 am
    Permalink

    hohohoh cik tom chaiyok chaiyok…wish u all de best dear…

    Reply
  • August 6, 2010 at 2:40 am
    Permalink

    ash_asrah: tq yunk..da pggl interview ni rs nervous plk..huhu..

    Reply
  • August 6, 2010 at 3:03 am
    Permalink

    huhuhu xpe2 relax2..sekurg2 yer dah dpt interview..wat yg terbaik..do ur besh…chaiyok2

    Reply
  • August 6, 2010 at 3:14 am
    Permalink

    jangan nervous2 tau? ehehe!
    dulu teringat pernah gi inteview, tapi 1st tyme punye pasal, jadi gagap2. warggghh! haha ~ lawak bila ingat balik

    btw, goodluck cik tom :):)

    Reply
  • August 6, 2010 at 3:33 am
    Permalink

    Gud Luck tau cik Tom..hope dapat keje yg diminta.. Amin..uat yang terbaik ok? Chaiyoo!

    Reply
  • August 6, 2010 at 3:37 am
    Permalink

    hoho, congrates dear, smg sukses yea…

    p/s : tengganu tu kg halamn tercina kew?? 😉

    Reply
  • August 6, 2010 at 3:37 am
    Permalink

    *tercinta

    Reply
  • August 6, 2010 at 3:38 am
    Permalink

    tahniah cik tom..semoga berjaya ek..xpe nerves tu kejap je..dah masuk bilik temuduga, suma ok..kool ek..^_^

    Reply
  • August 6, 2010 at 3:38 am
    Permalink

    ketingting: tq darl~try not to be nervous..oh xpe la masa 1st experince kan..mmg nervous..tp mesti skang da dpt keje ek..good!

    Reply
  • August 6, 2010 at 3:38 am
    Permalink

    comel pic tu..ngeee…sgt2 kiut..

    Reply
  • August 6, 2010 at 3:40 am
    Permalink

    CHEGU ALONG: yup must do my best ^_^..tanx bg support..up semangat cik tom!

    Reply
  • August 6, 2010 at 3:42 am
    Permalink

    Melati Qistyna's Mumm: yup terengganu halaman tercinta..huhu..xiexie sis..doakan sis dpt keje ni ye..

    Reply
  • August 6, 2010 at 3:44 am
    Permalink

    PUPUT: thanks cik puput..insyaAllah'll try my best..
    tu pic kena study before pi interview..hik3…kalau puput suke amik la dear 🙂

    Reply
  • August 6, 2010 at 4:00 am
    Permalink

    Semoga berjaya k 🙂
    kang citer cam mn intebiu tuh~

    New Entry Prof-Hariz
    Solat Jumaat

    Reply
  • August 6, 2010 at 4:22 am
    Permalink

    mula2 tahniah wak yeahhhh!!!

    okai bg krole kalo interview ni,cba tenangkn diri dan jgn trlampau fikir sgt..tu yg bat kte gemuruh tu…

    cuba buat sbaik mgkn…caranya,ingat pengorbanan kedua ibubapa kita insyallah wak akan bersemangat…

    time intervie pastikan jawap semua soalan dengan yakin,walaupun wak kurang pasti..sal dia bkn tngok samada jwpn kta btul,tetapi dia tngok keyakinan kta smasa mnjawap…

    All The Best…

    Reply
  • August 6, 2010 at 4:40 am
    Permalink

    Hariz: thanks..insyaAllah nati cik tom crite..hehe..

    Reply
  • August 6, 2010 at 4:46 am
    Permalink

    krole: tanx a lot 4 da wish n tips..
    wah tips ingat pergorbanan ibubapa tu touching la…ok look confident..huhu…
    i'll do my best ^_^

    Reply
  • August 6, 2010 at 7:36 am
    Permalink

    wat yg terbaik cik tom, datang awal n prepare dulu..cuma ingat rezeki t

    Reply
  • August 6, 2010 at 4:13 pm
    Permalink

    kt company yg sy ngah keje ni ngah cr QC.. mau x? sy leh rekemen.. huhu. tp, kt jalan kapar la..

    Reply
  • August 7, 2010 at 8:52 am
    Permalink

    Derus: insyaAllah..terima kasih bagi semangat…huhu..

    Reply
  • August 7, 2010 at 8:53 am
    Permalink

    tukang cerita:ye ke??nak2..qc pe tu ek??

    Reply
  • August 7, 2010 at 9:49 am
    Permalink

    company ni wat toner printer.. qc yg dorg nk pakai ni tok check incoming raw material yg smpai.. sy intern jek kt cn.. but QC kt ctu de tny sy kalau2 ade mmber yg nk masok.. minat ke? t, sy tny balik la QC kt ctu..

    Reply
  • August 7, 2010 at 10:28 am
    Permalink

    tukang cerita: ok sy nak try la..sy tak tau sgt pasal toner printer ni..tapi saya nak berminat nak cuba..tolong tanyakan ye..kalau ok nati saya boleh sent resume saya dulu..

    Reply
  • November 5, 2010 at 6:29 pm
    Permalink

    Hi all. How are you?

    Reply
  • November 15, 2010 at 4:46 pm
    Permalink

    apala cik tom ni, kata entusias tomato, tapi pesal tanam anggur plak? muahahahah, gurau gurauan tamboh keceriaang, tips nak ilangkan nebes, makan tomato je la, lepas tu cik tom interbiu yang tukang interbiu lak, muahahaha

    Reply
  • November 24, 2010 at 6:25 pm
    Permalink

    Good Luck cik tom! 😀

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE