Keburukan Berhutang

Kali ni entry pasal award dan tag. Maaflah ni just entry nak bayar hutang tag dan award. hehe.. Dah lama dan bimbang terlupa sebab rasanya ade lagi kawan2 yang tag time hari raya aritu tapi cik tom lupa nak save. Huhu.. So sebelum lupa yang ni jugak baik cik tom selesaikan. Tue la keburukan berhutang tag dan award yang ditangguhkan. Lama-lama jadi lupa dan tak terbayar. huhu..

1st AWARD



Award ni diberikan oleh
eddyboyz86.



< ?xml:namespace prefix = o />



:: PENGERTIAN BERKENAAN AWARD INI ::

PENCIL yang besar

Menunjukkan kesenian yang begitu peka terhadap blog anda dan mencerminkan sesuatu nilai penghasilan.

FILEM bergerak tanpa henti

Menunjukkan AWARD ini di FOWARD kepada bloggerist yang betul-betul layak menerima.

LOGO bulat berkelip-kelip

jika di perhatikan betul-betul, ia adalah manusia yang berkepalakan monitor komputer. ini membawa maksud anda adalah seorang yang begitu bijak menguasai dunia alam maya ke globalisasi.



Cik tom nak tagged;

rongak

anish

rush D
PrincessKawaii
Qu aniza

2nd TAG



Bagi membayar hutang tag dari
najwa ni, cik tom perlu la jawab soalan2 dibawah. Tapi maaflah ada soalan ni cik tom skip sebab banyak sangat. Huhu..

Soalan 1: Adakah anda rasa hot..?

Yup..hot dengan soalan yang anda bagi nie..miahaha~



Soalan 2: Upload wallpaper PC/laptop anda gunekan skrg.

Takde wallpaper..tipu sebenarnya malas.

Soalan 3: Cerita pasal gambar ini.

Malas dan malas nak upload gambar. So takde cerita.

Soalan 4:Kali terakhir makan pizza..?

Tanyalah bila last makan nasi..kuang3…

Soalan 5: Lagu terakhir anda dengar..?

Akan ku jumpa-azfar.

Soalan 6: Apa anda buat selain selesaikan tag nih..?

Tidur.. kui3..

Soalan 7: Selain nama sendiri anda dipanggil name ape..?

Yayang. Tipu lagi.. haha

Soalan 8: Tag lagi 5 orang dan berikan fakta yang anda tahu pasal org yang anda tag?

Ellen (seorang blogger yang peramah dan baik hati)

sweetsal (seorang blogger yang banyak entry menarik tentang pengalaman anak dia belajar di jepun)

Zuhanis ( seorang blogger yang manis dan pandai)

Nad (seorang blogger yang cumil dan peramah)

Poyaty (seorang cikgu yang comel dan penyayang)

Ifa (seorang blogger yang aktif join contest dan juga selalu menang)

3rd TAG





Ni tag yang ditag oleh budak rongak. Sori tag ni pun banyak yang di skip sebab banyak sangat. huhu..





TAG SUKA-SUKA

1- Name one person who made u laugh last night?
Nufa
2- What were u doing 1 hour ago?
Sleep..
3- What was da last thing you said out loud?

Hungry..
4- Where’s da next place you’re going to?
Kitchen?
5- What was da last thing u paid for?
Bank in some money for fruit tart special handmade by kak ros.
6- What’s da best ice-cream flavour?
Choclate da best!!
7- Do u love to ‘melatah’?
Nope and insyaAllah NEVER..
8- What does da last text-msg received say?
Ops..secret..
9- Will u get married in da future?
InsyaAllah.. still waiting for the right one..
10- Is there anyone u like/love right now?
Yup.. You and you..
11- Tag to other 5 bloggers/more


anish

echah
nufa

4rd TAG



Ni tag dari
padin untuk buat sambungan cerpen bersiri. Sorry masih mencari idea. InsyaAllah akan dilangsaikan bulan ini jua. Huhu..

p/s: Sesiapa yang pernah tag cik tom untuk award/tag tapi cik tom tak pernah buat lagi. Sila maklumkan balik kat komen entry ni ye sebab cik tom dah lupa la yunk.. sorry..huhu..



Sharing is caring

ciktom

Cik tom seorang part time blogger yang sangat sukakan dunia blogging dan buah tomato. Mula menulis blog 15 Julai 2010. Menaip segala ilham dari akal fikiran dan hati ke dunia alam cyber. Sebarang persoalan atau pengiklanan/advertorial/review sila hubungi ciktom; tomatogurl86[at]gmail.com...gantikan [at] dengan @

18 thoughts on “Keburukan Berhutang

  • September 29, 2010 at 1:18 am
    Permalink

    pergh banyak seyh huutang ;P

    Reply
  • September 29, 2010 at 1:38 am
    Permalink

    hehehe.. ingatkan hutang apa td… huhuhu

    Reply
  • September 29, 2010 at 1:40 am
    Permalink

    tahniah.. byk award dapat..
    terbayar dah hutang jer.. 🙂

    Reply
  • September 29, 2010 at 2:36 am
    Permalink

    haahhahaa..tahniah sebab dah bayar hutang…

    ahhhh..ada plak tag utk ellen…nanti ellen buat ya,..TQ

    Reply
  • September 29, 2010 at 2:38 am
    Permalink

    Na.. nsib hutang.. kalau zakat? har3x~

    Reply
  • September 29, 2010 at 3:08 am
    Permalink

    huhu,,same r echah ni…sllu je lupa hutang2 ni..hope xde org mrh…:(

    Reply
  • September 29, 2010 at 5:22 am
    Permalink

    @kila: tue la kan..so jangan amalkan tabiat berhutang..chill~

    Reply
  • September 29, 2010 at 5:23 am
    Permalink

    @isyraq: ingat hutang pe?along ker??miahaha~

    Reply
  • September 29, 2010 at 5:24 am
    Permalink

    @sop: takdelah banyak pun..1 je award dapat tue…alhamdulillah terlangsai hutang kecuali drama bersiri sop tue..huhu

    Reply
  • September 29, 2010 at 5:25 am
    Permalink

    @ellen: skang ellen pulak berhutang dengan cik tom..sila bayar…ekekee

    Reply
  • September 29, 2010 at 5:25 am
    Permalink

    @aretikz: hutang ni tak pa..jangan hutang betul or zakat..dosa!

    Reply
  • September 29, 2010 at 5:26 am
    Permalink

    @echah: hutang kamo banyak tue ngan cik tom yunk…cepat bayar!!!hehe

    Reply
  • September 29, 2010 at 7:35 am
    Permalink

    wah manyak nye..ck tom rajin ek
    t sy bt gak tgh cr masa..

    Reply
  • September 29, 2010 at 9:15 am
    Permalink

    terlepas rupanya

    Reply
  • September 29, 2010 at 11:37 am
    Permalink

    hahaha tang cerpen, mesti liat nak buat ekekee

    Reply
  • September 30, 2010 at 11:33 am
    Permalink

    @qu aniza: kumpul semua sekali terus senang..hehe..ok take ur time 🙂

    Reply
  • September 30, 2010 at 11:34 am
    Permalink

    @brutal: terlepas??huhu

    Reply
  • September 30, 2010 at 11:34 am
    Permalink

    @padin: erk cerpen kena idea datang melimpah ruah dulu baru boleh buat..kui3

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE