Kenapa Join Contest Eyriqazz vs Denaihati

Salam.. Hasil dari komen artikel “Eyriqazz vs Denaihati – Blogger Hebat!” ramai juga yang maklumkan segan nak join contest blogger hebat, tak pandai main SEO dan sebagainya. Korang ingat cik tom ni pandai ke main SEO? Cik tom ni blogger hebat ke? Bagi cik tom lantak la semua tue asal dapat join. Untung2 boleh menang, kalau kalah pun untung juga sebab jadi penaja. haha…

Cik tom tak pandai pun main SEO kalau tak mesti dah tersenarai antara pemenang contest SEO Lelaki Kacak atau Pengalaman Kena Denda di Sekolah sebelum ini. Kenapa Join Contest Eyriqazz vs Denaihati? Kan dah kalah sebelum ini?

Kenapa Join Contest Eyriqazz vs Denaihati:

1. Hadiah Lumayan dari Contest Eyriqazz vs Denaihati

Kalau dah join contest, of courselah perkara pertama yang dipandang ialah hadiah lumayan ke? Berbaloi ke hadiah kalau cik tom join contest sampai 2 bulan ni? Setakat topup RM10 untuk contest berlangsung 2 bulan rasanya agak tak berbaloi. Tapi hadiah contest Eyriqazz ini memang berbaloi-baloi.

Ada terbaca komen bro eyriqazz yang hadiah pertama maybe wang tunai RM500+ trafik 20,000 dari denaihati. Dan insyaAllah akan ada lagi hadiah untuk pemenang sekurang-kurangnya dalam 20 orang!! 20 orang banyak tu. Korang tak nak ke jadi antara calon pemenang?

Oleh sebab cik tom antara penaja contest bro eyriqazz, maka cik tom harap semua rakan-rakan blog join contest ini ye! Don’t worry seperti dijanjikan cik tom tetap akan buat juga satu contest khas di blog cik tom tahun ini oleh sebab rezeki dari blog serta support dari rakan-rakan blogger, cuma tunggu masa nak direliasasikan.

2. Pengalaman dari Contest Eyriqazz vs Denaihati

Rasanya yang paling cik tom suka sangat bab join contest ini ialah pengalaman. Pengalaman berharga yang dikutip sepanjang contest Eyriqazz vs Denaihati ini berlangsung. Kalah menang adat bertanding normal la kan tapi pengalaman belajar seo berdasarkan carian, pemerhatian tersurat mahupun tersirat untuk diexplore sepanjang contest seo siapa nak bagi. hehe.. Rasanya kalau takde contest seo camni memang malas nak mengoogle teknik-teknik SEO dan mempraktiskannya dalam blog. Untungnya bila dah tahu selok belok SEO ini boleh la praktiskan untuk entry-entry lain di blog.

3. Kata Kunci @ Keyword Menarik Contest Eyriqazz vs Denaihati

Ketiga, kenapa cik tom join contest Eyriqazz vs Denaihati ialah keyword yang menarik. Wow kata kunci Eyriqazz vs Denaihati memang mantop sebab dua-duanya inspirasi cik tom dalam blogging. Kalau blog famous amos ini memang agak hot keyword so banyak kelebihan join contest ini. Jom tengok high impact blog cik tom hasil dari 2 contest seo before this.

High Impact Keyword Blog Ciktom
High Impact Search Blog Ciktom

Kalau puji bro eyriqazz dan bro denaihati mesti yang baca cakap kuat bodek. haha.. tapi realiti ramai lagi blogger inspirasi cik tom dalam blogging antaranya;

#blogger mesin <-dari segi penulisan blog
#blogger komputer <-dari segi teknologi blog
#blogger tak berapa kacak <-dari segi income online
#blogger tak kering idea <- dari segi idea yang tak putus2
#blogger seo <- dari segi permainan seo
#blogger banyak aset <-dari segi bijak kumpul aset

Pada yang tak tersenarai tue, korang semua juga inspirasi cik tom untuk terus berblog. Thanks pada korang yang rajin singgah dan bagi support pada blog ini. Koranglah antara pembakar semangat cik tom untuk berblog samaada yang rajin komen or just silent readers. Cik tom hargai semua jasa anda. 🙂

4. Tambah Saingan Kawan Baru dengan Contest Eyriqazz vs Denaihati

Hasil dari join contestlah, biasanya lagi mudah nak tambah kenalan baru. Cik tom baru 4 hari cik tom contest ini dah tambah kenalan baru antaranya blogger irsah, wandisini, anuar, simonreyes dan ramai lagi kalau nak mention kat sini. Semuanya hasil dari artikel contest Eyriqazz vs Denaihati.

5. Idea Update Entri Contest Eyriqazz vs Denaihati

Cik tom selalu ketandusan idea nak update artikel apa dalam blog. Nak buat tutorial blog rasanya mood agak malas. Tunggu rajin-rajin sikit baru pulun2 buat entri tutorial. Update entry personal boleh la sekali sekala bimbang nanti ada yang bosan dan budget cik tom syok sendiri dengan kisah hidup yang agak bosan. huhu…

ps: siapa cakap best main seo?

Sharing is caring

ciktom

Cik tom seorang part time blogger yang sangat sukakan dunia blogging dan buah tomato. Mula menulis blog 15 Julai 2010. Menaip segala ilham dari akal fikiran dan hati ke dunia alam cyber. Sebarang persoalan atau pengiklanan/advertorial/review sila hubungi ciktom; tomatogurl86[at]gmail.com...gantikan [at] dengan @

23 thoughts on “Kenapa Join Contest Eyriqazz vs Denaihati

  • June 27, 2012 at 1:00 am
    Permalink

    tak nak ngaku plak dia..haha..

    Reply
  • June 27, 2012 at 1:27 am
    Permalink

    Salam..
    masa join contest PENGALAMAN KENA
    DENDA DI SEKOLAH tempohari, blog saya
    masih mendapat tempat di SERP..bila kena
    penalty dengan Google Panda..tahu dah kalau
    join contest SEO confirm terpelanting jauh nun
    ke LAUT CHINA SELATAN 🙂

    PS#good luck to you Sis..semoga berjaya 🙂

    Reply
    • June 27, 2012 at 1:57 pm
      Permalink

      Tula pengalaman. Bro kena gak. Tak payah masuk kontes pun leh kena. Kami kantoi masuk link farm, x taw sape submit…hikhik. Tu cepat2 buat directory.. Terlepas binatang2 Goog. Ape2 pun sama2 tingkatkan SERP kita untuk bangsa dan agama… yang negara, belum lagi sebab election belum..

      Reply
      • June 27, 2012 at 8:51 pm
        Permalink

        erk bimbang pulak bila baca komen bro zulkbo…tp baca komen irsah rs tenang sikit…hehe 🙂

        Reply
    • June 27, 2012 at 10:05 pm
      Permalink

      salam bro…tq komen… seram bc komen bro zulkbo…akan cuba berhati2 main keyword..

      Reply
  • June 27, 2012 at 11:50 am
    Permalink

    Bagus juga ada kontes SEO cam ni. Bagi blog baru cam blog saya mmg perlu kontes sebegini sebab ia akan menguji SEO blog kita. Bukan semata2 utk menang. Spt kata Cik Tom pengalaman itu yang penting..peace ya’ll..

    Reply
    • June 27, 2012 at 9:23 pm
      Permalink

      yup betul pengalaman main seo tue memang best wlpn cik tom kalah before this..hehe

      Reply
  • June 27, 2012 at 1:44 pm
    Permalink

    Setakat yang saya periksa keyword beri high impak untuk blog saya menurut Alexa adalah “lelaki kacak” dan “pengalaman kena denda di sekolah”

    Sayangnya saya buat kesilapan bodoh ketika menyertai contest SEO “Pengalaman kena denda di sekolah” dibahagian description dan untuk contest SEO “lelaki kacak” tewas kepada kehebatan blogspot walaupun syarat-syarat SEO 100% dipatuhi.

    Apalah komen merapu dari saya nih. Luahan perasaan permainan SEO kot. 🙂

    Reply
    • June 27, 2012 at 9:19 pm
      Permalink

      wah banyak pengalaman bro AB join contest seo ye..tapi semua tue pengalaman yang tak ternilai harganya… so meh la join contest ni pulak..mana tau percentage tinggi nak menang…jom!

      Reply
  • June 27, 2012 at 3:02 pm
    Permalink

    Blog Cik Tom Pr 3 dan banyak keyword pekat kat entri tu..jadi tak hairanlah kat serp pertama.

    Reply
    • June 27, 2012 at 8:39 pm
      Permalink

      eh ramainya tau PR blog cik tom..rajinnya cek.. hehe… rasanya entry bro azman lg pekat likat…

      Reply
  • June 27, 2012 at 4:47 pm
    Permalink

    wahh..update lagi..memang nak menang nih..

    Reply
    • June 27, 2012 at 8:33 pm
      Permalink

      tengah cuba pekatkan entri selagi mampu… tp xtau la apa yg mendatangkan.. hehe 🙂

      Reply
  • June 27, 2012 at 7:12 pm
    Permalink

    blog pr tinggi memang ada harapan untuk menang,,,,tinggal usha sikit jer..

    Reply
    • June 27, 2012 at 8:02 pm
      Permalink

      rasanya tak semestinya jugak..tengok yang menang contest seo sebelum ni jelah..huhu

      Reply
  • June 28, 2012 at 5:47 am
    Permalink

    Goodluck cik tom! menyuntik semangat bila baca entry cik tom ni 🙂

    Reply
  • June 28, 2012 at 7:53 am
    Permalink

    pr satu cara dan membantu tuk seo…tp byk juga sbb lain yg boleh menaikkan entri, btw kalau kena masuk tong sampah olek acik google….mmg penat arrr

    Reply
  • June 28, 2012 at 9:30 am
    Permalink

    memang ada harapan nak menang ni.. tahniah

    Reply
    • June 30, 2012 at 3:42 am
      Permalink

      amin.. mudah2an tapi xyakin sangat ada 2 bulan macam2 boleh jadi.

      Reply
  • Pingback:Eyriqazz vs Denaihati : Top Commentator June 2012 | Blog Hati Putera,,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE