Kerana Sayang Ku Turutkan….

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera… Rupa-rupanya kisah kenapa cik tom sekarang asyik tenggelam timbul update blog jadi isu jugak dikalangan beberapa orang blogger. hehe… Ada yang pm tanyakan cik tom kahwin ke? haha… Cik tom belum kahwin lagi ye. Masih single lagi. hehe…

So, kenapa asyik busy tak update blog je? Sebab utamanya penyakit MALAS. hihi… Bila balik kerja petang tue masak pulak, malamnya tidur awal. Kalau tidur lambat pun tengok tv. Malas nak menghadap laptop sebab otak dah letih seharian kerja. Bila menghadap laptop ni otak asyik duk fikir idea update entry, blogwalking, statististik, income dan sebagainya. Baik tak payah online terus! hee…

Keduanya lepas raya aritu, bertambah busy tinggal 2 minggu untuk habiskan syllabus, buat final test dan kuiz untuk students. Minggu lepas pulak, seminggu study week before final exam dan setiap hari tak putus-putus student datang study tanya soalan sampai pukul 6 petang. Campur lagi kena marking test, kuiz, assignment dan lab report diorang. Balik2 je dah letih dan tidur awal. huhu…

Alhamdulillah cik tom berjaya juga jadi antara lecturer terawal keluarkan carry marks pada hari rabu yang lepas. Apa kaitan tajuk dengan cerita entry ni?? hee… Kerana sayang ku turutkan ini tuju untuk students cik tom. Memang cik tom sayang student2 macam adik sendiri. Kebiasaan, setiap kali test cik tom akan bagi rewards coklat, duit raya atau kfc  bagi yang dapat markah paling tinggi dalam kelas. Bila tak faham kadang-kadang buat extra kelas untuk diorang. Cuma sayang, ada sesetengah student yang amik mudah malas belajar.

Bila tak dapat jawab, banyak pula nota cinta tertinggal kat kertas jawapan. Siap ada yang sms minta maaf saya dah kecewakan miss. Yang sebenarnya korang dah kecewakan diri sendiri dan juga harapan ibu bapa. Eh ada ke student yang tau ni blog lecturer diorang? hehe… Kalau yang dah tahu tue diam-diam sudah ye. ;p

Cik tom doakan semua student boleh buat terbaik dalam final exam paper especially physical chemistry petang ini dan analytical chemistry hari isnin minggu depan. Cik tom harap semuanya akan berjaya dan jadi manusia yang berguna. 🙂

Carry marks students
Carry marks students

Sharing is caring

ciktom

Cik tom seorang part time blogger yang sangat sukakan dunia blogging dan buah tomato. Mula menulis blog 15 Julai 2010. Menaip segala ilham dari akal fikiran dan hati ke dunia alam cyber. Sebarang persoalan atau pengiklanan/advertorial/review sila hubungi ciktom; tomatogurl86[at]gmail.com...gantikan [at] dengan @

30 thoughts on “Kerana Sayang Ku Turutkan….

  • October 2, 2012 at 3:54 pm
    Permalink

    yana pon selalu dpt penyakit M A L A S .. ssh nk ubat. heheh

    Reply
    • October 3, 2012 at 12:15 am
      Permalink

      mmg kene mintak jauhakan tu..huhu

      Reply
    • October 3, 2012 at 11:57 am
      Permalink

      Memang takde preskripsi ubat dari doktor ni. 🙂

      Reply
  • October 2, 2012 at 4:00 pm
    Permalink

    WAH .. PENYAKIT MALAS MEMANG SUSAH PAYAH KEBAL N BERAT NAK ILANG KAN .. HEHE

    Reply
  • October 2, 2012 at 4:57 pm
    Permalink

    kalau jadi ciktom mmg saya pun jarang blogging. letih woo..

    Reply
  • October 2, 2012 at 5:06 pm
    Permalink

    penyakit malas ciktom ni baik juga lah demi students2.. bagusnya ciktom bg reward coklat, kfc.. jarang lect nak bg reward2 kt student.. untungg student ciktom.. kfc tu!! 😀

    Reply
    • October 3, 2012 at 12:33 am
      Permalink

      malas bertempat tidak mengapa.

      Reply
  • October 2, 2012 at 5:47 pm
    Permalink

    nak study dgn cik tom volleh?

    opps.. hahaha

    Reply
  • October 2, 2012 at 7:10 pm
    Permalink

    saya pun gitu juga…. malas….minat berblog tapi penyakit malas tu sukar sangat nak bendung…..neway terima kasih sebab berkunjung di blog saya yang tidak seberapa tu…(^_^)

    Reply
  • October 2, 2012 at 7:58 pm
    Permalink

    Nak cik tom jadi lecturer saya la, boleh dapat coklat. hehe.

    Reply
  • October 2, 2012 at 10:00 pm
    Permalink

    wah…sibuk betul la Ciktom nih…semua nak buat…kalau tak sempat leh upah orang tolong he he he.

    Reply
  • October 2, 2012 at 10:04 pm
    Permalink

    Betul tuh ciktom… kita pun pernah alami.. cuma tepulang pada student tersebut untuk berjaya… adakalanya rasa macam apa yg kita sampaikan ilmu, seperti pembaziran, tetapi insya-allah ilmu yg kita kongsikan bersama students itu yg kan meyelematkan kita di liang lahat kelak…

    Reply
  • October 2, 2012 at 10:15 pm
    Permalink

    oh, biasalah tu. Kekadang saya juga merasa malas nak menulis artikel untuk blog terutama apabial sibuk di waktu kerja.

    Reply
  • October 2, 2012 at 11:16 pm
    Permalink

    memang begitu dah adat badan manusia
    badan letih + otak letih = bermalas-malas

    bukan sebenar2 malas
    hehe

    Reply
  • October 3, 2012 at 12:27 am
    Permalink

    wah,. memang perlu atur jadual betul2 lah tu kan ciktom,.,. ape2 pun ciktom harus bersabar dengan kerenah student,. hee,. ^^

    Reply
  • October 3, 2012 at 12:30 am
    Permalink

    saya memang selalu diserang penyakit malas nak update blog.hehe

    Reply
  • October 3, 2012 at 1:51 am
    Permalink

    penyakit yang tiada ubat sampai bila-bila==MALAS

    Reply
  • October 3, 2012 at 5:00 am
    Permalink

    sangaaat fahaam dgn ciktom pasal student pnye prangai skarang ni…
    sedey je kadang2 tgk student sambil lewa je nak belajar…tak pk diri sndiri n family betul…
    eh..sy teremo lak..hehe

    Reply
  • October 3, 2012 at 7:31 am
    Permalink

    betul sgt tu bila M. A. L. A.S dtg ni payah nak ubatnya 🙂

    Reply
  • October 3, 2012 at 8:46 am
    Permalink

    Biasa terjadi dekat semua orang kalau bab malas nak update blog ni. Sekali sekala blogger pn perlukan cuti jugak seminggu. Hehe. Takpa, ambik masa dan keadaan akan kembali normal semula.

    Reply
  • October 3, 2012 at 9:56 am
    Permalink

    utamakan yg utama bukan?
    tugas hakiki tu.. hehehe
    tp mood biasa la.. nama pun manusia 🙂

    Reply
  • October 3, 2012 at 1:48 pm
    Permalink

    Tanniah kepada Cik Tom seorang pensyarah yang berdidikasi. Saya pun mahu menjadi anak murid Cik Tom. Moga-moga usaha ikhlas Cik Tom diberkati dan dibalas oleh Allah SWT

    Reply
    • October 3, 2012 at 1:49 pm
      Permalink

      Maaf yer saya tidak rewards untuk Cik Tom hanya kata-kata semangat diberikan. 🙂

      Reply
  • October 3, 2012 at 9:38 pm
    Permalink

    Been there done that kata omputih. Skali dah tak ngadap laptop memang malas nak update….

    Reply
  • October 4, 2012 at 11:35 am
    Permalink

    lau la dpt lecturer cam cik tom, saya suka.. tapi budak2 skg, mmg gitu kot.. entahlah, tapi lau dpt markah tinggi dpaat hadiah, uih, suka tu.. siap de tambahan lagi..

    Reply
  • October 9, 2012 at 3:16 pm
    Permalink

    slm cik tom…

    lme kema xdtg cni…kema pn dh kne pyakit MALAS ni..lappy prob jgk..

    huhu cik tom ajr physical chem ek..kema plg risau subjek tu dlu sb byk sgt calculation..

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE