Post navigation

Kerja Sambilan Dari Rumah (Part Time)

Posted on by

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera… Dengan taraf hidup pada masa kini memang ramai yang tercari-cari sumber pendapatan sampingan yang mudah untuk dilakukan dimana dan pada bila-bila masa jua. Untuk cari kerja sambilan dari rumah (part time) tidaklah susah TAPI tersilap percaturan memilih tawaran iklan kerja sambilan boleh menyebabkan kita kerugian bila ada yang mengambil kesempatan untuk menipu. Pastikan kita menkaji dahulu sebelum menyertai mana-mana program kerja sambilan dari rumah.

Salah satu alternatif yang boleh dipercayai untuk mencari kerja sambilan dari rumah ialah jobdirumah. Jobdirumah merupakan penyedia khidmat latihan asas dan sumber pekerjaan alternatif pada yang berminat. Perkhidmatan yang disediakan adalah panduan dalam bentuk penerangan bertulis dan video tutorial tentang bagaimana, cara apa, dan di mana hendak mencari kerja di rumah dari sumber – sumber yang betul.

Syarat Kelayakan Jobdirumah:

  • Asas komputer & internet
  • Microsoft Office (Words & Excel)
  • Boleh menulis, membaca & faham Bahasa Inggeris
  • Komputer/Laptop
  • Akses ke talian internet
  • 18 tahun keatas
  • Boleh bekerja tanpa pengawasan

Pada yang risau jobdirumah ini scam atau menipu? Jangan risau sebab cik tom dah buat survey dan penyelidikan tentang jobdirumah. Respon yang diterima positif maklum program ini boleh dipercayai malahan pihak jobdirumah dah jelas maklumkan bahawa mereka berikan panduan untuk pemohon memohon kerja seperti berikut:

  1. Penerangan bertulis secara online tentang di mana, cara apa & bagaimana mendapatkan kerja di rumah dengan majikan & agensi.
  2. Maklumat asas perkara yang perlu di sediakan sebelum membuat permohonan kerja pada majikan & agensi.
  3. Video tutorial cara membuat permohonan kerja – kerja yang ahli fikir sesuai dengan kelayakan & kemahiran mereka.
  4. Tip – tip serta cara untuk mendapatkan & mencari kerja di rumah sebenar yang tidak bersangkut paut dengan sebarang jenis perniagan online.
  5. Carian terus ke laman iklan pekerjaan kami pada lebih 10,000 kekosongan terkini dalam satu – satu masa daripada majikan & agensi di seluruh dunia dengan percuma.
  6. Kemas kini senarai tawaran kekosongan terkini dari majikan & agensi – agensi secara percuma setiap hari.

Kalau dah ada yang tunjukkan jalan dan peluang mencari kerja, ambillah peluang dan usahakan dengan sebaiknya. Apa yang penting ialah jangan malas untuk berusaha lakukannya. Sebelum join apa-apa program jana duit online sebaiknya buatlah survey dan jangan mudah terpedaya dengan janji- janji manis semata-mata seperti kerja yang mudah tapi untung banyak. Segalanya terserah pada diri anda samaada untuk memilih nak join atau tidak jobdirumah.

Pada yang berminat untuk mencuba kerja sambilan @ part time dari rumah boleh baca penerangan lanjut dengan klik >>jobdirumah<<  atau banner di bawah.

ps: doakan yang terbaik buat semua pelawat blog ciktom.com

********************************************************
klik sini


52 thoughts on “Kerja Sambilan Dari Rumah (Part Time)

    • bagi cik tom boleh dipercayai.. ella pergi jenguk sendiri ke website yang cik tom bagi tue.. pastu baca dan fahamkan… sebabnya tema jobdirumah bagi guidelines, video, cara2, keahlian, update tentang kerja baru setiap hari langsung ke email pemohon..so kita kena lah rajin cari peluang sbb diorg dh tunjukkan jalan.. bagi cik tom xrugi kalau kita usaha dan cari peluang sbb byaran dalam nilai USD.

  1. menarik gak..
    tapi mahal lah rm50..
    kalau tak dapat keje tu camna? rasa cam rugi je..

    • rm50 tue hanya bayaran sekali je untk daftar..lepas tue dah xde bayaran lain.. bayaran rm50 tue dikira utk guidelines, video, cara2, keahlian, update tentang kerja baru setiap hari langsung ke email pemohon..so kita kena lah rajin cari peluang sbb diorg dh tunjukkan jalan.. bagi cik tom xrugi kalau kita usaha dan cari peluang sbb byaran dalam nilai USD.

      • Siapa yg faham dan pegang konsep pelaburan atau bersakit-sakit dahulu, bersenang-senang kemudian, patutnya tarak ada masalah nak bayar RM 50.

        Cumanya brapa lama masa diperlukan utk ikuti latihan, guideline, video ni? Dan hadap komputer je kan semasa tempoh latihan tu?

  2. Dulu saya pernah ditipu dengan job macam ni. Entah berapa banyak rm yg dah saya laburkan tapi habuk pun takda.Rasa fobia plak tapi tak salah untuk mencuba skali lagi.Manala tahu kali ni menjadi

    • rasanya kalau google mmg ramai yg cerita pernah kena tipu program ala2 camni tapi bukannya program jobdirumah…jobdirumah ini bagi guidelines, teknik, cara2, peluang kerja untuk kita kerja sambilan di rumah.

  3. aku tak percaya benda ni. tapi bila ko dah dapat komisen..harap benda ni leh percayalah. hoho..

    • xpe kalau dgn gaji yang ada dah cukup untuk tampung keluarga.. lebih elok masa yang ada diluangkan dengan keluarga tersayang.

  4. berdasarkan kajian saya untuk kerja sambilan ni sebanyak 22,000 carian dalam masa sebulan. semua orang memerlukan kerja sambilan dari rumah untuk menampung perbelanjaan harian. pekerja kerajaan, swasta, pelajar, suri rumah semuanya mencari-cari kerja sambilan untuk cari duit sampingan. semua orang ada pendapat masing2 tentang jobdirumah ni. terpulanglah

    • yup betul semua terpulang nak bagi pendapat masing2..jobdirumah ini salah satu alternatif bagi yang nak cuba cari kerja sambilan di rumah..

  5. Rasanya, dah lama dgr skim2 kerja dari rumah camni. Dulu2 mmg sgt2 glamer, dan saye agak pasti ramai yg sudah terkena dgn skim2 sebegini.

    Tp, kalau benar yang ni ok dan ada buktinya, pasti ramai yg dapat faedahnya nanti

    Sama2 kita doakan yg terbaik utk semua…ameen

  6. Dulu saya memang freelance.
    Tapi sekarang dah kerja dengan company.
    Kedua-dua nya ada PRO dan KONTRA tersendiri.
    Still doing part time. Tapi rasa lelah sebab otak rasa penat.

  7. Pingback: Komisyen kedua dari Jobdirumah

  8. Pingback: Jobdirumah: Info Tentang Kerja Sambilan JobdirumahCiktom

  9. Adehhh…susah tol nk bt decision.. Hehe.. Klu da join..pastu da dpt job…tb2 plak de hal xdpt dielakkan smpi job tu xsiap..cmn plak eh? Fenin2…

  10. emm cik tom..sy banyak bace tentang job dirumah..sy nak join..tp mcm kurg fahamla…bolehx cik tom teranbgkan ckit

  11. salam macamana nak dapatkan info untuk kerja sambilan dirumah,saya berminat untuk buat kerja sambilan dirumah ni.plzzzzzzzzz

  12. betol ke bende ni betol2 berkesan ???
    kalo bende ni tipu, lpas di bayar, tapi tidak dapat apa2..
    ingat la… duit yang di tipu tu akan jadi bahan bakar api yang panas membara di sana….
    tp kalo betol saya akan join dgn serta merta…

  13. sy dah daftar job dirumah…tapi sy x faham macam mane nk mulaka keje 2…sy dah try buat satu kj,,tp bayaran x dapat..tolong bantu saye macam mane nk mulakan keje ,,,
    time kasih cik tom

    • tapi apa gunanya nak menipukan nanti diri sendiri juga buruk nama dan kena maki hamun dengan orang lain…yang penting kerja apa pun tetap kita kena usaha..tak boleh berserah je..pe pun up to u dear nak join or tak..always pray for the best for all my visitors :)

    • hmm cik tom jamin tak tipu sebab jobdirumah ni bagi guidelines untuk awak dapatkan kerja..pastu awak kena usaha dapatkan kerja tersebut dear..tapi guidelines diorang bagi memang bagus..insyaAllah awak pun sama boleh dapat kerja.. yang penting kena usaha bida kerja..

  14. ciktom blh x tunjuk ajar sy mengenai job d rumah nie sy btul2 berminat..
    tp rumah sy xde internet n sy pun xde pc or laptop

    • boleh je…tapi kalau xde internet dan pc/laptop agak susah nak buat job online ni..sebab nanti kdg2 kita kena berinteraksi dgn majikan…dan juga kerja key in memang perlu guna pc/laptop..

  15. Saya suri rumah,,,nak gak tambah pendapatan wat beli baju hehehehe tapi takut lak kena tipu,,,lagi pon english saya tahap ciput je,,,sekolah rendah je dulu,,,,agak agak nyer dapat ke saya join,,,berharap sangat ada duit sendiri tak yah tunggu suami bagi,,,huhuhuhu,,,help

  16. em, saya xpandai microsoft excel. kalau join gak, rugi la kan?? atau byak lg offer kerja dr syarkat yg xperlu excel dlm jobdirumah?

  17. saya ingin mendapatkan kerja sambilan untuk ayah saya yang berasa sangat bosan duduk di rumah tanpa melakukan sebarang kerja selain drp menonton TV.