Kerja Sambilan Dari Rumah (Part Time)

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera… Dengan taraf hidup pada masa kini memang ramai yang tercari-cari sumber pendapatan sampingan yang mudah untuk dilakukan dimana dan pada bila-bila masa jua. Untuk cari kerja sambilan dari rumah (part time) tidaklah susah TAPI tersilap percaturan memilih tawaran iklan kerja sambilan boleh menyebabkan kita kerugian bila ada yang mengambil kesempatan untuk menipu. Pastikan kita menkaji dahulu sebelum menyertai mana-mana program kerja sambilan dari rumah.

Salah satu alternatif yang boleh dipercayai untuk mencari kerja sambilan dari rumah ialah jobdirumah. Jobdirumah merupakan penyedia khidmat latihan asas dan sumber pekerjaan alternatif pada yang berminat. Perkhidmatan yang disediakan adalah panduan dalam bentuk penerangan bertulis dan video tutorial tentang bagaimana, cara apa, dan di mana hendak mencari kerja di rumah dari sumber – sumber yang betul.

Syarat Kelayakan Jobdirumah:

  • Asas komputer & internet
  • Microsoft Office (Words & Excel)
  • Boleh menulis, membaca & faham Bahasa Inggeris
  • Komputer/Laptop
  • Akses ke talian internet
  • 18 tahun keatas
  • Boleh bekerja tanpa pengawasan

Pada yang risau jobdirumah ini scam atau menipu? Jangan risau sebab cik tom dah buat survey dan penyelidikan tentang jobdirumah. Respon yang diterima positif maklum program ini boleh dipercayai malahan pihak jobdirumah dah jelas maklumkan bahawa mereka berikan panduan untuk pemohon memohon kerja seperti berikut:

  1. Penerangan bertulis secara online tentang di mana, cara apa & bagaimana mendapatkan kerja di rumah dengan majikan & agensi.
  2. Maklumat asas perkara yang perlu di sediakan sebelum membuat permohonan kerja pada majikan & agensi.
  3. Video tutorial cara membuat permohonan kerja – kerja yang ahli fikir sesuai dengan kelayakan & kemahiran mereka.
  4. Tip – tip serta cara untuk mendapatkan & mencari kerja di rumah sebenar yang tidak bersangkut paut dengan sebarang jenis perniagan online.
  5. Carian terus ke laman iklan pekerjaan kami pada lebih 10,000 kekosongan terkini dalam satu – satu masa daripada majikan & agensi di seluruh dunia dengan percuma.
  6. Kemas kini senarai tawaran kekosongan terkini dari majikan & agensi – agensi secara percuma setiap hari.

Kalau dah ada yang tunjukkan jalan dan peluang mencari kerja, ambillah peluang dan usahakan dengan sebaiknya. Apa yang penting ialah jangan malas untuk berusaha lakukannya. Sebelum join apa-apa program jana duit online sebaiknya buatlah survey dan jangan mudah terpedaya dengan janji- janji manis semata-mata seperti kerja yang mudah tapi untung banyak. Segalanya terserah pada diri anda samaada untuk memilih nak join atau tidak jobdirumah.

Pada yang berminat untuk mencuba kerja sambilan @ part time dari rumah boleh baca penerangan lanjut dengan klik >>jobdirumah<<  atau banner di bawah.

ps: doakan yang terbaik buat semua pelawat blog ciktom.com

Sharing is caring

ciktom

Cik tom seorang part time blogger yang sangat sukakan dunia blogging dan buah tomato. Mula menulis blog 15 Julai 2010. Menaip segala ilham dari akal fikiran dan hati ke dunia alam cyber. Sebarang persoalan atau pengiklanan/advertorial/review sila hubungi ciktom; tomatogurl86[at]gmail.com...gantikan [at] dengan @

52 thoughts on “Kerja Sambilan Dari Rumah (Part Time)

  • June 7, 2012 at 3:10 am
    Permalink

    Skrg ni dah ramai org mula buat part time dari rumah je…

    • June 10, 2012 at 2:07 am
      Permalink

      yup memang ramai yang cari duit sampingan selain kerja yang ada..

  • June 7, 2012 at 9:43 am
    Permalink

    thanks.. sy memang kalo bleh nak buat jobdirumah sementara tunggu degree.. thanks kak tom..

    • June 10, 2012 at 2:02 am
      Permalink

      sama2.. boleh baca detail di website jobdirumah.

  • June 7, 2012 at 9:47 am
    Permalink

    kak.. nak tanya, kak try x krja ni? boleh percaya tak??

    • June 10, 2012 at 2:01 am
      Permalink

      bagi cik tom boleh dipercayai.. ella pergi jenguk sendiri ke website yang cik tom bagi tue.. pastu baca dan fahamkan… sebabnya tema jobdirumah bagi guidelines, video, cara2, keahlian, update tentang kerja baru setiap hari langsung ke email pemohon..so kita kena lah rajin cari peluang sbb diorg dh tunjukkan jalan.. bagi cik tom xrugi kalau kita usaha dan cari peluang sbb byaran dalam nilai USD.

  • June 7, 2012 at 10:18 am
    Permalink

    menarik gak..
    tapi mahal lah rm50..
    kalau tak dapat keje tu camna? rasa cam rugi je..

    • June 10, 2012 at 1:59 am
      Permalink

      rm50 tue hanya bayaran sekali je untk daftar..lepas tue dah xde bayaran lain.. bayaran rm50 tue dikira utk guidelines, video, cara2, keahlian, update tentang kerja baru setiap hari langsung ke email pemohon..so kita kena lah rajin cari peluang sbb diorg dh tunjukkan jalan.. bagi cik tom xrugi kalau kita usaha dan cari peluang sbb byaran dalam nilai USD.

      • January 31, 2013 at 10:24 am
        Permalink

        Siapa yg faham dan pegang konsep pelaburan atau bersakit-sakit dahulu, bersenang-senang kemudian, patutnya tarak ada masalah nak bayar RM 50.

        Cumanya brapa lama masa diperlukan utk ikuti latihan, guideline, video ni? Dan hadap komputer je kan semasa tempoh latihan tu?

        • April 15, 2013 at 2:42 pm
          Permalink

          ikut atas tahap kefahaman seseorang untuk fahamkan guideline n video yg diberikan..kl skali bc dah faham..boleh terus apply kerja..

  • June 7, 2012 at 11:09 am
    Permalink

    Dulu saya pernah ditipu dengan job macam ni. Entah berapa banyak rm yg dah saya laburkan tapi habuk pun takda.Rasa fobia plak tapi tak salah untuk mencuba skali lagi.Manala tahu kali ni menjadi

    • June 10, 2012 at 1:53 am
      Permalink

      rasanya kalau google mmg ramai yg cerita pernah kena tipu program ala2 camni tapi bukannya program jobdirumah…jobdirumah ini bagi guidelines, teknik, cara2, peluang kerja untuk kita kerja sambilan di rumah.

  • June 7, 2012 at 1:40 pm
    Permalink

    aku tak percaya benda ni. tapi bila ko dah dapat komisen..harap benda ni leh percayalah. hoho..

    • June 10, 2012 at 1:52 am
      Permalink

      boleh dipercayai kalau betul2 baca termnya.. sbb diorg bagi guideline utk kita cari kerja..

  • June 7, 2012 at 2:51 pm
    Permalink

    Tak leh nak buat kerja dari rumah lagi skang. Masa skang adlah utk family dan keje full time je. Heheheh

    Malas sungguh aku ni

    • June 10, 2012 at 1:46 am
      Permalink

      xpe kalau dgn gaji yang ada dah cukup untuk tampung keluarga.. lebih elok masa yang ada diluangkan dengan keluarga tersayang.

    • June 10, 2012 at 1:45 am
      Permalink

      memang menarik bagi yang nak cari duit tambahan..

  • June 7, 2012 at 7:57 pm
    Permalink

    berdasarkan kajian saya untuk kerja sambilan ni sebanyak 22,000 carian dalam masa sebulan. semua orang memerlukan kerja sambilan dari rumah untuk menampung perbelanjaan harian. pekerja kerajaan, swasta, pelajar, suri rumah semuanya mencari-cari kerja sambilan untuk cari duit sampingan. semua orang ada pendapat masing2 tentang jobdirumah ni. terpulanglah

    • June 10, 2012 at 1:26 am
      Permalink

      yup betul semua terpulang nak bagi pendapat masing2..jobdirumah ini salah satu alternatif bagi yang nak cuba cari kerja sambilan di rumah..

  • June 8, 2012 at 10:51 am
    Permalink

    Rasanya, dah lama dgr skim2 kerja dari rumah camni. Dulu2 mmg sgt2 glamer, dan saye agak pasti ramai yg sudah terkena dgn skim2 sebegini.

    Tp, kalau benar yang ni ok dan ada buktinya, pasti ramai yg dapat faedahnya nanti

    Sama2 kita doakan yg terbaik utk semua…ameen

  • June 8, 2012 at 9:46 pm
    Permalink

    Dulu saya memang freelance.
    Tapi sekarang dah kerja dengan company.
    Kedua-dua nya ada PRO dan KONTRA tersendiri.
    Still doing part time. Tapi rasa lelah sebab otak rasa penat.

    • June 10, 2012 at 12:52 am
      Permalink

      yup memang ada pro dan konta kerja part time ni..letih mmg letih tapi berbaloi dpt income lebih..hee

  • June 9, 2012 at 6:56 pm
    Permalink

    sa,bil keje blh jga ank jua tak gtu cik tom?

    • June 10, 2012 at 12:26 am
      Permalink

      betul tue suri smabil jaga anak boleh buat kerja sambilan dari rumah.

  • Pingback:Komisyen kedua dari Jobdirumah

  • June 11, 2012 at 10:47 pm
    Permalink

    boleh bagi testimoni orang2 yg dh join x?

    • June 13, 2012 at 11:21 pm
      Permalink

      boleh ce tengok testimonial dlm website jobdirumah..

  • Pingback:Jobdirumah: Info Tentang Kerja Sambilan JobdirumahCiktom

  • June 21, 2012 at 3:28 pm
    Permalink

    Adehhh…susah tol nk bt decision.. Hehe.. Klu da join..pastu da dpt job…tb2 plak de hal xdpt dielakkan smpi job tu xsiap..cmn plak eh? Fenin2…

    • June 23, 2012 at 11:40 am
      Permalink

      fikir masak2 ye… kalau berbelah bagi baik xyah masuk.. tue kl cik tom la..hee 🙂

  • June 30, 2012 at 5:26 pm
    Permalink

    emm cik tom..sy banyak bace tentang job dirumah..sy nak join..tp mcm kurg fahamla…bolehx cik tom teranbgkan ckit

    • July 3, 2012 at 8:55 pm
      Permalink

      sori br reply smua komen..pm cik tom kat tab menu “contact” ye kalau nak tau join cne..

  • August 10, 2012 at 9:59 am
    Permalink

    best nie. alang2 dok rumah xde buat ape bole la try. bende nie sure ke cik tom ?

    p/s : free2 follow sy balik 🙂

  • August 14, 2012 at 1:19 pm
    Permalink

    salam macamana nak dapatkan info untuk kerja sambilan dirumah,saya berminat untuk buat kerja sambilan dirumah ni.plzzzzzzzzz

  • August 24, 2012 at 5:42 pm
    Permalink

    betol ke bende ni betol2 berkesan ???
    kalo bende ni tipu, lpas di bayar, tapi tidak dapat apa2..
    ingat la… duit yang di tipu tu akan jadi bahan bakar api yang panas membara di sana….
    tp kalo betol saya akan join dgn serta merta…

  • August 27, 2012 at 9:59 pm
    Permalink

    sy dah daftar job dirumah…tapi sy x faham macam mane nk mulaka keje 2…sy dah try buat satu kj,,tp bayaran x dapat..tolong bantu saye macam mane nk mulakan keje ,,,
    time kasih cik tom

  • August 29, 2012 at 5:23 pm
    Permalink

    betul ker ni saya betul2 nak buat keje kat rumah nie.tapi blh terangkan ckit xtak ,caranya

  • January 14, 2013 at 7:10 pm
    Permalink

    kalao betul2 bleh kite join..tp kalau tipu.hmmmm nama cik tom sendiri akan rosak tau

    • January 15, 2013 at 1:47 pm
      Permalink

      tapi apa gunanya nak menipukan nanti diri sendiri juga buruk nama dan kena maki hamun dengan orang lain…yang penting kerja apa pun tetap kita kena usaha..tak boleh berserah je..pe pun up to u dear nak join or tak..always pray for the best for all my visitors 🙂

  • January 16, 2013 at 10:46 am
    Permalink

    betul ke kerja ney ? huhu takut kene tipu lagi, kerjanya macam mana ye ?

    • January 20, 2013 at 12:32 pm
      Permalink

      hmm cik tom jamin tak tipu sebab jobdirumah ni bagi guidelines untuk awak dapatkan kerja..pastu awak kena usaha dapatkan kerja tersebut dear..tapi guidelines diorang bagi memang bagus..insyaAllah awak pun sama boleh dapat kerja.. yang penting kena usaha bida kerja..

  • January 31, 2013 at 3:42 am
    Permalink

    ciktom blh x tunjuk ajar sy mengenai job d rumah nie sy btul2 berminat..
    tp rumah sy xde internet n sy pun xde pc or laptop

    • April 15, 2013 at 2:43 pm
      Permalink

      boleh je…tapi kalau xde internet dan pc/laptop agak susah nak buat job online ni..sebab nanti kdg2 kita kena berinteraksi dgn majikan…dan juga kerja key in memang perlu guna pc/laptop..

  • February 2, 2013 at 11:46 pm
    Permalink

    Saya suri rumah,,,nak gak tambah pendapatan wat beli baju hehehehe tapi takut lak kena tipu,,,lagi pon english saya tahap ciput je,,,sekolah rendah je dulu,,,,agak agak nyer dapat ke saya join,,,berharap sangat ada duit sendiri tak yah tunggu suami bagi,,,huhuhuhu,,,help

  • February 3, 2013 at 11:12 pm
    Permalink

    em, saya xpandai microsoft excel. kalau join gak, rugi la kan?? atau byak lg offer kerja dr syarkat yg xperlu excel dlm jobdirumah?

    • February 19, 2013 at 2:00 am
      Permalink

      ada macam2 jenis offer kerja…bukan limited pada microsoft excel je..

  • February 7, 2013 at 12:22 am
    Permalink

    benda apaan sih ini

  • February 9, 2013 at 4:44 pm
    Permalink

    Kenapa setiap komen tu ada link ke page2 lain? dapat duit ke promote?

  • February 17, 2013 at 3:47 pm
    Permalink

    saya ingin mendapatkan kerja sambilan untuk ayah saya yang berasa sangat bosan duduk di rumah tanpa melakukan sebarang kerja selain drp menonton TV.

    • February 19, 2013 at 2:54 am
      Permalink

      ayah awak pandai english tak?kalau ye boleh cuba daftar untuk panduan jdr..

Comments are closed.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE