Ko makan la duit haram banyak-banyak


Petang tadi rasa nak emo je dengan bank ****. Harap nama bank je bagus tapi servis hampeh. Geram ni dah kali ke berapa hilang duit dari bank tue. Tahu la duit tak banyak pun. Tapi dah sekali hilang rm50, rm10, rm15….. Lama-lama kopak gak. Dah la status penggangur tegar. Last tengok duit dalam bank tue bulan 5 pastu terus tak sentuh2 kad bank.

Ikut hati nak tutup je akaun kat bank tue. Tapi time study dulu memang guna dan nak bayar yuran konvo ni pun masih guna bank yang sama. Dulu kawan-kawan pun ada cakap duit hilang. Tapi bila pergi ngadu, diorang buat lepas tangan je. Dengar-dengar cerita pihak dalaman jugak makan duit tue.

Ok whatever. Ko nak sangat makan duit haram tue. Ko makanlah banyak-banyak sampai perut kembung. Kalau tak dapat upah cash kat dunia kat akhirat menanti.

Sumber gambar: http://express.howstuffworks.com

Sharing is caring

ciktom

Cik tom seorang part time blogger yang sangat sukakan dunia blogging dan buah tomato. Mula menulis blog 15 Julai 2010. Menaip segala ilham dari akal fikiran dan hati ke dunia alam cyber. Sebarang persoalan atau pengiklanan/advertorial/review sila hubungi ciktom; tomatogurl86[at]gmail.com...gantikan [at] dengan @

34 thoughts on “Ko makan la duit haram banyak-banyak

  • October 21, 2010 at 11:54 am
    Permalink

    bank apa tue ciktom???g ah wat report..

    Reply
  • October 21, 2010 at 12:04 pm
    Permalink

    ish2 terok betol la..
    bank apa ha cm2

    Reply
  • October 21, 2010 at 12:07 pm
    Permalink

    husihh hampeh punya bank..kalau nak kate service charge pun xdela sampai byk tuh.. biar dorang makan,nanti merasa la mase hari pembalasan.

    Reply
  • October 21, 2010 at 12:10 pm
    Permalink

    sabar cik tom..
    anak dara x elok marah2, nnt lekas tua. he3

    Reply
  • October 21, 2010 at 12:22 pm
    Permalink

    tu sikit tu cik tom,
    ibu pernah hilang RM400, bila ngadu dengan officer kat dalam, dia boleh cakap "mungkin puan lupa tak, yang puan dah keluarkan duit tu' .. camtu je lah no respon

    Reply
  • October 21, 2010 at 12:36 pm
    Permalink

    sabar cik tom..
    dah wat report ke lum?

    Reply
  • October 21, 2010 at 12:47 pm
    Permalink

    cik tom tutup je akaun… sabo sabo

    Reply
  • October 21, 2010 at 1:04 pm
    Permalink

    huishhh….banyak uh…ade lak gitu..nape cik tom x hentak2 kaki tnda protes dalam kat dlm bank uh…huishhhhh

    Reply
  • October 21, 2010 at 1:04 pm
    Permalink

    bank mana tu? aisyooo
    sabar ye ciktom

    Reply
  • October 21, 2010 at 1:06 pm
    Permalink

    sabar ja la cik tom yer…

    Reply
  • October 21, 2010 at 1:07 pm
    Permalink

    maybank ke? takutnya..ingatkan selamat simpan di bank, rupanya tak selamat, simpan jer bawah bantal cik tom..akak pun geram jugak nie..

    Reply
  • October 21, 2010 at 1:18 pm
    Permalink

    cik tom…cimb ke??

    Ish..mcm2 bank ni..xphm bnor teman.

    Reply
  • October 21, 2010 at 1:32 pm
    Permalink

    hurm teruk gak yea….maybe atas cawangan kot…omu lom ade masalah lagi…yela org cawangan bukan nyer sama. lain2…sabar jer cik tom…

    Reply
  • October 21, 2010 at 1:36 pm
    Permalink

    Lo.. Kuarkan la duit tu.. huhu.. tp memang bisa tul bank tu.. huhu..

    Reply
  • October 21, 2010 at 1:40 pm
    Permalink

    teruknya..bank ape ek?takut lak nak simpan duit dlm bank….

    Reply
  • October 21, 2010 at 1:53 pm
    Permalink

    i pun penah kene gak… bkn i je, byk lag staff i kene… betul laaa sikit2, lama2 jd bukit… hmmm…

    Reply
  • October 21, 2010 at 2:11 pm
    Permalink

    dulu pernah duit lesap dlm maybank RM270, tp dok seminggu ada balik…die cakap salah komputer

    Reply
  • October 21, 2010 at 2:15 pm
    Permalink

    takpelah cik tom,dah bukan rezeki. Nanti pasti digantikan yang lebih banyak…sabo yer…

    Reply
  • October 21, 2010 at 2:43 pm
    Permalink

    wuahhh sabaq cik tom…bank per tue???

    Reply
  • October 21, 2010 at 3:04 pm
    Permalink

    makan la smpai buncit!
    tak amanah lgsung…

    Reply
  • October 21, 2010 at 3:15 pm
    Permalink

    cik tomm..
    tak payah bintang2 kan ..
    bagitau je supaya yang lain berhati2 lepas ni..
    mungkin sebab selama ni kita dok tutup2 cerita yang buat diaorang lebih berani..

    Reply
  • October 21, 2010 at 3:24 pm
    Permalink

    sabar…sabar cik tom…bukan rezeki awk tu…biar la diorg tu mkn duit haram…anggap je semua ni ade hikmahnya….

    Reply
  • October 21, 2010 at 4:13 pm
    Permalink

    ada jugak kes camtu ek?
    mengom.
    +___+

    Reply
  • October 21, 2010 at 4:40 pm
    Permalink

    kesian ciktom…
    saya turut bersimpati…
    buat aduan la…
    klau dh kerap sngt..
    rugi tu.

    Reply
  • October 21, 2010 at 5:03 pm
    Permalink

    try buat report aa.mana tau ade org dalam buat keje tu ke atau ade org dah clon atm kad tu ke.

    Reply
  • October 22, 2010 at 2:04 am
    Permalink

    wah ade gak cam nih ek.. jum2 serbu bank tu..huhu

    Reply
  • October 22, 2010 at 5:01 am
    Permalink

    meh gtau name bank tu. boleh kite pangkah dia awal2. hehe

    Reply
  • October 22, 2010 at 5:12 am
    Permalink

    jom kita bom je bank tu.. ^_^

    Reply
  • October 22, 2010 at 1:30 pm
    Permalink

    thanks untuk semua komen dan cadangan…pasal bank apa tue..bukan ciktom tak nak nyatakan direct tapi takut kena saman je tak pasal2…

    Reply
  • October 22, 2010 at 1:31 pm
    Permalink

    tapi yang pasti bukan maybank, cimb atau ambank..ciktom dah bagi hint dalam entry tue..bank ni student uitm guna..

    Reply
  • October 23, 2010 at 5:05 am
    Permalink

    uik 1st time dengar kes ni cik tom. cimb ke?

    Reply
  • October 23, 2010 at 9:18 am
    Permalink

    @anna: bukan cimb yunk..hihi…

    Reply
  • November 1, 2010 at 10:39 am
    Permalink

    ye ke ni..ade gak bank cam tu kan

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE