Komisen terkumpul NetKL-Domain dan Hosting

Komisen terkumpul NetKL-Domain dan Hosting | Assalamualaikum dan salam sayang… Alhamdulillah pada 1 Disember 2015 cik tom dapat beberapa notifikasi email yang maklumkan berjaya meraih komisen. Salah satunya ialah NetKL yang memaklumkan jumlah komisen terkumpul cik tom. Takdelah banyak tapi takpelah simpan dan kumpul sampai tahun depan jelah buat renew hosting ciktom.com.

Blog ciktom.com gunakan hosting+percuma domain pakej myPlatinum. Tiap-tiap tahun renew ada jugak fikir nak bertukar hosting lain. Sesaje nak cuba servis dan pakej dari syarikat lain pulak kan. Tapi malas pulak bila fikir nak pindah randah rumah ni risau jadi kes tercicir apa2 waktu pindah. hehe..

Komisen terkumpul NetKL-Domain dan Hosting

Komisen terkumpul NetKL-Domain dan Hosting
Komisen terkumpul dengan NetKL

Cik tom gunakan servis hosting dan domain berbayar ni untuk blog2 cik tom dengan NetKL dan juga Serverfreak. Setakat cik tom guna memang kedua-dua syarikat ni servis memang bagus dari segi server dan support incase ada sebarang pertanyaan/masalah tak sampai sejam akan respon dan selesaikan.

Tapi kalau compare keduanya cik tom rasa server lagi stabil macam serverfreak. Support lagi mesra NetKL. Tapi yang blog ciktom.com ni guna netKL.

Masalah? Memang normal ada la jugak masalah bila dah overload dengan trafik tapi bukan selalu. hehe..

Pada yang serius nak buat duit dengan blog. Cik tom rekemenkan korang berdomain iaitu tukar url blog korang; contoh dari http://ciktom.blogspot.com kepada http://www.ciktom.com. Kan lagi bertambah cun tue? url pun lagi mudah nak taip sebab pendek kan.

  1. Domain Di NETKL Terbaik
  2. Kelebihan Domain Berbayar
  3. Tips Pemilihan Nama Domain
  4. Apa itu Domain, Hosting dan Perbezaannya
  5. Review domain dan hosting NetKL.

NetKL ialah antara syarikat yang menawarkan servis domain dan hosting berbayar. Kalau berminat boleh terjah ke website==> NetKL

atau dapatkan servis domain dan hosting dengan ==>Serverfreak

Sharing is caring

ciktom

Cik tom seorang part time blogger yang sangat sukakan dunia blogging dan buah tomato. Mula menulis blog 15 Julai 2010. Menaip segala ilham dari akal fikiran dan hati ke dunia alam cyber. Sebarang persoalan atau pengiklanan/advertorial/review sila hubungi ciktom; tomatogurl86[at]gmail.com...gantikan [at] dengan @

10 thoughts on “Komisen terkumpul NetKL-Domain dan Hosting

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE