Komisyen Kedua dari Infokerjaya Resources

Salam Sayang… Alhamdulillah awal bulan lepas kali kedua cik tom join cabaran affiliate selama seminggu dari team Infokerjaya Resources. Permulaan ingat tak nak join sebab agak busy masa tu, tapi bila cik tom fikir alah takpe cuba nasib je buat satu entry tengok macam mana. Kalau dapat 3 sales pun dah okay macam cabaran affiliate sebelum ini.

Cik tom hanya guna artikel yang lebih kurang sama dengan sebelum itu dan touch up2 sikit untuk sesuaikan dengan intipati ebook pengawai pembangunan masyarakat. Dan tak sangka satu entry yang cik tom hasilkan sehari sebelum jualan ebook dibuka telah berjaya perolehi 13 sales dan secara tak langsung menduduki tempat ke 7 dari ranking TOP 10 affiliates. Bangga juga terselit celah2 nama pakar IM walaupun mostly menyangka ID affiliate cik tom ialah milik IM yang lain. hehe…

Komisyen Kedua dari Infokerjaya Resources
Komisyen Kedua dari Infokerjaya Resources

Pada yang berminat nak join program affiliate, boleh pergi mana-mana website yang tawarkan jualan ebook atau produk fizikal dan cari menu “affiliate” untuk daftar jadi agen affiliate. Selepas mendaftar, boleh mula promosi link refferal atau banner affiliate di blog, forum, email, facebook atau mana-mana social networking. Macam mana nak cari program affiliate?? Boleh cari di forum wangcyber, boleh tengok antara program affilite yang pernah cik tom join di sidebar atauΒ selongkar blog pakar affiliate. hehe…

1. Apa Tips Cara Promosi Affiliate Cik Tom?
2. Strategi Teknik Permainan SEO Cik Tom

Sharing is caring

ciktom

Cik tom seorang part time blogger yang sangat sukakan dunia blogging dan buah tomato. Mula menulis blog 15 Julai 2010. Menaip segala ilham dari akal fikiran dan hati ke dunia alam cyber. Sebarang persoalan atau pengiklanan/advertorial/review sila hubungi ciktom; tomatogurl86[at]gmail.com...gantikan [at] dengan @

38 thoughts on “Komisyen Kedua dari Infokerjaya Resources

  • October 5, 2012 at 3:00 pm
    Permalink

    Mcm menariklah program affiliate ni…mo cuba jugalah ni

    Reply
  • October 5, 2012 at 3:30 pm
    Permalink

    wah3..sangat handal !!
    saya memang sukakan affiliate tapi tak tahu lagi guna πŸ˜€

    Reply
  • October 5, 2012 at 5:01 pm
    Permalink

    Tahniah buat ciktom.masyuk.

    Reply
  • October 5, 2012 at 9:20 pm
    Permalink

    bestnyer ciktom..tahniah..tetiba rasa nak join affiliate..tapi tak pandai macam ciktom..harus cuba tips ciktom..yeay

    Reply
  • October 5, 2012 at 9:38 pm
    Permalink

    banyak sales ciktom dapat. rupanya ciktom pun aktif di WC ye

    Reply
  • October 5, 2012 at 9:50 pm
    Permalink

    makaih..dsytnya..leh wat bayar kereta..hehe

    Reply
    • October 7, 2012 at 7:44 pm
      Permalink

      yer la..murah sungguh rezeki cik tom nih…alhamdulillah…

      Reply
  • October 5, 2012 at 11:42 pm
    Permalink

    terbaiklah cik tom. tahniah!

    Reply
  • October 6, 2012 at 1:14 am
    Permalink

    Terbaik sis…jom belanja mkn πŸ™‚

    Reply
  • October 6, 2012 at 12:25 pm
    Permalink

    cik tom ni mmg handal la..
    haih..tahniah la cik tom murah rezeki

    Reply
  • October 6, 2012 at 1:08 pm
    Permalink

    kalau terbaca tentang affiliate ni automatik terfikir tentang MLM.hehehehe

    Reply
  • October 6, 2012 at 7:07 pm
    Permalink

    antara yang terbaik rezki mmg ada sahaja

    Reply
  • October 7, 2012 at 4:46 am
    Permalink

    kalau rajin dan kreatif macam ciktom nie semuanya boleh dapat duit.

    Reply
  • October 7, 2012 at 5:53 pm
    Permalink

    Cik tom tak nak bagi tips supaya dapat sales banyak-banyak?. hehe

    Reply
  • October 8, 2012 at 12:20 pm
    Permalink

    Wah rajin benar cik tom ye…semoga makin maju dan berjaya

    Reply
  • October 10, 2012 at 2:43 am
    Permalink

    Tahniah2 .. teruskan usaha Ciktom sokong ajer dari belakang…. yang bes Ciktom kongsikan rezeki bersama readers…. amien…

    Reply
  • October 10, 2012 at 11:33 am
    Permalink

    wah..wah..bagus betul cik tom nie share nga readers.. byk duit cik tom dapat tapi dah mkn vitamin lum tuk sihat dan cantik??hihi

    jom singgah kedai saya..;)

    Reply
  • October 11, 2012 at 1:46 pm
    Permalink

    tahniah cik tom. Wah makin hebat ciktom buat duit dengan affiliate ni. kena korek rahsia ni

    Reply
  • October 12, 2012 at 9:25 am
    Permalink

    byk tu… berbakat ciktom buat affiliate ni πŸ˜‰

    Reply
  • October 14, 2012 at 1:56 am
    Permalink

    Tahniah murah rezeki..bila la boleh dapat duit macam nii

    Reply
  • October 20, 2012 at 12:54 am
    Permalink

    waahh..gile ah banyak dapat ciktom… jeless.. tp sy malas..hohoho…
    good luck utk affiliate2 akan dtg πŸ™‚

    Reply
  • October 25, 2012 at 9:45 am
    Permalink

    wah mcm best je…cik tom boleh tlg ajarkan tak cm mn nk buat tu..please

    Reply
  • October 30, 2012 at 12:26 am
    Permalink

    wuh best tu dapat komisyen macam tu.. kalau hari2 dapat macam tu mesti best πŸ™‚

    Reply
  • November 20, 2012 at 6:15 am
    Permalink

    Tahniah Cik Tom. Murah rezeki… πŸ™‚

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE