Komisyen Kedua dari Kekcoklat

Salam.. Alhamdulillah berhasil dapat income komisyen kedua dari kekcoklat selepas komisyen pertama pada bulan lepas. Ada yang email cik tom bertanyakan bagaimana cik tom promosi sebarang program affiliate cik tom join? Cik tom hanya promosi di blog cik tom. Sebelum ini pernah juga promosi di majalah.com dan facebook tapi tengok gaya tak mendatangkan hasil maybe teknik mengayat cik tom tidak power menyebabkan ianya gagal.

komisyen kedua dari kekcoklat
komisyen kedua dari kekcoklat

Rata-rata cik tom baca tips dari otai bahawa teknik pemasaran terbaik affiliate ialah dari facebook dan juga mailing list. Tapi cik tom memang akui masih gagal dalam explore kedua teknik ini. Teknik yang cik tom guna setakat ini yang berhasil ialah menggunakan blog dan juga banner di blog. So, for the mean time hanya fokus di blog ini. 

First dulu tak berani juga nak cerita komisyen bagai di blog yang sama cik tom promosi incase ada yang tak nak beli under affiliate cik tom lain kali kan. Dan cik tom tengok titan pun hanya promosi affiliate di blog-blog yang lain tapi segala komisyen cerita di blog earncent. Cik tom agak malas pulak nak buat banyak blog sebab blog yang sedia ada cik tom buat dah banyak. hehe..

So, cik tom tawakal je cerita di blog yang sama. Memang niat promosi nak komisyen tapi cik tom positifkan diri nawaitu untuk membantu golongan hawa dalam mencari duit sampingan. Bukan keuntungan komisyen semata-mata. Bila niat itu baik insyaAllah kejujuran dalam untuk promosi lagi mudah. Ini pendapat cik tom la. Lain orang lain pendapat kan.

Dalam diam rupa-rupanya ramai juga yang berminat hubungi cik tom personally di ruang contact bertanyakan mengenai ebook cupcakes, buatcoklat dan kekcoklat dengan cik tom. Malahan ada yang siap tanya, “Mana ya link promosi cik tom? Akak nak beli under cik tom la sebab cik tom banyak tolong akak. Kebanyakan tanya orang lain tak layan. Tak mesra macam cik tom.” Kembang kucup hidung sekejap bangga kena puji. hehe =)

Pada yang masih tertanya-tanya?  Produk panduan buat kek coklat yang sedap ini adalah dalam bentuk CD yang akan dipos ke rumah. Ia mengandungi video pembuatan kek coklat untuk keluarga mahupun untuk tujuan berniaga. Ia merangkumi 9 jenis resepi kek coklat moist yang popular di pasaran dan mempunyai 12 video langkah demi langkah bagaimana untuk buat kek coklat yang sedap.

Pada yang berminat untuk dapatkannya boleh baca maklumat lanjut di website >>CD Panduan buat kek coklat yang sedap<<

Jika ada yang berminat nak cuba resepi kek berlainan boleh jenguk senarai beberapa resepi kek yang pernah cik tom cuba dan share sebelum ini >>Resepi Kek<<

psstt; cik tom doakan semoga maju jaya dalam apa jua bidang bisnes korang lakukan! amin…

Sharing is caring

ciktom

Cik tom seorang part time blogger yang sangat sukakan dunia blogging dan buah tomato. Mula menulis blog 15 Julai 2010. Menaip segala ilham dari akal fikiran dan hati ke dunia alam cyber. Sebarang persoalan atau pengiklanan/advertorial/review sila hubungi ciktom; tomatogurl86[at]gmail.com...gantikan [at] dengan @

32 thoughts on “Komisyen Kedua dari Kekcoklat

    • July 17, 2012 at 3:51 pm
      Permalink

      alhamdulillah rezeki part ni.. akubiomed meriah bhgn event kan.. sm2 ada bhgn rezeki masing2

      Reply
  • July 17, 2012 at 1:07 am
    Permalink

    tahniah ciktom. Semakin menjadi nampaknya buat duit dengan affiliate ni.

    Reply
  • July 17, 2012 at 2:53 am
    Permalink

    bestnya dia… murah rezeki.. semoga terus2an dimurahkan rezeki sebegini..amin

    Reply
    • July 17, 2012 at 3:14 pm
      Permalink

      alhamdulillah.. mudah2an boni pun dimurahkan rezeki.

      Reply
  • July 17, 2012 at 3:25 am
    Permalink

    RM120? Bukan nilai sikit tu. Banyak. Dan kali ke2 sudah. Menarik

    Reply
    • July 17, 2012 at 3:11 pm
      Permalink

      alhamdulillah… yang 1st dapat kurang dari ni..

      Reply
    • July 17, 2012 at 9:52 am
      Permalink

      alhamdulillah rezeki kali ini..tq akk byk support blog cik tom.

      Reply
  • July 17, 2012 at 6:50 am
    Permalink

    Tahniah ya!

    Kalau mcm cik tom ni promo kat blog pun dh cukup ok..blog meletup!

    Reply
    • July 17, 2012 at 9:51 am
      Permalink

      thanks ujie. kl camtu blog ujie lg meletup…

      Reply
  • July 17, 2012 at 7:16 am
    Permalink

    Alhamdulillah rezeki ciktom.. bestnye kan affiliate ni. dni tak penah lg dapat 🙂 yang nuff je lah hehe

    Reply
    • July 17, 2012 at 9:31 am
      Permalink

      yup alhamdulillah rezeki.. income nuff n jual vco dni lg masyuk dr income blog ciktom kan..hee

      Reply
    • July 17, 2012 at 9:30 am
      Permalink

      tq daddydee… tang mana hebat bergaya tue..hehe

      Reply
  • July 17, 2012 at 10:19 am
    Permalink

    untunglaa…haha…nak iskit ..belanja ayam tempayan

    Reply
  • July 17, 2012 at 11:56 am
    Permalink

    rezeki dimana2 ciktom. blog sana, blog sini. yang penting ikhlas berbloging cara berhemah.

    Reply
  • July 17, 2012 at 3:49 pm
    Permalink

    Salam Alaiyka,

    Tahniah Cik Tom. Masyuk. Boleh la dibuat hati gembira menyambut Ramadhan.

    Semoga makin laris Cik Tom. InsyaALLAH : )

    Reply
  • July 17, 2012 at 9:23 pm
    Permalink

    Help people will make u rich

    Reply
  • July 18, 2012 at 12:46 am
    Permalink

    ada usaha, ada kemahuan insyaAllah berjaya cik tom..untung kaum hawa dapat insan sebaik cik tom..hahahaha..kembang doh hidung cik tom kena puji..adusss

    Reply
  • July 18, 2012 at 9:12 am
    Permalink

    Berhasil la iklan ciktom kat blog. Selalu dapat duit.

    Reply
  • July 18, 2012 at 10:34 am
    Permalink

    saya join juga afiliate kek coklat tu,cuma belum promote sungguh jer.

    Reply
  • July 19, 2012 at 10:57 pm
    Permalink

    tahniah buat ciktom! kekaguman kami makin meninggi .

    Reply
  • July 23, 2012 at 3:25 pm
    Permalink

    wahh..tahniah cik tom..murah rezeki bulan2 puasa ni kan

    Reply
  • July 27, 2012 at 2:40 pm
    Permalink

    Askm..cik tom mcm mna nk beli cd kek coklat tu..

    Reply
    • July 29, 2012 at 4:15 pm
      Permalink

      wslm..maisarah boleh klik link perkataan yang dah ada garisan bawahnya…

      Reply
  • August 10, 2012 at 7:10 am
    Permalink

    ciktom. kekcoklat dengan buatcoklat lain ek?

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE