Lupa ID dan password shoutmix?? Macam mana nak dapatkan balik.

Kali ini cik tom nak tolong kak nur dan pn. ros yang mempunyai masalah dengan shoutmix. Kak nur ingat password tapi lupa ID shoutmix manakala pn.ros pulak ingat ID tapi lupa password shoutmix. So macam mana cara nak dapatkan balik ID dan password shoutmix?? Caranya mudah saja iaitu;

STEP 1

Pergi buka website shoutmix.com. Pada main page, klik menu “login” sperti dibawah;

STEP 2

Akan keluar “administration area”. Cuba lihat pada belah kiri website iaitu kotak “Help”. Didalam box tue ada 2 link iaitu “Forgot Shoutbox ID?” dan “Forgot Password?”. Pilih mana satu masalah korang dan klik pada link tu ye.

STEP 3


Kalau klik pada “Forgot Shoutbox ID?” akan keluar seperti di bawah. Sila masukkan url blog korang dan klik ” Find my ID”. Terus direct akan diberi ID shoutbox korang.


STEP 4


Kalau korang klik link “Forgot Password?” akan keluar seperti dibawah. Sila masukkan “Shoutbox ID” dan “email” dan klik “continue” untuk reset password. Segala maklumat akan di send pada email ye. Korang follow up la next step yang diberi ye.


Selamat mencuba ye!


p/s: next tutorial pasang iklan nuffnang bawah header request by kak ati.

Sharing is caring

ciktom

Cik tom seorang part time blogger yang sangat sukakan dunia blogging dan buah tomato. Mula menulis blog 15 Julai 2010. Menaip segala ilham dari akal fikiran dan hati ke dunia alam cyber. Sebarang persoalan atau pengiklanan/advertorial/review sila hubungi ciktom; tomatogurl86[at]gmail.com...gantikan [at] dengan @

31 thoughts on “Lupa ID dan password shoutmix?? Macam mana nak dapatkan balik.

  • December 30, 2010 at 5:39 am
    Permalink

    Huhu.. aku baru pasang Shoutmix kat blog. Mmg entry nie entri wajib baca sebab, ada kemungkinan besar aku lupa password gak.

    Reply
  • December 30, 2010 at 5:57 am
    Permalink

    akak pun dulu lupa..
    tapi godek ..
    akhirnya berjaya jugak..
    hehhehe

    Reply
  • December 30, 2010 at 6:27 am
    Permalink

    haha kalo lupa email mana yg dipakai mcm akk nih lg susah tk da cara lain terus tukar shout akaun:)

    Reply
  • December 30, 2010 at 7:03 am
    Permalink

    cik tom tq jadi juri import sis ellen hehehehe ..syg cik tom

    Reply
  • December 30, 2010 at 7:07 am
    Permalink

    haniey pn lupa gak..thanks ye cik tom sb membantu..hehe 🙂

    Reply
  • December 30, 2010 at 7:10 am
    Permalink

    cik tom… floating punya shoutmix ada tutorial x? 😀

    Reply
  • December 30, 2010 at 7:25 am
    Permalink

    Tengok Cik Tom dari jauh je….

    Reply
  • December 30, 2010 at 7:29 am
    Permalink

    dni pon penah lupa jugak 😀

    Reply
  • December 30, 2010 at 7:43 am
    Permalink

    hye CT!kite tak sbr tgu tutorial ltk nuffnang bwh header.Template lama dulu pnh buat skrg lupa he3

    Reply
  • December 30, 2010 at 7:49 am
    Permalink

    hehehee… mungkin aku dah lupa camne nak masukkan smix dalam blog, tu pasal aku da xpakai ekekee

    Reply
  • December 30, 2010 at 8:18 am
    Permalink

    cik tom..nak jugak pasang iklan nuff antara entri..sb ikot cara kat nuff nyer website xjadi..sb coding ke?

    Reply
  • December 30, 2010 at 8:23 am
    Permalink

    amni nyer blog tak de nuffnang, takde shout box tu.. ada pingbox je untuk chating… hehehe

    Reply
  • December 30, 2010 at 8:42 am
    Permalink

    wah..bestnya ni..untuk info kita semua..ellen pun selalu lupa password..apalah!!!hehe

    Reply
  • December 30, 2010 at 9:24 am
    Permalink

    da bape kali buat shoutmix baru sebab lupe id n pswd.. hee~ tapi skrg nie ingt suda !

    Reply
  • December 30, 2010 at 9:47 am
    Permalink

    blog aku takde benda nie..hihii

    Reply
  • December 30, 2010 at 9:48 am
    Permalink

    cik tom…thu cmne nk psg nuff utk tmplate klasik x??huhu

    Reply
  • December 30, 2010 at 9:48 am
    Permalink

    Salam.. Terima kasih banyak la utk Cik Tom. Siap buat entri khas tu.. Nanti Kak Nur dah settle masalah, akak inform ye.. Sayanggg Cik Tom (^-^),,

    Reply
  • December 30, 2010 at 10:37 am
    Permalink

    dah buang terus smix. hik3

    Reply
  • December 30, 2010 at 10:39 am
    Permalink

    wahh dah lame ika x log in shoutmix sbb lupe password hoho

    Reply
  • December 30, 2010 at 10:55 am
    Permalink

    yang penting kene rajin godek2 kan sis.:)

    Reply
  • December 30, 2010 at 12:46 pm
    Permalink

    ingat tak yg kita ym psl akak lupa mende ni..last2 igt ade shoutmix emel…hehe..smpai skrg igt..

    Reply
  • December 30, 2010 at 1:16 pm
    Permalink

    cik tom,

    1st tahniah sbb ade domain sendiri.

    2-layout tomato sgguh, niceeee

    3-i miss u. sori lame x dtg

    Reply
    • October 23, 2011 at 10:31 am
      Permalink

      selalu lahh dtng cik tom..ade masalah ni cik tom..:((

      Reply
      • October 27, 2011 at 1:12 pm
        Permalink

        nak datang blog azam tapi xde pun azam sertakan link blog azam..so sorry ye..

        Reply
  • October 23, 2011 at 10:23 am
    Permalink

    aduh belem laah cik tom dh lama dah nak bukak email ni x bleh ..

    Reply
  • October 23, 2011 at 10:25 am
    Permalink

    lau bleh tolong sye nak bukak email sye nii..dah penat dah x bleh2 ape pun x bleh..:((

    Reply
    • October 27, 2011 at 1:11 pm
      Permalink

      try pergi dekat google email klik yg forget password if azam lupa paswword email azam..pastu ikut prosedur yg google suh isi tue..kalau xsilap ciktom nanti google akan minta no hp azam..pastu akan sent password baru ke hp azam..

      Reply
  • October 23, 2011 at 10:27 am
    Permalink

    shoutbox ID tu nak taip ape cik tom..adoiii buta IT betul laahhh..:((

    Reply
    • October 27, 2011 at 1:12 pm
      Permalink

      shoutbox iD tue masa azam register shoutbox tue guna ID apa??macam nickname la…contoh ID yang cik tom guna ialah “ciktom”…

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE