Lupa Nak Update Alexa Rank Setiap Bulan 2016

Assalamualaikum dan salam mesra.. Kalau ikutkan salah satu azam baru cik tom nak update setiap kali awal bulan prestasi blog dari segi alexa rank dan juga trafik blog. Tapi nampak gayanya dah masuk Mac 2016 masih tak terlaksana.

Kenapa jadi macam tu? Cik tom banyak melilau buat perkara lain. Tak fokus tu sebabnya jadi macam tu. Tapi alhamdulillah azam untuk up trafik UV 5000 sehari alhamdulillah dah tercapai. Azam untuk hasil income blogging pun alhamdulillah tercapai juga. Azam at least update 3 artikel seminggu pun masih tercapai setakat 2 bulan ni.

Cuma sekarang dah tercapai kena usaha untuk maintain dan up kan lagi usaha untuk capai pencapaian yang lebih baik dari azam yang dah sedia ada.

Mana yang azam yang tak tercapai lagi tue kita lipat gandakan usaha untuk bagi capai azam yang diidamkan sebelum berakhirnya tahun 2016. Insha Allah…

Dibawah ialah masa last cik tom update alexa rank pada 31 Disember 2015 pada entri; Kenangan Alexa Rank Penutup 2015.

Yang ni ialah screenshot pada 4 Mac 2016.

alexa rank 4 mac 2016

Berdasarkan dua gambar tue, pencapaian global ada peningkatan ke arah lebih baik dari angka kepala tiga bertukar kepada kepala 1 dahh.. Tapi alexa rank untuk Malaysia agak merundum walaupun masih mantain range 1K.

Artikel berkaitan Alexa Rank

Nota jari: Rindu kenangan alexa rank dulu-dulu. Tapi rindu lagi rakan-rakan blogger yang aktif berblog 2010-2013.

Sharing is caring

ciktom

Cik tom seorang part time blogger yang sangat sukakan dunia blogging dan buah tomato. Mula menulis blog 15 Julai 2010. Menaip segala ilham dari akal fikiran dan hati ke dunia alam cyber. Sebarang persoalan atau pengiklanan/advertorial/review sila hubungi ciktom; tomatogurl86[at]gmail.com...gantikan [at] dengan @

16 thoughts on “Lupa Nak Update Alexa Rank Setiap Bulan 2016

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE