Meaw Yang Comel dan Fashionita Blogger [Review Blog]

Hai semua…Hari ini 1/1/2011 akan bermula secara rasminya segmen review blog. So, jom tengok siapakah yang tuan empunya blog pertama yang bertuah dan terpantas join segmen cik tom ni. Jom berkenalan dengan cik meaw yang comel dan pandai bergaya seperti fashionita irine nadia marcello.



nama saya meaw bukan sebab saya suka kucen, kucen sendiri takut dengan meaw, HAHA ! sapa tak suka blog meaw sila belah πŸ˜‰ saya budak politeknik seberang perai usiaku 20-an.


blog meaw

Pada pengamatan cik tom, blog meaw berada di tahap pencapaian yang baik bagi blog personal iaitu seramai 898 follower(1/1/2011). Ini menunjukkan blog meaw yang diterima baik dikalangan blogger lain. Size blog meaw juga ok iaitu 90.28kb kerana size load blog yang bagus ialah kurang dari 100kb.

loading blog

Template yang simple dan menarik. Pengisian blog juga ok dengan susunan blog yang kemas. Meaw juga menggunakan gaya tersendiri dalam menyampaikan sesuatu didalam entry. Ini menunjukkan origanaliti sesuatu entry. Cuma sedikit kekeliruan pada nama url blog [http://letopkeypad.blogspot.com] yang berlainan pada nama blog [Soseh-soseh meaw]. Sebaiknya nama pada blog konsisten dengan url blog.

Di sidebar meaw tak diletakkan blogarchive/labels/linkwithin/latest entry atau top entry. Cadangan cik tom masukkan salah satu widget di atas untuk promotion pada entry selain daripada entry di first page.

Secara keseluruhan blog meaw berada di tahap yang baik. Semoga meaw terus sukses dalam dunia blog. Jom jangan lepaskan peluang untuk berkenalan lebih lanjut dengan meaw dengan klik kat SINI.

p/s: alhamdulillah berjaya menreview 1st blog.
p/s2: blog ni dah disable right klik tapi segala link didalam entry ini telah di adjust untuk automatik ke new tab apabila klik. so dun wory.

Sharing is caring

ciktom

Cik tom seorang part time blogger yang sangat sukakan dunia blogging dan buah tomato. Mula menulis blog 15 Julai 2010. Menaip segala ilham dari akal fikiran dan hati ke dunia alam cyber. Sebarang persoalan atau pengiklanan/advertorial/review sila hubungi ciktom; tomatogurl86[at]gmail.com...gantikan [at] dengan @

82 thoughts on “Meaw Yang Comel dan Fashionita Blogger [Review Blog]

  • December 31, 2010 at 10:00 pm
    Permalink

    o0o0oo0o meaw katak ni..hhehehhe

    cik tom ! review blog saye plak ! xD

    eh eh eh lawa header..hehe

    jom join ni ! πŸ™‚

    best of the best contest !

    Reply
  • December 31, 2010 at 10:22 pm
    Permalink

    @woot-woot: kenal ek??huhu…nati cik tom review masa join contest yang best of best contest eh…tunggu..

    Reply
  • December 31, 2010 at 10:36 pm
    Permalink

    cik tom..tekejut ML tengok blog cik tom private tadi.nak nangis taw~hihihi..wawawaw…review la blog Ml eh eh eh ?=D

    Reply
  • December 31, 2010 at 10:38 pm
    Permalink

    Cik Tom pun ada buat belog review jugak eh? mcm mana nak join πŸ˜€

    eh, dulu bukan pakai flash punya header ke? yang ada icon kecik makan tomato tu? lagi hensem πŸ˜€

    Reply
  • December 31, 2010 at 11:02 pm
    Permalink

    @ML: cik tom privatekan sekejap je untuk tujuan renovate sayang…insyaAllah utk segmen ke-2 nanti joinlah ye…

    Reply
  • December 31, 2010 at 11:04 pm
    Permalink

    @shuff.samsuddin: dah tutup segmen review ni…sbb limited pd 30 blog je…

    layout br kena la header br…huhu…header tue anish yg buat..cik tom xreti..tunggu header br lg cute ye πŸ˜‰

    Reply
  • December 31, 2010 at 11:26 pm
    Permalink

    wah ade review sbg penutup ya Cik Tom πŸ™‚ bagus2… GS suke

    Reply
  • December 31, 2010 at 11:28 pm
    Permalink

    hahaha. i loike. i mean macy xsuke ble disable rite klik tp then ngn blog2 die skali ilang klo bkk link len. grrr

    Reply
  • January 1, 2011 at 12:10 am
    Permalink

    Waka2 hey2.. piwit.. akhirnya.. hehe.. oh.. santik sungguh blog ini.. smpai tersakap baku sabah suda ni tau.. hehe.. cik tom.. bilakita dapat ym yek? ada story2 ni.. ahakz..

    Reply
  • January 1, 2011 at 12:11 am
    Permalink

    tengs eh cik tom….comel la sangat,hehe…yg url tu,memang da keabisan idea nk letak url pe sebenonya,last-last dpt yg tu, i loikee ler jugak πŸ˜€

    yg widget tu,nanti meaw masukkan eh,terima kasih sebab review blog meaw πŸ˜€

    harap cik tom terus berjaya dalam dunia blogging….HAPPY NEW YEAR cik tom πŸ˜€

    Reply
  • January 1, 2011 at 12:26 am
    Permalink

    @gayahspears: bukan review sebagai penutup..tapi review sebagai pembuka tahun 2011..hehe πŸ™‚

    Reply
  • January 1, 2011 at 12:27 am
    Permalink

    @macy: cik tom pun tak suka..sbb tue skang tengah dalam proses renovate lagi…

    Reply
  • January 1, 2011 at 12:28 am
    Permalink

    @aretikz: nanti cik tom online..cik tom buzz atik ye…nak dengar gak story apa tue.jeng3 ;p

    Reply
  • January 1, 2011 at 12:29 am
    Permalink

    @meaw: it's ok dear…sekadar pandangan review dari cik tom..lagipun tue blog personal kan..huhu…tenkiu dear…epy new year to u too πŸ˜‰

    Reply
  • January 1, 2011 at 2:25 am
    Permalink

    bila cik tom nak review blog sy pulak?
    hehehe

    Reply
  • January 1, 2011 at 2:30 am
    Permalink

    sukanya header CT siap ada gambar lg..baru bertambah tomei dan lain dr lain!huhu berdebarnya tgu review..

    Reply
  • January 1, 2011 at 2:32 am
    Permalink

    alamak.. cik tom dh start review blog.. sy kompom org ketiga kena review ni sbb ke3 terpantas.. adeyhh.. camna ni.. proses renovation blog lom siap spnuhnya lg.. maklum la baru pndah rumah.. huhu…
    boleyh mintak tgguh x? hehe..

    Reply
  • January 1, 2011 at 2:32 am
    Permalink

    @she's retarded: hehe…asyik cik tom je review…nurul la plk review cik tom..huhu…

    Reply
  • January 1, 2011 at 2:34 am
    Permalink

    @aleasara: tenkiu dear…ni header buat sendiri tp maybe akan menyusul header baru lg..hehe…wait for ur turn k πŸ™‚

    Reply
  • January 1, 2011 at 2:36 am
    Permalink

    @solihin: serius ker nak mintak tangguh??huhu…pe salahnya kalau review terus..boleh buat penambahbaikan…hihi…

    Reply
  • January 1, 2011 at 3:23 am
    Permalink

    meawww πŸ˜€

    Reply
  • January 1, 2011 at 3:29 am
    Permalink

    cik tom review dah blog πŸ™‚

    cik tom! terkejut giloz semalam nak pi kat blog cik tom tak dpt.ingatkan cik tom private terus.sobsob.selamat pg ni dah bley singgah2 kat sni.yay!

    selamat tahun baru cik tom!

    Reply
  • January 1, 2011 at 3:33 am
    Permalink

    @ardinihumaira: suka meaw ek…huhu….

    Reply
  • January 1, 2011 at 3:33 am
    Permalink

    selamat mereview yer ciktom…

    akak teringin nk direview jugak tapi aritu trlpas buat yg segmen ni sb akak tgh bz..huhu

    Reply
  • January 1, 2011 at 3:34 am
    Permalink

    @tunteja: semalam private jap sebab nak renovate blog..lepas siap baru buka semua..huhu πŸ™‚

    slmt tahun br jgk ye syg~

    Reply
  • January 1, 2011 at 3:35 am
    Permalink

    @kak sarah-najwan: takpelah akak..cik tom kan dah pernah review blog akak lepas kita jumpa tue..huhu…

    Reply
  • January 1, 2011 at 3:35 am
    Permalink

    salam cik tom..utk yg pertama sis tak sempat join..nnt wat yg ke 2 ehh?plizzz

    Reply
  • January 1, 2011 at 3:41 am
    Permalink

    TOm…wwahhhhhhhhhhhhhhhh….cantiknyer umah baru……jeles,jeles…eemmmakak tak berani nak masuk blog review…blog picisan jer…deorang sumer malatop…..memang patut direview….:)))))

    Reply
  • January 1, 2011 at 3:56 am
    Permalink

    meow meowwwww…ngeeeee

    cik tom lawanya header blog,
    kat bawah ni ada bdk perempuan n tomatooo, comelll

    Reply
  • January 1, 2011 at 4:01 am
    Permalink

    cik tom syg!
    woooaha! header baru la. cantek! πŸ™‚

    imy lah.ngehehe

    Reply
  • January 1, 2011 at 4:38 am
    Permalink

    @lydiamiza: insyaAllah sis..nati cik tom cuba buat if segmen yg pertama ni berjaya πŸ™‚

    Reply
  • January 1, 2011 at 4:40 am
    Permalink

    @cikgu nurin: blog review ni bukan bertujuan utk menreview blog yg hebat atau picisan..tiada istilah tue semua..sekadar review mana yg bagus n mana yg perlu diperbaiki…

    thanks akak nurin πŸ˜‰

    Reply
  • January 1, 2011 at 4:41 am
    Permalink

    @rossononeri: huhu..tenkiu2…saje image baru ni letak gmbr tomato byk2..sbb sblm ni ramai ckp xde tomato..hik3 ;p

    Reply
  • January 1, 2011 at 4:43 am
    Permalink

    @shuhada syg: tenkiu dear…tue biasa je compare ngan shud..header blogger yg xberapa kreatif…huk3..

    Reply
  • January 1, 2011 at 4:48 am
    Permalink

    sob3 . x sempat join

    Reply
  • January 1, 2011 at 4:53 am
    Permalink

    πŸ™‚ πŸ™‚ πŸ™‚
    terbaeekkk!!!!

    Reply
  • January 1, 2011 at 4:53 am
    Permalink

    alaa.. keen xpernah masuk lg kot blog tuh.. sbb xkenal sgt meaw nih.. huk3~ T__T
    so, kita terjah sekarang!! ^_^

    Reply
  • January 1, 2011 at 5:05 am
    Permalink

    nak kena review jugak..hehe..ooh cik meaw…kenal2 =P

    Reply
  • January 1, 2011 at 5:34 am
    Permalink

    wahh..template baru..tom pun dah rajin membalas komen peminat..hehehe

    tom buatkan header bole?

    Reply
  • January 1, 2011 at 5:38 am
    Permalink

    @nur azila ismail: jgn sedih2..insyaAllah kalau lancar akan menyusul siri ke 2…

    Reply
  • January 1, 2011 at 5:40 am
    Permalink

    @padin: terjah jgn x terjah…

    Reply
  • January 1, 2011 at 5:41 am
    Permalink

    @mknace: tenkiu πŸ™‚

    Reply
  • January 1, 2011 at 5:42 am
    Permalink

    @keen: jgn lepaskan peluang utk kenal lebih ramai blogger…huhu..

    Reply
  • January 1, 2011 at 5:43 am
    Permalink

    @iqbal: insyaAllah…kalau berkesempatan dan semua berjalan lancar..

    Reply
  • January 1, 2011 at 5:45 am
    Permalink

    @ferry: buat header??header yg ade ni pun simple je…xkreatif..segan la..hehe ;))

    Reply
  • January 1, 2011 at 6:19 am
    Permalink

    wah! review blog cik tom sudah bermula. πŸ™‚

    Reply
  • January 1, 2011 at 6:31 am
    Permalink

    cik tom. sehari satu blog kan. heehe. xpe lmbat lagi giliran saya. =)

    Reply
  • January 1, 2011 at 6:41 am
    Permalink

    ciktom memang seorang blogger yang sangat prihatin…sangat2 baik.meaw pasti hargai keikhlasan ciktom…sikap yang disenangi oleh semua blogger dan paling penting setinggi mana kita duduk jangan pernah mendabik dada…coz secepat mana kita naik secepat itu kita akan jatuh…

    Reply
  • January 1, 2011 at 8:27 am
    Permalink

    cam ni baru cool.. disable right click tapi bila klik link terus ke new tab. πŸ˜‰

    nak komen jugak utk meaw, penggunaan 'sapa tak suka blog meaw sila belah' tu macam agak kasar.

    best lah review dari cik tom.. πŸ˜‰

    Reply
  • January 1, 2011 at 8:28 am
    Permalink

    to meaw : ngeee… sekadar pandangan peribadi πŸ™‚

    Reply
  • January 1, 2011 at 8:30 am
    Permalink

    dah lama x jenguk cik tom

    Reply
  • January 1, 2011 at 10:18 am
    Permalink

    wah bestnyer kan best blog comel dapat di view oleh ciktom..

    Reply
  • January 1, 2011 at 10:26 am
    Permalink

    Good luck Tom..segmen kedua gerenti ellen nak kena review free ni..hehe..best2…teruskan usaha mengreview ya…

    Reply
  • January 1, 2011 at 11:01 am
    Permalink

    wahh best ni cik tom punya review..nk juga merasa cik tm review..
    apa syarat dia cik tom??

    Reply
  • January 1, 2011 at 1:11 pm
    Permalink

    tahniah meaw:)

    jom terjah dia πŸ˜‰

    Reply
  • January 1, 2011 at 1:26 pm
    Permalink

    selamat tahun baru cik t0m πŸ™‚

    ^^

    Reply
  • January 1, 2011 at 2:27 pm
    Permalink

    best la dapat kena review…
    jom kita terjah

    Reply
  • January 1, 2011 at 3:04 pm
    Permalink

    Cik Tom….akak ada problem besar sangat sangat…pasal blog…tolong
    bg email cik tom pd akak…_Cikgu Nurin- [email protected]..please…

    Reply
  • January 1, 2011 at 3:05 pm
    Permalink

    stylo la..
    kne terjah ni. hehe

    Reply
  • January 1, 2011 at 3:19 pm
    Permalink

    hehe.. yeeee… review la trus.. sy saje je.. hehe..

    Reply
  • January 1, 2011 at 3:38 pm
    Permalink

    waaaa..pkar laa cik tom ni,.lepas ni spa plak yang kena,heheee

    Reply
  • January 1, 2011 at 5:33 pm
    Permalink

    assalamualiakum cik tom
    wah tahniah kepada yang terpilih utk blog review.
    terima aksih akak ucapkan paa cik tom sudi follow teratak akak.

    Reply
  • January 1, 2011 at 6:05 pm
    Permalink

    @arol: yup dah bermula..tunggu ur turn ye..no 7 kan…

    Reply
  • January 1, 2011 at 6:06 pm
    Permalink

    @farhan: yup..farhan yg ke 30 ek..huhu

    Reply
  • January 1, 2011 at 6:07 pm
    Permalink

    @biskut: terima kasih atas pujian tue..tp cik tom ni biasa je..tpp manusia biasa yg tak perfect…yup hrp meaw suka..

    Reply
  • January 1, 2011 at 6:08 pm
    Permalink

    @asada: thanks untuk teguran asada tue…huhu

    Reply
  • January 1, 2011 at 6:09 pm
    Permalink

    @mimi saidi:nape busy ek?

    Reply
  • January 1, 2011 at 6:10 pm
    Permalink

    @comel: insyaAllah kalau xblog cik tom..comel boleh join review dr blog lain jgk…

    Reply
  • January 1, 2011 at 6:11 pm
    Permalink

    @ellen:usaha men review bukan senang rupanya..pening..huk3

    Reply
  • January 1, 2011 at 6:12 pm
    Permalink

    @matika: segmen ni dah tutup sbb limited pd 30 blog je..tue pun terlebih 32 dah..insyaallah kalau bagus akan ade siri ke 2..

    Reply
  • January 1, 2011 at 6:13 pm
    Permalink

    @cheka: salam cheka..insyaAllah..

    Reply
  • January 1, 2011 at 6:15 pm
    Permalink

    @miss yaty: jom2 terjah…

    Reply
  • January 1, 2011 at 6:16 pm
    Permalink

    @dawia: selamat tahun baru dawia~

    Reply
  • January 1, 2011 at 6:17 pm
    Permalink

    @hazwan: best ek??tukang review pening..huhu

    Reply
  • January 1, 2011 at 6:17 pm
    Permalink

    @cikgu nurin: ok cik tom dah email akak..

    Reply
  • January 1, 2011 at 6:17 pm
    Permalink

    @pinky:mmg stylo abis…

    Reply
  • January 1, 2011 at 6:19 pm
    Permalink

    @solihin: hehe..okies..tunggu ur turn malam sok!

    Reply
  • January 1, 2011 at 6:20 pm
    Permalink

    @woofer: ur turn pun ade kan..lupa plk no berapa…huhu

    Reply
  • January 1, 2011 at 6:20 pm
    Permalink

    @ummu: sama2 akak..jom meriahkan dunia blog ni ye akak πŸ™‚

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE