Minggu Kelam Kabut

Salam.. Entry just a quick update… Minggu ini memang minggu paling kelam kabut + stress bagi cik tom. Maaf pada pihak penaja dan peserta contest ye. InsyaAllah.. cik tom akan singgah ke semua entry penyertaan dan review penaja bermula pada hari jumaat dan kalau sempat malam esok.

Last entry cik tom update before this ialah 19 Julai 2012 iaitu hari Khamis. Last entry before cik tom balik kampung di Terengganu. Masa balik kampung tue terlupa nak bayar broadband so tak dapat nak online kat kampung. Lepas itu, masalah bertimpa pulak bila handphone buat hal rosak terus skrin jadi hitam je hari ahad time nak pergi Kuala Pilah balik.

Pagi hari isnin baru pergi baiki handphone kat kuala pilah ni. Paling geram servis kedai handphone kat sini teruk! Janji siap petang isnin tup2 tak sempat siap. Pergi ambil selasa tengok ada satu garisan kat skrin. Ishh geram betul. Maybe hint nak kena beli handphone baru je ni.

Itu tak masuk lagi kes cik tom lupa pulak bawak balik charger laptop. Charger laptop tertinggal kat kampung. Tunggu adik pos pulak pagi isnin dan baru dapat lewat petang semalam. Lagi bertambah2 penyebab tak dapat nak online dan on laptop. huk3.. Ada juga cik tom menyelit online kejap2 buka email tapi tumpang laptop kawan je.

Minggu ini memang minggu kelam kabut bagi cik tom. Semalam buat kelas ganti untuk student. Malam esok pulak buat test 1 nak tengok macam mana diorang punya perfomance. Harap2 baguslah.

Dalam sedih2 tak dapat update seminggu blog, alhamdulillah tengok statistik dari nuffnang makin meningkat especially bulan puasa ni. Keyword yang banyak masuk ialah resepi kentang lenyek, resepi senang dan sedap, fadilat bulan ramadhan, cara solat terawikh, fadilat tarawih ramadan, diet puasa, cara solat terawih 8 rakaat dan persediaan bulan ramadhan. Semuanya berkaitan dengan bulan ramadhan iaitu bulan keberkatan.

Tapi sekarang memang mood pun tak berapa nak stabil tapi bukan sakit orang perempuan ye! huhu… Harap weekend ini untuk fokus pada blog yang dah terbiar hampir seminggu.

Sharing is caring

ciktom

Cik tom seorang part time blogger yang sangat sukakan dunia blogging dan buah tomato. Mula menulis blog 15 Julai 2010. Menaip segala ilham dari akal fikiran dan hati ke dunia alam cyber. Sebarang persoalan atau pengiklanan/advertorial/review sila hubungi ciktom; tomatogurl86[at]gmail.com...gantikan [at] dengan @

74 thoughts on “Minggu Kelam Kabut

    • July 30, 2012 at 2:57 am
      Permalink

      jgn jeles2..nanti onlajer pun coming soon.

      Reply
  • July 25, 2012 at 2:20 pm
    Permalink

    fuhhhh! ni kalau tinggal sebulan dalam bulan pose pun takpe…hehe

    tahniah cik tom…mmg teramat kagum ambe ngn cik tom =)

    Reply
    • July 30, 2012 at 2:43 am
      Permalink

      kalau tinggal sebulan bersawang la jawabnya..hee

      Reply
  • July 25, 2012 at 2:52 pm
    Permalink

    saya pun sama.. kelam kabut menyiapkan kerja di ofis sebelum balik kampung..
    ps: mantap trafik.. tahniah

    Reply
    • July 30, 2012 at 2:29 am
      Permalink

      semua mmg busy bulan ramadhan ni..byk kerja menimbun sebelum raya..

      Reply
  • July 25, 2012 at 3:13 pm
    Permalink

    salam..

    kalau buat kerja terkejar2 mmg ada yang tertinggal. mcm saya jugak tu 😉

    Reply
    • July 30, 2012 at 2:15 am
      Permalink

      salam.. hehe… bl ada tertinggal tue la jadi pening. sis jom join GA cik tom meriahkannya =)

      Reply
  • July 25, 2012 at 3:29 pm
    Permalink

    semua perancangan x jadi mmg kelam kabut kan?
    moga dipermudahkan buat cik tom

    Reply
    • July 30, 2012 at 2:13 am
      Permalink

      aah mmg kelam kabut melampau..siap kena tipu time baiki hp..sob3

      Reply
  • July 25, 2012 at 4:15 pm
    Permalink

    wahh,,tak update pun statik memang terbaik nie..

    Reply
    • July 30, 2012 at 2:09 am
      Permalink

      statistik dr enjin carian awal bulan pose..skang dh slow down blk sikit.

      Reply
  • July 25, 2012 at 9:05 pm
    Permalink

    x update pon le ramai dtg..dsyt cik tom..hehe

    Reply
    • July 30, 2012 at 2:08 am
      Permalink

      ramai dtg dr enjin carian.. tp xde byk pn kl nk compare dgn jebeng.

      Reply
  • July 25, 2012 at 9:49 pm
    Permalink

    Banyak betul dugaan ya..sabar ja la..hehe..

    Reply
  • July 25, 2012 at 9:50 pm
    Permalink

    Walaupun agak lama tak berupdate, trafik masih power huhu..

    Reply
    • July 30, 2012 at 1:49 am
      Permalink

      trafik ni kebetulan masuk dgn keyword bulan puasa..hee

      Reply
  • July 25, 2012 at 10:50 pm
    Permalink

    hehe, ujian sempena ramadhan..=) hehe tabah ye cik tom…hehe wahh kagum tgok traffic cik tom…teringin nak mcm tu =’) hehe

    Reply
    • July 30, 2012 at 1:41 am
      Permalink

      insyaAllah boleh jugak..usaha tangga kejayaan..yg pntg kena konsisten..

      Reply
  • July 25, 2012 at 11:07 pm
    Permalink

    wahhh banyaknya uv cik tom 😀

    Reply
  • July 26, 2012 at 12:08 am
    Permalink

    moga cepat kembali mood tu 🙂

    Reply
    • July 30, 2012 at 1:39 am
      Permalink

      mood dah ok.. tp busy still xlepas2 lg.hee

      Reply
  • July 26, 2012 at 12:21 am
    Permalink

    CikTom bela ape ekkkk… sampai begitu sekali.. pakai auto mode ker? huhuhu.. Tapi geraf tetap comel… heeee

    Reply
    • July 30, 2012 at 1:38 am
      Permalink

      auto mode? camane tue.. xde bela apa2 pun.. ciktom update blog mcm biasa..

      Reply
  • July 26, 2012 at 2:51 am
    Permalink

    sabar banyak2 cik tom..
    walaupun banyak dugaan tapi di balas dengan statistik blog yang meningkat..untuk bagi cik tom tetap tersenyum tu..:).

    Reply
  • July 26, 2012 at 8:46 am
    Permalink

    Emm ejas beli henpon baru la cik tom..hehe.patut la lama menyepi..masalah bertimbun rupanya..jeng krengg..haha

    Reply
    • July 29, 2012 at 11:44 pm
      Permalink

      ni tgh duk pkir2 nak beli handphone baru…

      Reply
  • July 26, 2012 at 9:53 am
    Permalink

    “content is king”-dalam blog ini banyak tips dan panduan, sebab itu ramai UV. Apa itu uv? bukan ultraviolet tetapi unique visitor. Saya salah satunya…seminggu lebih 5 kali visit blog cik tom kita…

    Reply
    • July 29, 2012 at 11:44 pm
      Permalink

      setuju dgn content is king… hehe… tp dh seminggu blog ni tak update or share tips+panduan… kena curik2 masa sbb busy..

      Reply
    • July 29, 2012 at 11:42 pm
      Permalink

      start dr hari ni dah slow2 blogwalking..hee =)

      Reply
  • July 26, 2012 at 11:03 am
    Permalink

    terliur tengok trafik ciktom wpun kelam kabut tak sempat update… hehehe

    Reply
    • July 29, 2012 at 11:41 pm
      Permalink

      tq..rsnya blog nadot lg mantap trafik..hee… eh cik tom ada komen kat blog awk tp komen masuk spam..tlg unspam komen cik tom ye..thanks =)

      Reply
  • July 26, 2012 at 11:05 am
    Permalink

    beli hp baru je ciktom.

    Reply
    • July 29, 2012 at 11:08 pm
      Permalink

      memang tgh plan nak beli smartphone..blh on9 terus dr hp je..hee

      Reply
  • July 26, 2012 at 11:40 am
    Permalink

    Blogger tegar. Dapat kemas kini blog mengunakan laptop kawan pun jadilah. 🙂

    Reply
    • July 29, 2012 at 11:07 pm
      Permalink

      hehe..xdelah tegar lg kot..kl dl mmg tegar..sehari xjenguk blog gelisah..he

      Reply
  • July 26, 2012 at 3:21 pm
    Permalink

    harap2 minggu kelam labut cik tom akan berlalu.. hehe.. all d best..

    Reply
  • July 26, 2012 at 3:40 pm
    Permalink

    Tu tara x update tuh!! Gila meletop punya trafik…

    P/s Cik tom dok Pilah ke?? Moh la join majlis Iftar dengan mak dan kwn2 kat sban ( 4 Ogos ). Leh borak panjang2..

    Reply
    • July 29, 2012 at 5:36 pm
      Permalink

      biase je..blog mak yg meletup2..hee

      aah duk pilah.. sban tu mana mak?? xtau la..

      Reply
    • July 29, 2012 at 5:36 pm
      Permalink

      trafik awal bulan ramadhan..ms tgh hangat..skang dh slow down..hee

      Reply
  • July 26, 2012 at 10:39 pm
    Permalink

    Assalammualaikum wbt,

    Tu dia cik tom, sibuk-sibuk pun tetap juga masyukkkk seo. Macam masyuk juga la hasil jualan komisen. ngehee.

    Rasanya blog cik tom dah masuk tahap after burner effect dah, jadi kalau kurang kemaskini pun tak pa : )

    Selamat berjuang dan selamat berpuasa 🙂

    Reply
    • July 29, 2012 at 5:12 pm
      Permalink

      wslm.. bulan puasa slow sikit komisen masuk.. burner effect? apa tue..heee

      Reply
  • July 27, 2012 at 1:35 am
    Permalink

    tu dia…
    naik mendadak….
    kalah jem kat traffic ligt kl ni..
    ehehehe

    Reply
    • July 29, 2012 at 5:08 pm
      Permalink

      alhamdulillah trafik sempena bulan puasa…

      Reply
  • July 27, 2012 at 11:19 am
    Permalink

    wow, tingginya UV tu pun masa tak update blog…

    Reply
    • July 29, 2012 at 4:43 pm
      Permalink

      tinggi uv sbb masa tue byk msk keyword bulan ramadhan ..

      Reply
  • July 27, 2012 at 12:18 pm
    Permalink

    banyak bersabar ye, bulan puasa ni meme ada extra ujian

    Reply
    • July 29, 2012 at 4:41 pm
      Permalink

      yup mmg bulan puasa ni byk betul dugaan yg mendatang.

      Reply
  • July 27, 2012 at 5:58 pm
    Permalink

    dah agak dah.. mesti ada hal disebalik tu. hehe.. xpe2. trafik masih jalan, dont worry.. hehe.. kejap, baru perasan.. dah tak ada commen luv ek? buang ke ciktom?

    Reply
    • July 28, 2012 at 3:29 am
      Permalink

      traffic adalah link untuk penjualan e-book affialate jom niaga yg ciktom join 🙂

      Reply
    • July 29, 2012 at 4:02 pm
      Permalink

      cik tom dah buang comment luv dr awal tahun aritu sbb problem dgn cpu resources aritu..

      Reply
  • July 27, 2012 at 6:00 pm
    Permalink

    eh. kejap 1 lagi.. kenapa semua orang yang komen ada perkataan ‘trafik’, ianya berserta link yang xda arah tujuan cik tom?

    Reply
    • July 29, 2012 at 3:59 pm
      Permalink

      kak bee dah explain tue link promosi jomniaga cik tom..hee

      Reply
  • July 28, 2012 at 1:55 am
    Permalink

    kalo saya, handphone rosak.. mmg akan risau giler… 😀
    semoga semua berjalan dgn lancar…

    Reply
    • July 29, 2012 at 3:58 pm
      Permalink

      yup mmg risau.. ni dalam perancangan nak beli handphone baru..

      Reply
  • July 28, 2012 at 3:28 am
    Permalink

    Blog ciktom dah kukuh , kira bagus lah seminggu tak update keyword tetap masuk..

    p/s : akk dah berjaya delete error di webmaster tool , dari 6k kini tinggal around 400 je .. bounce rate pun nampak makin kecik angkanya , allhamdulillah ..

    Reply
    • July 29, 2012 at 3:28 pm
      Permalink

      xkukuh jugak akak..tetap goyah kalau xsedia perisai secukupnya..hehe…wah hebatnya akak dah delete semua sampai 400 ek.. bounce rate blog cik tom makin tinggi la pulak..dh 40%++..

      Reply
      • July 30, 2012 at 1:30 am
        Permalink

        Sebenarnya traffic tinggi bounce rate pun boleh jd tinggi .. dulu akk 80% la ni 40% ++ kira ok le tu asalkan bawah 50%

        Reply
  • August 1, 2012 at 9:06 am
    Permalink

    sy pun sama mcm cik tom, masuk bulan ramadhan ni kurang beronline la.. byk urusan..huhu

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE