Miza Yusof Peramah Dan Rajin Join Contest [Blog Review]

Hangat betul review blog solihinzubir.com bekas ahli kongsi gelap sebelum ni. Semua respon nak jodohkan kitaorang. Fuh amin semoga doa korang dimakbulkan. hehehe… Eh dah melalut, tutup cerita tue k. Sekarang kita review blog miza yusof pulak ye. Salah seorang blogger yang cik tom kenal dari permulaan join contest anjuran miza sendiri. Memang diakui miza ni antara penganjur contest yang paling peramah cik tom pernah jumpa.

blog miza yusof

Miza Yusof berumur 21 tahun dan berbintang cancer. Seorang hantu sayur. Meminati fotografi dan seorang yang gila kamera. Warna kegemaran merah, merah jambu dan ungu.

Susunan blog yang simple dan cantik. Tiada widget yang memberatkan pemandangan mata pelawat. Size loading bagi blog miza ialah sangat baik iaitu 69.11kb, lebih kecil dari size blog cik tom.


Secara keseluruhan memang blog miza ni simple dan sangat kemas. Nak terjah banyak kali pun setiap hari rasa senang hati. Sedikit cadangan cik tom kalau miza berminat;

  • Maybe miza boleh buat scroll bagi blog archive “ceritera dahulu” untuk kemaskan lagi blog kerana miza memang seorang yang rajin update entry kan. Boleh belajar kat Tutorial scroll dalam blogarchive.
  • Masukkan entry yang terbaru (tutorial recent post ) atau apa2 widget yang sesuai untuk promote entry yang sebelum ini atau yang berkaitan.
  • Untuk tajuk entry, cik tom cadangkan banyak belajar untuk bermain dengan keyword yang mesra enjin carian. Contoh, kalau entry menang hadiah cuba selitkan keyword yang mudah untuk attract dan selitkan juga sedikit mukadimah mengenainya sebelum follow up next issue. *cik tom pun still belajar lagi perkara ni.

Jom berkenalan dengan miza yang peramah ni. Siapa yang anjurkan/tag contest boleh invite miza ni. InsyaAllah dia akan berusaha balas segala jejak dan invite korang. Jom kenal MIZA YUSOF.

p/s: sori ye lambat publish oleh sebab cik tom tak berapa sihat.

Sharing is caring

ciktom

Cik tom seorang part time blogger yang sangat sukakan dunia blogging dan buah tomato. Mula menulis blog 15 Julai 2010. Menaip segala ilham dari akal fikiran dan hati ke dunia alam cyber. Sebarang persoalan atau pengiklanan/advertorial/review sila hubungi ciktom; tomatogurl86[at]gmail.com...gantikan [at] dengan @

26 thoughts on “Miza Yusof Peramah Dan Rajin Join Contest [Blog Review]

  • January 4, 2011 at 3:34 am
    Permalink

    terima kasih cik tom. miza sekarang masih dalam proses pembelajaran. thanks bagi cadangan. miza akan cuba praktikkan cadangan yang cik tom bagi πŸ™‚ pasal entry frest yang bergerak-gerak tu miza cuba nak buat tapi tak menjadi πŸ™

    terima kasih cik tom sebab review blog miza πŸ™‚

    Reply
  • January 4, 2011 at 4:21 am
    Permalink

    Sapa lah yang cakap belog Shag tu dah mantap? Hesh. Belog ni comel~ Datang nai kutip segala tutorials balik. Nak cantikkan belog sempena 2011. hahaha πŸ˜›

    Miza memang baik! Hehe. Cik Tom pun! Ayat nak amik hati. Kiki.

    MOGA CEPAT SEHAT, CIK TOM! πŸ˜‰

    Reply
  • January 4, 2011 at 4:43 am
    Permalink

    wahhh.. Cik Tom dh amin kan.. cayalah.. dh dpt lampu ijau.. hehe..
    ermmm.. hye miza… suka la header beliau.. comey.. heheh…

    Reply
  • January 4, 2011 at 5:09 am
    Permalink

    saya setuju ngan cik tOm.

    cik miza yusOf meman perakmah ^_^.

    btw, suke blOg cik tOm.

    Mira bnyk bljr tutOrial kt cni.

    thanks cik tOm ^_^

    Reply
  • January 4, 2011 at 5:24 am
    Permalink

    blog miza mmg ringan je.. huhu.
    suke masuk blog die πŸ˜›

    eh eh. awal2 entri dah ckp psl solihin. ehem3.. hehe

    /s: rajin sbb ade kat lab tadi.hehe

    Reply
  • January 4, 2011 at 5:49 am
    Permalink

    blog cik miza kita ni memang best πŸ˜€ simple dan kemas.

    Reply
  • January 4, 2011 at 5:54 am
    Permalink

    eh, blog Miza Yusof lah! blog yang wajib terjah setiap kali Arol online. blog Miza simple, kemas dan cantik! paling penting, Miza sangaat friendly. πŸ™‚

    Reply
  • January 4, 2011 at 6:09 am
    Permalink

    Memang suka ngan blog Miza ni..simple ja..tak susah loadnya, lebih lagi dia ni peramah..hehe..

    Reply
  • January 4, 2011 at 7:56 am
    Permalink

    btol tue…
    blog miza mmg best,
    sy pon suka..

    Reply
  • January 4, 2011 at 9:11 am
    Permalink

    πŸ˜‰ wahhh bagus cik tom bagi pendapat

    Reply
  • January 4, 2011 at 9:20 am
    Permalink

    bagus cik tom review blog miza…meh la review blog kak sya jugak..he3….

    Reply
  • January 4, 2011 at 10:16 am
    Permalink

    yup, miza yusof ni mmg peramah orgnye..hehe, one day nk jadi mcm dia jugaklah. πŸ™‚

    Reply
  • January 4, 2011 at 10:49 am
    Permalink

    header miza tu comei sangat… suka… nak g terjah la…

    Reply
  • January 4, 2011 at 10:58 am
    Permalink

    cik tom baik…
    semua pun jadi baik..huhu
    bagos2…perlu diamalkan..

    Reply
  • January 4, 2011 at 10:58 am
    Permalink

    waa nak nasihat jugak leh tak

    Reply
  • January 4, 2011 at 11:08 am
    Permalink

    salam

    cik tom syg ..

    betulah, syira perasan entry terbaru syira tidak terupdate di bloglist cik tom πŸ™

    Reply
  • January 4, 2011 at 11:13 am
    Permalink

    ringan giler blog miza. cmna nak mendietkan blog ni ea..

    Reply
  • January 4, 2011 at 11:15 am
    Permalink

    akak rasa menjadik je ciktom nge solihin nih..jgn lupa bg kad..akak wajib dtg nati..dah tau kg ciktom tu..aritu da peta kan…hehehe

    blog miza ni akak rajin bw jugak..dia pom rajin gak pi blog akak utk sesi bw…hehehe

    Reply
  • January 4, 2011 at 11:19 am
    Permalink

    woahhh lawa2 owh blog yg cik tom preview nih
    nk kena tgk nih ;D

    Reply
  • January 4, 2011 at 11:48 am
    Permalink

    aah..miza yusof mmg peramah..rara ade tag dye utk bbrapa kontest..n dye sng ati join…

    Reply
  • January 4, 2011 at 12:13 pm
    Permalink

    meh nk beramah mesra:p

    Reply
  • January 4, 2011 at 2:51 pm
    Permalink

    Miza.. i kim salam.. haha.. jom terjah ramai2 tempat dia. hehe..

    p/s : Semoga cepat sembuh.. ayat standard = jangan lupa makan ubat..
    ayat adjust = ubat tu jangan dimakan.. eh?

    Reply
  • January 4, 2011 at 4:29 pm
    Permalink

    wah trbaik buat blog review..terjah sat =P

    Reply
  • January 4, 2011 at 6:53 pm
    Permalink

    sekali tgk mungkin nampak macam blog ciktom, sbb warna pink. mmg kegemaran wanita sedunia. hehe.

    blog review macam ni bagus kerana secara tak langsung mempromote dan mengratkan hubungan persahabatan πŸ™‚

    Reply
  • January 5, 2011 at 1:23 am
    Permalink

    hebat giller cik tom nih…terkejut akak!!!
    heheheh…makan tomato, teringat kat cik tom…tgok cite tom tom bak…teringat cik tom gak…heheheh

    Reply
  • January 5, 2011 at 5:59 am
    Permalink

    header comel..
    jom terjah πŸ™‚

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE