Nak Jual Blog Ciktom.com

Salam.. Tiba-tiba cik tom dapat komen yang tanyakan nak jual blog ciktom.com? Komen si Mark ini masuk spam so means tak boleh dipercayailah. hehe…

Nak Jual Blog Ciktom.com
Nak Jual Blog Ciktom.com

Agak-agak kalau nak jual blog ciktom.com ni ada tak yang nak beli ek? Harga berapa ye? So, cik tom pun minta bantuan google “cara mengetahui harga blog kita” dan membawa cik tom ke blog afiffudin.com. Dari 8 website appraisal tool yang afiffufin perkenalkan tu hanya 5 yang cik tom berjaya check websitenya.

1. Cik tom check harga blog cik tom di –> WebsiteOutlook. Harga yang dianggarkan ialah USD 18439.8 (blog ciktom).Wah mahal tapi ada ke sanggup beli dengan harga ni? huhu…

2. Cik tom check harga blog –> BizInformation. Harga yang  dianggarkan ialah RM 121,718.2 (blog ciktom). Boleh tahan juga harganya. hehe 🙂

3. Cik tom check harga blog –> MyWebsiteWorth.com. Harga yang dianggarkan ialah $ 9,834 (blog ciktom).

4. Cik tom check harga blog –> UrlAppraisal.Net. Harga yang dianggarkan ialah $1,967.00 (blog ciktom). Website ini terperinci review dari segi Domain Age, Google PageRank, Compete Traffic Details, Alexa Traffic Details, Google Links, Yahoo Links, dan URL Marketability Analysis.

5.  Cik tom check harga blog –> Estibot.Com  Harga yang dianggarkan ialah $ 140 USD (blog ciktom).

So, ada sesiapa yang nak beli blog ciktom.com dengan anggaran harga di atas? Kalau ada boleh berunding di ruang contact. hehe ;p

Mesti harga blog Eyriqazz vs Denaihati lagi mahal kan? Jom cuba check berapa harga blog korang?? Jom share dalam komen bawah harga yang paling mahal dari 5 website tu ye.

Sharing is caring

ciktom

Cik tom seorang part time blogger yang sangat sukakan dunia blogging dan buah tomato. Mula menulis blog 15 Julai 2010. Menaip segala ilham dari akal fikiran dan hati ke dunia alam cyber. Sebarang persoalan atau pengiklanan/advertorial/review sila hubungi ciktom; tomatogurl86[at]gmail.com...gantikan [at] dengan @

53 thoughts on “Nak Jual Blog Ciktom.com

  • June 25, 2012 at 12:42 pm
    Permalink

    boleh jual tu…
    pas jual buat blog lain pulak x jadi punya hehehe

    Reply
    • June 28, 2012 at 1:10 am
      Permalink

      entah la..sayang pulak blog ni..byk sentimental value

      Reply
  • June 25, 2012 at 12:48 pm
    Permalink

    sy tak buat kira2 lagi cik tom hee 😉

    Reply
    • June 28, 2012 at 1:09 am
      Permalink

      xyah kira memang tak ternilai harganya kan?

      Reply
  • June 25, 2012 at 12:49 pm
    Permalink

    klu blog d jual cik tom kena buat blog bru pula

    Reply
  • June 25, 2012 at 1:44 pm
    Permalink

    kalau dah jual blog ciktom ni, buat pulak blog cik tomtom.com yer..

    Reply
  • June 25, 2012 at 1:48 pm
    Permalink

    Buat suspen sahaja. Ingatkan sudah mahu bersara dari blogging. 🙂

    Reply
    • June 28, 2012 at 1:05 am
      Permalink

      insyaAllah akan terus berblog selagi diizinkan olehNYA

      Reply
  • June 25, 2012 at 2:08 pm
    Permalink

    Dah pernah cuba aplkasi harga blog tu dulu.. Kiranya dah lama jugak la… Xmahal pon. Eh, ada ke nak beli?

    Hahahaa…………

    Reply
    • June 28, 2012 at 1:04 am
      Permalink

      ada je..try la jual..iklan kan..kot2 ada yang berminat..hehe

      Reply
  • June 25, 2012 at 2:34 pm
    Permalink

    kalau blog sop, lagi murah agaknya heheheh

    Reply
    • June 28, 2012 at 1:02 am
      Permalink

      mesti mahal punya..entri2 bermanfaat n mantap.

      Reply
  • June 25, 2012 at 2:48 pm
    Permalink

    Takmo kiralah..mesti ciput je rege blog saya! ^_^

    Reply
    • June 28, 2012 at 1:02 am
      Permalink

      ni anggaran je ujie…pada setiap penulis blog nilai blog yg tak ternilai harganya..

      Reply
  • June 25, 2012 at 3:49 pm
    Permalink

    fuhh mmg mahal blog ciktom ni…mesti semahal mas kawin cik tom nnti ye

    p/s: bile lagi nk tunjukkan wajah ciktom?tringin la nk tengok…hehe

    Reply
    • June 28, 2012 at 1:01 am
      Permalink

      mas kawin murah je…ikut kemampuan lelaki..hee
      em muka ciktom?biasa je.. alhamdulillah sempurna semuanya…hehe…

      Reply
  • June 25, 2012 at 4:03 pm
    Permalink

    Mana tau ada syarikat tomato yang nak beli domain …masyuk tu ciktom hehehe…

    Reply
  • June 25, 2012 at 5:57 pm
    Permalink

    jual ajelah. buat belanja kahwin.

    Reply
  • June 25, 2012 at 6:05 pm
    Permalink

    akk perasan , ada butik nama mcm blog ciktom ni tau … mungkin butik tu yg nak beli haha ..

    akk mengarut je ..

    Reply
    • June 28, 2012 at 12:54 am
      Permalink

      ada ke..boleh akak jadi agen..haha…gurau je.

      Reply
  • June 25, 2012 at 6:08 pm
    Permalink

    semua mahal2…klu ada org nk beli kayalah Cik Tom…hehe

    Reply
    • June 28, 2012 at 12:53 am
      Permalink

      kalau ada nak beli pun sayanglah nak jual.

      Reply
  • June 25, 2012 at 6:34 pm
    Permalink

    Kalau nak jual, ambik harga yang paling mahal sekali. Tapi cik tom sanggup ke jual? hehehe. Kadang-kadang walau orang letak harga paling mahal sekalipun, sebab ia kesayangan kita, tak mampu dijualnyer.

    Reply
    • June 28, 2012 at 12:52 am
      Permalink

      xsangguppp..byk sentimental value blog ni..

      Reply
  • June 25, 2012 at 9:14 pm
    Permalink

    Kalau betul la harga yang ditawarkan tu lebih baik jual. Hehe.. Tapi ada ke orang yang nak beli dengan harga macam tu.

    Reply
    • June 28, 2012 at 12:40 am
      Permalink

      xde..melainkan blog tip top hebat…ni hanya anggaran harga je..

      Reply
  • June 25, 2012 at 11:03 pm
    Permalink

    Wallawei..tinggi gila nilai blog cik tom nih. Blog mak?? Takde nilai langsung kot..

    Reply
    • June 28, 2012 at 12:37 am
      Permalink

      nilai ni anggaran je mak..xdenya orang nak beli dgn harga tue..hehe

      Reply
  • June 26, 2012 at 12:02 am
    Permalink

    Kalo betul2 serius nak jual blog bleh je ciktom. Kalo dulu, dlm tahun 2008 – 2010, tempat top yg biasa blogger promote blog di stepointmarket. Kalo skrg ni Flippa lebih glamour. Tapi kalo nak promote cara manual, bleh cuba di DigitalPoint forum. 🙂

    Reply
    • June 28, 2012 at 12:36 am
      Permalink

      entry gurauan je ni hasil dr komen spam tue..xniat pun nak jual..hehe

      Reply
  • June 26, 2012 at 12:29 pm
    Permalink

    pergh! bleh tahan value.. juallah.. nnt buat blog lain, jual lagi.. kaya tuuu.. hehe.. ;-p

    Reply
    • June 28, 2012 at 12:08 am
      Permalink

      xnaklah..syggg..banyak sentimental value…

      Reply
  • June 26, 2012 at 6:49 pm
    Permalink

    Blog aku ntah berapa juta harganya sekarang ni
    Tapi aku belum mahu jual
    Huhu

    Reply
  • June 27, 2012 at 12:00 am
    Permalink

    perhh mahal nye..hhehe…memang kene pun mahal dengan blog nih..

    Reply
    • June 27, 2012 at 10:43 pm
      Permalink

      anggaran je tue..main2..xdenya nak beli dgn harga tue…hehe

      Reply
  • June 27, 2012 at 12:24 am
    Permalink

    Wahh mahalnya blog cik tom..tak pe blog ni experience dia dah mantap..hehe

    Reply
  • June 27, 2012 at 9:33 am
    Permalink

    blog rojak secara purata bernilai RM300 lebih je. kalau letak RM30 pun belum tentu ada orang nak beli.

    Reply
    • June 27, 2012 at 10:01 pm
      Permalink

      oklah ada nilai rm300..mahal jugak tue… ada yang langsung zero!

      Reply
    • June 30, 2012 at 2:40 am
      Permalink

      xpe rasanya semua tak mampu nak bayar..hehe

      Reply
  • June 29, 2012 at 12:07 pm
    Permalink

    Jangan dijual wooo…hartanah maya ni 🙂

    Reply
    • June 30, 2012 at 12:27 am
      Permalink

      entri santai je…xserius pun nak jual..

      Reply
  • July 20, 2012 at 3:39 am
    Permalink

    wah,. igt nak jual kan,. 😛

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE