Nuffnang | Rating Star Iklan Blog Cik Tom

Sebelum ni semua rating star untuk ketiga-tiga iklan nuffnang blog cik tom ialah four star (lupa nak amik gambar). Sekarang Leaderboard dan skycraper dah naik jadi five star. Seronok tapi sedih pulak Large rectangle punya iklan turun jadi three star je.

Rating star mewakili pemarkahan klik pada blog. Ia diukur berdasarkan CTR ( click through ratio) kempen berbayar (bukan iklan global). Ia bertujuan untuk memberikan maklum balas kepada anda mengenai prestasi iklan berbayar anda berkaitan klik yang diterima.


Cik tom pernah baca sebelum ni, kalau entry kita panjang elok buat read more. Supaya iklan nuffnang tue dapat dilihat dengan jelas tak perlu scroll sehingga ke bawah. Sebab dalam ramai2 yang singgah blog, maybe tak sampai separuh yang baca entry sampai habis. Yang lain hanya tinggal jejak di shoutmix.

Tapi cik tom tak berapa suka readmore. So cik tom tukar pulak kedudukan iklan letak atas entry. Aci tak ek?? Nak tengok macam mana ada perubahan star tak pasni?? hehe… Ingat tips nak berblog ni kena rajin try and error.

p/s: tunggu ape hasilnya next week 😉

Sharing is caring

ciktom

Cik tom seorang part time blogger yang sangat sukakan dunia blogging dan buah tomato. Mula menulis blog 15 Julai 2010. Menaip segala ilham dari akal fikiran dan hati ke dunia alam cyber. Sebarang persoalan atau pengiklanan/advertorial/review sila hubungi ciktom; tomatogurl86[at]gmail.com...gantikan [at] dengan @

57 thoughts on “Nuffnang | Rating Star Iklan Blog Cik Tom

  • December 11, 2010 at 4:14 am
    Permalink

    tahniah cik tom. lagi satu stars, complete 🙂

    Reply
  • December 11, 2010 at 4:16 am
    Permalink

    miza pun tak berapa suka read more. okay dah blog cik tom ni. kemas dan tersusun dengan rapi. entry cik tom ringkas tapi ada mesej tersendiri. suka ja miza baca 🙂

    Reply
  • December 11, 2010 at 4:20 am
    Permalink

    haah.. ade yang baca tak habes..
    tapi kali ni habes.. haha

    Reply
  • December 11, 2010 at 4:24 am
    Permalink

    sy pun xberapa suka read more..sy suka baca terus je entry tanpe perlu klik2..hee

    Reply
  • December 11, 2010 at 4:25 am
    Permalink

    huhu..seb baik ade seorg blogger lain tlg akak psl LR tu..dulukan dah ada yg tlg..tapi xjadi..pastu akak pom minta tlg blogger lain..alhamdulillah

    tapi skrg seme BE dah jadi ME..wahuhuuuuu..

    xpe la..ada rezeki xkemana kan..

    Reply
  • December 11, 2010 at 4:48 am
    Permalink

    wah..due2 5 star tuh 😛
    tahniah cik tom ;))

    iqa pon tak suke buat read more.susah je 😛
    ltk atas tuh pon ok gak. :))

    Reply
  • December 11, 2010 at 4:57 am
    Permalink

    Salam.. Suka baca blog Cik Tom..kemas je. Rating iklan dah jadi 5 stars.. tahniah ye!

    Reply
  • December 11, 2010 at 4:57 am
    Permalink

    Salam.. Suka baca blog Cik Tom..kemas je. Rating iklan dah jadi 5 stars.. tahniah ye!

    Reply
  • December 11, 2010 at 5:13 am
    Permalink

    perghhh… five star? tahniah ciktom!

    Reply
  • December 11, 2010 at 5:17 am
    Permalink

    menarik nie..iqbal 3je..masih kurang skill nak menarik nuffnang..hehe..be pon xbau lagi..hahe..

    Reply
  • December 11, 2010 at 5:57 am
    Permalink

    letak skyscrapper nuffnang je seketul..yang lain semua mangga ads

    Reply
  • December 11, 2010 at 6:18 am
    Permalink

    wow…best tu….jeles gue…hehehe

    Reply
  • December 11, 2010 at 6:26 am
    Permalink

    wah cik tom..echah pun xsuka read more.tp elok gak letak atas nuffnang tuh.:)

    Reply
  • December 11, 2010 at 6:38 am
    Permalink

    wah bnyk nyer bintang…
    mintak sket…
    hee…

    Reply
  • December 11, 2010 at 6:38 am
    Permalink

    cik tom sayang!!hehe..mish pun tak suke sangat function readmore sebab lambat nak load. huhu.

    tapi paper pun lau nice entry layan je la.hehe. tahniah atas pencapaian tu ye cik tom!!

    Reply
  • December 11, 2010 at 6:45 am
    Permalink

    hebat la cik tom.. cik su pun baru 5 star kat leaderboard je.. iklan sidebar dan blog post dah tak letak.. hehe..tapi rasa cam nak letak balik bila tengok cik tom dapat star.. cam best jer..

    Reply
  • December 11, 2010 at 7:15 am
    Permalink

    ehehe..wah, cik tom makin rajin skg ni..caiyok2!

    Reply
  • December 11, 2010 at 7:35 am
    Permalink

    tak sabar nak tunggu ;D

    Reply
  • December 11, 2010 at 7:42 am
    Permalink

    percubaan yang baik. lepas ni kita tengok lak hasilnya camne.. 🙂

    Reply
  • December 11, 2010 at 7:43 am
    Permalink

    wooooo bravo cik tom

    Reply
  • December 11, 2010 at 7:50 am
    Permalink

    baru tahu maksud rating tu..hehe

    Reply
  • December 11, 2010 at 8:43 am
    Permalink

    dni pon tak suka readmore… leceh juga 😀

    Reply
  • December 11, 2010 at 8:53 am
    Permalink

    salam…

    cik tom siapakah yang mengutuk cik tom itu,,, bagitahu syira,biar syira p serang dia..suka hati dia je…

    Reply
  • December 11, 2010 at 9:36 am
    Permalink

    wow..bagus la cik tom..

    Reply
  • December 11, 2010 at 9:47 am
    Permalink

    kira mantap dah dapat 5 stars..

    nak tanya, antara letak code iklan kat gadgets java script ngan paste dalam html template, yang mana lagi bagus ea?

    Reply
  • December 11, 2010 at 10:01 am
    Permalink

    wahhhh..kagum2, cpt tol dpt 5star..dla pnye yg LB jer full..oke gak kalo ltk ads sblm en3 kan baru org pasan sbb dla pon x ske wat read more tu..nak tukar gak la..tq cik tom 🙂

    Reply
  • December 11, 2010 at 11:07 am
    Permalink

    bijak..bijak..macam2 cik tom pikir nak tingkatkan kualiti blog =)

    Reply
  • December 11, 2010 at 11:52 am
    Permalink

    omu menunggu respon…hehe…omu nak tukar2 tapi malas takot menyusahkan nak cari coding…huhu…

    Reply
  • December 11, 2010 at 12:10 pm
    Permalink

    ohh patut lah star kat LR saya turun jd 4 star.. selalu gk wat entry panjang2 lately.. nanti kalo ada perubahan star cik tom inform yeeaa :)thanx !!

    Reply
  • December 11, 2010 at 12:18 pm
    Permalink

    gua punya entry panajng dan iklan kat bawah.. ptt la.. oooo

    Reply
  • December 11, 2010 at 12:22 pm
    Permalink

    nuffnang dekat hazwan.com semua baru 3 bintang….ntah bile nak dapat 5 bintang ni huhu

    Reply
  • December 11, 2010 at 12:24 pm
    Permalink

    Thanks info yang berguna ni Tom..ellen pun nak simpan kat atas ler..hehe

    Reply
  • December 11, 2010 at 12:42 pm
    Permalink

    tahniah cik tom..
    sop hanya 1 jer yg dpt 5 bintang..
    yg lain masih 3..
    dah ubah bebrapa kedudukan, masih tak naik juga bintang.. huhuhu

    Reply
  • December 11, 2010 at 1:42 pm
    Permalink

    OOO..macam tu ek? ada paham skit hehe..tq ciktom.

    Reply
  • December 11, 2010 at 1:46 pm
    Permalink

    wow beznya rating star 5..haniey suma 3je..hehe..cik tom xpala ramai peminat.. 🙂

    Reply
  • December 11, 2010 at 1:49 pm
    Permalink

    large rec tu yg ne ek?

    Reply
  • December 11, 2010 at 1:50 pm
    Permalink

    Piwit.. pasni leh belanja la yek? haha..

    Reply
  • December 11, 2010 at 2:02 pm
    Permalink

    cik tom..
    hebat..
    akak dulu macam cik tom ni la..
    sekarang ni skyscraper je yang lima bintang.
    dua lagi 4 bintang..
    sejak akak slow dah berblog ni..
    akk ingat bintang tu tak kan turun dah rupanye turun jugak.
    heheh

    Reply
  • December 11, 2010 at 3:07 pm
    Permalink

    Myra xreti nk boh read more nie, pnh try dulu las2 xmnjadi..

    BTW, nk letak iklan kt atas tu cam menarik je.. 🙂

    Reply
  • December 11, 2010 at 3:09 pm
    Permalink

    wahahaha aku rating = 3 star je,

    Reply
  • December 11, 2010 at 3:27 pm
    Permalink

    waa mira punye tige2,,3 bintang je ;[

    Reply
  • December 11, 2010 at 3:38 pm
    Permalink

    rajinnya cik tom….kite punye masih 3-4star je..xstabil lg…

    Reply
  • December 11, 2010 at 4:37 pm
    Permalink

    cograts kamu 🙂

    Reply
  • December 11, 2010 at 4:44 pm
    Permalink

    begitu rupenya…star nuffnang..

    Reply
  • December 11, 2010 at 4:57 pm
    Permalink

    owhh betoi ehh cik tom hehe
    xtau lak..xlh wat panjg2 la haha
    emm fatin pun x suka read more tu 😀

    cik tom!!!! ada orang x puas ati ngan fatin..adoi…
    lagu kat blog fatin tu bising ehh cik tom

    Reply
  • December 11, 2010 at 5:03 pm
    Permalink

    salam…

    cik tom…
    dah dapat..terima kasih diatas tunjuk ajar, cadangan dan nasihat itu, syira akan ubah dan syira masih perlukan bantuan cik toom..terima kasih banyak2..

    memang sedih jika ada orang kutuk…kadang-kadang rasa baik buat blog dan tak ada seorang pun pengikut. baik kita tulis dan baik baca sendiri…

    nanti syira akan renovate blog ni dan syira harap cik tom boleh komen lagi mana yang kurang ..

    memang giveup sangat…

    rupanya blog syira tidak mesra yea…

    terima kasih…syg sgt cik tom..

    Reply
  • December 11, 2010 at 5:31 pm
    Permalink

    hohoho new tips nih ;D
    thx2 for sharing xD
    nk kena tka read more lah pasnih xP

    Reply
  • December 11, 2010 at 8:42 pm
    Permalink

    fuyooo!!!
    ada sikit lagi..
    cayalah…

    Reply
  • December 11, 2010 at 9:53 pm
    Permalink

    wah3~ hebat~~ tahniah yep.. ^_^
    btw, ada ruang lg xutk keen jeles?? ha3~ ^_^

    Reply
  • December 11, 2010 at 10:51 pm
    Permalink

    ekk…ellen lum komen ker kat sini atau tak lulus untuk tayangan..hehehe..apa pun..good job sis…mari kita cuba plak idea ni nak simpan nuff ads tu kat atas..tak sabar nak tunggu result ni..hehe

    Reply
  • December 12, 2010 at 2:05 am
    Permalink

    owh…ada blog pon ada rating ke, mcm otel pulak:)

    Reply
  • December 12, 2010 at 11:03 am
    Permalink

    wah tahniah cik tom^^..
    saya pon xsuke readmore..macam annoying kena click n tgu again..teheee…~

    Reply
  • December 13, 2010 at 7:59 am
    Permalink

    ramainya komen akk tolong skod yer..

    Reply
    • April 29, 2011 at 3:51 pm
      Permalink

      kalau star 3 means iklan tue ok cuma maybe kedudukan tue xsesuai or xramai yang klik iklan tue..

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE