CikTom

Hi semua…salam perkenalan… Cik Tom lebih prefer tidak tunjukkan gambar cik tom didalam dunia blogging ni. Terasa bebas je nak berkarya tapi jangan bimbang cik tom tahu segala batasan dan etika dalam dunia blogging.

New update 2013: Lalety, cik tom dah mula open my real identity and face pada pengunjung blog. So, no more anonymous. hehe..

Cik tom mula berblog pada 15/07/2010. Pada permulaan berblog hanya untuk isi masa lapang selepas habis belajar. Tapi sekarang macam-macam agenda termasuklah untuk berkongsi kisah hidup, pengalaman interview, tutorial blog, tips blogging mahupun seharian dan tentang segala maklumat yang cik tom tahu berdasarkan dari pengalaman cik tom sendiri mahupun pembacaan dari website, akhbar, buku atau mana-mana sumber yang dinyatakan dalam entry.

Secara tidak langsung dapat side income dari dunia blog. Latest hobi cik tom suka masak-memasak dan share pelbagai resepi masakan yang pernah di cuba oleh cik tom sendiri.

Biodata Ringkas;

Nickname: Cik tom

Tarikh Lahir (ciktom): 22/11/1986

Tarikh Lahir (blog): 15/7/2010

Hobi: Blogging dan baca buku

Niche blog: Niche Blog Cik tom

Email: [email protected]

 

>>VIEW PROFILE<<

Sharing is caring

83 thoughts on “CikTom

  • April 7, 2011 at 10:32 am
    Permalink

    owh miss yaty baru kenal sape ciktom ni..haha

    • April 7, 2011 at 3:32 pm
      Permalink

      ye ke??bukan dah bosan ker kenal?heee…

      • May 3, 2011 at 3:37 pm
        Permalink

        26 tahun umur cik tom hee..muda sesangat nie heeee

        • May 4, 2011 at 3:45 am
          Permalink

          tahun ni masuk 25 tahun..tahun depan 26..hehee…erk muda?rasa dah tua…haha

        • October 28, 2011 at 11:21 am
          Permalink

          komen sini lah. ingat kan (awk) yg kat sidebar tu ciktom hahaha silap rupanya..

          Anyway ciktom slmt blogging. Shah start blogging awal 2009, n skang bru lancarkan forblogger.net hehe.. Nice to know u.

          **ciktom mmg best n x suka hentam2, Sahsiah blogging terpuji
          Jom baca entri terkini shah blogger …Kelebihan Google Plus 1My Profile

        • November 27, 2011 at 2:55 am
          Permalink

          hehe..kat sidebar tue bukan ciktom tapi adik ciktom..oh start blog 2009..ok la tue byk pengalaman bagus boleh share..salam kenal wlpn dah lama slg balas kunjungan di blog..heee

    • October 30, 2011 at 6:39 pm
      Permalink

      Selamat Hari Lahir ke 25…
      Jom baca entri terkini ZaimKasturi RBWatch …Esprit WatchMy Profile

    • April 8, 2011 at 4:23 pm
      Permalink

      hahahha..ellen ni pun nakal ye..salam kenal ye sis ellen 😉

    • April 8, 2011 at 11:51 pm
      Permalink

      tenkiu ye zahir..cun nombor tue 😉

    • April 9, 2011 at 2:22 am
      Permalink

      salam penaberkala…
      terima kasih sudi singgah..
      sama2..ciktom pilih entri awak sebab memang layak untuk dimenangi…

      yup amik chemistry..kenapa?belajar chemistry jugak ke?? 🙂

  • April 16, 2011 at 9:25 pm
    Permalink

    salam ciktom.Ciktom memang hebat dgn website yg berinformasi.Bila sebut ciktom sy tetiba teringat tom and jerry,cite katun yg sy minat.Sy dh follow ciktom and sy link tutorial ciktom kat blog sy bole tak.bole la ye…
    Jom baca entri terkini saiful …PC DAH SIHATMy Profile

    • April 23, 2011 at 11:02 am
      Permalink

      salam saiful…terima kasih sudi singgah blog cik tom…boleh je nak link tutorial blog cik tom…tenkiu ye saiful..

  • April 18, 2011 at 6:34 pm
    Permalink

    rasanya kalau dah guna nama cik tom, bukanlah anonymous lagi ye tak? sebab orang dah kenal dengan nama cik tom, cuma tak tahu nama sebenar saja lah..

    apa-apa pun, salam kenal dari EB..
    Jom baca entri terkini eastbullet …Page About Me Itu Amat Penting Bagi Seorang BloggerMy Profile

    • April 22, 2011 at 8:41 pm
      Permalink

      owh macam tue ek…ingatkan dah tak cerita detail dan takde gambar dikira anonymous blogger…hehe…

  • April 24, 2011 at 10:19 am
    Permalink

    salam perkenalan..banyak info.

    • April 29, 2011 at 3:52 pm
      Permalink

      salam perkenalan juga..thanks sudi singgah

    • April 27, 2011 at 5:18 pm
      Permalink

      tenkiu sudi singgah sini 😉

    • April 27, 2011 at 5:17 pm
      Permalink

      cik tom tiap2 hari update..sbb cik tom baru bertukar hosting so ada masalah dengan feed…adah try remove link dan masukkan balik link blog cik tom supaya dpt update terbaru…
      ok nanti cik tom bc psl ipanel tue..

    • May 3, 2011 at 10:31 pm
      Permalink

      owh kerro pun tahun 86 ker?hehe…

    • May 4, 2011 at 2:47 am
      Permalink

      hi ebal..salam perkenalan..cik tom dah singgah..nice blog 😉

  • May 10, 2011 at 12:38 pm
    Permalink

    salam . .
    sy nk tumpang tnye bkenaan dgn UiTM. .
    sy baru habis SPM 2010 and nk masuk u,tp maslahnye sy xmohon UPU untuk kemasukn bulan april ni sebab sy nk habiskn PLKN sy yg start bulan 5-7 nie . .
    sy nk tnye bole ke kalau sy masuk pengambilan pelajar sesi 2 iaitu pd bulan 7/8 nanti tanpa UPU ?
    and ape bezanye pelajar yg masuk sesi 1 and sesi 2 ?

    terima kasih 🙂

    • May 11, 2011 at 12:58 pm
      Permalink

      salam adik..sebenarnya cik tom xberapa faham soalan adik ni..sesi ke 2 tue dikira rayuan ker atau intake akhir tahun?tapi kalau yang cik tom tahu la..ye boleh je masuk ke upu untuk sesi ke 2 pada intake akhir tahun..tapi cik tom rasa tak semua ipta buka untuk sesi akhir tahun..tapi yang pasti uitm memang ada buka untuk sesi akhir tahun…cara nak apply kena beli no pin online uitm di bank BSN…maklumat lanjut boleh cek di website uitm sebab nak apply ni terus guna website uitm..xperlu upu…beza pelajar sesi 1 dan 2 ialah sesi 2 ni terlambat satu sem (incase intake akhir tahun)..

      kalau kes sesi ke 2 sebab rayuan maybe akan terlambat masuk belajar untuk 2-3minggu..maknanya adik kena belajar sendiri untuk catch up pelajaran yang tertinggal..tapi untuk kes ni adik kena apply UPU.kalau tak macam mana nak dapatkan tawaran belajar kan?

      adakah jawapan cik tom ni membantu adik suraya?

    • October 7, 2011 at 12:07 pm
      Permalink

      banyak nampak sebab reply kot…hee

  • July 1, 2011 at 6:49 pm
    Permalink

    I Sokong, Bloggers Yang Hentam Sini Sana Tak Membawa ape2 Makna.
    Kebenaran Yang Dapat Dikongsi Membawa Berkat Kepada Semua.

  • July 18, 2011 at 3:31 pm
    Permalink

    Sama la kita sebaya

    • July 19, 2011 at 3:29 pm
      Permalink

      eh?tak tahu pulak,,hee

  • July 25, 2011 at 10:56 am
    Permalink

    cik tom..bloh ajar x mcm mana kalau kita nk publish blog kte kat fb..then org yg komen2 kat fb tu boleh masuk terus kat blog kte? boleh x?

    lepas tu boleh tak ajar macam mana kte nak crop..misalnya nak crop wallpost kte letak kat blog. boleh ajarkan?
    Jom baca entri terkini misschoki ……Untuk Ayah…My Profile

    • August 15, 2011 at 10:20 pm
      Permalink

      soalan pertama tue sorry..cik tom tak tahu nak buat macam mana…
      soalan kedua tue maksudnya ambil gambar (screen capture) ke?kalau ye..adik boleh guna software photoscape..kalau takde boleh download percuma…kat software photoscape ada “screen capture” untuk ambil gambar pada screen or mana2 website,,pastu adik boleh crop dan edit mana2 yang adik suka..

  • July 31, 2011 at 8:24 pm
    Permalink

    Salam perkenalan Cik Tom… 🙂 link exchange?

    • August 15, 2011 at 7:54 pm
      Permalink

      salam perkenalan safiena..cik tom dah ambil safiena punye banner 😉

    • October 20, 2011 at 3:31 pm
      Permalink

      owh sebaya ke 25 thn ni??heee

  • November 8, 2011 at 11:18 am
    Permalink

    c’k0wm , hehe .. muda lgy CikTom ne erk ..

    • November 12, 2011 at 10:52 am
      Permalink

      wslm…dah 25 tahun…xmuda pun..huhu

  • November 16, 2011 at 10:44 am
    Permalink

    owh, kiranya cik tom ni satu umo dgn akak saya la.hee… sy pun bljr kimia. kos kimia indstri. sy x dpt2 keje lg ni. huu~~ dh mcm suri rumah tangga pulak.hee….

    • December 27, 2011 at 2:29 pm
      Permalink

      sama umur ek..hee…xpe nanti ada rezeki kerja kat mana..biasa kimia industri ni banyak peluang kerja..

      • December 28, 2011 at 1:19 am
        Permalink

        terima kasih sb follow blog sy yg x seberapa tu.hee…

        • December 29, 2011 at 3:05 am
          Permalink

          mana ada blog xseberapa..menarik kongsi blog kisah hidup kita..boleh dijadikan contoh o panduan buat orang lain 😉

        • December 30, 2011 at 11:22 am
          Permalink

          hee… terima kasih.

        • December 30, 2011 at 12:03 pm
          Permalink

          sama2..nape xmasukkan url blog?kl x blh sggh blk 😉

  • November 22, 2011 at 12:17 am
    Permalink

    Happy Birthday!

    • November 26, 2011 at 12:08 pm
      Permalink

      tq pn. gojes..ciktom dah 3,4x tgk code blog pn gojes..tp xtau mana yg prob bl url xsama dgn tajuk blog tue..suggestion ciktom boleh x pn. gojes tukar theme lain pd blig cikpuantecik tue??pastu dah tukar cuba buat entry baru..tgk title n url title sama x?

    • December 26, 2011 at 7:38 pm
      Permalink

      salam kenal kko 🙂

    • December 4, 2011 at 11:12 pm
      Permalink

      thanks dear 😉

  • December 4, 2011 at 9:50 am
    Permalink

    terima kasih cik tom ;), saya da make a new blog, sbb hr tu tak dpt nak fix blog cik puan tecik tu. rasa lemah nak beblog sbb blog da jd mcm tu ;(

    thanks cik tom 😉

    • December 26, 2011 at 6:49 pm
      Permalink

      it’s ok…ur welcome

  • December 6, 2011 at 1:34 am
    Permalink

    Hello! ciktom, hmm…muda remaja rupanya ciktom. Apapun diharapkan ciktom sihat sahaja hendaknya ketika ini. Makcik senang dengan ruangan ciktom. Ciktom pernah ke Singapura?Semoga ciktom berjaya hendaknya dalam apa jua bidang yang diceburi. Take care sweet baby…bye!

    • December 26, 2011 at 5:54 pm
      Permalink

      hi akak…ciktom xpernah lagi pergi ke singapura..teringin juga nak pergi 1 hari nanti..insyaAllah..thanks akak 🙂

  • January 15, 2012 at 4:25 pm
    Permalink

    ok cik tom,thanks kerana comment.

    • January 15, 2012 at 9:14 pm
      Permalink

      sama2..thanks juga sudi sggh n komen blog cik tom.

  • February 20, 2012 at 10:13 pm
    Permalink

    best la blog cik tomato

  • February 28, 2012 at 3:21 pm
    Permalink

    camana nak baca resipi kek ciktom, nak masuk blog ciktom pun, astik tulis nuffnang aje…nak kene share fb dulku ke? boleh ajar camna caranya?

    • April 21, 2012 at 5:51 pm
      Permalink

      sori akak..eh ye ke tulis nuffnang??akak klik pada tajuk entry resepi mana akak nak tengok..kalau share kat fb boleh juga..

  • February 29, 2012 at 12:45 am
    Permalink

    cntik n menarik la blog ciktom…suka sgt….:)

    • April 21, 2012 at 5:58 pm
      Permalink

      terima kasih ika 🙂

  • April 2, 2012 at 1:08 am
    Permalink

    saya dah banyak korek rahsia dari adik cik tomm ..hehehehehehehehehe

  • May 20, 2012 at 11:10 am
    Permalink

    Hye Cik Tom..salam perkenalan dari pondok kecil…

    • May 22, 2012 at 1:22 pm
      Permalink

      salam perkenalan hafizul 🙂

  • June 25, 2012 at 3:03 am
    Permalink

    Salam cik tom..sy baru buat blog ni,,tapi2 pening2 ayam lak..boleh tlg tunjuk ajar?

    • June 25, 2012 at 3:42 am
      Permalink

      salam… apa yang awak nak tahu ye? nak belajar apa2 tutorial boleh tengok pages cik tom yang “tutorial” dan juga “tips” untuk rujukan berblog….

  • July 13, 2012 at 3:33 pm
    Permalink

    Salam cik tom..sy nk blajar jd bloger jugak..camner nk wat blog n hias blog yer.tq

    • July 15, 2012 at 4:10 pm
      Permalink

      salam.. boleh refer pada menu tutorial blogspot..cik tom ada ajar bagaimana nak buat blog.. ada apa2 tak tahu boleh hubungi ciktom di menu contact ye

Comments are closed.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE