Panduan Bisnes Cupcake dari Rumah Cara Mudah

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera kepada semua yang singgah di blog ciktom.com.. Pernah dengar kek cawan atau cupcake? Apa itu cupcake? Kek cawan (Bahasa Inggeris: cupcake) ialah kek kecil yang disediakan untuk seorang dan biasanya diletakkan dalam cawan kertas. Seperti kek besar yang lainya, aising dan lain-lain hiasan, seperti taburan diletakkan bersama kek. Kek ini selalunya disediakan semasa berlangsungnya suatu sambutan, seperti majlis hari jadi.

Bisnes Cupcakes Dari Rumah
Bisnes Cupcakes Dari Rumah

Tahukah Korang Yang Kebanyakan Perniagaan Cupcake Di Rumah Sangat Menguntungkan dan Lumayan?? Kenapa ye?? Sudah tentunya kerana;

1. Korang tidak perlu membayar sewa kedai.
2. Korang tidak perlu mengeluarkan kos untuk pemasaran.
3. Korang tidak perlu peralatan yang mahal. Gunakan sahaja peralatan yang sedia ada dirumah.
4. Dengan Internet dihujung jari, korang boleh mendapat pelanggan yang tidak putus-putus setiap hari.
5. Setiap bulan pasti ada orang yang akan melangsungkan majlis perkahwinan, pertunangan, hari jadi dan mesyuarat.

Ini adalah antara sebab perniagaan cupcake sangat lumayan dan menjana pendapatan berterusan. Dan sesiapa sahaja boleh melakukannya walaupun tanpa pengalaman perniagaan. Korang tidak perlu berkursus untuk menjadi seorang usahawan surirumah. Apa yang best, ia langsung tidak menganggu tugasan sebagai surirumah atau kerjaya korang.

Cupcake Perkahwinan dan Hari Lahir
Cupcake Majlis Perkahwinan dan Hari Lahir

Panduan Bisnes Cupcake Dari Rumah
———————————————————-

Puan Shida merupakan seorang usahawan surirumah. Dengan bermula secara kecil kecilan, perniagaan beliau kini mula dikenali di sekitar Kuala Kangsar dan seluruh Malaysia. Beliau mendedahkan bagaimanakah untuk memulakan bisnes Cupcake dari rumah berdasarkan pengalaman beliau.

Beliau menjana pandapatan sehingga 4 ANGKA menerusi perniagaan cupcake dari rumah ini. Jom ikuti kisah pengalaman Puan Shida;

Setelah bersalin, saya mula mempromosikan cupcake, coklat dan kek yang dihasilkan dengan mengedarkan fliers di sekitar taman berdekatan dengan kampung. Hasilnya tempahan mula diterima sedikit demi sedikit.” Produk pertama yang kami hasilkan ialah Rahsia Coklat Buatan Tangan telah terjual lebih dari 800 unit di tiga buah negara iaitu di Malaysia,Brunei dan Singapura. Dan mereka kini telahpun memulakan perniagaan mereka sendiri. Ia adalah satu kejayaan yang cukup manis buat kami kerana berjaya melahirkan dan membantu seramai mungkin mereka yang ingin menambah pendapatan menerusi bidang bakeri dari rumah.

Ia boleh mempercepatkan proses pembelajaran anda. Menerusi CD tersebut, beliau akan menunjukkan;

1. Bagaimana membuat kek.
2. Bagaimana membuat krim icing.
3. Mewarna Krim.
4. Membuat dekorasi.

Dan banyak lagi. Ia memang satu panduan lengkap buat mereka yang ingin memulakan bisnes cupcake dari rumah secara part time.

Dapatkan segera! Korang boleh mendapatkan CD Panduan ini menerusi dengan klik banner dibawah;

Panduan Bisnes Cupcakes dari Rumah
Panduan Bisnes Cupcakes dari Rumah

“ATAU”

“ATAU”

Klik ini untuk dapatkan “Panduan Jana Bisnes Cupcake Dari Rumah

Sharing is caring

ciktom

Cik tom seorang part time blogger yang sangat sukakan dunia blogging dan buah tomato. Mula menulis blog 15 Julai 2010. Menaip segala ilham dari akal fikiran dan hati ke dunia alam cyber. Sebarang persoalan atau pengiklanan/advertorial/review sila hubungi ciktom; tomatogurl86[at]gmail.com...gantikan [at] dengan @

37 thoughts on “Panduan Bisnes Cupcake dari Rumah Cara Mudah

  • April 24, 2012 at 1:25 am
    Permalink

    Wahh~ macam best je kan? Dah klik link 2. Hee. Comel2 je cupcakes 2. Nampak sedap !! Nyumm2. Hikhik :DD

    Pss~ Cik Tom buat la. T pos kat Cik Fiza. Ngee :DD

    Reply
    • April 27, 2012 at 10:56 pm
      Permalink

      cik fiza beli la ebook cupcakes ni..untung boleh buat bisnes online..cik tom ada buat tapi kadang2 busy dengan kerja..hee

      Reply
  • April 24, 2012 at 1:27 am
    Permalink

    Cik Fiza follow Cik Tom. 4290 ^___*

    Reply
  • April 24, 2012 at 12:44 pm
    Permalink

    boleh tempah yg ciktom ni
    ade diskaun tak?

    Reply
    • April 27, 2012 at 10:58 pm
      Permalink

      harga dah murah dan berbaloi2 untuk mula buat bisnes cupcake…boleh beli dengan klik banner atau link tue untuk beli ebook cupcake..

      Reply
  • April 24, 2012 at 1:03 pm
    Permalink

    Tak tahu la ada masa ke tidak nak buat ni
    Yang pastinya, sentiasa ada masa untuk makan
    Hehe

    Reply
    • April 27, 2012 at 11:03 pm
      Permalink

      mesti ada masanya especially weekend..minta wife masakkan..hee

      Reply
  • April 24, 2012 at 2:05 pm
    Permalink

    Pe kata cik tom buat cup cake ni…pas tu pas kt kengkawan blogger…leh le kengkawan wat review sekali…he3x!!!

    Reply
    • April 27, 2012 at 11:04 pm
      Permalink

      hehe…cik tom pernah je buat cupcake…ebook cupcake kali ini untuk tolong kawan2 atau pelawat diluar sana yang nak cuba buat bisnes tapi takde pengalaman..so boleh beli ebook cupcake ini untuk bantu bagaimana cara2 untuk berbisnes hanya dari rumah cara mudah..

      Reply
  • April 24, 2012 at 8:54 pm
    Permalink

    best berniaga nie..tp tular husna cepat menggelabah..susah nak pikir jgka pnjang..asyik nmpak yg tersurat..

    x suka cupcake..x suka krim..thats why x suka cupcake..haha..

    Reply
    • April 27, 2012 at 11:17 pm
      Permalink

      1st time jumpa orang xsuka cupcake…hehe..

      Reply
  • April 24, 2012 at 8:55 pm
    Permalink

    Nak try buat la….
    KOMPUTER LAPTOP TERPADAM – CARA BAIKI PC PANAS | Perkongsian Maklumat Bermanafaat

    Reply
    • April 27, 2012 at 11:23 pm
      Permalink

      jomlah try buat cupcakes dan berbisnes cupcake..untuk beli ebook cupcake ni just klik banner or link kat bawah entry ini ye..tq

      Reply
  • April 24, 2012 at 9:36 pm
    Permalink

    amat mudah untuk belajar memasak..
    terpulang kepada diri sendiri sahaja.. rajin atau malas..

    Reply
    • April 27, 2012 at 11:24 pm
      Permalink

      yup betul tue..nak belajar mudah je..tp yg plg penting kena rajin dan ada kesungguhan utk belajar perkara baru..

      Reply
  • April 24, 2012 at 10:14 pm
    Permalink

    Bila tengok cupcake ini, rindu pula pada muffin yang dibuat ketika majlis perkahwinan abang saya. Rasa muffin tu macam muffin di Kenny Rogers!

    Reply
    • April 27, 2012 at 11:31 pm
      Permalink

      wah muffin kenny roger mmg best..tp xsuka makan ayam kenny roger..muak..hehe
      dear nisa..i dont know what is the real prob..but 3x try but still cannot type any komen in ur blog..blog u jgk lmbt load..

      Reply
  • April 25, 2012 at 12:24 pm
    Permalink

    oic cup kek cam felt art jer heee… suka2 cnik dn berseni

    Reply
    • April 27, 2012 at 11:39 pm
      Permalink

      sekarang macam2 design cupcake yang ada dipasaran..kadang2 comel sangat sampai sayang nak makan..hee

      Reply
  • April 25, 2012 at 12:31 pm
    Permalink

    semoga rezeki cik tom murah amin.

    Reply
  • April 25, 2012 at 3:51 pm
    Permalink

    Nak tanya, cup cake ngan puff cake same ke??

    Reply
    • April 27, 2012 at 11:42 pm
      Permalink

      sori xpasti..tapi xpernah lagi dengar cupcake dipanggil juga puff cake sebelum ni..rasanya berlainan..

      Reply
  • April 26, 2012 at 11:52 am
    Permalink

    sekarang amat mudah nak belajar cuma nak tak nak je, kalau nak seribu daya 🙂

    Reply
    • April 27, 2012 at 11:46 pm
      Permalink

      ye pelbagai kemudahan dah disediakan untuk belajar..cuma yang tinggal nak ke tak nak je..

      Reply
    • April 27, 2012 at 11:50 pm
      Permalink

      lagi sedap kalau air tangan anie yang buat..

      Reply
  • April 27, 2012 at 12:42 am
    Permalink

    wahhh menarik ni..

    Reply
  • April 27, 2012 at 10:41 pm
    Permalink

    mesti dah dapat banyak sales kan ni??

    Reply
    • April 28, 2012 at 12:10 am
      Permalink

      baru dapat 1 je setakat ni..hehe..takpe usaha tangga kejayaan!

      Reply
  • April 28, 2012 at 4:43 pm
    Permalink

    wahh…macam sedapnyer cake tu…

    Reply
    • April 30, 2012 at 3:24 pm
      Permalink

      cupcake memang sedap..boleh cuba beli ebook ini untuk belajar buat cupcake dan cara bisnes cupcake.

      Reply
  • May 1, 2012 at 8:17 pm
    Permalink

    Saya sedar akan ramai wanita diluar sana ramai yang menjadi usahawan dengan berniaga. Ia satu perkembangan baik kerana secara tidak langsung akan meningkat pendapatan isi rumah.

    Reply
    • May 3, 2012 at 7:22 pm
      Permalink

      yup betul tue..lagi bagus jana pendapatan dari rumah..dapat jaga anak dan juga tambah pendapatan keluarga tolong suami.

      Reply
  • May 12, 2012 at 9:37 pm
    Permalink

    nak order cupcake laaa…

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE