Panduan Lengkap Belajar Resepi Roti Canai dan Murtabak

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera buat semua yang singgah di blog cik tom…..

Cik tom nak berkongsi satu panduan yang menarik dan bagus buat pengunjung blog cik tom. Panduan ini dihasilkan oleh rakan blogger cik tom, Encik Hairul Hissam. Panduan ini ialah bagaimana untuk belajar resepi roti canai dan murtabak. Panduan ini disediakan dalam bentuk video dan pdf yang dicopy ke dalam DVD untuk penghantaran ke pintu rumah anda.

Murtabak Mini
Murtabak Mini..Comel kan?

DVD ini mengandungi video belajar cara membuat pelbagai aneka roti canai dan murtabak untuk bisnes. Hasil testimonial, ramai yang telah berjaya buat perniagaan roti canai dengan panduan dvd ini. Pakej roti canai ini mengajar dari A to Z segala apa yang diperlukan di dalam pembuatan roti canai dan murtabak yang gebu dan berkualiti.

Panduan lengkap ini mengajar bagaimana cara membuat doh roti canai secara video langkah demi langkah. Dari permulaan membancuh, mengaul, menguli sehinggalah bagaimana menghasilkan doh roti canai yang lembut dan kenyal. Bahan-bahan yang diperlukan juga ditunjukkan satu persatu dan di mana untuk mendapatkannya.

Pakej lengkap roti canai dan murtabak
Pakej lengkap roti canai dan murtabak

Panduan ini turut mengajar video bagaimana untuk menghasilkan kuah roti canai iaitu kuah kacang dhal, kuah kari ayam dan kuah ikan bilis yang mudah dan sedap.

  • Langsung tidak ada asas untuk membuat roti canai dan murtabak
  • Tidak tahu sukatan resepi dan alatan untuk membuat roti canai dan murtabak
  • Tidak tahu teknik yang betul menebar roti canai dan murtabak
  • Sudah banyak habiskan duit ratusan ribuan ringgit ke kelas masakan tapi bila praktis kat rumah masih GAGAL untuk memasak roti canai dan murtabak. Semua ilmu memasak ketika kelas masakan tak sempat nak salin.

Apa Kandungan Panduan Buat Roti Canai dan Murtabak ni??

Dalam panduan lengkap belajar resepi roti canai dan murtabak ni terdapat 8 modul bertulis dan juga mengandungi video-video yang mengajar step by step ibarat bro Hairul mengajar di depan kita. Lagi best kalau tak sempat nak follow up mana2 bahagian video tue korang ulang tayang hatta sejuta kali pun sampai pandai. hehe…

Modul 1: Membuat Roti Canai Original
Modul 2: Teknik Menebar Roti Canai
Modul 3: Menggendalikan Mesin Penguli
Modul 4: Membuat Aneka Jenis Roti Canai
Modul 5: Membuat Roti Canai Segera
Modul 6: Membuat Aneka Murtabak
Modul 7: Pengiraan Kos Roti Canai
Modul 8: Membuat Kuih Roti Canai dan Murtabak

Bagus sangat ke DVD Buat Roti Canai dan Murtabak ni??

Doh roti canai
Doh roti canai

First sekali, yang cik tom rasa seronok sangat dalam panduan bro Hairul ni ada tunjukkan cara membuat roti canai bom, roti canai telur, roti canai pisang, roti canai ikan sardin, roti canai bawang, roti canai sosej with mix vegetable, roti canai jem strawbery, kaya dan peanut butter. Perggh memang sedap sehingga menjilat jari. Puas hati bila masak sendiri ni!!

Yang bestnya semuanya ditunjukkan oleh bro Hairul melalui video step by step. Atas tue just serba sedikit screenshot videonya. Nak tengok kena rujuk; Video Pakej Lengkap Roti Canai dan Murtabak.

Pada yang minat buat bisnes roti canai segera (roti canai frozen). Memang sesuai sangat dapatkan panduan ni. Kenapa?? Sebabnya diajar step by step bagaimana nak buat adunan roti canai segera (yang rupanya berbeza dengan roti canai biasa untuk hasil tahan lama disimpan dan tidak hilang rasa serta kualiti).

Malahan ada jugak diajar cara membungkus roti canai segera, peralatan nak memasak serta cara pengiraan kos modal & untung roti canai. Kiranya panduan ni memang betul2 lengkap bukan sekadar omogan kosong je.

Cik tom malas nak review panjang lebar setiap modul panduan roti canai dan murtabak ni. Kalau korang nak baca details boleh rujuk terus ke website bro Hairul dengan klik>> Pakej Lengkap Roti Canai dan Murtabak<<

Ada yang tanya susah ke nak tebar roti canai dan murtabak??

Dalam DVD video ni kan, cik tom suka tengok cara atau teknik yang diajar oleh bro Hairul. Permulaan kita diajar cara tebar roti canai ni guna bahan lain dulu supaya takdelah membazir asyik koyak je doh roti canai yang korang tebar tue.

Budak kecik pun terer tebar roti canai. Takkan kita tak boleh kot?? huhu...
Budak kecik pun terer tebar roti canai. Takkan kita tak boleh kot?? huhu…

First trial mesti korang gelak  je memanjang time nak try error tebar tue tapi dah pandai senyum panjang la. haha… Penting sekali semuanya ditunjukkan melalui video langkah demi langkah tau.

UNTUNG ke Bisnes Roti Canai dan Murtabak ni??

Sebenarnya masih ramai yang tidak menyedari potensi bisnes roti canai dan murtabak yang amat menguntungkan dan lumayan. Tak percaya?? Jom lihat modal, kos dan untung kasar bagi penyediaan roti canai kosong dan murtabak saiz sederhana;

Roti canai kosong
Harga Jualan: RM1.20
Kos: RM0.25
Untung Kasar: RM0.95

Murtabak Saiz Sederhana
Harga Jualan: RM3.00
Kos: RM1.00
Untung Kasar: RM2.00

Dengan hanya menjual 100 keping sehari sahaja, anda boleh untung RM200 setiap hari. Jika anda berniaga 5 hari seminggu, jumlah keuntungan RM4,000 sebulan. Dan selepas ditolak kos operasi, duit minyak dan sebagainya, anda boleh untung bersih dalam RM3, 000 sebulan.

Peluang Bisnes Murtabak di Pasar Malam
Peluang Bisnes Murtabak di Pasar Malam

Itu baru jual 100 keping sehari. Di pasar malam yang ramai orang, korang boleh jual lebih dari itu dan sudah pasti keuntungan yang lagi tinggi.

Boleh Ke Belajar Buat Roti Canai dan Murtabak Hanya Melalui Video jee?

Pendapat cik tom, belajar melalui video jauh lebih baik. Melalui video kita boleh belajar dan tonton berulang kali sehinggalah mahir. Jika terlupa, kita boleh tonton semula tau.

Screenshot Video Murtabak Hairul
Screenshot Video Murtabak Hairul

Kalau ke kelas masakan, satu kos yuran mahal. Pastu kos pengangkutan ke kelas masakan pulak. Resepi dan cara-cara korang kena catat sendiri sepanjang kelas masakan berjalan. Kalau termiss salin apa2 yang penting jawabnya melopong laa..

Dengan panduan dari bro Hairul ini.. kita boleh belajar dengan terperinci, jelas dan step by step. Senang dan praktikal kan?? Tak ingat just replay balik je. Sambil masak pun boleh play video panduan roti canai ni.

Siapa Yang Sesuai Belajar Resepi Roti Canai dan Murtabak ni??

Bisnes ini sangat sesuai untuk siswazah menganggur yang tengah mencari kerja kosong, kerja part time atau kerja sambilan dari rumah. Ataupun untuk mereka yang bekerja dan ingin menambah pendapatan sampingan atau income tambahan.

Roti canai dan murtabak buatan sendiri buat keluarga tersayang
Roti canai dan murtabak buatan sendiri buat keluarga tersayang

Kalau nak resign job sedia ada dan buat bisnes ini secara fulltime pun bagus. Ingat 9 dari 10 cabang rezeki ialah dari perniagaan!

Saya berminat!!. Bagaimana Nak Dapatkan Panduan Lengkap Belajar Resepi Roti Canai dan Murtabak??

Testimonial Panduan Roti Canai & Murtabak
Testimonial Panduan Roti Canai & Murtabak

Untuk lihat video preview, banyak testimonial pembeli dan cara pembelian lebih afdal korang rujuk ke website Hairul >>Panduan Lengkap Belajar Resepi Roti Canai dan Murtabak<<

Sharing is caring

ciktom

Cik tom seorang part time blogger yang sangat sukakan dunia blogging dan buah tomato. Mula menulis blog 15 Julai 2010. Menaip segala ilham dari akal fikiran dan hati ke dunia alam cyber. Sebarang persoalan atau pengiklanan/advertorial/review sila hubungi ciktom; tomatogurl86[at]gmail.com...gantikan [at] dengan @

17 thoughts on “Panduan Lengkap Belajar Resepi Roti Canai dan Murtabak

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE