Panduan Lengkap Peperiksaan Pegawai Pembangunan Masyarakat S41

Panduan Lengkap Peperiksaan Pegawai Pembangunan Masyarakat S41

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera… Firstly, tahniah diucapkan kepada semua calon-calon yang dapat peluang menduduki peperiksaan bertulis Pegawai Pembangunan Masyarakat gred S41 dari Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Malaysia (SPA) pada 15 JUN 2013. Sebelum ini, cik tom pernah juga share artikel Panduan Lengkap Peperiksaan Akauntan Gred W41.

Cik tom dapat tahu kali terakhir jawatan pengawai pembangunan masyarakat ini dibuka ialah pada tahun 2010. Wah dah lama kan?? So, siapa yang dapat peluang tue jangan lepaskan kerana semua sedia maklum kerja kerajaan memang banyak kelebihan berbanding kerja swasta mahupun sendiri. Sebaiknya korang buat persediaan lebih awal. Elakkan buat persediaan last minute atau sambil lewa kerana peluang tidak selalu datang bergolek. Serta jangan kedekut untuk keluarkan sedikit pelaburan dengan membeli e-buku panduan rujukan peperiksaan pengawai pembangunan masyarakat.

Panduan seperti ini memang tiada jual di mana-mana kedai buku dan hanya boleh didapati secara online khas buat persediaan anda semua untuk menghadapi peperiksaan bertulis pengawai pembangunan masyarakat s41. Segala tips dan contoh soalan exam.

E-buku Peperiksaan Pegawai Pembangunan Masyarakat S41 dan tips-tips lulus
E-buku Peperiksaan Pegawai Pembangunan Masyarakat S41 dan tips-tips lulus exam

Maklumat Ringkas Jawatan Pegawai Pembangunan Masyarakat S41

Kumpulan: Pengurusan dan Profesional
Kementerian /Jabatan: Pelbagai kementerian dan jabatan
Jadual Gaji Pegawai Pembangunan Masyarakat S41:
P1: RM1908.45-RM5466.45
P2:RM2015.37-RM5781.39
P3:RM2127.01-RM6122.73
**Kadar kenaikan gaji tahunan ialah Rm225.00

Syarat Lantikan Jawatan Pegawai Pembangunan Masyarakat S41

  1. Ijazah Sarjana Muda yang diiktiraf oleh kerajaan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya; [ Gaji Permulaan P1 : RM1,908.45 ] atau
  2. Ijazah Sarjana Muda Kepujian yang diiktiraf oleh kerajaan daripada institusi-institusi pengajian tinggi tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya; [ Gaji Permulaan P1 : RM2,112.86 ] dan
  3. Lulus B.M. (termasuk lulus Ujian Lisan) pada peringkat SPM atau kelulusan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan.

Spesifikasi Tugas Jawatan Pegawai Pembangunan Masyarakat S41

Melaksanakan dasar, urusan pentadbiran di peringkat Jabatan dan naziran pelaksanaan program-program latihan yang telah dirancang oleh Kementerian.

Panduan Lengkap Peperiksaan Pegawai Pembangunan Masyarakat S41

Pakej Rujukan Peperiksaan Pegawai Pembangunan Masyarakat Gred S41 ini lengkap kerana mengandungi format lengkap peperiksaan, contoh soalan bertulis serta jawapan dan juga tips-tips lulus dengan jayanya dalam peperiksaan pengawai pembangunan masyarakat.

Jangan lepaskan peluang untuk beli panduan lengkap contoh soalan peperiksaan pengawai pembangunan masyarakat ini supaya tidak menyesal kerana dengarnya jualan E-book ini TERHAD dan akan ditutup pada 12 JUN 2013 (12 MALAM) kerana tarikh peperiksaan pegawai pembangunan masyarakat pada 15 JUN 2013.

Jangan lepaskan peluang dan berusaha! Exam bertulis bagi calon Gred 41, persaingan hanya di kalangan pemegang ijazah sahaja. Peluang lebih cerah kerana jumlah ‘pesaing’ sudah dikurangkan. Jadi jika anda dipanggil untuk peperiksaan Gred 41, jangan lepaskan peluang untuk berusaha!

Untuk maklumat lanjut mengenai E-book Peperiksaan Bertulis pengawai pembangunan masyarakat ini korang boleh klik link ini >>Rahsia Lulus Peperiksaan Bertulis Pengawai Pembangunan Masyarakat Gred S41<<

atau >>http://www.pembangunanmasyarakat.com/hop.php?ref=offers<<

atau boleh juga klik banner dibawah;

Seeloknya kongsi berita mengenai panduan ini bersama-sama kawan dengan share mengenainya di facebook. Sharing is caring. InsyaAllah dengan saling bantu membantu sesama kawan akan buka lagi cerah peluang rezeki kepada kita semua. Good Luck kepada anda semua. Ingatlah formula: Usaha+ Doa+ Tawakal= Kejayaan.

Sumber: Peperiksan bertulis Pegawai Pembangunan Masyarakat Gred S41

UPDATE: PENJUALAN EBOOK INI AKAN  DITUTUP PADA 12 JUN 2013 PUKUL 11.59 PM… JADI JANGAN MENANGGUH UNTUK BELI PANDUAN SUPAYA ANDA TIDAK MENYESAL SEPERTI PEMBACA CIK TOM YANG LEPAS. GOOD LUCK PADA SEMUA CALON PEPERIKSAAN PEGAWAI PEMBANGUNAN MASYARAKAT..

Sharing is caring

ciktom

Cik tom seorang part time blogger yang sangat sukakan dunia blogging dan buah tomato. Mula menulis blog 15 Julai 2010. Menaip segala ilham dari akal fikiran dan hati ke dunia alam cyber. Sebarang persoalan atau pengiklanan/advertorial/review sila hubungi ciktom; tomatogurl86[at]gmail.com...gantikan [at] dengan @

20 thoughts on “Panduan Lengkap Peperiksaan Pegawai Pembangunan Masyarakat S41

  • September 4, 2012 at 1:04 pm
    Permalink

    Good luck kepada semua yang mengambil peperiksaan ni. Semoga adanya panduan ni, boleh lah lulus dengan senang. Hehe.

    Reply
  • September 4, 2012 at 5:07 pm
    Permalink

    setat dah dia..setat dahh..

    Reply
    • September 4, 2012 at 8:25 pm
      Permalink

      dia dah masuk line dah, hehehe
      good luck.

      Reply
    • September 7, 2012 at 5:35 pm
      Permalink

      Dah stat kayuh dah tuh…moga calon2 akan dapat manfaatnye nanti..

      Reply
  • September 4, 2012 at 7:11 pm
    Permalink

    gud luck kepada mereka yang mengambil peperiksaan ni ye.. chai yo chai yo!

    Reply
  • September 4, 2012 at 9:41 pm
    Permalink

    mak ai..gaji die..dsyt2..

    Reply
  • September 6, 2012 at 9:04 am
    Permalink

    CIktom, ade tak panduan untuk Pembantu Tadbir (P/O)? Sy nak g interview ni, mana tau ada panduan yg leh saya ikut?

    Reply
    • October 2, 2012 at 3:51 am
      Permalink

      sorry setakat ni belum ada..kalau ada ciktom akan maklumkan dalam blog.

      Reply
  • September 6, 2012 at 10:21 am
    Permalink

    semoga berjaya kepada sesiapa yang ambil exam ni. bukan senang nak dapat ni. nasib baik ada pakej rujukan dari team ptd ni. boleh membantu para calon exam ni hehe

    Reply
  • September 14, 2012 at 8:26 am
    Permalink

    Saya baru perasan website ni.. saye memerlukan buku in dengan segera untuk exm esok…anyone can help

    Reply
    • September 15, 2012 at 2:10 am
      Permalink

      sorry dear..penjualan buku ni telah ditutup…tp ciktom blh bg pakej yg review copy..tp xfull cm sekurang2nya awk blh study sikit2 =)

      Reply
  • September 15, 2012 at 1:41 am
    Permalink

    Betul kata seorang hamba allah yang saya terbaca tadi, orang telah bekerja, memang sukar lah jawapnya,bz dengan kerja lagi, dan pada masa yang sama bz pula dengan PhD…Memang bz giler….tak ada masa nak tinjau2 dan ulangkaji..apa lagi baca akhbar, cuma baca tajuk utama je…..alahai baru saya tahu ada rujukan dan panduan rupanya……Bukan tak suka kerja dengan swasta, disebabkan diskriminasi, saya akan sedaya upaya untuk mencuba ke sektor awam. Kalau ada rezeki insyaALLAH. Disebabkan PhD saya baru bermula, insyaALLAH saya akan cuba memohon myphd, sekiranya rezeki saya mungkin tiada pada grad 41. Tapi, insyaALLAH, cuba tempuh peperiksaan ini dahulu.pagi nanti….Saya tak rasa gabrah dan gundah pun, relaks dan tawakal aje. Bismillah 7 kali bila jawap soalan dan tenang insyaALLAH.

    Reply
  • Pingback:Panduan Lengkap Peperiksaan Penolong Penguasa Imigresen KP27

  • November 3, 2012 at 4:46 am
    Permalink

    jap lg nak exam..tawakal je nie

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE