Panduan Lengkap Temuduga DPLI-SR j-QAF

Panduan Lengkap Temuduga DPLI-SR j-QAF

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera… Dikesempatan ini cik tom ingin ucapkan TAHNIAH diucapkan kepada semua calon yang mendapat tawaran temuduga DPLI-SR j-QAF (Diploma Perguruan Lepasan Ijazah Sekolah Rendah yang sebelum ini dikenali sebagai Kursus Perguruan Lepas Ijazah Sekolah Rendah (KPLI-SR) j-QAF. Gunakan peluang temuduga ini dengan sebaik-baiknya.

Panduan Lulus Temuduga DPLI-SR j-QAF

Panduan Lengkap Temuduga DPLI-SR j-QAF ini mempunyai 4 main modul iaitu;

MODUL 1: Pengenalan DPLI-SR j-QAF
MODUL 2: Kerjaya Sebagai Guru j-QAF
MODUL 3: Komponen Temuduga DPLI-SR j-QAF
MODUL 4: Persediaan Temuduga DPLI-SR j-QAF

Dan banyak lagi tips, rahsia serta panduan yang bakal anda ketahui dalam pakej “Panduan Lengkap Temuduga DPLI-SR j-QAF”!

Tips Persediaan Temuduga DPLI-SR j-QAF

Berikut adalah beberapa tips ringkas untuk persediaan anda menghadiri seisi temuduga DPLI-SR j-QAF :

1-Persediaan awal
2-Buat latihan / simulasi temuduga DPLI-SR j-QAF
3-Meningkatkan aspek kemahiran komunikasi
4-Penyediaan sijil / dokumen berkaitan yang disusun mengikut turutan.
5-Amalkan doa penerang hati dan buat solat hajat.

Antara Faktor-faktor kegagalan calon temuduga DPLI-SR j-QAF :

1.Tiada keyakinan diri
2-Tiada persediaan
3-Gagal menguasai komunikasi
4-Penampilan
5-Kesesuaian ijazah atau kelulusan

Apa yang disenaraikan ini adalah antara faktor utama yang menyumbang kepada kegagalan calon temuduga DPLI-SR j-QAF. Sebagai seorang calon temuduga, anda seharusnya membuat persiapan rapi dan secukupnya agar dapat memberikan prestasi terbaik semasa seisi temuduga.

Masa yang ada menjelang seisi temuduga amatlah berharga. Gunakan masa yang ada untuk membuat persiapan temuduga.

Dapatkah Panduan Lengkap Temuduga DPLI-SR j-QAF yang dapat membantu anda membuat persediaan rapi dan secukupnya.

http://www.kplij-qaf.com/hop.php?ref=offer

Berdasarkan panduan ini, InsyaAllah anda dapat meningkatkan kemampuan dan keyakinan diri untuk menghadiri seisi temuduga nanti.

Jangan lepaskan peluang untuk beli panduan lengkap rahsia persediaan temudga guru j-qaf ini supaya tidak menyesal kerana jualan E-book ini TERHAD dan akan dibuka sehingga 29 November 2012. 

Untuk maklumat lanjut mengenai E-book Panduan Lengkap Temuduga DPLI-SR j-QAF ini korang boleh klik link ini >>Rahsia Lulus Temuduga DPLI-SR j-QAF<<

atau >>http://www.kplij-qaf.com/hop.php?ref=offer<<

atau boleh juga klik banner dibawah;

Semoga berjaya kepada semua calon yang bakal menghadiri temuduga DPLI-SR j-QAF! Semoga anda berjaya menjadi ustaz dan ustazah yang amanah mendidik anak bangsa sehingga berjaya. amin..

Sharing is caring

ciktom

Cik tom seorang part time blogger yang sangat sukakan dunia blogging dan buah tomato. Mula menulis blog 15 Julai 2010. Menaip segala ilham dari akal fikiran dan hati ke dunia alam cyber. Sebarang persoalan atau pengiklanan/advertorial/review sila hubungi ciktom; tomatogurl86[at]gmail.com...gantikan [at] dengan @

29 thoughts on “Panduan Lengkap Temuduga DPLI-SR j-QAF

  • November 13, 2012 at 10:46 am
    Permalink

    saya nak jadi cikgu dulu tapi fikir balik payah jadi cikgu dgn budak2 skrg yang agak nakal

    Reply
    • November 13, 2012 at 11:05 am
      Permalink

      seronok jadi cikgu bila tengok anak murid berjaya faham apa yang kita ajar..esp. part diorg appreciate dgn ucapan terima kasih 🙂

      Reply
      • November 13, 2012 at 4:06 pm
        Permalink

        yaa betul tapi sekarang budak2 nakal yang amat dahsyat ..payah nak bendung ..ciktom tak ada rasa nak jadi cikgu ?

        Reply
        • November 16, 2012 at 3:51 am
          Permalink

          cik tom mmg kerja pensyarah skang..hehe

  • November 13, 2012 at 3:05 pm
    Permalink

    dah tak sempat lagi nak jadi cikgu , umur pun dah ada hehe

    Reply
    • November 16, 2012 at 4:15 am
      Permalink

      hehee..boleh jadi cikgu untuk anak2 kat rumah.

      Reply
  • November 13, 2012 at 3:10 pm
    Permalink

    Rasanya jika peserta membuat persediaan mencukupi tentulah tak ada masalah menjawab temuduga tersebut…moga anda yang akan menghadiri temuduga tersebut akan berjaya menjadi guru yang cemerlang kelak.

    Reply
    • November 16, 2012 at 4:20 am
      Permalink

      insyaAllah..doakan yg terbaik buat semua calon..

      Reply
  • November 13, 2012 at 11:13 pm
    Permalink

    Memang bagus dijadikan panduan kepada yang berkenaan.

    Reply
    • November 16, 2012 at 3:38 am
      Permalink

      panduan yg bagus utk persedian temuduga cikgu jqaf

      Reply
  • November 14, 2012 at 12:07 am
    Permalink

    untung sape yg dpt DPLI ni. ade kwn yg mintak, tak dapat pun. rezeki org kata.

    Reply
    • November 16, 2012 at 3:37 am
      Permalink

      maybe rezeki kawan kat lain..xpe selagi ada tawaran cuba je mohon.

      Reply
  • November 14, 2012 at 12:40 am
    Permalink

    semoga berjaya.. terima kasih dengan info Panduan Lengkap Temuduga DPLI-SR j-QAF ini.. semoga bermanfaat.

    Reply
    • November 16, 2012 at 3:31 am
      Permalink

      insyaAllah ianya bermanfaat sebagai perseiaan calon DPLI-SR j-QAF yang bakal hadiri temuduga..

      Reply
  • November 14, 2012 at 10:47 pm
    Permalink

    nama saya pernah disenarai-hitam sebab tak datang test huhu

    Reply
    • November 16, 2012 at 3:10 am
      Permalink

      la ye ke? hehe..maybe rezeki dah kat tempat kerja skang kot..

      Reply
  • November 19, 2012 at 10:13 am
    Permalink

    nak tnye…DPLI-Jqaf ni kalau kelulusan bkn dlm bidang agama blh lepas x temuduga ni? sbb ad kawan ckp mse temuduga ni mula2 diorang akan check degree apa..kalau bukan bidang agama, trs reject… betul ke? tapi kalau xnk ambik yg bukan bidang agama… buat apa pgl temuduga kan… blh komen x?

    Reply
    • November 19, 2012 at 11:46 pm
      Permalink

      ini jwpn drpd saudara Kamarulhizam: tak digalakkan jika dlm bukan dlm bidang agama…calon yg lulus MTeST dan cukup syarat memang akan dipanggil… sorang panel penemuduga ada beritahu saya jika yg bukan dlm bidang kelulusan agama agak tipis peluangnya kecuali memiliki kemahiran bahasa arab…utk mendapatkan pengalaman temuduga tu boleh.

      pendapat cik tom..tak salah awak mencuba dan usaha yg terbaik..insyaAllah kalau dah Allah kata mmg rezeki awak lulus temuduga tak mustahil..yg pntg kita kenalah berusaha utk ubah diri kita sendiri..pastu br kita tawakkal..

      Reply
  • December 22, 2012 at 5:43 pm
    Permalink

    Alhamdulillah…mmg sy lps semua peringkat..tp, bkn rezeki saya juga akhirnya apabila sy didapati preggy 3 bln dn tidak dibenarkan mendaftr dgn sbb itu..sedih sgt rasenyer..diberi 2 rezeki serentak dlm 1 ms, ttp terpkse pilih slh satu…so, msti sy pilih rezeki anak yang ternilai anugerah drNYA..rezeki kerja insyaAllah bila2 blh dicri..semoga next apply sy terpilih jg dgn hrpn yg mengng..insyaAllah…doakan sy ya!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE