Part Time Driver Yang Tak Reti Parking

Salam pada semua blogger tersayang…
Buat yang sedia maklum cik tom sekarang ni kan berstatus penggangur tegar. Borink bangat sih. huhu.. Sekarang sedang cuba mencari kerja part time. Sementara ni, cik tom jadi part time driver untuk family cik tom. Tapi problemnya cik tom ni part time driver yang tak reti masuk parking. miahaha~~ Agak-agak korang ok tak kalau cik tom parking macam kereta kecil warna merah tue?? ekekee~


Sebenarnya cik tom dah amik lesen memandu ni dari lepas SPM lagi. Tapi lepas dapat lesen tue terus cik tom masuk belajar dan tak sempat nak praktis biasakan diri drive dulu. Bila balik cuti sem pulak ayah pulak tak berani bagi bawak kereta manual dia. hehe.

Hinggalah cik tom dapat degree tak pernah drive iaitu selama 5 tahun taw. Lama giler tue. Lesen pun dah besar.(tapi kat kereta tue ayah still letak P) Tahun lepas barulah ayah cik tom suruh belajar drive kereta balik. Erm bukan kereta manual tau tapi auto. hehe.. Tapi tak taulah nape sampai sekarang tak reti2 bab parking. Ayah cakap cik tom ni lambat pick up masa pusing stereng kereta tue. Macam mana nak reti dah kereta besar cam pesona.(alasan je ;p) Cik tom drive pun orang tak nampak dari belakang. kih3..

Setiap kali nak masuk petak parking mesti problem. Kadang2 tue terpaksa kuar exchange driver. Cik tom suruh ayah cik tom masuk parking. hihi.. Ni buatkan cik tom nak carik tips macam mana nak belajar parking. Ada sesiapa yang sudi?? Sila2 lah buat entry tips masuk parking untuk cik tom. miahaha~

Jom layan video entah minah mana tak reti masuk parking macam cik tom jugak. ahaks~

Sumber video: www.youtube.com

Sumber gambar: http://wrecks.justsickshit.com

Sharing is caring

ciktom

Cik tom seorang part time blogger yang sangat sukakan dunia blogging dan buah tomato. Mula menulis blog 15 Julai 2010. Menaip segala ilham dari akal fikiran dan hati ke dunia alam cyber. Sebarang persoalan atau pengiklanan/advertorial/review sila hubungi ciktom; tomatogurl86[at]gmail.com...gantikan [at] dengan @

46 thoughts on “Part Time Driver Yang Tak Reti Parking

  • September 30, 2010 at 2:25 pm
    Permalink

    ala..saya pun same jugak lemah bab2 drive ni lepas dapat lesen langsung xdrive2 dah..hehe

    Reply
  • September 30, 2010 at 2:26 pm
    Permalink

    ala cik tom, senang je nak parking, bukan nye susah pun, mula2 belajar memang susah, lama2 pandai la tu, kita kena selalu bawa keta, amik side tgk cermin sisi kiri kanan, cermin depan, dh konfiden br la parking..hehe

    Reply
  • September 30, 2010 at 2:31 pm
    Permalink

    haha..cik tom echah baru je dalam ambik lesen…parking xblaja lg..huk

    Reply
  • September 30, 2010 at 2:35 pm
    Permalink

    ala cik tom..
    prektis la kat kawasan lapang..
    pacak le kayu ke ape//
    akak cakap je pandai ..
    tak ade keyakinan diri
    untuk drive kereta ni..
    hahah..

    Reply
  • September 30, 2010 at 2:40 pm
    Permalink

    Oh.. Rupanya.. memang mo pndai main side ni.. hehe.. kalau tak masuk.. undur sekejap.. take ur time.. sampai pndai.. kalau nak lg senang.. cri suami pndai drive.. hehe..

    Reply
  • September 30, 2010 at 2:40 pm
    Permalink

    @zuhanis: kita kena praktis tau…kalau tak lama2 jadi tak berani nak drive..cam cik tom sekarang ni..hehe

    Reply
  • September 30, 2010 at 2:52 pm
    Permalink

    praktis make perfect cik tom..aja2 fighting cik tom…yaty support cik tom…tak sabar nak jumpa gathering nanti..hehe

    Reply
  • September 30, 2010 at 2:57 pm
    Permalink

    @sweetsal: akak..cik tom tak berapa reti nak bujet bila nak masuk side parking tue..hehe

    Reply
  • September 30, 2010 at 2:57 pm
    Permalink

    @echah: cepat2 belajar..pastu buat entry tips ye..hehe

    Reply
  • September 30, 2010 at 3:00 pm
    Permalink

    @diana: kat padang konfident gak..kat parking betul2 takut kak..takut kena kereta orang sebelah..hehe

    Reply
  • September 30, 2010 at 3:07 pm
    Permalink

    @aretikz: adeh tue la cik tom tak pandai amik side..selalu kena marah dengan ayah..hehe…nak pandai sendiri parking..kalau suami pandai parking amik aretikz la ek..ekekee

    Reply
  • September 30, 2010 at 3:07 pm
    Permalink

    @yaty: tenkiu yunk..still berusaha..tapi sedih selalu kena marah sebab tak pandai..huk3~

    Reply
  • September 30, 2010 at 4:38 pm
    Permalink

    hehehehe…cuba dan terus cuba….hahhaa…ciktom reverse maju jer trus masuk punya la…hahaha…buat jer style otai2 lorry driver tu tom..gerenti meletop ko…hehe…

    tips nak parking…keep in mind..sa nak parking…parking sdh ni..hehhee

    Reply
  • September 30, 2010 at 6:44 pm
    Permalink

    yatie reti parking sikit2. kalau parking side mmg lemah gle.. kahkah.

    Reply
  • September 30, 2010 at 11:33 pm
    Permalink

    Belajar slow2.. lma2 ok la tu.. uuh.. bole2.. jd bila? har3x~

    Reply
  • October 1, 2010 at 1:42 am
    Permalink

    Haha..
    Aku takde lesen keta la..
    Lesen moto ade la..
    Boleh je aku ajar cr parking..
    Tp motor punya edisi la..
    Wakaka..
    Parking motor plng senang, selit je mn2..
    Tp penah gak aku kena saman dulu..
    Haish..
    ~musibah!

    Reply
  • October 1, 2010 at 2:37 am
    Permalink

    fyza dlu pun msuk mula dpt lesen mmg failed nk masuk parking..tp bila dah sllu bwk ok la..hehe..cik tom kena sllu pegang stereng keta 2..lama2 ok la..;)

    Reply
  • October 1, 2010 at 3:46 am
    Permalink

    cemana akk nk ajo yer, akk pown failed….. ngehhhh

    Reply
  • October 1, 2010 at 3:59 am
    Permalink

    cik tom! cik tom!.. rasanya bab parking ni standard org pompuan kot.. so tak yah laa malu.. asal tak buat org marah kira ok lah tu!

    Reply
  • October 1, 2010 at 6:20 am
    Permalink

    hi cik tom..besa la parking kadg2 saya pon failed jugak ahaha

    Reply
  • October 1, 2010 at 6:20 am
    Permalink

    @ellen: waa lorry driver??kena tanya jeman la camtu..ahaks…ellen la buatkan tips parking..ekekee

    Reply
  • October 1, 2010 at 6:26 am
    Permalink

    @yatypinky: a'ah tue la cik tom pun lemah bab parking side ni..huhu

    Reply
  • October 1, 2010 at 6:27 am
    Permalink

    @aretikz: belajar slow2 la tue selalu kena marah..sob3..cik tom tunggu turn no 4 la..bagi lengkap..anytime je..gatal..hehe

    Reply
  • October 1, 2010 at 6:28 am
    Permalink

    @tieah: wah bunyi cam ko ni minah rempit je…ekekee…

    Reply
  • October 1, 2010 at 6:30 am
    Permalink

    @fyza: dah selalu pegang stereng kete tue yunk..siap bawak tidur lagik..hihi..thanks tau..miss u 🙂

    Reply
  • October 1, 2010 at 6:30 am
    Permalink

    @melati: takpe kak..kita sama2 belajar ek..miahaha~

    Reply
  • October 1, 2010 at 6:31 am
    Permalink

    @haw: memang standard perempuan..tapi xmau la jadi camtu..nak jadi pandai gak perking..

    Reply
  • October 1, 2010 at 6:32 am
    Permalink

    @quaniza:dirku selalu fail bab parking..tak best!!

    Reply
  • October 1, 2010 at 6:59 am
    Permalink

    best la da jadi penganggur tegar.. pasti mesti le blogwalk byk2 n tulis n3 tak henti2.. ehe

    Reply
  • October 1, 2010 at 7:52 am
    Permalink

    @aibaks: malas nak bw selalu..banyak kerja lain..hehe..nak tulis entry pun kena cari idea gak..bukan nak copycat je..hehe

    Reply
  • October 1, 2010 at 8:40 am
    Permalink

    ciktom masih bertuah sbb reti parking…

    walaupun tak betol…hehe.

    Reply
  • October 1, 2010 at 8:48 am
    Permalink

    haha! harap2 cik tomato tidaklah 'sehebat' perempuan didalam video tuh ya! sib bek ada 'superman' datang tolong

    Reply
  • October 1, 2010 at 9:31 am
    Permalink

    aku senasib je ngan cik tom..hehe
    dapat lesen tapi parking tak pass..

    Reply
  • October 1, 2010 at 9:55 am
    Permalink

    Erk.. mcm tu.. study hard la.. hehe..
    Oh.. tungu turn numb 4.. jgn riso.. tingal 2 lg ni.. eh? har3x~

    Reply
  • October 1, 2010 at 11:55 am
    Permalink

    same la. paling benci side parking. double hate. hehe

    Reply
  • October 1, 2010 at 5:01 pm
    Permalink

    saya x pandai bwk kete lg, hehe.

    Reply
  • October 1, 2010 at 7:18 pm
    Permalink

    nasib baik laaa ra ta pakg camtu..huhuu… amek side yg btol la.. jarak ok, masok jep..

    Reply
  • October 2, 2010 at 4:58 am
    Permalink

    @seepot: tanx mengingati diriku..kalau boleh nak lagi pandai 🙂

    Reply
  • October 2, 2010 at 4:59 am
    Permalink

    @encikMt: cik tom lebih hebat dari perempuan tue..hihi..tgk encikMT jadik superman cik tom 🙂

    Reply
  • October 2, 2010 at 5:00 am
    Permalink

    @akulife: jom2 kita jadik geng..pi sama2 blajar balik part parking..hehe

    Reply
  • October 2, 2010 at 5:00 am
    Permalink

    @aretikz: akan ku sabar menunggu turn no 4..hehe

    Reply
  • October 2, 2010 at 5:01 am
    Permalink

    @assila: takpe yunk..nati amik lesen belajar sungguh2 ye..jangan jadik cam cik tom..lalala~

    Reply
  • October 2, 2010 at 5:02 am
    Permalink

    @ira: hehe..kamo hebat..jom dtg sini ajar cik tom leh??kui3 ;p

    Reply
  • October 2, 2010 at 5:03 am
    Permalink

    @cantikmall: tenkiu2..akan ku praktis sampai lebam..miahaha~

    Reply
  • October 3, 2010 at 4:42 am
    Permalink

    silakan berimaginasi ciktom! bila duduk2 tu bayangkan tgh drive.. bygkan roda kete bergerak ke mana… mesti lama2 ok

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE