Pelaburan Emas dan Perak

Assalamualaikum dan Salam 1 Malaysia… Pelaburan emas dan perak pada masa kini dilihat sebagai satu pelaburan yang cukup menguntungkan. Semakin ramai yang berminat untuk turut melabur emas dan perak. Bagi menjadi seorang pelabur yang berjaya, kita perlu mendalami ilmu pelaburan dan pandai membuat analisis. Pada yang mengenali serba sedikit pasal cik tom tahu yang memang cik tom suka bab emas especially barang kemas ni. hehe… Cik tom belum beli emas dalam bentuk jongkong atau dinar sebab masih menuntut ilmu. Sekarang lebih kepada kumpul koleksi barang kemas. Apa pun yang kita buat mesti kena ada ilmu seperti Panduan Analisis Teknikal Emas dan Perak versi PREMIUM.

Sabda Nabi Muhammad S.A.W; “Satu masa akan sampai kepada manusia di mana tidak ada apa lagi yang berguna tinggal, kecuali Dinar (Emas) dan Dirham (Perak)“.

Hari itu sebelum bulan puasa cik tom ada join Contest teka silang kata dan memenangi contest tersebut sehingga termimpi- mimpi jongkong perak yang bakal diterima. Alhamdulillah cik tom dah terima hadiah bar perak 10 gram. Terima kasih kepada pihak penganjur contest, faizal.

Perak @ Silver 10 gram
Perak @ Silver 10 gram

Goldcrest Pavilion Sdn. Bhd (GCP) sedang buat kempen 1 bulan 1 gram emas. So, jom jangan lepaskan peluang untuk beli emas atau perak setiap bulan sikit demi sedikit sambil berhenti merokok yang membahayakan kesihatan. Simpan emas dan perak lebih menguntungkan bagi jangka masa panjang kerana simpan wang tunai akan makin susut nilainya.

Boleh mention blog cik tom kepada faizal untuk dapat special price. Sila hubungi faizal untuk pertanyaan dan tempahan lanjut;

MUHAMAD FAIZAL BIN ANUAR (AD3299)
Authorized Dealer GCP
019-6401493 / 011-18341410
[email protected]
www.mindaemasgcp.blogspot.com
www.facebook.com/mindaemasgcp

Sharing is caring

ciktom

Cik tom seorang part time blogger yang sangat sukakan dunia blogging dan buah tomato. Mula menulis blog 15 Julai 2010. Menaip segala ilham dari akal fikiran dan hati ke dunia alam cyber. Sebarang persoalan atau pengiklanan/advertorial/review sila hubungi ciktom; tomatogurl86[at]gmail.com...gantikan [at] dengan @

22 thoughts on “Pelaburan Emas dan Perak

  • September 6, 2012 at 1:00 am
    Permalink

    wahh..bestnya ciktom dapat silver 10gm percuma. nilai duit kita semakin menurun disebabkan oleh inflasi. sapa yang ada modal bolehlah mula membeli emas dan perak sebagai simpanan. Insyaallah tak rugi

    Reply
    • September 7, 2012 at 10:26 am
      Permalink

      Setiap bulan beli emas satu gram berbaloi jugak nie untuk jangka masa panjang.

      Reply
      • September 7, 2012 at 11:50 pm
        Permalink

        idea yg agak menarik tu.. 🙂

        Reply
  • September 6, 2012 at 2:21 am
    Permalink

    Teringatkan kepada bro Jai dapat hadiah cabutan bar perak 1kg.

    Reply
  • September 6, 2012 at 7:45 am
    Permalink

    tahniah tu
    pelaburan emas perak yg sentiasa untung ni 🙂

    Reply
  • September 6, 2012 at 9:22 am
    Permalink

    Hehe..diselitkan juga aktiviti untuk hentikan merokok..ke ada apa-apa makna ni cik tom??adakah si dia perokok tegar??hehe..semoga rezki cik tom kearah ni bertambah..

    Reply
  • September 6, 2012 at 1:31 pm
    Permalink

    Wahh dah mula melabur dengan emas dan perak sekarang…Ciktom ni banyak punca pendapatan tu

    Reply
  • September 6, 2012 at 1:45 pm
    Permalink

    Tahniah, Cik Tom. Memang tengah dalam perancangan untuk mulakan pelaburan emas ni. Sedang dalam pengumpulan modal. Hehe.

    Reply
  • September 7, 2012 at 10:25 am
    Permalink

    Tahniah ciktom kerana dapat hadiah berupa silver seberat 10 gram.

    Reply
  • September 7, 2012 at 11:16 pm
    Permalink

    bagus juga program ni, sebulan 1 gram emas

    Reply
  • September 8, 2012 at 12:18 am
    Permalink

    emas mmg sgt berharga, perak pun sama

    Reply
  • September 9, 2012 at 9:08 pm
    Permalink

    beli emas memang bagus untuk jangka masa panjang @pelaburan tetapi kena faham betul2 terutamanya dengan spread. Sesetengah jenis emas dalam pasaran spreadnya sangat besar, i.e. perbezaan harga belian dan jualan.

    Reply
  • September 13, 2012 at 8:05 am
    Permalink

    emm.bagus2 simpan duit xkena cara cepat je abis..klu emas lmbt skt.huhuhu=)

    Reply
  • November 2, 2012 at 5:58 pm
    Permalink

    Its not my first time to visit this web page,
    i am browsing this site dailly and get pleasant data
    from here everyday.

    Reply
  • Pingback:Kenapa Simpan Emas Lebih Menguntungkan?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE