Penangan Open House Raya

Salam.. Apa khabar semua? Masih sibuk menghadiri open house disaat hari2 terakhir bulan syawal? Memang seronok kalau open house sediakan makanan best2. Berat badan pun laju je naik. Kalau puasa turun 2kg berat badan tapi time raya boleh naik berkali ganda lagi. huhu..

Cik tom dah 2 hari kena cirit-birit dan muntah2 penangan open house raya ni. Tak tahulah silap makan kat mana. Tapi memang lemah longlai pukul 3, 4 pagi duk pi berulang-alik ke toilet. 2 hari makan roti je untuk alas perut sebab macam phobia nak makan makanan lain bmbg muntah lagi. gi klinik jumpa doktor? emm malas pulak. tengok la kalau hari ke 3 xok jugak baru pi klinik. huk3..

Sharing is caring

ciktom

Cik tom seorang part time blogger yang sangat sukakan dunia blogging dan buah tomato. Mula menulis blog 15 Julai 2010. Menaip segala ilham dari akal fikiran dan hati ke dunia alam cyber. Sebarang persoalan atau pengiklanan/advertorial/review sila hubungi ciktom; tomatogurl86[at]gmail.com...gantikan [at] dengan @

103 thoughts on “Penangan Open House Raya

    • September 25, 2012 at 9:10 am
      Permalink

      Salam Cik Tom,

      Raya dah abes laa.. mana cik Tom tak muncul2 lagi..

      Reply
      • September 25, 2012 at 7:04 pm
        Permalink

        ape2 pun tahniah kpd ciktom..salah seorang pemenang Cabaran SEO Eyriqazz vs Denaihati..=)…kehadiranmu dinanti2 semua.hehe

        Reply
        • October 1, 2012 at 9:55 pm
          Permalink

          tq madkie…hehe..almaklum busy kerja..ni pun bakal menghilang lagi kot…sok student exam so kena start marking paper..

      • October 1, 2012 at 10:02 pm
        Permalink

        busy dengan kerja..tue lama menyepi..hehe

        Reply
        • October 1, 2012 at 10:16 pm
          Permalink

          amanah kena jaga…buat keje elok2..=)

  • September 15, 2012 at 12:02 pm
    Permalink

    Elok laa pergi jumpa doktor..hehe..

    Reply
        • September 22, 2012 at 2:06 pm
          Permalink

          nie kali pertama dengar penyakit skang bijak2.penyakit pergi sekolah ek?hehehe
          grau je djchef jgn panas2 ye.hehe

  • September 15, 2012 at 12:02 pm
    Permalink

    Nanti jadi masalah lain pulak..

    Reply
  • September 15, 2012 at 12:12 pm
    Permalink

    salah makan kowt.. dan mungkin jugak dah bercampur macam-macam time open house tuu..
    cepat jumpa yang pakar..nanti melarat plak..=)

    Reply
  • September 15, 2012 at 12:58 pm
    Permalink

    wife saya sampai kena masuk wad kejap dua hari lepas dek kerana cirit birit mungkin kerana banyak sangat open house.huhu

    Reply
  • September 15, 2012 at 2:14 pm
    Permalink

    get well soon cik tom! bese la klu pergi tmpat jamuan..ade la tu ape2 mknan yg dihidangkan tu rosak kn =)

    Reply
  • September 15, 2012 at 4:42 pm
    Permalink

    Masa Awal2 syawal kena jugak. Tapi skrg dah okey πŸ™‚

    Reply
  • September 15, 2012 at 5:33 pm
    Permalink

    yang saya pulak kene alergic gatal-gatal badan..taktau la pasal open house ke atau kuman ke

    Reply
    • September 22, 2012 at 2:10 pm
      Permalink

      nie sebab makan segala benda nie..cuba check kat klink.mana tau resdung ke, alergik seafood ke..lbh bk check.

      Reply
  • September 15, 2012 at 6:35 pm
    Permalink

    Kesian kepada Cik Tom kerana mengalami cirit birit akibat keracunan makanan. πŸ™

    Reply
  • September 15, 2012 at 9:05 pm
    Permalink

    Makan Ubat ye kak (:
    Semoga Sihat Selalu ..
    Entry Hangat : Awek Cantik Makan Tahi

    Reply
  • September 16, 2012 at 5:44 am
    Permalink

    mostly kalau time raya or pergi kenduri kahwin byk2 ada yg akan terkena cirit-birit ni..hehe

    Reply
  • September 16, 2012 at 11:13 am
    Permalink

    alolo ciktom.. kehkeh mesti rasa longlai n brpeluh2 ulang alik ke toilet tu.. Ciktom makanlah ENO HALIA. djchef slalu spare eno ni kalau p open house sbb dlm perut masuk mcm2 mkanan.

    Reply
  • September 16, 2012 at 4:02 pm
    Permalink

    betul tuh berat badan naeik mcm belon huhuhu

    Reply
  • September 16, 2012 at 7:03 pm
    Permalink

    Itulah dia penangan makan bermacam-macam jenis makanan ni… Silap langkah, memulas jela perut tu.

    Reply
  • September 16, 2012 at 9:01 pm
    Permalink

    makan bercampur2 perisa dan jenis memang macam ni hehe

    Reply
  • September 16, 2012 at 11:05 pm
    Permalink

    semoga cepat sembuh ciktom ~

    Reply
  • September 17, 2012 at 7:10 am
    Permalink

    Cuba makan pil Chi Ki teck aun…(tak pasti betul ke ejaannya)

    Reply
  • September 17, 2012 at 7:20 am
    Permalink

    perut terkejut tu sbb ciktom makan macam2..hehe.
    sy dulu makan kat open house lebih 5 hidangan sekaligus, memang meragam la pastu

    Reply
  • September 17, 2012 at 11:18 am
    Permalink

    Semoga CikTom kembali sembuh dan mula aktif menulis tutorial. Rasanya keracunan makanan tu.

    Reply
    • September 22, 2012 at 2:16 pm
      Permalink

      kawan2 dh risaukan ciktom nie…moga cpt2 sembuh dan mula menulis semula

      Reply
  • September 17, 2012 at 12:53 pm
    Permalink

    tahun nie kurang pergi open house, biasa nya kalau cirit birit nasi mentah, ataupun makanan tue dah tercemar dengan lalat, campur dengan makanan basi dan sebagainya… pesan saya minum air campur garam segelas untuk kurangkan cirit birit…

    Reply
    • September 20, 2012 at 10:07 pm
      Permalink

      betul ke info tu…tq la bagi info tu…

      Reply
    • September 22, 2012 at 2:16 pm
      Permalink

      nie kali pertama madkie dengan petua nie…emm.satu pendedahan baru.

      Reply
  • September 17, 2012 at 11:20 pm
    Permalink

    terlebih makan tu, kalau teruk lg kena jumpa doktor tu πŸ™‚

    Reply
  • September 18, 2012 at 6:51 pm
    Permalink

    Harap2 tidak memudartkan kesihtan CikTom yer. Semoga cepat sembuh.

    Reply
  • September 19, 2012 at 8:04 am
    Permalink

    byk sgt bercampur makanan kot. tu yg sakit perut. πŸ™‚
    pil chi ki teck aun la jwbnye. hehe

    Reply
  • September 19, 2012 at 11:16 am
    Permalink

    ha ha aku pun baru terkena 2 hari lepas , mungkin penangan rempah briyani

    Reply
  • September 19, 2012 at 12:03 pm
    Permalink

    Saya pun kena cirit birit lepas balik kampung haritu, mujur skrg dah ok .. minum air banyak-banyak dan makan roti…

    Reply
  • September 19, 2012 at 2:28 pm
    Permalink

    Apabila campur pelbagai hidangan, memang risiko nak kena cirit-birit dan muntah-muntah ni tinggi… semoga cepat sembuh…

    Reply
  • September 19, 2012 at 9:43 pm
    Permalink

    kalo salah mkn..mmg merana.. πŸ™‚

    Reply
    • September 22, 2012 at 2:18 pm
      Permalink

      tubuh jadi lemah…nak angkat kaki pun xlarat.sakit…

      Reply
  • September 20, 2012 at 12:06 am
    Permalink

    rindunya kat cik tom

    Reply
  • September 20, 2012 at 1:31 am
    Permalink

    kebetulan pulak, cik tom
    entri terbaru saya mengenai sakit perut
    hehe

    Reply
  • September 20, 2012 at 2:53 pm
    Permalink

    Kesian cik tom..time2 mcm ni rasa indah jer bila ada yang take care..kan cik tom..hehehe

    Reply
  • September 20, 2012 at 6:06 pm
    Permalink

    kesian ciktom. saya doakan semoga ciktom cepat baik hendaknya.

    Reply
  • September 20, 2012 at 10:09 pm
    Permalink

    cepat2 gi jumpa doktor…bahaya tu….

    Reply
  • September 21, 2012 at 10:59 pm
    Permalink

    haa..kan dah sakit..saya masa first raya kena ..cirit birit muntah-muntah 1 minggu ..apa pun tak boleh buat ..beraya kat rumah je

    Reply
    • October 1, 2012 at 10:22 pm
      Permalink

      thanks dear n tahniah dah dpt hadiah..

      Reply
  • September 22, 2012 at 1:01 pm
    Permalink

    ramainya orang yang abik berat pasal ciktom…ciktom memang disayangi semua…bertuahnya=)

    Reply
  • September 22, 2012 at 1:03 pm
    Permalink

    semoga ciktom cpt sembuh dan dapat aktif semula untuk menamatkan kerisauan semua follower setia ciktom nie…

    Reply
  • September 22, 2012 at 4:39 pm
    Permalink

    dah sihat ke belum nie? huuu…smga deras smbuh

    Reply
  • September 24, 2012 at 1:04 am
    Permalink

    mmg lemah longlai …chii pun pernah alaminya..chii mntah2..sampai tdo pun asyik terjaga je..

    apa pun..get well soon πŸ™‚

    Reply
  • September 24, 2012 at 12:00 pm
    Permalink

    salam;
    sya pikior 2 betul makan he he, betul mkn yg mengenyangkn=kenyang, betul mkn yg kita gemo pasti sedap! .. gurau je . org kata makn/ulam pucuk jambu batu blh kawal diarhea.

    Reply
    • September 24, 2012 at 9:55 pm
      Permalink

      wahh…satu lg pendedahan baru..hehe (mungkin untuk saya sorang la)=)

      Reply
    • October 1, 2012 at 10:13 pm
      Permalink

      wslm..thank utk tips tue..maybe berguna lain kali..hee

      Reply
  • September 29, 2012 at 5:10 pm
    Permalink

    makan tak ingat dunia hahaha..:) biasalah bulan makan katanya hehe

    Reply
    • October 1, 2012 at 9:32 pm
      Permalink

      dah makan sikit je..tp perut msuk angin kot sbb dr pagi tue xmakan pe smpi petang…mlm tu br open housenya..hihi

      Reply
      • October 1, 2012 at 10:13 pm
        Permalink

        ptt la…mkn ms prt ksng..mdh kena sakit perut…=)

        Reply
  • September 30, 2012 at 9:14 pm
    Permalink

    banyak makan daging kot?

    Reply
  • October 2, 2012 at 3:52 pm
    Permalink

    Mmg menyeksakan kalo kena cirit birit nie kan cik tom..
    biasanya berpunca dari lalat yg bertelur kat masakan…
    Yg terbaik ialah masak sendiri…

    tapi kalo dah datang ke open house, mestilah kena makan kan… tak kan bawak bekal sendiri he.he.he

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE