Pengalaman Temuduga Jawatan Kerani Admin

Dua minggu lepas, cik tom ada dapat panggilan temuduga jawatan kerani admin. Sebelum ini, macam-macam cara cik tom guna untuk minta kerja. Ada apply kerja melalui online kat Job Malaysia, Jobless, Jobstreet, Jobcentral dan lihat tawaran kerja kosong kat suratkhabar. Selain tu, cik tom ada juga hantar random ke mana-mana alamat syarikat yang cik tom rasa sesuai especially di kawasan Kemaman, Terengganu. Cik tom hantar resume bersama cover letter untuk “application for any position available”.

Dalam banyak-banyak surat yang cik tom hantar, ada satu company ni call bagi respond untuk tawaran interview position clerk admin kat syarikat kitar semula sisa minyak di Kemaman, Terengganu. Mula-mula cik tom terkejut jugak sebab dia panggil cik tom untuk jawatan kerani admin tapi cik tom tak nak lepaskan peluang. So, cik tom pun pergi ke sesi temuduga tue. Masa temuduga tue, terdapat 2 orang penemuduga cik tom. Seorang lelaki dan seorang perempuan. Sedikit perbualan antara cik tom dan tukang temuduga.

Cik tom: Assalamualaikum encik dan cik.

Duet: Waalaikumussalam. Silakan duduk cik tom.

Cik tom: Terima kasih.

Lelaki: Boleh awak introduce about yourself in english? (Ish.. dia pun cakap mix nak cik tom cakap english pulak)

Cik tom: I am bla…bla… (english tungang terbalik)

Lelaki: Boleh awak cerita lebih lanjut pasal famili awak? Awak anak ke berapa?

Cik tom: I am the fourth daughter from 9 siblings and bla..bla…

Lelaki: Boleh awak ceritakan bagaimana awak tahu ada kekosongan jawatan di syarikat kami?

Cik tom: Actually, i dont know bla..bla…

Lelaki: Eh takpe cakap bahasa melayu dah la. Saya saja suruh introduce diri je dalam bahasa inggeris. Yang lain cakap bahasa melayu je. Cuba awak cerita apa yang awak tahu pasal background company ni?Company ni buat apa?

Cik tom: Syarikat ni ialah syarikat yang memproses sisa minyak oleh Petronas untuk dikitar semula menggunakan instrument bla…bla..

Lelaki: Oh banyak awak tahu. Awak dah buat research dulu pasal company ni ke? Sebab memang salah satu syarat kerja ni kena tahu apa yang company ni buat.

Cik tom: Yup memang saya dah buat research pasal background dan history company ni.

Dan banyak lagi soalan yang diberi oleh lelaki ni pasal masalah tempat tinggal, transport untuk ulang-alik pergi kerja, apa bidang kerja untuk kerani admin, boleh tahan kerja under pressure, dah ada komitmen belum, gaji rm800 mampu ke nak tinggal kat kemaman dan lain-lain.

Lelaki: Sebelum ni, saya dah ada interview 8 orang tapi semua saya tak berkenan. Saya rasa awak sesuailah. Saya rasa macam nak ambil awak tapi apa-apa keputusannya saya akan maklumkan dalam 7 hari bekerja keputusannya.

Cik tom: Oh ok terima kasih.

Tapi tup-tup tiba..

Perempuan: Awak background study degree kimia. Sanggup ker kerja jadi kerani je?

Cik tom: Saya sanggup. Saya nak cari pengalaman bekerja lagipun syarikat ni memang ada kaitan juga dengan course saya belajar. Cuma bidang kerja kerani admin je berlainan.

Perempuan: Awak pernah buat minute meeting?

Cik tom: Saya tak pernah buat tapi saya willing nak belajar.

Lelaki: Takpe awak kan mesti biasa ambil note lecturer cepat-cepat kan?Pastu awak edit balik note tue jadi cantik. Minit mesyuarat macam tue la. (Fuh nasib baik ada yang backup)

Perempuan: Awak ada basic akaun ker? Pernah buat akaun? Sebab kerja ni nak kena tahu buat akaun?

Cik tom: Sejujurnya saya memang tak tahu langsung pasal akaun. Debit kredit tue je saya tahu. Tapi saya sanggup nak belajar kalau diberi peluang.

Perempuan: Kalau langsung takde basic akaun memang susah nak belajar. Kitaorang memang nak orang yang betul-betul ada basic akaun. (Aik bunyi macam tak berapa suka cik tom je ni)

Cik tom: Cik jangan cakap macam tue. Kadang-kadang orang yang takde basic lagi mudah nak belajar perkara baru. Selagi tak mencuba kita takkan tahu. (Confident giler masa jawab ni padahal memang cik tom tak minat akaun pun. Haha..)

Itu antara perbualan yang cik tom rasa menarik untuk dikongsikan disini. Cik tom dah terima panggilan telefon dari syarikat ni yang menyatakan cik tom dapat kerja kerani admin ni. Cik tom ambil keputusan terima je boleh tambah pengalaman kerja. Tak naklah memilih kerja walaupun kerja tue hanya untuk kelayakan SPM dan gaji murah. Tapi kerja ni lambat lagi mula, akhir bulan 5. Sekarang status cik tom tengah praktikal kat Jabatan Alam Sekitar Terengganu.

Sharing is caring

ciktom

Cik tom seorang part time blogger yang sangat sukakan dunia blogging dan buah tomato. Mula menulis blog 15 Julai 2010. Menaip segala ilham dari akal fikiran dan hati ke dunia alam cyber. Sebarang persoalan atau pengiklanan/advertorial/review sila hubungi ciktom; tomatogurl86[at]gmail.com...gantikan [at] dengan @

92 thoughts on “Pengalaman Temuduga Jawatan Kerani Admin

  • April 27, 2011 at 2:23 pm
    Permalink

    Cik Tom tahniah dapat kerja tu. Erm betul masa skg ni x payah pilih kerja dulu. cari pengalaman dulu.

    Dulu pun beaty dapt kerja ikut kelayakan STPM jer pu. walaupun ada degree..

    Yang paling penting pengalaman
    Jom baca entri terkini Beaty …Gambar – Rozita Che Wan sebagai Duta Safi Rania GoldMy Profile

    Reply
    • April 27, 2011 at 4:45 pm
      Permalink

      tenkiu dear..yup terima je..tak boleh memilih..umur dah tua…kalau memilih sampai bila-bila la cik tom tak kerja..hehe

      Reply
        • April 29, 2011 at 1:32 pm
          Permalink

          wslm…dapat kerja kerani je..heee….nama company?rahsia la..haha…kalau nak tahu adam kena bagitahu dulu adam kerja company pe ye?

  • April 27, 2011 at 2:25 pm
    Permalink

    cerita baru ker cerita lama ni Tom…anyway…good and best sharing juga…hehee..bagi Ellen apa pun keja yang penting halal dan bagi pengalaman sudah ok..so salute gak ngan Tom..ada degree tapi sanggup terima jawatan tu..selamat memulakan alam pekerjaan ya…pelan2 mesti naik dan ada peluang lain…chaiyo2..tom..hehe
    Jom baca entri terkini Ellen …Facebook membawa kepada kenduri seksMy Profile

    Reply
    • April 27, 2011 at 4:43 pm
      Permalink

      cerita baru la ellen..cerita minggu lepas punya..hehe..tom kena cari experience dulu ellen sebab kebanyakan kerja lain semua mo experience..yang ni dia willing nak ajar..so tom boleh cuba dulu…thanks ye ellen sayang!

      Reply
  • April 27, 2011 at 2:59 pm
    Permalink

    wah!
    tahniah cik tom dah dapat keje…lari bidang ape ade hal.yg penting pengalaman dahulu.

    belalang pun sebelum betul2 dpt keje d syarikat arkitek, belalang start dgn kerani jugak.mula2 kerani perumahan, pastu kerani tapak, last baru dapat keje yg betul2 dgn kelayakan belalang, pelukis pelan.

    pelan2 kayuh cik tom…hee
    Jom baca entri terkini belalang …Elly Mazlein Bertunang Dengan Pengarah Azmi Mohd HataMy Profile

    Reply
    • April 27, 2011 at 4:40 pm
      Permalink

      thanks belalang..tue la sekarang tak boleh memilih kerja..yang penting kena ambil semua peluang yang terdapat depan mata..supaya tak jadi macam pepatah yang dikejar tak dapat..yang dikendong berciciran..hihi

      Reply
  • April 27, 2011 at 4:30 pm
    Permalink

    dapat pun..
    tak pe cik tom..
    untuk timba pengalaman..
    mana tau kalau2 cik tom serasi kat situ..
    lepas tu ada pulak jawatan lain yang ditawarkan kat situ
    boleh jugak isi2 borang..
    heehheeh
    Jom baca entri terkini diana …Maisara-5810My Profile

    Reply
    • April 27, 2011 at 4:33 pm
      Permalink

      thanks akak…tue la ramai yang nasihat cik tom camtu..suruh terima timba pengalaman…harap2 ni keputusan terbaik…hee

      Reply
  • April 27, 2011 at 6:10 pm
    Permalink

    tahniah cik tom!! haha takkan dia pun paggil nama cik tom, “cik tom”.. hahaks

    neway gud luck ye!! kerja je apa saja, asal halal!!

    Reply
    • April 29, 2011 at 2:44 pm
      Permalink

      hahahaha…tue saje cik tom guna cik tom..dia of coz la panggil nama sebenar cik tom..kui3…

      Reply
  • April 27, 2011 at 7:27 pm
    Permalink

    thniah ye cik tom,takpe kita mula dari bawah ye..jgn terus ke atas nanti ramai yang tak suka..

    *ciktom mara sy ke?ermm
    Jom baca entri terkini achie …Aku memang degilMy Profile

    Reply
    • April 29, 2011 at 2:43 pm
      Permalink

      thanks achie…eh cik tom marah achie?takdelah mana ada marah…cuma skang jarang on9 untuk blogwalking dan buka facebook..dun worry takde marah achie..hee

      Reply
    • April 29, 2011 at 2:22 pm
      Permalink

      memang itu le plan cik tom..thanks ye..hee

      Reply
    • April 29, 2011 at 2:05 pm
      Permalink

      yup..tapi kerja kerani je ni yunk..huhu..thanks

      Reply
  • April 28, 2011 at 9:28 am
    Permalink

    tahniah cik tom dapat kerja….xapa mula dari bawah xapa slow2, ada rezeki dapatlah kerja yg baik kan kan.. ^____^

    Reply
    • April 29, 2011 at 1:56 pm
      Permalink

      terima kasih liz…tue la cik tom kena mula dari bawah la nmpknya..hee

      Reply
    • April 28, 2011 at 10:35 am
      Permalink

      sambil2 kerja tue cuba la cari kerja lain pulak..jangan berhenti selagi belum dapat yang baru..sbb skang susah nak dapat kerja…hee

      Reply
    • April 29, 2011 at 11:41 am
      Permalink

      yup memang tue perancangan cik tom..heee…thanks ye akak 🙂

      Reply
  • April 28, 2011 at 11:33 am
    Permalink

    Wah,,tahniah cik tom. skrg susah kalau memilih kerja, xpe mula dari bawah, cari pengalaman. anyway,,gud luck in your life cik tom.
    Jom baca entri terkini eiela …Resepi Kek CoklatMy Profile

    Reply
    • April 29, 2011 at 1:53 pm
      Permalink

      tenkiu eiela…yup xboleh memilih..kena ambil peluang yang ada depan mata sambil2 cuba cari peluang baru..

      Reply
  • April 28, 2011 at 12:40 pm
    Permalink

    belasah jer cik tom suri pun tak tahu akun gak tapi adalh 2 tahu keje mengadap si sangka adeii…

    math mmg kantoi tapi mijur blh bt yg terbaik,gaji pun masyuk..tapi yg tak bestnya suri tak suka..tak dpt menjiwai dunia akaun..lalu cari keje lain heee

    Reply
    • April 29, 2011 at 1:52 pm
      Permalink

      cik tom memang tak suka akaun..tapi kalau dah kerja kena belajar..tak tahulah kalau pasni jadi suka ker?hee..kena think positive..

      Reply
  • April 28, 2011 at 12:41 pm
    Permalink

    selagi namanya mencri kerja..kita cari mana yag termmpu..klu tak der keje bosan gak cik tom org hujung bulan dpt pegang wet gaji kita tangan kosong pun tak syok juga..

    semoga cik tom akan dpt job yng diinginkan heee

    Reply
    • April 29, 2011 at 1:51 pm
      Permalink

      betul tue suri…hehe…thanks for ur support..

      Reply
  • April 28, 2011 at 1:17 pm
    Permalink

    congrate ciktom..:)
    waa,bagus ciktom share..aisya tgh cri keje gak, tpi tk spt2 pn lgi…:(

    kawan aisya ade keje kt kemaman, 1st keje die gaji rm400..da laa duduk umah sewa,makn lgi sume laa…tpi bagus die ni sbb tk memilih…:)
    Jom baca entri terkini Aisya …Gambar Anak Lelaki Maizawati &amp YassinMy Profile

    Reply
    • April 29, 2011 at 11:52 am
      Permalink

      thanks yunk…takpe nanti akan sampai turn aisya pulak selepas ni…huh gaji rm400?lagi murah…macam mana dia manage hidup dia kat kemaman?rasanya taraf hidup tinggi kat kemaman…tapi betul memang bagus dia tak memilih…

      Reply
  • April 28, 2011 at 2:58 pm
    Permalink

    Tahniah Cik tom. Murah rezeki Cik Tom ye.
    Jom baca entri terkini Hisyam …Akhirnya!My Profile

    Reply
    • April 29, 2011 at 12:05 pm
      Permalink

      terima kasih…dah lama juga cari kerja..ni baru dapat…huk3

      Reply
    • April 29, 2011 at 1:33 pm
      Permalink

      ye ke?maybe la jugak kot sebab tak cuba lagi..hee

      Reply
    • April 29, 2011 at 1:36 pm
      Permalink

      tak tahu la best ke tak sebab belum pernah lagi..kalau ada cerita best akan cik tom kongsikan dalam entry..hehe

      Reply
      • April 29, 2011 at 4:01 pm
        Permalink

        ya kogsikan jer suri akan baca punya heee…

        Reply
        • May 3, 2011 at 10:55 pm
          Permalink

          hehe..wokey tapi lambat lagi kerja ni..

  • April 29, 2011 at 3:28 am
    Permalink

    tahniah cik tom dpt kerja tu. I envy u tak memilih kerja and sanggup kerja biasa utk pengalaman. doa2 rezeki cik tom murah 🙂

    Reply
    • April 29, 2011 at 1:44 pm
      Permalink

      terima kasih…tak boleh pilih kerja dengan zaman hidup tak menentu sekarang..sambil2 kerja cari pengalaman boleh cari kerja lain yang lebih terjamin..heehe

      Reply
  • April 29, 2011 at 4:00 pm
    Permalink

    cik tom penemuduga girl tu cam kerek jer hee…

    asal cik tom tak baw atomato blh sumbt tomato kat mulut dia ee..

    Reply
    • May 3, 2011 at 10:55 pm
      Permalink

      hahaha…memang dia kerek..tapi tengah interview kena sabar je le..hee

      Reply
  • April 29, 2011 at 4:43 pm
    Permalink

    Tahniah Cik Tom.
    Bukan senang nak dapat kerja. Dah dapat tu kira hebatlah.
    Mybe Cik Tom pandai english, confident jawab, berterus-terang
    dan jujur dengan jawapan cik tom.

    Jangan kerana pandai main kenyit mata sebab dapat offer udahlah. -:)

    Selamat bertugas Cik Tom.
    Jom baca entri terkini shamizu …Cek RM100 Rezeki Dari Langit AlhamdulillahMy Profile

    Reply
    • May 4, 2011 at 2:44 am
      Permalink

      hehe..tak tahulah…tue jawatan kerani jelah…hee..
      thanks 😉

      Reply
  • April 29, 2011 at 5:22 pm
    Permalink

    apa2 pun tahniah pd ciktom, skrg ni bukan senang nak dpt kerja, fomula kimia & fomula akaun lebih kurang sama je… guna angka…
    Jom baca entri terkini pd …Hutang galak kekufuranMy Profile

    Reply
    • May 3, 2011 at 10:32 pm
      Permalink

      eh sama je ek?hehe…ok cik tom cuba…huhu

      Reply
  • April 29, 2011 at 10:02 pm
    Permalink

    tahniah, ciktom
    kerja cari pengalam tak payah pilih apa2
    asal ada dan dapat je
    Jom baca entri terkini tehr …Pantun PekerjaMy Profile

    Reply
    • May 3, 2011 at 9:59 pm
      Permalink

      yup cik tom fikir camtulah..hehe…
      thanks support..

      Reply
  • April 29, 2011 at 11:50 pm
    Permalink

    Apa yang ada ni mmg elok bedal je dulu….sok2 ada yg lg cantik,tunggu pe lagiii….hehehe …..Tahniah!!
    Jom baca entri terkini yas …Panduan buat IbubapaMy Profile

    Reply
    • May 3, 2011 at 9:52 pm
      Permalink

      yup sambar je peluang yang dah ada depan mata..hehee…thanks ye 🙂

      Reply
  • April 30, 2011 at 1:30 pm
    Permalink

    ok la tu kerja kerani. Dulu sya lps habis belajar pun kerja kerani mula2. 8 bulan kemudian baru dpt offer kerja yg sesuai dgn kelayakan saya. Teruskan. janji ada pendapatan dari duduk termenung aje kan!
    Jom baca entri terkini MEKAR …Memasak Juga Releven untuk Kanak-KanakMy Profile

    Reply
    • May 3, 2011 at 9:24 pm
      Permalink

      tue la akak..cik tom kena mula dari bawah la nampaknya…ada jugak kerja dari menganggur…

      Reply
  • May 1, 2011 at 4:28 am
    Permalink

    wah wah…congratz…and gud luck…

    tapew, belajar dari bawah. at least bila da kat atas kita tak lupa diri InsyaAllah =D

    Reply
    • May 3, 2011 at 5:40 pm
      Permalink

      tenkiu nini..insyaAllah harap ni keputusan yang terbaik..

      Reply
  • Pingback:Tawaran Temuduga Chemist Tenaga Nasional Berhad - Ciktom

  • Pingback:Bidang Kerja Kerani - Ciktom

  • September 7, 2011 at 7:22 pm
    Permalink

    Salam…cik Tom, sy setuju krja x pyah nk memilih skg nih..sy pn dpt kerani admin jgk…start esok.. yg klakar nye, sy tgh jln2 pastu tgk ade jwatan ksong kt 1 office nih..trus pegi tnye then akak 2 bg form..dh isi form jmpe bos..bos siap tnye nk tgk resume..haha..jwapan sy..”x da”… dh la resume n sjil2 sume x prepare pn..tp alhmdulillah rzeki dpt jgk. ^_^

    Reply
    • September 13, 2011 at 6:07 pm
      Permalink

      salam mizz dya..yup amik je peluang apa yang ada depan mata..alhamdulillah tue la dikatakan rezeki…

      Reply
    • October 31, 2011 at 8:24 pm
      Permalink

      wah mizz diya,dah rezeki..syukurlah.
      jangan lepaskan peluang.
      susah nak cari kerja sekarang.

      Reply
      • November 12, 2011 at 11:28 am
        Permalink

        alhamdulillah baguslah…sama2 cari rezeki..amik peluang yang ada..

        Reply
  • October 31, 2011 at 7:53 pm
    Permalink

    Hai…Cik Tom, seronok baca entri kamu nie..menarik dan memberi semangat serta inspirasi buat aku meneruskan hidup ini….aiseh bermadah pulak.

    Reply
    • November 12, 2011 at 11:30 am
      Permalink

      hehe…teruskan hidup dengan semangat..chaiyox3x!!

      Reply
  • October 31, 2011 at 8:20 pm
    Permalink

    Aku nak kongsi sedikit pengalaman aku pulak…boleh ye cik tom, tumpang lalu..sebenarnya aku suka untuk meluahkan apa yang terpendam dalam hati nie, macam ringan sikit rasanya beban nie…
    ..cerita dan kisah aku macam nie..
    alkisah selepas aku menamatkan pengajian diploma dalam bidang IT niat di hati, nak sambung degree tapi tak kesampaian disebabkan faktor kewangan(biasalah tu). So aku simpan jauh2 hasrat tu, lebih baik aku cari kerja itu lah yang the better kata orang putih..
    Selama lebih kurang 4 bulan menganggur kat kampung, dah jenuh dan penat dengan leteran mak dan abah yang setiap hari asyik membebel”Bila nak keje?”..akhirnya aku mengambil keputusan utk menjejakan kaki ke Ibukota utk mencari peluang pekerjaan..Mak aiii…bukan senang cari keje ni lebih2 kat bandar..korang ingat senang ke?Di pendekkan cerita…dah 10 kompeni yang aku pegi interview dalam bidang IT konon2 mereka lebih memerlukan orang yang berpengalaman..asyik sama je alasan.give up derrr…kalau tak beri peluang susah la cam ni…So memang tak de harapan sedihnya aku masa tu Tuhan je yang tahu :(..so aku pun keje setakat yang termampu…asalkan halal beb..aku keje sebagai juruwang di sebuah pasaraya..
    …banyak member menyindir, keja tak setimpal dengan kelulusan…aku tak kisah dengan kata2 mereka yang penting aku dapat rezeki halal..namun niat di hati memang nak kan pekerjaan yang boleh menjamin masa hadapan aku….dan aku tak sedar2 rupanya dah 3 tahun aku keja dengan kompeni tu, siap naik pangkat penyelia juruwang lagi.
    ……….pulak dah seakan boring keja juruwang dgn kompeni tu aku pun resign, konon2 nak keja yang tak pakai shift la pulak??nasib aku taklah sebaik yang aku fikirkan.. dapat kerja Store clerk…selama lebih kurang 3 bulan je aku resign di sebabkan aku tidak tahan dgn perangai boss yang entah apa2 entah, perangai staffnya yang eiiiii tak tau nak cakap ini lah asam garam dunia..Padan muka aku…baru lah aku sedar tak de benda yang senang apa yang kita mahu selalu tdk dapat….pas tu nasib aku????
    ……………aku begitu payah untuk mendapat sebarang kerja…kalau juruwang senanglah nak dapat tapi dah tak nak..nak cuba kerani…mak ayah marah kan aku cakap aku ni memilih kerja….pendekkn cerita aku memang menganggur dalam tempoh yang agak lama….last2 ada kompeni terima aku sebagai kerani akaun di syarikat dorang. memang aku tak de background akaun ni yang buat aku susah hati nie.BUT I”M WILLING TO LEARN, betul tak CIK TOM :)dan semangat aku kuat! aku tak nak menganggur lagi??…..TAK NAK. BETUL TAK NAK MENGANGGUR…bergelar penganggur adalah perkara paling terburuk dalam hidup aku!!!!!
    aku tak nak lepaskn peluang depan mata.
    Esok aku mula start keja…wish me luck…
    minta2lah semua bejalan lancar…insyaallah

    Reply
    • November 12, 2011 at 11:28 am
      Permalink

      boleh je..thanks sbb sudi share pengalaman..good luck in your work..wish you all de best!

      Reply
    • November 13, 2011 at 2:49 am
      Permalink

      pengajaran: Manis jangan terus di telan, pahit jangan terus di buang..he he..
      ..tahniah, semoga berjaya menempuhi cabaran di alam pekerjaan yang baru tu.

      Reply
  • November 7, 2011 at 3:40 pm
    Permalink

    Suka dengan pendirian ciktom yang tak memilih kerja.. I’ll try to be like you. Ada interviu esok ni. Kerani jugak. Janji dekat dengan rumah.
    Jom baca entri terkini chanz …Reviu Drama: JINMy Profile

    Reply
    • December 4, 2011 at 11:52 pm
      Permalink

      thanks..so mcm mn interview tue?ciktom doakan yg terbaik.

      Reply
  • November 10, 2011 at 10:13 am
    Permalink

    seronok baca entri ni..
    saya sokong, masa sekarang ni agak susah untuk mencari pekerjaan, so kepada gradua tak payah memilih sangat, takut sampai ke tua korang menganggur..lantaklah keja kerani, ambil pengalaman dahulu..itu lebih baik dari masa terbuang begitu sahaja.

    Reply
    • November 10, 2011 at 10:15 am
      Permalink

      keja kerani pun susah nak dapat skrg.
      paling senang dapat keja cleaner..kalo dapat tu pun kira bersyukur la..

      Reply
      • November 12, 2011 at 11:38 am
        Permalink

        yup kerja kerani pun susah..ramai yg minta..ada yang ada diploma dan degree walaupun kerja tue asal untuk taraf spm..persaingan kerja makin tinggi..kerja cleaner pun susah jugak sebab orang malaysia skang suka amik pekerja asing sebab diorang rajin kerja..xcam orang melayu suka pntg kerja dan amik cuti..

        Reply
    • November 12, 2011 at 11:38 am
      Permalink

      thanks..yup xboleh memilih..kena amik peluang mana yang ada dan cuba cari pengalaman dulu..

      Reply
  • February 19, 2012 at 2:17 pm
    Permalink

    tumpang tnya….cik tom blh xbg contoh good resume..??

    Reply
    • February 19, 2012 at 9:23 pm
      Permalink

      cik tom xdelah contoh good resume..try google cari ye. sbb resume cik tom pun biasa2 je.hee

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE