Persediaan Hidup Lebih Baik dengan Prudential BSN Takaful (PruBSN)

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.. Setiap manusia pasti mengidamkan sebuah kehidupan yang lebih baik buat diri sendiri dan juga keluarga tersayang. Tapi bagaimanakah itu semua dapat direalisasikan dengan keadaan ekonomi dan taraf hidup yang semakin tinggi? Apakah persediaan yang boleh dilakukan untuk hidup yang lebih baik?? Penyelesainya. anda boleh lakukan persediaan hidup lebih baik dengan Prudential BSN Takaful (PruBSN).

Cik tom nak perkenalkan salah seorang agen insurans berdaftar iaitu saudara Nazri pemilik blog http://www.insuran-takaful.com.. Blog saudara Nazri membicarakan insurans, takaful, medical card dan kewangan. Antara produk yang terdapat dalam pruBSN ialah PruBSN FirstLink, PruBSN LinkSeries, PruBSN SmartLink, PruBSN Takaful Protect, PruBSN Takaful Ummah dan PruBSN TakafulLink.

Prudential BSN Takaful (PruBSN)
Prudential BSN Takaful (PruBSN)

Cik tom dimaklumkan Nazri sekarang tengah sibuk mempromosikan produk Takaful Protect. Pelan insurans ini menyediakan dana kecemasan sebanyak RM160,000 dengan hanya RM30 sebulan. Takaful Protect ini sangat sesuai untuk suami yang mana banyak hutang atau isteri tidak bekerja. Maklumat lanjut mengenainya boleh klik >> PruBSN Takaful Protect.

Siapa tahu apa yang akan terjadi kepada diri kita dalam masa 5 tahun akan datang?? Precaution… Kurangkan shopping, kurangkan rokok dan duit itu boleh digunakan untuk Takaful Insuran buat anda dan keluarga anda.

Pada sesiapa yang ingin bertanyakan lanjut mengenai produk insurans takaful PruBSN yang bersesuaian boleh terus hubungi Mohamad Nazri b. Omar samaada di talian; 017-3803178 atau boleh rujuk pada website; http://www.insuran-takaful.com.

Sharing is caring

ciktom

Cik tom seorang part time blogger yang sangat sukakan dunia blogging dan buah tomato. Mula menulis blog 15 Julai 2010. Menaip segala ilham dari akal fikiran dan hati ke dunia alam cyber. Sebarang persoalan atau pengiklanan/advertorial/review sila hubungi ciktom; tomatogurl86[at]gmail.com...gantikan [at] dengan @

27 thoughts on “Persediaan Hidup Lebih Baik dengan Prudential BSN Takaful (PruBSN)

    • December 8, 2012 at 10:02 pm
      Permalink

      masa muda premium murah.. lagipun senang lepas. kalayu da berumur ada premium mahal dan kebarangkalian nak kena checkup tinggi

      Reply
  • November 2, 2012 at 2:27 am
    Permalink

    Salam..
    beli pelan insuran nyawa ni memang baik
    sesuai pada yang bekerja swasta..kos perubatan
    sekarang dah makin tinggi..sebagai langkah
    persediaan masa depan,lagi muda kita beli
    lagi berbaloi bila tua dan masa memerlukan
    saya dah beli berpuluh tahun dulu dengan Great Eastern
    Life

    Reply
    • December 8, 2012 at 10:01 pm
      Permalink

      tahniah bro.. tindakan bijak. orang yang 20 tahun dahulu x amik, sekarang berdepan dengan hakisan kewangan & kwsp akibat kos rawatan

      Reply
  • November 2, 2012 at 2:29 am
    Permalink

    Salam..
    beli pelan insuran nyawa ni memang baik
    sesuai pada yang bekerja swasta..kos perubatan
    sekarang dah makin tinggi..sebagai langkah
    persediaan masa depan,lagi muda kita beli
    lagi berbaloi bila tua dan masa memerlukan
    saya dah beli berpuluh tahun dulu dengan Great Eastern
    Life

    Reply
  • November 2, 2012 at 1:33 pm
    Permalink

    wah..menarik ni Ciktom…murah je

    Reply
    • December 8, 2012 at 10:04 pm
      Permalink

      takaful protect just cover kematian & tpd. ketua keluarga sewajarnya tingkatkan dana kecemasan ni terutama yang masih muda, ada anak kecil & tanggung parent

      Reply
  • November 2, 2012 at 4:31 pm
    Permalink

    Insurans. Dah jadi macam satu keperluan. Sedangkan kereta ada insurans…. =)

    Reply
    • November 2, 2012 at 9:35 pm
      Permalink

      btul gak tu..persiapan awal shaja.. 🙂

      Reply
    • November 5, 2012 at 12:20 am
      Permalink

      yup..skang semua menda dah ada insurans..

      Reply
    • December 8, 2012 at 10:07 pm
      Permalink

      kalau kereta hilang, boleh diganti dengan wang insuran.. tp kalau tuannya yang hilang (meninggal), siapakah yang akan ganti utk uruskan perbelanjaan keluarga?

      Reply
    • November 4, 2012 at 11:52 pm
      Permalink

      yup betul tue..memang salah satu langkah persediaan kecemasan..

      Reply
  • November 3, 2012 at 3:25 pm
    Permalink

    eh yerker rm30 sebulan. bagus jugak tu..nakkkkkkk….ini termasuk apa eh..nanti boleh hubungi org tu

    Reply
    • November 4, 2012 at 11:03 pm
      Permalink

      yup RM30 sebulan..utk info lanjut blh hubungi nazri or terus ke website insurans takaful nazri.

      Reply
  • November 3, 2012 at 4:08 pm
    Permalink

    saya terus tak faham apa ni ..haish

    Reply
    • November 4, 2012 at 10:56 pm
      Permalink

      apa yang tak faham ye? insurans ini sebagai persediaan kita jika berlaku apa2 in future..

      Reply
  • November 3, 2012 at 7:36 pm
    Permalink

    emm duluingtkan insurans membazir..tapi sekrang rasanya insurans satu keperluan..semoga saudara nazri dipermudah kan selalu dgn projek beliau tu..hehe

    Reply
    • November 4, 2012 at 10:50 pm
      Permalink

      xmembazir kalau kita pandai pilih pelan yg bersesuaian dgn diri kita..

      Reply
  • November 22, 2012 at 1:20 am
    Permalink

    insuran memang sesuatu yg penting. tapi kena pastikan ambil ikut kemampuan. takut tak terbayar nanti

    Reply
    • December 8, 2012 at 10:09 pm
      Permalink

      yup. kalau macam tu, direcomed amik pelan investment link coz premium boleh di ejust utk tambah @ kurang

      Reply
  • November 24, 2012 at 9:57 am
    Permalink

    Thanks for sharing your thoughts on Persediaan Hidup
    Lebih Baik dengan Prudential BSN Takaful (PruBSN). Regards

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE