Puteri Iqa Izyan Blogger Terengganu Yang Gilakan Pink [Blog Review]

Alhamdulillah..hari ini bermulalah hari kedua pada tahun baru. Permulaan yang bagus untuk meneruskan segmen review. Iqa ialah salah seorang blogger yang dah cik tom jumpa semasa gathering blogger terengganu pada minggu lepas. Best kawan dengan iqa ni. Sangat peramah orangnya walaupun kitaorang tak dapat borak lama2 sebab cik tom balik awal.

gambar cewek cun

hye READERS. im a 21 years old girl. thanks for reading. have fun here oke. rarely online starting from 2011. will be back soon ;))

Blog yang menggunakan nama “Puteriiqaizyan” dan url blog “http://puterizyan.blogspot.com/”. Pemilihan warna blog iaitu fully pink memang digemari oleh kebanyakan blogger perempuan. Ada blogger lelaki suka pink??huhu… Blog iqa yang simple dan kemas susunan pada sidebar serta entry membuatkan pelawat pasti nak berkunjung lagi.


Keramahan iqa sebagai blogger yang rajin blogwalking dan meninggalkan komen membuatkan iqa semakin dikenali dan insyaAllah berpotensi untuk menjadi blogger yang berjaya. Untuk orang memandang kita, cubalah luangkan sejenak untuk kita memandang pada orang lain juga.

Oleh kerana iqa sekarang jarang online dan entry autopublish. Cadangan cik tom maybe iqa boleh praktiskan ilmu SEO (search engine optimazation) yang boleh dipelajari dari blog tutorial seperti maribinablog.blogspot.com. Kerana SEO ni, lebih mudah untuk menarik trafik ke blog sekiranya jarang melakukan aktiviti blogwalking.

Semoga iqa terus sukses dalam kehidupan seharian mahupun dunia blog. Jangan lepaskan peluang untuk berkenalan dengan iqa. Sebaiknya tinggalkan komen bersama url blog korang supaya iqa dapat membalas kembali jejak korang apabila online nanti kat SINI.

Sharing is caring

ciktom

Cik tom seorang part time blogger yang sangat sukakan dunia blogging dan buah tomato. Mula menulis blog 15 Julai 2010. Menaip segala ilham dari akal fikiran dan hati ke dunia alam cyber. Sebarang persoalan atau pengiklanan/advertorial/review sila hubungi ciktom; tomatogurl86[at]gmail.com...gantikan [at] dengan @

40 thoughts on “Puteri Iqa Izyan Blogger Terengganu Yang Gilakan Pink [Blog Review]

  • January 1, 2011 at 6:15 pm
    Permalink

    Cik Tom,kalau cik tom sudi,linklah ke blog baru akak…mungkin cik tom tak sempat baca kot,akak minta tolong kat entri sebelum…he he …

    tak paksa…

    Reply
  • January 1, 2011 at 6:26 pm
    Permalink

    @kak nurin: akak..cik tom dah email la pada akak..cuba cek email ye..

    Reply
  • January 1, 2011 at 6:32 pm
    Permalink

    ala…tq tom…akak tengah sedih sangat ni…t akak chek ye..susahkan Tom je…
    tq dear…

    Reply
  • January 1, 2011 at 8:25 pm
    Permalink

    mihahhaha cik tom saya suka pink okei !

    Reply
  • January 1, 2011 at 11:57 pm
    Permalink

    senang nak kenal bloggergurls..tengok konsep warna blog jer…

    1 lagi review blog.good!

    Reply
  • January 2, 2011 at 12:06 am
    Permalink

    Tahniah!cT…anda memang seorang yang rajin

    Reply
  • January 2, 2011 at 12:13 am
    Permalink

    @cikgu nurin: it's ok la akak..cik tom akan cuba bantu setakat mana yang mampu ye akak…jangan sedih2…

    Reply
  • January 2, 2011 at 12:17 am
    Permalink

    @woot-woot: cik tom pun suka pink..hihi..patut la blog ade kaler pink..hehe.

    Reply
  • January 2, 2011 at 12:18 am
    Permalink

    @biskut: yup mmg betul..kalau kaler kalerful tue mmg biasanya blogger pmpn..blogger lelaki simple je…

    ade 30 blog lagi akan direview setiap hari la biskut..huhu..

    Reply
  • January 2, 2011 at 12:22 am
    Permalink

    @zmah: akak…ni segmen review blog pertama anjuran cik tom..rs akak terlepas time offline pi kalabakan…welcome back sis!

    Reply
  • January 2, 2011 at 1:41 am
    Permalink

    salam cik tom.
    thanks a lot sbb review blog iqa.
    nsb baik iqa x pergi uitm lagi. ehehe..

    btw, iqa sekarang pun memang tengah praktik seo. tp tak berapa mahir lagi.

    thanks again cik tom ;))

    Reply
  • January 2, 2011 at 2:44 am
    Permalink

    Blog dia ok baik punya.. nice pinky.. eh? nice blog.. hehe.. ada keunikan sal lukisan pun sendiri buat.. hehe..

    Reply
  • January 2, 2011 at 3:45 am
    Permalink

    mahu review jgakkk!

    :((

    sobs

    Reply
  • January 2, 2011 at 4:56 am
    Permalink

    pink…?
    mmg pompuan suka..
    good luck kpd iqa

    Reply
  • January 2, 2011 at 5:07 am
    Permalink

    oh mooo memang pink hehehehe

    Reply
  • January 2, 2011 at 1:09 pm
    Permalink

    salam cik tom

    dh lama kak sya tk dtg sini…dh berubah ke dot com yea…template un cantik cik tom design….suka la.. 🙂

    My recent post "Izamir Ridzwan Pendrive GiveAway"

    Reply
  • January 2, 2011 at 5:59 am
    Permalink

    Gayah belum pernah masuk blog dia la.. nk terjah la.. thnk Cik tom gtau…

    Reply
  • January 2, 2011 at 6:07 am
    Permalink

    hehe..iqa ni memang peramah pun.hehe..cik tom dah jmpedie kan…best3

    Reply
  • January 2, 2011 at 6:42 am
    Permalink

    mari kita terjahhh!

    Reply
  • January 2, 2011 at 7:20 am
    Permalink

    visit her now.. how's pinky she was now!:D

    Reply
  • January 2, 2011 at 7:30 am
    Permalink

    lawa jugak orangnya ea.. ramah lak tu. dah berpunya ke belum beliau ni cik tom? hahaha 😛

    Reply
  • January 2, 2011 at 8:49 am
    Permalink

    yup cik tom.akk test kat blog honeyvsbee..2 bulan jer akk search blog sendiri duk kat alexa ranking ker 2ribu lebih..dr 0 tau!

    Reply
  • January 2, 2011 at 9:06 am
    Permalink

    blogger itu best! 🙂
    yeah!!

    Reply
  • January 2, 2011 at 9:40 am
    Permalink

    salam ika..selamat kenala2..heh2..

    wah cik tom…akak ketinggalan ni, dah seminggu akak x berbelog..buka ari ni dah berdotcom..tahniah yer…

    Reply
  • January 2, 2011 at 11:00 am
    Permalink

    meaw pon suka pink 😀

    Reply
  • January 2, 2011 at 11:19 am
    Permalink

    cik tom..mamat suka pink..huhuhu

    Reply
  • January 2, 2011 at 11:23 am
    Permalink

    selamat tahun baru

    Reply
  • January 2, 2011 at 11:46 am
    Permalink

    chanteq nye header bRu iqa:)
    tahniah iqa sebab blog di review 🙂

    Reply
  • January 2, 2011 at 11:48 am
    Permalink

    iqbal kena budak nie..macam pernah jumpa..hehe

    Reply
  • January 2, 2011 at 1:23 pm
    Permalink

    cik tom,camne nk bt tempalte cantk2 ni???follow tutorial pn jdi error…huhu
    tunjuk ajar ku sifu…:)

    Reply
  • January 2, 2011 at 2:33 pm
    Permalink

    blog review.. nak terjah blog yg kale pink la kejap lagi.hahaha

    Reply
  • January 2, 2011 at 2:49 pm
    Permalink

    Wah, best ni! mesti skodeng blog ni!

    Reply
  • January 2, 2011 at 3:41 pm
    Permalink

    salam cik tom sayang

    apa khabar…

    mood blogging dah hilang sudah 🙁

    Reply
  • January 2, 2011 at 4:15 pm
    Permalink

    belum terjah lagi ni cik tom…hehe

    Reply
  • January 2, 2011 at 4:23 pm
    Permalink

    Masih kurang jelas mengenai seo, keyword dan backlink.

    Mana tahu suatu hari boleh berkongsi tips nanti

    Reply
  • January 3, 2011 at 1:40 pm
    Permalink

    hohohoh
    aku suka blog nih ;D
    makin lawa lak tu

    eh suka blog dia je.. ;P

    Reply
  • February 5, 2011 at 8:03 am
    Permalink

    спасибо за интересный блог

    Reply
  • July 4, 2011 at 9:04 pm
    Permalink

    Perhatian Cik Tom dan rakannya!!! Mega Expo 2011- Pameran Peralatan Elektrik and Hiasan Kediaman akan berlangsung di Terengganu Trade Centre, Padang Hiliran, Kuala Terengganu bermula tarikh 7 Julai 2011 hingga 10 Julai 2011 (masa: 10am-10pm). Lebih daripada 100 gerai yang menyertai pameran terbesar ini dan terdapat tawaran yang paling lumayan menanti kedatangan anda.

    Apa yang anda tunggu lagi? Datanglah beramai-ramai dengan keluarga dan rakan-rakan anda. Bagi maklumat lanjut, sila melayari Facebook Page kami dan jangan lupa memperolehi baucer diskaun melaluinya. http://www.facebook.com/megaexpo2011

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE