Rahsia Kaya Melalui Pendapatan Pasif

Rahsia Kaya?? Wah mesti ramai yang excited nak tau apa rahsia kaya melalui pendapatan pasif kan?

Senang ke nak jadi kaya tue? Cakap memanglah senang tapi nak buat mesti susah punye kan..kan..

Tengok tuee… Orang yang banyak mengeluh sebelum buat apa-apa itulah ciri-ciri orang yang GAGAL! Belum apa-apa dah cepat give up.

Nak duit banyak camni!!
Nak duit banyak camni!!

Sebelum cik tom masuk fasa camane rahsia kaya melalui pendapatan pasif. Rasa better cik tom explain dulu maksud pendapatan pasif ye. Sebenarnya pendapatan tue terbahagi kepada 2 jenis;

  1. Pendapatan Aktif – Korang dapat duit hasil buat kerja secara berterusan. Contoh: kerja makan gaji. Kais pagi dapatlah makan pagi. Kalau tak kais waktu malam tak dapatlah makan malam.
  2. Pendapatan Pasif – Korang buat kerja sekali je tapi untung masuk berkali-kali. Kira first tue je struggle sikit buat kerja pastu goyang kaki je kira duit masuk dalam poket. Nie bukan kerja MLM ye!

Cik tom ni cakap banyak ni kosong ke? Cik tom sendiri salah seorang yang turut menjana pendapatan pasif melalui blog cuma belum buat panduan sendiri je.

Hasil pendapatn pasif cik tom (screenshot Jun 2013)
Hasil pendapatan pasif cik tom (screenshot Jun 2013)

Dengan taraf hidup makin meningkat, harga barang naik, kadar graduan meningkat, kadar pengangguran meningkat. Semuanya meningkat..takde pun yang turun. Adakah gaji yang sedia ada mencukupi??

Mesti semua tak nak kan? Tak seronok hidup tertekan asyik fikir duit tak cukup je. So, cik tom nak syorkan satu pilihan pada yang nak mencuba iaitu Saudara Fizique ada sediakan satu panduan dan bonus menarik bagaimana langkah-langkah membina pendapatan pasif.

Untung Berterusan :)
Pendapatan Pasif- Untung yang Berterusan 🙂

Idea-idea yang diberikan memang menarik dan patut dimiliki oleh anda yang berminat buat duit sambil goyang kaki. Berminat nak baca detail boleh ke laman web saudara Fizique >> Langkah Pendapatan Pasif <<

Sharing is caring

ciktom

Cik tom seorang part time blogger yang sangat sukakan dunia blogging dan buah tomato. Mula menulis blog 15 Julai 2010. Menaip segala ilham dari akal fikiran dan hati ke dunia alam cyber. Sebarang persoalan atau pengiklanan/advertorial/review sila hubungi ciktom; tomatogurl86[at]gmail.com...gantikan [at] dengan @

26 thoughts on “Rahsia Kaya Melalui Pendapatan Pasif

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE