Post navigation

Rahsia Tandatangan Yang Perlu Diketahui

Posted on by

Salam.. Setiap orang pasti mempunyai identiti tersendiri bagi tandatangan masing-masing. Tapi sedarikah kita yang setiap tandangan itu sebenarnya sedikit sebanyak mewakili sifat yang terdapat pada diri kita. Itulah yang dikatakan rahsia yang terdapat pada tandatangan. Setiap cara, titik dan garisan pada tandatangan mempunyai rahsia tersendiri. Walaupun kebiasaannya first impression kita akan melihat kekemasan dan cantiknya sebuah tandatangan. Jom kita cuba selidik segala kebenaran rahsia tandatangan.

1. Satu garisan di bawah tanda tangan

gambar logo google

· Seorang yang sangat yakin

· Ada personaliti yang hebat

· Agak mementingkan diri sendiri

· Percaya bahawa kebahagiaan dalam hidup sangat perlu

 

 

2. Dua titik di bawah tanda tangan

gambar logo google· Anda romantik

· Mudah bertukar pasangan macam tukar baju

· Memilih kecantikan (bagi lelaki)

· Sentiasa berusaha untuk kelihatan cantik (bagi wanita)

 

 

3. Satu titik di bawah tanda tangan

gambar logo google

· Anda kelihatan mudah dan tenang

· Cepat hilang kepercayaan pada orang anda percayai apabila dikhianati

 

 

 

4. Tiada garisan/titik di bawah tanda tangan

gambar logo google

· Seronok dengan kehidupan

· Ikut gaya dan cara sendiri

· Kurang memberikan perhatian pada pandangan orang lain

 

 

5. Tanda tangan yang tiada kaitan dengan nama

gambar logo google

· Anda sentiasa berusaha supaya smart

· Suka berselindung

· Jarang mengambil pandangan orang lain sebagai panduan hidup

· Yakin dengan kebolehan diri sendiri

 

 

6. Tanda tangan berasaskan ejaan nama tapi sukar nampak

gambar logo google

· Anda cerdik tapi kurang hendak berfikir

· Anda cepat menukar pandangan dan idea

 

 

 

 

7. Tanda tangan huruf satu-satu, tidak bersambung

gambar logo google· Seorang yang sangat prihatin

· Tidak pentingkan diri sendiri

· Sanggup berkorban apa saja untuk orang lain

· Seorang pemikir

· Seorang yang mudah serik

 

8. Tanda tangan ikut ejaan nama dengan huruf yang jelas

gambar logo google

· Seorang yang sangat baik

· Boleh menyesuaikan diri dalam apa juga keadaan atau dengan siapa saja anda berurusan

· Tegas dengan pendapat sendiri

· Ada semangat yang tinggi

 

 

So, macam mana tandatangan korang atau orang yang rapat disekeliling. Adakah benar segala rahsia tandangan yang dikupas di atas? Pasti ada yang tersenyum kan dan tak kurang pula mencebik kan. hehe.. Segala terserah kepada diri sendiri untuk menilainya sebab setiap orang pasti lebih kenal diri sendiri. Tandatangan cik tom? Rahsia…. hehe :)

Sumber: Rahsia Tandatangan

********************************************************
klik sini

45 thoughts on “Rahsia Tandatangan Yang Perlu Diketahui

  1. MeNarik Cik Tom… TerTanYa2 Lak … Apa Lah agaknya tanda tangan ciktom… HihI…. TeriMa Kasih singgah Kat blog pisican -sY@f-

    • tandatangan ciktom ada satu garisan kat bawah..hehe….blog syaf best..cik tom suka singgah…tengs juga sudi singgah blog cik tom ye..

    • mmg sesuai dgn akak..ciktom mmg tengok akak seorang bersemangat tinggi dan mudah sesuaikan diri..macam masa kita first time jumpa…hehe

  2. hoho.. menarik nih. ;)

    tapi kenapa tandatangan saya takde? perlu menggabungkan beberapa tandatangan di atas utk dapat tau maksud. haha
    ASaDa RyutaRo recently posted..Kisah Satay KajangMy Profile

  3. Pingback: Rahsia Unsur Tanah, Air, Api, Angin Bongkar Peribadi Cinta Wanita - Ciktom