Rahsia Terbesar Hidupku (EGBB)


Assalamualaikum dan Salam 1 Malaysia….

Kali ini cik tom nak join contest Entry Gua Best Bangat! Syaratnya kena repost balik entry lama dalam blog sebelum tarikh 3/10/2010. Rasanya tak best pun entry ni tapi sebab dah di tag oleh Ifa sayang. Cik tom gagahkan jugak join. Dah banyak kali Ifa tag ajak join contest. Ni baru dapat langsaikan. Sori dear and thanks for the tag 😉

***HARAP MAAF ENTRY NI MEMANG PANJANG!!!***

Rahsia?? Rahsia apa tue?? Kalau bab rahsia ni memang biasanya ramai suka dan interested nak tahu. Lagi boleh korek rahsia tue akan dikorek hingga ke lubang cacing. Huhu. Ni kira rahsia terbesar hidup cik tom. Cik tom banyak rahsia tapi ni rahsia cik tom paling malu nak bagitahu kat orang lain. Nak tahu rahsia apa?


Hurm.. Ni rahsia berkaitan dengan Siapakah kakak?? Di dalam entry tue , cik tom ada cerita yang cik tom selalu disalah anggap muda dari usia sebenar kerana fizikal cik tom yang rendah berbanding adik2 yang lain. Cik tom rasa sebabnye berkaitan dengan rahsia ni. Erkk bebel panjang pulak. Mesti ramai tak sabar-sabar nak tahu ni. (perasan giler padahal takde yang peduli pun. Huhu)

Rahsia cik tom tue ialah

*

*

*

*

*

Cik tom tak pernah makan nasi dari kecil hinggalah umur cik tom mencecah 16 tahun.huhu.. Korang percaya tak?? Miahaha.. tapi ni kisah betul tak main-main tau. Dari lahir sampai 5 tahun, cik tom minum susu botol je, tak makan makanan lain pun. Setelah dipaksa oleh nenek, emak cik tom ikhtiarkan jugak bagi stop minum susu dan akhirnya berjaya tapi cik tom tak mahu makan nasi pulak. Masa tue cik tom makan semua makanan lain selain nasi. Erk tipu ade lagi, cik tom tak makan sayur dan juga ikan. Hehe..


Dan semenjak kecil cik tom ni dah terbiasa jumpa doktor kerana penyakit pelik ni. Tapi doktor tue cakap takpe asalkan cik tom makan menda lain sebab mat saleh pun tak makan nasi. Effect tak makan nasi, sayur dan ikan ni buatkan antibodi cik tom lemah dan selalu sakit la. Dan mungkin jugak menyebabkan cik tom menjadi kontot. miahaha..


Mesti ada yang tertanya eh macam mana pulak masa 16 tahun tue tiba2 cik tom boleh makan nasi? Ceritanya ialah masa form 4 tue cik tom dapat masuk sekolah berasrama penuh. So tak dapat la nak memilih makanan kan. Masa tue parent cik tom nak bagitahu kat pengetua tapi cik tom malu beb. Kan dah besar malu la kalau semua orang tahu. Masa kecil pun dah glamer kat kampung sebab tak makan nasi cuma tak masuk dalam paper je. Hehe.



Dari situ la cik tom paksa diri belajar makan nasi. Perasaan first time makan nasi tue rasa macam makan pasir je. hehe.. First nasi yang cik tom cuba makan ialah nasi ayam. Dan dari situ jugalah cik tom start suka makan tomato sampai sekarang. Huhu.. Tahap cik tom tak suka nasi memang teruk giler. Kalau ada nasi melekat kat badan akan cik tom mandi 1 badan. Abang-abang pulak nakal suka sangat usik cik tom. Abang sengaja letak nasi atas lantai la. Konpem cik tom tak akan lalu jalan tue. Huhu..Erkk tue je kot kisah rahsia terbesar hidup cik tom.

p/s: Cik tom akan terus berusaha sehingga dapat kerja. Huhu..

Tarikh post entry Rahsia Terbesar Hidupku ialah pada 25 September 2010. Jom Join EGBB yang dak hiro anjurkan. So, cik tom nak tag 3 orang blogger iaitu Ellen, Asma Jalalyna dan Arol.

Sharing is caring

ciktom

Cik tom seorang part time blogger yang sangat sukakan dunia blogging dan buah tomato. Mula menulis blog 15 Julai 2010. Menaip segala ilham dari akal fikiran dan hati ke dunia alam cyber. Sebarang persoalan atau pengiklanan/advertorial/review sila hubungi ciktom; tomatogurl86[at]gmail.com...gantikan [at] dengan @

71 thoughts on “Rahsia Terbesar Hidupku (EGBB)

  • October 25, 2010 at 1:37 pm
    Permalink

    gd luck dear..

    Reply
  • October 25, 2010 at 1:54 pm
    Permalink

    wah! arol dulu masa kecik-kecik pun mengada jugak dalam bab makanan nie. tapi bila dah besar, semua melantak tak ingat dunia. hehe.

    btw, goodluck yeah ciktom! 🙂
    dan thanks sebab tag arol.
    insyallah, nanti arol join okay.

    Reply
  • October 25, 2010 at 1:58 pm
    Permalink

    wah!!tq2..hihi..nice n3 ciktom!hihi..

    Reply
  • October 25, 2010 at 2:00 pm
    Permalink

    selamat berjaya ye cik tom..

    Reply
  • October 25, 2010 at 2:06 pm
    Permalink

    ^__^ wahh tahu dah rahsia cik tom hehe

    Reply
  • October 25, 2010 at 2:08 pm
    Permalink

    seriously????
    bubur??

    Reply
  • October 25, 2010 at 2:13 pm
    Permalink

    waa.series ke ni cik tom??unik kot kmu ni..owh..sangat sengal kot..haha..seb bek comey lotte dok..hahaha

    Reply
  • October 25, 2010 at 2:36 pm
    Permalink

    wahhhhhhhhh takutnyaa..hahaha… skrg ni xsuka nasi lagi ke.. tomato mmg sedap,baik untuk kulit,boleh ditempek di muka menjadikan muka lebih lembut..heheheh

    Reply
  • October 25, 2010 at 2:39 pm
    Permalink

    Perasaan first time makan nasi rasa macam makan pasir je…..hahaha…lawak2

    Reply
  • October 25, 2010 at 2:43 pm
    Permalink

    comel lahh cik tom ni
    kira fobia dgn nasi la ni ??
    keekek

    Reply
  • October 25, 2010 at 2:57 pm
    Permalink

    hah. c tom x suka makan nasik?
    hebat ar sejarah niiiiiiiiiiiiiiiii
    tapi yg penting suka tomato kan

    Reply
  • October 25, 2010 at 2:59 pm
    Permalink

    hahaha…lawak la pulak bc entry cik tom yg nie..huhu..smpai tahap fobia ngn nasik tu..ish2..hihi~~

    Reply
  • October 25, 2010 at 3:17 pm
    Permalink

    wah..tak makan nasik.konpem selim cik tom nih..hehe

    xleh thn mandi satu badan tuh..huhu

    Reply
  • October 25, 2010 at 3:18 pm
    Permalink

    good luck cik tom.. entry tu mmg best

    Reply
  • October 25, 2010 at 3:25 pm
    Permalink

    ahahaha.. biaq btoi..
    x sangka cik tom nie seorg makhluk yg pelik.. heehehe..
    tahniah kerana berjaya jugak mkn nasik… 😀

    Reply
  • October 25, 2010 at 11:51 pm
    Permalink

    gud luck cik tom

    sama ngn ahmad…skrg ni dh 4 thn…kalau ada nasi sebijik pun dia mmg tk pegi dah kt situ…nk kena buang baru ok..sebiji je tu…kalau byk….paham2 je la…he3…

    New Entry "Permata Hati Ummi & Abah…"

    Reply
  • October 25, 2010 at 4:12 pm
    Permalink

    First time ni dgr org yg xblh mkn nasi…agk tkejut gk bca entry ni..hehe

    Reply
  • October 25, 2010 at 4:13 pm
    Permalink

    kagum nya xmkn nasii ..woow! hehe

    Reply
  • October 25, 2010 at 4:37 pm
    Permalink

    pestime jumpa rahsia gini..

    good luck cik tom..

    Reply
  • October 25, 2010 at 11:04 pm
    Permalink

    tomato tu mmg sedap…
    gud luck cik tom…=)

    Reply
  • October 26, 2010 at 12:08 am
    Permalink

    suka tomato jugak.. tapi memang dari kecik lagi suka tomato.. ngee… ni skang arsa nak makan cik tom pulak boleh? =P

    Reply
  • October 26, 2010 at 12:09 am
    Permalink

    good luck cik tom..

    p/s : la.. kenapa ciktom x makan nasi? :P.. xpe ciktom.. kecik comel.. orang tua2 cakap badan kecik awet muda.. x nampak tua.. :)..

    tp skrg dh besar jgn lupe mkn nasi dan sayur yer.. penting tu tuk perkembangan badan.

    Reply
  • October 26, 2010 at 12:33 am
    Permalink

    siyez tak makan nasi?woo~
    skrg mkn x?

    Reply
  • October 26, 2010 at 12:44 am
    Permalink

    salam…

    perghhh!!! first time dengar nie, anyway good luck ye cik tom

    jemput ke sinar raudah

    Reply
  • October 26, 2010 at 1:00 am
    Permalink

    semoga cik tom menang

    i luv u cik tom. suke sgt coz u really care bout me *terharu*

    muahx 😀

    Reply
  • October 26, 2010 at 2:50 am
    Permalink

    tomato emang bagusss untuk kesehatan kita…iya engak..

    Reply
  • October 26, 2010 at 3:32 am
    Permalink

    menarik n3 ko tom… aku vote ko…

    Reply
  • October 26, 2010 at 3:35 am
    Permalink

    Semoga berjaya ya Cik Tom ^ ^

    Reply
  • October 26, 2010 at 3:41 am
    Permalink

    gud luck cik tom syg..;)

    Reply
  • October 27, 2010 at 2:44 am
    Permalink

    ni mesti bdn cute mute ni kan?

    Reply
  • October 27, 2010 at 5:06 am
    Permalink

    rahsia cik tom dah terbongkar..tak makan nasi sampai 16tahun. kalau saya makin melidilah nampaknya sebab saya tak kuat makan lauk or minum susu.

    Reply
  • October 27, 2010 at 2:06 pm
    Permalink

    fuh gilelah. smpai camtu sekli cik tom. ni macam dah kira 'allergic ngan nasi' tapi nasib baik skang dah okay. 🙂

    Reply
  • October 27, 2010 at 2:50 pm
    Permalink

    hahaa.. abru jer nk.. ckp.. ni mesti sebab duk asrama ko terpaksa telan tu semua… huhuhu.. aku tau pe ko tk mkn nasik.. tiap2 mggu mak dtg bwk mee goreng… hikhikhik..

    cik tom nk tau rahsia tk?? masa tu org baru first time tau ade maggie goreng.. hihihi

    Reply
  • October 27, 2010 at 4:58 pm
    Permalink

    good luck cik tom!
    nana vote n3 cik tom…

    Reply
  • October 28, 2010 at 11:05 am
    Permalink

    bismillah..marathon reply comment 😉

    Reply
  • October 28, 2010 at 11:08 am
    Permalink

    @yatie pinky: tenkiu dear 😉

    @arol: tenkiu sudi join jgk..

    @ifa: thanks tag ciktom..entry ifa pun menarik!!

    @diana: tengs akak!

    @dni: haha..ops..dni dah tau rahsia cik tom 😉

    @belalang: yup seyizly..bubur lg xsuka sbb lembik..hehe..

    @mish: unik+sengal..yup itu la diri cik tom..miahahaha~

    Reply
  • October 28, 2010 at 11:12 am
    Permalink

    @ros: jangan la takut..cik tom bukan alien..hahah..skang dah makan la..but not my fevret..hihi

    @azhar: mmg lawak kalau baca..tp tue la yg cik tom rasa tau ;D

    @qila: yup masa tue mmg fobia dgn nasi..comel??tenkiu3 😉

    @qu aniza: yup mmg xsuka nasi..suka tomato plk..sejarah xkan berulang..

    @ladyana: lawak2 tp tue rahsia cik tom yg malu sgt nak dedah..sbb konpem org gelak kot kalau tahu 😉

    @puteriqaizyan: x selim pun yunk!!ni tgh diet..yup kalo kena nasi mmg 1 badan mandi 😉

    Reply
  • October 28, 2010 at 11:17 am
    Permalink

    @sop: tenkiu sop 😉

    @solihin: haha..mmg makhluk yg pelik2 sgt kot..geng ngan alien..hik3..

    @Affieza: jgn terkejut..itu la diri cik tom 😉

    @alinac lover: hehe..tenkiu sbb kagum 😉

    @sarah-najwan: tenkiu akak..maybe tue yg membuatkan cik tom special+pelik..hahah

    @baby yat: tenkiu akak

    @syamila: tenkiu akak..perangai ahamd sm ngan cik tom masa kecik 😉

    Reply
  • October 28, 2010 at 11:21 am
    Permalink

    @amni: wah bgs dr kecik suka tomato..ciktom form 4 br suka..jgn makan ciktom.xbest pun!

    @ladybird: ciktom xsuka..sbbnye xtahu la..dah dr kecik camtu..hihi

    @Syaza Syahira: siyez..takde main2..skang dah makan tp tgk mood jgk 😉

    @Amy Syaquena: hehe..tengs akak 😉

    @poyaty: tenkiu dear..syg yaty cumill…muaaahh3~

    @ChiKeDees: yup buuu..tomato mmg bagus sih!

    Reply
  • October 28, 2010 at 11:25 am
    Permalink

    @Gayahspears: tenkiu gayah!!ko join tak??jom2 join..hihi..

    @Sumandak Kinabalu: tenkiu dear 😉

    @FyZa: tekiu fyza syg!

    @mrs jamal: mmg badan cik tom kecik!hehe..

    @eiela: yup rahsia terbongkar..hihi..tp ciktom xde kurus pun sbb makan mknn lain jgk 😉

    @Anna Boleyn:haha…cerita dulu la yunk..now im OK!

    @Nufa Yusof: hahaha..yunk..ciktom dah tau la rahsia nufa tue..n bukan nufa sorg je br tau…ramai lg geng kita br tau time tue..miahahah~

    @nana:tenkiu dear 😉

    Reply
  • October 28, 2010 at 11:26 am
    Permalink

    alhamdulillah siap! 😉

    Reply
  • November 1, 2010 at 1:01 pm
    Permalink

    hehe, dah tak jadi rahsia dah.. ;-p

    semoga berjaya ye ciktom dlm contest tu.. 😉

    Reply
  • November 2, 2010 at 7:02 am
    Permalink

    gwa rasa ni ler 1st time dgr org mayu xmkn nasik…ni klo kezen gwa ni…gwa sumbat2 kn jerk!!*giler keji kn???!!muahahahahahaahaaa

    msti nk ckp beruntung gwa bukan kezen lu kn 😛

    owh…ye..mgkin ni la rahsia terbesar..xbesh wey jd rare ni..msti susah kn nk g kenduri..smua hidang nasik tp lu jd kucin lak ratah lauk je…msti smua org pepndg kan?huhuhu

    good luck der…

    p/s :: please vote gwa kat sini
    untuk entry jujur (EGBB)

    Reply
  • November 2, 2010 at 7:19 am
    Permalink

    ahaha che Tomato! gud luck 4 ur entry!! kte dulu tyme kecik2 pun menurut mak, susah gak nak makan nasik,sampai g jumpa doctor mintak ubat. first time suka nasik bile mak suap dengan ikan kembung + kicap.last dah besa kaooo…tak makan nasik 1 ari tak sah!

    Reply
  • November 2, 2010 at 9:01 am
    Permalink

    anis pun ada kwn tak mkn nasi masa kat asrama..
    bila tyme mkn org dwn mkn kena sediakan makanan khas.. mcm roti.. tp mcm kesian jek kat dia.. org mkn sedap2 kdang2 dia mkn nasi jekk..
    nak wat caner.. nasib bdn..

    gud luck juga cik tomato!

    Reply
  • November 2, 2010 at 9:30 am
    Permalink

    seyes??wahaa..mesti jimat gila takyah beli beras.hehe.
    gud luck:))

    Reply
  • November 2, 2010 at 9:47 am
    Permalink

    alolo sweet nya.xmkn nasi.suzie pon der mmber xmkn nasi.dier leh geli nasi.plik toi rs nya. bila org tu mkn nasi n minum air dier.dier xmkn minum dh air tu.geli gamak nya…

    per pon gud luck dear..insyallah suzie msk kn cik tom dlm senarai. 1st sbb cik tom kecik molek.2nd sbb cik tom dh lawat egbb suzie gak.hihi

    Reply
  • November 2, 2010 at 10:03 am
    Permalink

    jom mengundi!!!!!

    Reply
  • November 2, 2010 at 10:55 am
    Permalink

    mesti ik tom kurus..adeyh dengki2

    Reply
  • November 2, 2010 at 11:38 am
    Permalink

    owh! sedapnya nasi ayam tuh.
    ase terliur lak! hehe

    btw gud luck ok (:

    Reply
  • November 3, 2010 at 4:51 am
    Permalink

    @eiffel erm awk ni lelalki ke pmpn ek??hahaha…tgk gmbr pmpn..ayat cam lelaki je..hehe…yup untung la wak xjd kazen sy…ala xde peliknya sbb semua dah tau..normal jek…

    Reply
  • November 3, 2010 at 4:55 am
    Permalink

    @nadzirah aqilahhaha..nak wat cam mana kan..tue spesies sama macam cik tom jugak..tp skang dah makan la..tak macam dulu..hihi..tenkiu dear..good luck 2 u 2!

    Reply
  • November 3, 2010 at 4:57 am
    Permalink

    @suzie rahman: tenkiu dear..ye la tue sm ngan perangai cik tom dulu…cik tom akan undi 5hb ni..hihi

    Reply
  • November 3, 2010 at 4:59 am
    Permalink

    @norfaridahanum: hehehe…takdenye kurus sbb cik tom makan menda lain..so xkurus pun..haha

    Reply
  • November 3, 2010 at 2:02 pm
    Permalink

    rahsia cik tom udah terbongkar. hehehe. dah tahu dah 🙂

    GOOD LUCK! :d

    Reply
  • November 3, 2010 at 2:13 pm
    Permalink

    @Siti: tenkiu siti..yup dah xrahsia..hihi

    Reply
  • November 3, 2010 at 2:15 pm
    Permalink

    @Kaio: ciktom dah pergi semalam kat blog kaio..hihi

    Reply
  • November 4, 2010 at 8:29 am
    Permalink

    ehehe… cute je la ciktom neh, mesti ms kecik2 mak ayah riso kan 😛

    Reply
  • November 4, 2010 at 8:35 am
    Permalink

    tomato :: -.-" aku sedihhhh sbb ko ley tnya pompuan ker laki……camtaek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! T.T

    Reply
  • November 4, 2010 at 9:15 am
    Permalink

    @eiffel: hahahaa..jangan sedih2 k..gurau je la..konpem pasni akan ingat cik tom sampai bila2..hihi..cun la eiffel 😉

    Reply
  • November 4, 2010 at 6:55 pm
    Permalink

    good luck okey… =)

    Reply
  • November 5, 2010 at 9:27 am
    Permalink

    ehhh?? ko skolah mana ek? junior aku ada sorang tak pandai makan nasik dulu

    Reply
  • November 5, 2010 at 5:07 pm
    Permalink

    @Melati Qistyna's Mummy: comel ke?hehe..mmg agak menyusahkan famili..smpi skang kot..xsabar bk bls jasa diorg 😉

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE