Rahsia Unsur Tanah, Air, Api, Angin Bongkar Peribadi Cinta Wanita

Assalamualaikum dan harap semuanya ceria-ceria selalu…

Sebelum ini, cik tom dah pernah share kan dalam blog cik tom mengenai rahsia tandatanganrahsia nama emailrahsia warna aura dan rahsia tulisan tangan. Untuk entry hari ini, cik tom nak share rahsia unsur tanah, air, api, angin bongkar peribadi cinta wanita. Unsur ini dikira mengikut turutan anak ke berapa contohnya anak pertama=tanah, anak kedua=air, anak ketiga=api dan anak keempat=angin serta seterusnya berulang kembali unsur dari awal. Contoh mudah seperti kat bawah;

Tanah – anak pertama, kelima, kesembilan.
Air – kedua, keenam, kesepuluh
Api – ketiga, ketujuh, kesebelas
Angin- keempat, kelapan, keduabelas

WANITA BERUNSUR TANAH

Tanah
1. Merendah diri, serta hormat dan patuh, setia serta rela berkorban.
2. Tidak cerewet, tidak meninggi diri, tidak sombong dan bukan seorang pemarah.
3. Tenang diri, aman, dan memberi sokongan.
4. Tidak suka membantah atau membangkang.
5. Berwatak manis, lemah lembut, bersih dan sentiasa menjaga kecantikan.

WANITA BERUNSUR AIR

Air

1..Menghidupkan hati pasangan dan pemberi semangat.
2. Mengambil berat
3. Hatinya bersih dan boleh membahagiakan pasangan.
4. Menenangkan pasangan
5. Sangat romantis
6. Mudah menangis

WANITA BERUNSUR API

Api1. Cintanya sentiasa hangat dan memberahikan
2. Cergas, cepat dlm gerak geri dan tangkas menguruskan rumah tangga.
3. Penasihat yang baik
4. Pandai dan cekap mengurus rumahtangga
5. Pandai menghias diri agar kelihatan cantik selalu
6. Berwaspada selalu

WANITA BERUNSUR ANGIN

Angin

1. Lemah lembut dan menenangkan
2. Pandai bermain kata dan memujuk rayu
3. Sopan santun dan berbudi pekerti mulia
4. Bijak mewujudkan suasana selesa.
5. Hati yang cepat berubah-ubah

Segala kebenaran mengenai rahsia unsur tanah, air, api dan angin ini cik tom tak dapat pastikan kesahihannya. Maybe kalau ada persamaan ia adalah secara kebetulan sahaja atau memang benar kerana rahsia unsur ini adalah hasil kajian dan survey yang pernah dijalankan. Wallahualam.

Cik tom anak keempat, unsur angin. Yang nombor 1-4 tue no komen tapi nombor 5 paling tepat. Memang hati cepat je berubah-ubah seperti angin yang bertiup. Kadang-kadang lembut jadi angin sepoi-sepoi bahasa, kadang-kadang kencang boleh jadi ribut. huhu

So, apa korang punya peribadi cinta?? Sama tak dengan description di atas?? Khas untuk wanita je. hehe.. ^_^

Sharing is caring

ciktom

Cik tom seorang part time blogger yang sangat sukakan dunia blogging dan buah tomato. Mula menulis blog 15 Julai 2010. Menaip segala ilham dari akal fikiran dan hati ke dunia alam cyber. Sebarang persoalan atau pengiklanan/advertorial/review sila hubungi ciktom; tomatogurl86[at]gmail.com...gantikan [at] dengan @

44 thoughts on “Rahsia Unsur Tanah, Air, Api, Angin Bongkar Peribadi Cinta Wanita

  • January 2, 2012 at 7:29 am
    Permalink

    nak bagi kakak saya baca la..

    Reply
    • January 4, 2012 at 12:39 am
      Permalink

      ok jugak..bagilah akak baca.. entry santai!

      Reply
  • January 2, 2012 at 11:05 am
    Permalink

    yana dari air..tapi tang mudah menangis tu jer yang betul..takder makna menenangkan pasangan..pasangan pun tak jadi2..haaha..

    Reply
    • January 4, 2012 at 12:54 am
      Permalink

      sbb byk air sgt sbb tue suka nangis ek…

      Reply
  • January 2, 2012 at 11:36 am
    Permalink

    hahahahha…bila dah bc…..hmmm…ye ke sama??ngeh3x……tepuk dada tanya iman..hi hi

    Reply
  • January 2, 2012 at 11:56 am
    Permalink

    Salam CikTom.
    Dalam banyak2 kategori di atas.
    Saya macam suka je ciri2 wanita yang berunsur air.
    Kalaulah dapat wanita yang macam tu kan best. hehehe 🙂

    Reply
    • January 4, 2012 at 1:39 am
      Permalink

      salam nizam..wah kalau camtu boleh cari wanita yang berunsurkan air..ke dah jumpa?heheh 🙂

      Reply
  • January 2, 2012 at 2:05 pm
    Permalink

    wah, ada gak kajian macam ni rupanya
    mungkin hanya kebetulan

    Reply
    • January 4, 2012 at 1:32 am
      Permalink

      yup ada kajian..tapi maybe kebetulan je kalau ada persamaan tue. xboleh percaya 100%. buat santai2 je.

      Reply
  • January 2, 2012 at 6:47 pm
    Permalink

    akak wanita berunsur api..:)

    Reply
  • January 2, 2012 at 7:17 pm
    Permalink

    betul tu cik tom, kdg2 hanyalah kebetulan, ttp secara taklansung i ajuga boleh mempengaruhi psikologi kita hehehe…;)

    Reply
    • January 4, 2012 at 1:24 am
      Permalink

      yup kalau persamaan tue maybe kebetulan je…entry ni untuk santai2 je..xboleh percaya 100%.

      Reply
  • January 2, 2012 at 7:54 pm
    Permalink

    ehh..wanita aje? lelakinya???

    Reply
  • January 2, 2012 at 11:15 pm
    Permalink

    my mom berunsur air… like mom like daughter.. 🙂

    Reply
  • January 3, 2012 at 3:27 am
    Permalink

    eeheeeemm…. cik tom ni akak kepada ida uitm machang ek ? 😀

    Reply
    • January 4, 2012 at 1:03 am
      Permalink

      aah..heee…nape kawan sekali study ngan ida kat machang ke?

      Reply
  • January 3, 2012 at 8:22 am
    Permalink

    CIK TOM, pas ni buat n3 utk kaum adam pulak na…hehe

    Reply
    • January 4, 2012 at 1:22 am
      Permalink

      insyaAllah tapi cik tom kena cari dulu infonya kalau ada..yang ni pun tengok dari facebook.

      Reply
  • January 3, 2012 at 3:39 pm
    Permalink

    kita sama cik tom.
    n perwatakan tuh pun sama jew.hihi

    Reply
    • January 4, 2012 at 1:46 am
      Permalink

      owh unsur angin gak ek?bagus2 ada geng..hee

      Reply
  • January 4, 2012 at 1:21 am
    Permalink

    seronok jugak baca mende2 cam ni kan… he he

    Reply
    • January 4, 2012 at 2:22 am
      Permalink

      aah memang seronok..rasa santai n kdg2 senyum sorg2.

      Reply
  • January 4, 2012 at 8:26 am
    Permalink

    hehehe.Ambe unsur tanah.Cuma satu je daripada list tanah tu xbrape kene ngan ambe.Ambe ni kekadang membangkang heh heh.

    Reply
    • January 4, 2012 at 2:53 pm
      Permalink

      hehe…wow kuat membangkang ek..bahaya ni..kan bangkang entry pendapat ciktom..heee
      ni kajian entry santai je yunk. tak semsestinya betul =)

      Reply
  • January 5, 2012 at 1:13 pm
    Permalink

    xtaw la kenape….asalnye nk cr n blajar sgt nk wat apam…..coz mnta kat owang laen ase payah je nk dapatkan….jawapannye pasti xtaw….hihihi…n bile terjumpe blog cik tom ni n singgah kat setiap y cik tom wat…..sumenye saye ase suke sgt n berkenan n bace….hiihihii

    Reply
    • January 10, 2012 at 11:26 pm
      Permalink

      salam elena..thanks sudi singgah blog ciktom..rajin2 singgahlah lagi ye =)

      Reply
  • January 6, 2012 at 1:40 am
    Permalink

    kita geng..hoyeh2

    Reply
  • January 6, 2012 at 2:22 am
    Permalink

    dla sm ngan cik tom..unsur angin..klakar lak baca yg no.2 tu sbb dla ni sbnarnya x pndai nk pujuk rayu org ni..hehe..tp hati mmg kdg2 x tetap..

    Reply
    • January 14, 2012 at 1:27 am
      Permalink

      sama la…cik tom pun xpandai pujuk rayu orang…hee

      Reply
  • January 7, 2012 at 10:52 pm
    Permalink

    Sya wanita Tanah. Kelima-lima point di atas memang ada dalam diri saya

    Reply
    • January 14, 2012 at 5:35 am
      Permalink

      wah semua ke 5 ada..memang mantap la akak!

      Reply
  • January 21, 2012 at 5:46 pm
    Permalink

    isteri saya unsur tanah. tepat bagai dikata 🙂

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE