Ranking Alexa Malaysia Bawah 300

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.. Sejak 2 menjak ini cik tom memang busy tak sempat untuk reply semua komen, blogwalking + reply email pertanyaan korang. Harap maaf ye nak reply tapi tak sempat lagi. InsyaAllah esok cik tom akan bercuti balik kampung Terengganu. Tahniah team Terengganu yang berjaya mengungguli juara Sukan Sukma buat kali keempat dan cuti peristiwa pada 22 Julai 2012.

Just nak update sekali lalu je ranking alexa dalam Malaysia blog cik tom dah capai target bawah 300. Alhamdulillah harap ranking ini dapat bertahan bawah 300 dan alexa rank lagi comel @ makin kecil lagi.

Ranking Alexa Malaysia Bawah 300
Ranking Alexa Malaysia Bawah 300

Ranking Alexa Malaysia Bawah 300

 

Terima kasih pada semua rakan blogger dan semua pelawat blog cik tom. Semoga kedatangan korang ke blog ini membawa manfaat samaada secara tersurat mahupun tersirat.

Perkembangan GA cik tom setakat ini alhamdulilah memang ramai yang berminat nak jadi penaja tapi cik tom hanya terima penaja sehingga 21/7/12. Malahan hadiah terkumpul untuk cabutan bertuah telah melebihi bilangan peserta. huhu.. So, jangan lepaskan peluang untuk join giveaway dari blog cik tom >> Giveaways Kedua dari Blog Cik Tom.

Sharing is caring

ciktom

Cik tom seorang part time blogger yang sangat sukakan dunia blogging dan buah tomato. Mula menulis blog 15 Julai 2010. Menaip segala ilham dari akal fikiran dan hati ke dunia alam cyber. Sebarang persoalan atau pengiklanan/advertorial/review sila hubungi ciktom; tomatogurl86[at]gmail.com...gantikan [at] dengan @

76 thoughts on “Ranking Alexa Malaysia Bawah 300

  • July 19, 2012 at 4:07 pm
    Permalink

    Hebat tu ciktom tu..tahniah dari saya..hehe

    Reply
  • July 19, 2012 at 4:27 pm
    Permalink

    chaiyok2 cik tom…:)
    selamat bercuti …

    Reply
    • July 19, 2012 at 11:58 pm
      Permalink

      bodek la tu nak suruh ciktom cabut nama die.. hehehe

      Reply
  • July 19, 2012 at 4:29 pm
    Permalink

    cik tom..ajar la sy juga mcmana nak berjaya mcm cik tom ni..

    Reply
  • July 19, 2012 at 4:37 pm
    Permalink

    Tahniah! Moga terus berjaya kecikkan rank tu.

    *slmt balik kg!

    Reply
  • July 19, 2012 at 6:19 pm
    Permalink

    terbaik lah ciktom
    ranking alexa terbaik giler..
    untunglah~

    Reply
  • July 19, 2012 at 8:53 pm
    Permalink

    pergghhh semakin hebat blog srikandi ni πŸ™‚

    Reply
  • July 19, 2012 at 9:43 pm
    Permalink

    waaa bestnye cik tom.. dni lama dah dekat setahun tak jenguk alexa.. lagipun dni baru bulan ni aktif balik blogging. asenye dah jadi ratus riban balik rankingnye hehe… bestnye ranking malatops gni πŸ˜€

    Reply
  • July 19, 2012 at 9:49 pm
    Permalink

    weee wittt, caya lah..ganbatte! kita sama2 usaha jayakan blog.lol…

    Reply
  • July 19, 2012 at 10:56 pm
    Permalink

    fuhh! itu dia .. ranking memang tinggi.. tak terkejar (tapi terus berusaha mengejar!) .. hehe..

    Reply
  • July 19, 2012 at 11:09 pm
    Permalink

    Tahniah ciktom kerana dapat bawah 300. Apa rahsianya.. Saya masih diatas 1000..

    Reply
  • July 19, 2012 at 11:53 pm
    Permalink

    perrghhh…bestnye. fyna pun try nak dapatkan ranking yang baik. ada tips ke nak jadi macam cik tom nih? ^^;

    Reply
  • July 20, 2012 at 12:53 am
    Permalink

    tahniah yer ciktom,. mmg payah jugak nak kejar alexa rank ni yer asalkan ada usaha yang gigih macam cik tom sudah pasti semua para blogger dapat,. bagi yang nak kecikkan bilangan alexa rank saya ada sediakan tips alexa rank, ini pengalaman jaerul,. hehe,. klik: Tips alexa rank

    Reply
  • July 20, 2012 at 2:43 am
    Permalink

    wahh selamat menempuh perjalanan balik kg la cik tom..buleh ajok cik tom minum air dekat teluk tapangg ni..haha..wahhh menarik la blog cik tom..ranking alexa pun 70k lebih jer…tahniah cik tom..

    Reply
  • July 20, 2012 at 3:10 am
    Permalink

    Tahniah ciktom. Apa rahsianya utk mendapatkan rank yg mcm tue? terbaek nih!

    Reply
  • July 20, 2012 at 3:31 am
    Permalink

    terbaik lar ciktom..tahniah…

    Reply
  • July 20, 2012 at 6:43 am
    Permalink

    kalau tak silap, semalam baru saya check cik tom punya ranking.. 300lebih.. wah, da turun lagi da??hehhee. tahniah tau

    Reply
  • July 20, 2012 at 8:10 am
    Permalink

    Kire mantap dh tu cik tom…..tahniah

    Reply
  • July 20, 2012 at 9:59 am
    Permalink

    Woow, ni sudah bagus …ni kena belajar dgn ciktom ni camne dapat good ranking alexa…ciktom ni kat raub ke?

    Reply
  • July 20, 2012 at 10:53 am
    Permalink

    kalo cmni, konfem nak join ni.. btw. tahniah ye.

    Reply
  • July 20, 2012 at 1:33 pm
    Permalink

    tahniah cik tom, terbaik tuh..

    Reply
  • July 20, 2012 at 2:15 pm
    Permalink

    Comel… Memang comel.. Selamat perjalanan pergi balik Ganu CikTom. Selamat berposa.

    Reply
  • July 20, 2012 at 4:45 pm
    Permalink

    hebat. tahniah ciktom πŸ˜‰

    Reply
  • July 20, 2012 at 5:49 pm
    Permalink

    cik tom mmg mantoppppppppppppppppppp…share lah tips sikit..hi hi

    Reply
  • July 20, 2012 at 6:48 pm
    Permalink

    That’s great. Congrats buddy! πŸ™‚

    Reply
  • July 20, 2012 at 8:28 pm
    Permalink

    Hebat lah ciktom nih,semoga terus sukses yer πŸ™‚

    Selamat berpuaso yer cik tom πŸ™‚

    Reply
  • July 20, 2012 at 9:06 pm
    Permalink

    salam..
    wow..mantop tu..
    TAHNIAH semoga terus
    success dalam blogging

    Reply
  • July 21, 2012 at 2:04 am
    Permalink

    tahniah cik tom..hehe

    Reply
  • July 21, 2012 at 2:31 am
    Permalink

    ehmm…tahniah, belanja choki-choki please..heheh

    Reply
  • July 21, 2012 at 4:04 am
    Permalink

    makin terer dah dia..hehe

    Reply
    • July 23, 2012 at 4:12 pm
      Permalink

      habislah titan hee sama2 naik sama2 bloger mantap ni persaingan siht antara sesama blogger

      Reply
  • July 21, 2012 at 5:04 pm
    Permalink

    Waahh..tahniah Cik Tom..kecik gile nombornye…hebat..hebat..

    Reply
  • July 21, 2012 at 10:16 pm
    Permalink

    Salam Ramadhan buat Cik Tom.. Rindu sangat dengan Cik Tom. Kak Nur pun sibuk dengan tugasan harian. Wah ranking Alexa tu dah semakin baik. Tahniah ye!

    Blog Cik Tom memang ramai peminatnya. Sampaikan hadiah melebihi peserta GA.. Hebat2.. πŸ™‚
    Kak Nur bercadang nak join juga.. Eh sempat lagi ke?? πŸ˜€

    Reply
  • July 22, 2012 at 10:27 am
    Permalink

    tahniah ciktom! bukan senang nak capai ranking macam tu. yang penting kena usaha. blog ciktom selalu first page sebab mesra SEO

    Reply
  • July 22, 2012 at 6:30 pm
    Permalink

    Walaupun banyak hari tak update, tapi rank alexa masih maintain..memang terbaik ! haha..

    Reply
  • July 23, 2012 at 11:40 am
    Permalink

    Ciktom ni ada petua bagus ni..maintain rank tinggi

    Reply
  • July 23, 2012 at 3:46 pm
    Permalink

    selamat bercuti2 gak..ehehh..ke da blk ke sini semula..eheheh

    tahniah ye..

    Reply
  • July 23, 2012 at 4:04 pm
    Permalink

    weee… perghhh congrats2.. den nak bawah 1000 pun susah πŸ™‚ hihihih meh sni tips πŸ˜›

    Reply
  • July 23, 2012 at 4:23 pm
    Permalink

    semakin meningkat mutu blog ini smoga dpt kekalkan sabaik blh

    Reply
  • July 23, 2012 at 7:58 pm
    Permalink

    tahniah ya cik tom.. rezeki ramadhan..

    Reply
  • July 23, 2012 at 10:48 pm
    Permalink

    terbaiklah ciktom, saya ni nak target bawah 300 gak, skrg ni agak susah, hehehe

    Reply
  • July 24, 2012 at 3:40 pm
    Permalink

    Tahniah cik tom. Selagi dibuat betul2 dan usaha memang puas hati dapat hasilnya. πŸ™‚

    Reply
  • July 25, 2012 at 2:27 am
    Permalink

    tahniah cik tom! ermm..emiey xreti reti lagi nk main ranking ni, reti update je la. hee πŸ˜€

    Reply
  • July 26, 2012 at 7:12 pm
    Permalink

    nk jugk..blog sy 2 juta lg..sobss sedih

    Reply
  • July 26, 2012 at 9:03 pm
    Permalink

    skrg ni jarang update blog terus ranking terus

    Reply
    • July 29, 2012 at 5:15 pm
      Permalink

      cik tom pun sama dah slow update blog sebab makin busy..huk3

      Reply
    • July 30, 2012 at 12:16 am
      Permalink

      tue rank minggu lepas… sbb seminggu xupdate blog dah naik balik..arini tgk dlm malaysia 318..hee

      Reply
      • July 31, 2012 at 4:26 pm
        Permalink

        hehhee..kena rajin update jer..kalau tak update, memang nahas lah..hehehe

        Reply
  • July 30, 2012 at 8:59 am
    Permalink

    tu dia rejeki..apa2 pun tahniah cik tom

    Reply
  • July 31, 2012 at 4:25 pm
    Permalink

    wah..hebat tu cik tom..nak juga merasa lah ranking Alexa bawah 1000…huhuhu…amin..harap2 dapat lah..

    Reply
  • August 3, 2012 at 5:23 pm
    Permalink

    Wahhh memang hebat cik tom .. bijak sungguh, dapat menjadi blogger terhebat dewasa ini …

    Reply
  • October 17, 2012 at 1:13 pm
    Permalink

    Tahniah, harap beri tunjuk ajar dan bimbing kami blogger2 baru.

    Reply
  • Pingback:Kenangan Alexa Rank Penutup 2015 - Ciktom

  • Pingback:Lupa Nak Update Alexa Rank Setiap Bulan 2016 - Ciktom

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE