Ranking Alexa Rank dalam Kenangan?

Pertengahan bulan 12 yang lepas, cik tom ada share entry Top 10 Ranking Alexa Blogger Malaysia 2012 dari Puanbee. Kali ini cik tom nak kongsikan pula screenshot top blogger hujung tahun 2012 dan top blogger malaysia awal tahun 2013 dari blog broframestone.

Cik tom harap takdelah yang meluat ye tengok sebab cik tom nak jadikan ini satu kenangan berblog yang terindah dan untuk upkan lagi semangat cik tom berblog yang kian suram ni.

Senarai Top Blog Alexa Rank Awal Tahun 2013

Sumber: broframestone

Senarai Top Blog Alexa Rank Hujung Tahun 2012

Sumber: broframestone.

Hari entry ini ditaip Ahad, 20 Jan 2013, Alexa rank blog ciktom.com dalam Malaysia: 318, Global: 67,049, Morocco: 11,803 dan Indonesia: 53,030. Nak tersenarai dalam alexa rank bukan mudah tapi tak mustahil bila tengok ranking alexa ini sentiasa berubah dari masa ke semasa. Sekejap hilang kena telan ombak laut. Sekejap timbul hanyut ke darat. Entahlah macam mood tuan blog jugak agaknya. hee…

Pemerhatian kasar cik tom cara nak constant alexa rank ialah sentiasa konsisten update entry blog, konsisten trafik, konsisten backlink dan lain-lain lagi yang konsisten.

Sharing is caring

ciktom

Cik tom seorang part time blogger yang sangat sukakan dunia blogging dan buah tomato. Mula menulis blog 15 Julai 2010. Menaip segala ilham dari akal fikiran dan hati ke dunia alam cyber. Sebarang persoalan atau pengiklanan/advertorial/review sila hubungi ciktom; tomatogurl86[at]gmail.com...gantikan [at] dengan @

104 thoughts on “Ranking Alexa Rank dalam Kenangan?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE