Rapid Bas Wanita (Rapid KL) Lebih Selamat Lebih Selesa

Rapid Bas Wanita ialah perkhidmatan bas khas yang disediakan untuk memudahkan kaum wanita menggunakan pengangkutan awam dengan selamat, selesa dan berkeyakinan bersesuaian dengan temanya β€œLebih Selasa, Lebih Selamat”.

Untuk naik Rapid Bas Wanita, korang hanya perlu naik bas yang mempunyai “Bas Wanita yang berwarna Merah Jambu yang dipamerkan pada cermin hadapan, pintu dan juga tingkap. Banner seperti dibawah ni ye;

banner bas wanita rapidKL


Ni pulak senarai bas yang terlibat untuk rapid bas wanita. Cuba tengok mana tahu ada bas yang korang selalu naik.

Tengok dalam senarai tue ade bas U80. Bas tue selalu cik tom naik nak pergi KL masa study kat UiTM Shah Alam. Memang terseksa kalau mamat indon dan bangla pun naik jugak. Cik tom yang rendah ni faham2 la duk bawah ketiak hangit diorang la jawabnya. hehe…

Bagilah sokongan dan kerjasama semasa naik bas ye. Sokonglah bas wanita ni sebabnya sekarang tempoh percubaan selama sebulan dari 1/12-31/12/2010. Semoga perkhidmatan rapid bas wanita ni diteruskan. Banyak kebaikannya seperti gangguan seksual dan ancaman keselamatan semasa dalam keadaan bersesak-sesak dapat dielakkan.

Nak tahu lebih lanjut mengenai rapid bas wanita, sila klik RapidKL.

Sharing is caring

ciktom

Cik tom seorang part time blogger yang sangat sukakan dunia blogging dan buah tomato. Mula menulis blog 15 Julai 2010. Menaip segala ilham dari akal fikiran dan hati ke dunia alam cyber. Sebarang persoalan atau pengiklanan/advertorial/review sila hubungi ciktom; tomatogurl86[at]gmail.com...gantikan [at] dengan @

31 thoughts on “Rapid Bas Wanita (Rapid KL) Lebih Selamat Lebih Selesa

  • December 9, 2010 at 12:04 pm
    Permalink

    bagus la tu..
    hee
    sian ciktom eh…
    mesti keluar bas pening2 lalat + berbau masam..
    haha..
    lalala

    Reply
  • December 9, 2010 at 12:13 pm
    Permalink

    Wah , bagus jugak kan ade bas camni . takde la terjadinye perkare yg tak diingini . hehe

    Reply
  • December 9, 2010 at 12:18 pm
    Permalink

    wah wah… nk saja2 naik lah.. buat2 tak tahu…:P

    Reply
  • December 9, 2010 at 12:18 pm
    Permalink

    woahhh… time stdy dulu takde lagi wat camni… sekarang dah ade.. bagus la… harap2 diteruskan la… lebih selesa lebih selamat..^_^

    Reply
  • December 9, 2010 at 12:19 pm
    Permalink

    akak takut naik bas..
    hehehhe

    Reply
  • December 9, 2010 at 12:28 pm
    Permalink

    bgs2..
    tpi kdg2 ade pmpuan yg gedik nk dgn laki gak..
    hahak !

    Reply
  • December 9, 2010 at 12:31 pm
    Permalink

    xsuka naik bas/tren bile peak hours.
    ramai sgt yg nak amik kesempatan

    Reply
  • December 9, 2010 at 12:47 pm
    Permalink

    wahhh, semakin byk kemudahan utk wanita kan skang. teringat zaman naik bas dulu2. campo jek. tp dulu jenayah x cam skang ni πŸ™‚

    Reply
  • December 9, 2010 at 1:01 pm
    Permalink

    fuyyo..pas ni kena lebih banyak kemudahan awam ntuk wanita. kerana dirimu lebih berharga. haha.

    thnx cik tom for the info..
    πŸ™‚

    Reply
  • December 9, 2010 at 1:18 pm
    Permalink

    hnya untuk gadis~~~
    jgn ade laki menyemak lakssss

    Reply
  • December 9, 2010 at 1:21 pm
    Permalink

    bestnye ada bas wanita…akak dh lama tak naik bas..rindu la pulak..hehe

    Reply
  • December 9, 2010 at 1:26 pm
    Permalink

    bestnya rapid KL..bagus la..tuk keselamtan wanita2..hehe πŸ™‚

    Reply
  • December 9, 2010 at 1:36 pm
    Permalink

    ada jugak dgr2 pasal bas ni tapi mcm x sure sgt bas yg mane pe sume.

    tapikan ktm pon ada coach utk perempuan je kn. tp rasanya mcm org x ikot sgt je main masuk je.

    Reply
  • December 9, 2010 at 1:36 pm
    Permalink

    bagus kan ada bus untuk kaum wanita macam ni… baru rs selamat =)

    Reply
  • December 9, 2010 at 1:37 pm
    Permalink

    ada jugak dgr2 pasal bas ni tapi mcm x sure sgt bas yg mane pe sume.

    tapikan ktm pon ada coach utk perempuan je kn. tp rasanya mcm org x ikot sgt je main masuk je.

    Reply
  • December 9, 2010 at 2:38 pm
    Permalink

    harap boleh buat kt klantan gak.eheh.

    Reply
  • December 9, 2010 at 3:09 pm
    Permalink

    Sy x pernh lgi naik bas yg drivernya pompuan… Nnt nak try naikla…

    Reply
  • December 9, 2010 at 3:21 pm
    Permalink

    lol,kebanyakannya bas kat tempat yg banyak 'foreigner' hehehe..xkisahlah bas wanita ke xwanita ke,yang penting bas sentiasa ada every 20mins..not once per hour..

    Reply
  • December 9, 2010 at 3:33 pm
    Permalink

    bagus bas gini
    kaum wanita tak jadi mangsa
    mangsa kene himpit
    beg kene cilok
    mangsa kene raba2..
    mangsa macam2..

    lama dah akak tak naik bas
    last sekali naik thun 98 kot..hehe..

    akak masa dok U dulu
    salu naik bas mini kaler pinky..
    dan bassrijaya..hahhaaa..

    kenangan betul naik bas nih..
    kenangan mengusik jiwo…

    **esok sehari lgi n3 autopublish
    akak da mabuk doh cik tom..mabuk auto..hahaaa..

    Reply
  • December 9, 2010 at 6:06 pm
    Permalink

    kslamatn wnita msti lg tjamin pasni kan. jgn ade laki2 yg buat2 salah masuk suda. haha

    Reply
  • December 9, 2010 at 6:07 pm
    Permalink

    waah bgsnya,,makin lama,,makin byk keistimewaan diberikan kpd kaum wanita πŸ™‚

    Reply
  • December 9, 2010 at 6:24 pm
    Permalink

    wah3~ bagos la klu camni.. tp, agak2 ada xpompuan yg bukn pompuan naik?? ha3~ ^_^

    Reply
  • December 9, 2010 at 9:22 pm
    Permalink

    Menarik. Mcm KTM. Ladies only. Walopun ade je laki yg naik kekadg2 kan. -___-'' haiz.

    Reply
  • December 10, 2010 at 1:13 am
    Permalink

    bestnye dapat naik kenderaan awam πŸ˜€

    Reply
  • December 10, 2010 at 3:17 am
    Permalink

    bagus nyer kan

    Reply
  • December 10, 2010 at 4:15 am
    Permalink

    wowww! bagus la buat mcm ni..ase slmt ckit.. πŸ™‚

    Reply
  • December 10, 2010 at 5:38 am
    Permalink

    bestnya bas wanita,
    selamt selesa sesuai kat ibu kota, yang ramai rakyat jelata
    bermacam gaya……

    Reply
  • December 10, 2010 at 10:16 am
    Permalink

    harap2 ianya xjadi seperti koc wanita di ktm ;D

    kata utk perempuan tapi lelaki pun ada skali je =.="

    Reply
  • December 10, 2010 at 1:57 pm
    Permalink

    Bas rapid wanita tu hanya khas untuk wanita je la ek? menarik πŸ˜€

    Reply
  • December 10, 2010 at 1:58 pm
    Permalink

    Good.. memang patut pun ada bas macam ni dari dulu.. tapi kalau saya naik.. boleh tak? hehe..

    Reply
  • Pingback:Jadual RapidKL Bas Wanita| Lebih Selesa Dan Selamat - Ciktom

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE