Resepi

Koleksi Resepi Di Blog Ciktom[dot]com

Resepi Nasi

  1. Resepi Nasi Tomato
  2. Resepi Nasi Tomato 2
  3. Resepi Nasi Minyak
  4. Resepi Nasi Planta
  5. Resepi Nasi Lemak
  6. Resepi Nasi Dagang Terengganu
  7. Resepi Nasi Goreng Cina
  8. Resepi Nasi Goreng Kampung
  9. Resepi Nasi Goreng Blackpepper
  10. Resepi Nasi Goreng Tom Yam
  11. Resepi Nasi Goreng Ikan Bilis
  12. Resepi Nasi Goreng Ayam

Resepi Mee

  1. Resepi Kuey Teow Goreng Basah
  2. Resepi Bihun Goreng Tom Yam
  3. Resepi Bihun Kuah Terengganu

Resepi Lauk-Pauk

  1. Resepi Ketupat Sotong
  2. Resepi Ayam Masak Halia 
  3. Resepi Ayam Masak Paprik 
  4. Resepi Masakan Ayam Masak Serai 
  5. Resepi Ayam Masak Kurma 
  6. Resepi Ayam Goreng Kunyit 
  7. Resepi Daging Masak Black Pepper 
  8. Resepi Sambal Kering Ikan Bilis, Kentang dan Kacang
  9. Resepi Ayam Masak Sweet Sour
  10. Resepi Sup Sayur Mudah dan Ringkas
  11. Resepi Nasi Tomato
  12. Resepi Sotong Masak Merah Tomato
  13. Resepi Daging Masak Pedas
  14. Resepi Ayam Masak Kicap
  15. Resepi Telur Masak Sayur Kicap
  16. Resepi Ayam Masak Tomyam
  17. Resepi Ayam Masak Merah
  18. Resepi Kacang Buncis Goreng Bersalut Telur
  19. Resepi Sup Ayam
  20. Resepi Kari Ayam
  21. Resepi Ayam Masak Lemon
  22. Resepi Sayur Kacang Botol Masak Kicap
  23. Resepi Sayur Masak Sweet Sour
  24. Resepi Ayam Goreng Rangup ala KFC
  25. Resepi Ayam Barbeque Madu

Resepi Minuman

  1. Jus Tomato
  2. Resepi Air Buah Koktail Berkastard

Resepi Kek

  1. Resepi Kek Coklat Moist Kukus Cara Mudah
  2. Resepi Kek Cawan Coklat Kukus Cara Mudah
  3. Resepi Cupcakes Coklat dan Vanilla Cara Mudah
  4. Resepi Kek Lapis Masam Manis Kukus Cara Mudah
  5. Resepi Apam Polkadot Kukus Comel dan Sedap
  6. Cara Nak Lukis Resepi Apam Polkadot Versi Ladybird
  7. Resepi Kek Coklat Moist bersama Topping
  8. Resepi Kek Apam 1 Malaysia

Resepi Kuih Muih

  1. Resepi Apam Polkadot Kukus Comel
  2. Resepi Sardin Gulung 
  3. Resepi Kuih Talam Keladi 
  4. Resepi Bergedel Daging 
  5. Resepi Kuih Bakar Pandan
  6. Resepi Kuih Onde-Onde @ Buah Melaka
  7. Resepi Nasi Himpit Kuah Kacang dan Ayam
  8. Resepi Murtabak Maggi
  9. Resepi Aiskrim Goreng
  10. Resepi Jemput-Jemput Udang
  11. Resepi Spaghetti Daging

Resepi Puding dan Agar-agar

  1. Resepi Puding Warna-Warni Mudah Dan Lazat
  2. Resepi Agar-Agar Berhias aka Pelangi
  3. Resepi Puding Buah Sos Kastard
  4. Resepi Puding Jagung
  5. Resepi Puding Susu
  6. Resepi Puding Nescafe Layer Susu
  7. Resepi Agar-agar Laici
  8. Resepi Puding Buih
  9. Resepi Kentang Putar @ Mashed Potato KFC 

Resepi Aiskrim

  1. Resepi Aiskrim Coklat
  2. Resepi Aiskrim Coklat Oreo
  3. Resepi Aiskrim Jagung

Kadang-kadang cik tom busy, tak dapat nak update resepi dalam pages ini. Tapi korang semua boleh tengok segala resepi/ resepi paling terkini yang di post di dalam blog cik tom under kategori resepi dengan klik >>RESEPI<<

Sharing is caring

23 thoughts on “Resepi

  • Pingback:Blog Masakan Yang Best Untuk Diterjah | Ciktom

  • November 1, 2011 at 5:26 pm
    Permalink

    suke dgn tips diet cra cik tom…. menarik

    • November 12, 2011 at 11:29 am
      Permalink

      thanks..sekadar perkongsian dari pengalaman diet cik tom sendiri..hehe

      • July 22, 2012 at 8:38 am
        Permalink

        Salam ciktom, macam mana nak buat milkshake or pizza??

  • December 23, 2011 at 11:02 pm
    Permalink

    erm , saya bru mau belajr buat kek coklat . jadi dlm penyediaan bahan saya krg arif la cik tom ..

    • December 25, 2011 at 11:46 pm
      Permalink

      semua bahan2 untuk buat kek coklat dah ada yunk..boleh beli dan cuba ye..apa yg krg arif boleh tanya..

  • March 11, 2012 at 5:00 pm
    Permalink

    weiii..cik tom..mana resepi roti roll sardin nyaa..???

  • April 5, 2012 at 10:55 pm
    Permalink

    hai ciktom, saya nak tanya kalau jantan cakar muka betina betina akan sakit ke? Dan knp jantan nak cakar muka betina dan asyik nak naik cengkerang betina je kenapa eh? Dan kalau kura2 kita memanjang kan kepalanya sampai nak nampak urat sedikit adakah kepala kura2 kita akan tercabut?

    • April 21, 2012 at 11:57 pm
      Permalink

      kura2 mmg suka panjat cengkerang kura2 lain..kdg2 tue slh satu cara “phubungan” antara kura2..kura2 tue xkan tercabut kepala kalau keluarkan kepalanya dari cengkerang..

  • April 18, 2012 at 10:49 pm
    Permalink

    salam ciktom…trma ksh atas resipi kek polkadots tue…selama nei memang dok cari resipi tue…lps nie memang nk cuba buat…

  • April 27, 2012 at 4:22 pm
    Permalink

    cik tom.sy nak tnya…mungkn sy ni x pandai nak buat kuih,setiap kali sy buat kuih.semua tak jd dan tak sedap.contoh mcm kuih karipap..

    • April 27, 2012 at 11:57 pm
      Permalink

      sebenarnya nak tanya apa ni ye?? sebenarnya mudah je nak belajar memasak ni..yang penting kena rajin mencuba..maybe 1st or 2nd trial masak or buat kuih tak menjadi..tapi jangan patah semangat..cuba lagi sampai berjaya..

  • May 22, 2012 at 2:25 am
    Permalink

    Saya nk belajar buat puding sebelum pernah gak buat tp tk bber sedap tu yg nk belajar ng ciktom

    • May 22, 2012 at 11:11 am
      Permalink

      selamat mencuba resepi puding yang cik tom kongsikan 🙂

  • May 31, 2012 at 9:44 pm
    Permalink

    da terai sume resepi CikTom . suke2 . hee . aiskrem tu je belom cube . nak resepi cmne nak wat aising kek bole x CikTom ? hehe

    • June 6, 2012 at 10:09 pm
      Permalink

      resepi aising kek?insyaAllah nanti ciktom cuba share in future ye..

  • June 26, 2012 at 2:50 pm
    Permalink

    Nk ty resepi paprik ayam tanpa sayur?

    • June 27, 2012 at 11:56 pm
      Permalink

      boleh tgk under resepi lauk ye..resepi paprik ayam..just follow sama je cuma xperlu masukkan sayur..

  • July 14, 2012 at 5:56 pm
    Permalink

    kak tom,,,or cik tom,,,pose neh sye nak jual makanan n minuman kat bazaaramadhan..nak recipe yg snang,mudah n sdap…x susah sgt…modal x bnyak sangat..boleh tolong tak???hehehe…sye suke masak..tapi sye tak arif tentng peilihan bahan yg murah untuk di buat jualan…heheh…law boleh,,,care2 nye pon saye nak…sbb,,nak tambah kan pengetahuan n cara nak buat masakan tu sdap

    • July 15, 2012 at 2:43 pm
      Permalink

      cik tom sugget buat puding or agar2 utk meniaga.. modalnya murah je n mmg pembeli suka beli especially bulan puasa..blh tgk cnth senarai puding n agar2 dalam resepi cik tom ye… goodluck!

  • July 22, 2012 at 3:58 pm
    Permalink

    salam..ciktom…
    bgaimanakn buat butterprawn supaya dia punya butter and telurnya yg bagus…terkadang kalau saya coba macem kerupuk

Comments are closed.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE