Roslin Hashim Cerai Lagi???

Salam petang ramadhan…Apa khabar semua? Petang tadi time seronok2 blogwalking, cik tom tengok banyak entri kawan2 blog duk cerita kisah Roslin Hashim cerai lagi… isk3… Apa nak jadi la dengan mamat ni… Korang ingat lagi tak kisah penceraian Roslin Hashim ni dengan bekas isteri dia sebelum ni??Roslin Hashim ni pernah menggemparkan Malaysia awal tahun lepas pasal perkahwinan pertamanya dengan Faizah binti Mohamad pada 30 Januari 2009 yang hanya bertahan selama 12 hari sahaja… Kalau lupa tengok keratan bawah ni…



Selepas berkenalan hampir 5bulan, Roslin Hashim telah pun berkahwin untuk kali kedua dengan Norhayati Othman, 38 tahun, Pengarah Pemasaran, Perbadanan Kemajuan Filem Nasional (Finas) pada 9 Julai lepas… Dan selepas lebih kurang sebulan, Roslin kali ini menfailkan penceraian untuk isteri keduanya pulak… Isteri kedua tak jumpa pulak gambarnya..hehe..

Perkahwinan pertama 12 hari dan yang kedua ni pulak lebih kurang sebulan… Dia ingat kahwin tu macam main badminton… Boleh smash sesuka hati… Cerai dah jadi bahan mainan pulak… MasyaAllah..Bulan Ramadhan yang mulia pulak ni…

Hurm.. Cik tom tak nak komen lebih2 takut kena saman pulak nati…cuma cik tom rasa lelaki ni kena la berfikiran rasional… Kalau ada apa-apa masalah dalam rumahtangga bawak berbincang… Dalam Islam pun ada dinyatakan landasan2 nya.. Kaum lelaki sila jangan menyalahgunakan kuasa talak kerana talak ni perkara halal yang paling di benci oleh Allah swt… Tiang arash bergegar lagi nampak gayanye..


p/s: Siapa sudi jadi isteri yang ketiga pulak lepas ni??huhu….

Sharing is caring

ciktom

Cik tom seorang part time blogger yang sangat sukakan dunia blogging dan buah tomato. Mula menulis blog 15 Julai 2010. Menaip segala ilham dari akal fikiran dan hati ke dunia alam cyber. Sebarang persoalan atau pengiklanan/advertorial/review sila hubungi ciktom; tomatogurl86[at]gmail.com...gantikan [at] dengan @

19 thoughts on “Roslin Hashim Cerai Lagi???

  • August 18, 2010 at 8:07 am
    Permalink

    macam-macam la dia ni..
    ish3..

    Reply
  • August 18, 2010 at 8:29 am
    Permalink

    sapa la nak kahwin ngan dia pas nih.. cam ade sial jek..

    Reply
  • August 18, 2010 at 9:19 am
    Permalink

    hiskk..ape nak jadi laaaaa…. cerai suka hati

    Reply
  • August 18, 2010 at 10:15 am
    Permalink

    jadi isteri ke3..mintak dijauhkan nauzubilah min zalik…hish di ni pelik..tp suke ayat cik tom tom bak sweet yg dipetik iaitu "Dia ingat kahwin tu macam main badminton… Boleh smash sesuka hati… Cerai dah jadi bahan mainan pulak"

    setujuuuuu 100 percent

    Reply
  • August 18, 2010 at 10:43 am
    Permalink

    oh, nnt org takut nk kawen dgn dia. tp, xleh nak kate kalau dah Tuhan kate jodoh sampai situ je kan

    Reply
  • August 18, 2010 at 1:51 pm
    Permalink

    fadxieza: macam-macam ada…cam iklan astro tuh…hehe…

    Reply
  • August 18, 2010 at 1:51 pm
    Permalink

    aiz: xtau la…sama2 kita tungguuu…huhu..

    Reply
  • August 18, 2010 at 1:53 pm
    Permalink

    Qu azniza: zaman skang semua ikut hati..ikut hati mati…so guna la akal dengan sebaik-baiknya…

    Reply
  • August 18, 2010 at 1:59 pm
    Permalink

    ash: best ker??sarcastic je bunyi…hehe..

    Reply
  • August 18, 2010 at 2:23 pm
    Permalink

    hahaha sebb sarcastic tu yg jadi besh tu ;P

    Reply
  • August 18, 2010 at 4:43 pm
    Permalink

    Sesiapa yang menutupi (kesalahan) seorang muslim maka Allah menutupinya di dunia dan akhirat. (Shahih Sunan Ibn Majah, hadis 2078]. Imam Ibn Majah meletakkan hadis ini dalam bahagian Kitab al-Hudud, Bab menutup kesalahan seorang mukmin dan mengelak hukuman hudud disebabkan syubhat.)

    Reply
  • August 18, 2010 at 6:33 pm
    Permalink

    macam artis la plak dia nih, asyik kawen cerai jek, ape la diorang2 nih.. tak reti nak setia ke ape..huii

    Reply
  • August 18, 2010 at 9:38 pm
    Permalink

    hanya Allah yg tahu sebabnya yg sebenar.. semoga perkahwinan bukanlah sekadar jalan untuk menghalalkan yg haram, tetapi kefahaman tentang institusi perkahwinan itu yg utama..

    Reply
  • August 19, 2010 at 1:50 am
    Permalink

    ash: adeh…thanks..hehe…

    Reply
  • August 19, 2010 at 1:51 am
    Permalink

    matpek: er.gulp..thanks..sekadar renungan dan pandangan tak salah kan??bukannye membuka aib tak menentu…

    Reply
  • August 19, 2010 at 1:52 am
    Permalink

    syafiQ: maybe lepas ni nak jadik artis kot…hehe…maybe jugak memang diorang tak de jodoh…wallahualam…

    Reply
  • August 19, 2010 at 1:53 am
    Permalink

    anna: Betul hanya Allah yang tahu…setiap yang berlaku pasti ade hikmahnya tersendiri…

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE