Ruang “Contact” Perlu Ada di Blog

Salam.. Selepas cerita “Terlepas Tawaran dari Majalah Aroma“, shraqs dan cikgu hairul ada suggest cik tom masukkan page untuk “Contact” bagi memudahkan sesiapa yang ingin berhubung dengan cik tom. Sebenarnya dah pernah baca dari blog sharqs sebelum ini (try cari tapi xjumpa link entry) yang ceritakan setiap blog perlu ada page “Contact” untuk memudahkan urusan pengiklanan dan sebagainya. Tapi cik tom komen tak nak buatlah. Nanti banyak pulak dapat pertanyaan yang kat komen pun tak terjawab. <– jangan ikut perangai camni ye.

So, malam tue jugak cik tom install plugin contact dan masukkan code ke pages contact. Thanks pada shraqs yang bantu cik tom untuk urusan contact dan juga duplicate title blog. Keesokan hari dah dapat beberapa pertanyaan dari pelawat blog yang menggunakan ruang contact. Memang memudahkan sesiapa nak hubungi cik tom. Pada sesiapa nak hubungi cik tom boleh la rujuk page >CONTACT<

Jika ada yang berminat nak buat Islamic Bank Loan bolehlah singgah untuk maklumat lanjut ke blog >Pinjaman Peribadi MBSB<

ps: kesimpulannya ruang contact tue memang perlu bagi setiap blog 🙂

Sharing is caring

ciktom

Cik tom seorang part time blogger yang sangat sukakan dunia blogging dan buah tomato. Mula menulis blog 15 Julai 2010. Menaip segala ilham dari akal fikiran dan hati ke dunia alam cyber. Sebarang persoalan atau pengiklanan/advertorial/review sila hubungi ciktom; tomatogurl86[at]gmail.com...gantikan [at] dengan @

44 thoughts on “Ruang “Contact” Perlu Ada di Blog

  • June 18, 2012 at 12:24 am
    Permalink

    ohh, belog saya xda ruangan contact la ciktom. huhu

    Reply
    • June 20, 2012 at 9:52 pm
      Permalink

      kalau xde boleh buatkan ye kira..mana tau dpt mana2 offer..lg mudah nak hubungi…

      Reply
  • June 18, 2012 at 3:17 am
    Permalink

    alamakk.. blog visitor pun xsampai 50 org ade ke yg nk contact nk iklan kt blog saye tu..hehe

    Reply
    • June 20, 2012 at 9:44 pm
      Permalink

      yang penting buat dulu…kadang2 ada yang sukakn blog kerana kualiti entry blog..so sebaiknya letak dr awal baru xmenyesal macam ciktom..hee

      Reply
  • June 18, 2012 at 7:55 am
    Permalink

    kena buat la nampaknya ni 🙂

    Reply
    • June 20, 2012 at 9:41 pm
      Permalink

      buat satu pages dan masukkan form contact..utk blogspot boleh register utk dpt ruang contact ni..bagi wordpress pulak boleh install plugin utk contact..

      Reply
  • June 18, 2012 at 8:43 am
    Permalink

    Betul tu..page contact mmg perlu dlm setiap blog. Mak pun ada jugak page contact tu dulu..tp sjk html blog mak dah jahanam dek perpindahan hosting, now mak hnya letak alamat email jep.

    Reply
  • June 18, 2012 at 10:09 am
    Permalink

    baru siap isi hehehe
    terima kasih utk pelajaran ini 🙂

    Reply
    • June 20, 2012 at 9:35 pm
      Permalink

      bagus2..tunggu offer bakal sampai tak lama lagi..

      Reply
  • June 18, 2012 at 1:19 pm
    Permalink

    apsal saya nak call ciktom x leh, xder pon no tel ciktom kat situ

    Reply
    • June 20, 2012 at 9:24 pm
      Permalink

      owh.. line hp kena potong tue yang xde no tel.. hehe ;p

      Reply
  • June 18, 2012 at 1:58 pm
    Permalink

    Ruangan “contact” perlu ada untuk sebuah blog. Mana tahu ada “job”. 🙂

    Reply
    • June 20, 2012 at 9:18 pm
      Permalink

      yup memang setuju dengan pendapat bro. tq

      Reply
  • June 18, 2012 at 2:47 pm
    Permalink

    kita ni xada org nak contact hehehe…nak contact kat shoutbox je lah

    Reply
    • June 20, 2012 at 9:04 pm
      Permalink

      mana tau kl rezeki dah nak dtg bergolek..shoutbox mudah terlepas pandang.

      Reply
  • June 18, 2012 at 4:34 pm
    Permalink

    slu orng akan email..atau epr terjah kt sapa saya..andai di buat bagus juga.sb ada ruang khas d situ

    Reply
    • June 20, 2012 at 8:54 pm
      Permalink

      betul tue suri memang penting tuang contact ni.mudahkan sesiapa nak hubungi owner blog.

      Reply
  • June 18, 2012 at 5:33 pm
    Permalink

    Btol ruang contact adalah perlu.

    Buat masa skang belum parang lagi. Dalam peringkat nak menjenamakan blog lagi. Hehehe

    Reply
    • June 20, 2012 at 8:51 pm
      Permalink

      apa salahnya letak awal2..nanti dapat projek best…

      Reply
  • June 18, 2012 at 7:38 pm
    Permalink

    blog cikmala pong takdeq……
    Cikmala pnah buat loan MBSB cik tom….
    tgh bayar utang tak abes2 neh.heeeeeeee

    Reply
    • June 20, 2012 at 8:41 pm
      Permalink

      pasanglah cik mala…
      ciktom punye loan ptptn..xabis lagi jgk..hee

      Reply
  • June 18, 2012 at 8:22 pm
    Permalink

    btul la..sy pon xpsg ag.. 🙂

    Reply
  • June 18, 2012 at 9:15 pm
    Permalink

    nak pasang gak la. tp ada ke org nk contact nanti? mcm blog cik tom sesuai sgtla sbb trafik tinggi.

    Reply
    • June 20, 2012 at 8:35 pm
      Permalink

      xsemestinya blog yg trafik tinggi je kena pasang..kdg2 ada rezeki yg dtg bergolek kita xsedar..sebaiknya halim letak…

      Reply
  • June 19, 2012 at 8:49 am
    Permalink

    boleh juga letak link social lain seperti twitter, G+ dan sebagainya..
    sekurang2nya boleh hubungi dgn link lain kan? hehehe

    Reply
    • June 20, 2012 at 8:09 pm
      Permalink

      memang boleh tapi kalau owner twitter, G+ tue macam ciktom xalert baik just guna ruang contact email..hehe

      Reply
  • June 19, 2012 at 6:28 pm
    Permalink

    banyak dpt email yang pelik2 lps pasang contact

    Reply
    • June 20, 2012 at 7:54 pm
      Permalink

      eh ye ke?alhamdulillah lepas beberapa hari ciktom pasang dapat banyak rezeki yang masuk ke blog dari segi pengiklanan.

      Reply
  • June 21, 2012 at 11:01 am
    Permalink

    Ruangan contact sangat penting untuk orang berhubung dgn kita..mana tau ada job untuk kita..rugi nanti.

    Reply
    • June 23, 2012 at 12:03 pm
      Permalink

      yup mmg betul tue… lepas cik tom buat pages ni alhamdulillah makin byk masuk dr segi pengiklanan..

      Reply
  • June 21, 2012 at 9:00 pm
    Permalink

    contact cik tom xda captcha, tak kena spam ka?

    Reply
    • June 23, 2012 at 3:16 am
      Permalink

      sepanjang pasang seminggu ni xpernah lagi masuk spam.

      Reply
  • June 24, 2012 at 11:52 am
    Permalink

    tak buat lagi sbb x sempat nak buat.. btw. nak tanya ct, kenapa ada sesetengah post ct, ruangan post comment dah xda.. atau sy yg x perasan ek.

    Reply
    • June 25, 2012 at 2:29 am
      Permalink

      dah lama sgt xberblog ye… ciktom ada explain dlm entry before this yg segala artikel blog selepas 30 hari automatik closed komen.. tak larat nak follow up komen2 baru di entry lama esp. from google..ada sesetengah entry dah beratus komen.. so closed comment.. kenapa ye?

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE