"Saya Tetap Sayang Dia"

Tajuk je “Saya tetap sayang dia” tapi korang jangan salah anggap pulak ye. Statement ni bukan dari cik tom. Ni statement yang dibuat oleh ibu Syafiah Humaira Sahari,4, iaitu Siti Nurhanim Aziz, 25.

Mohd Fazli Azri Jamil seorang pemandu teksi telah dijatuhi hukuman gantung sampai mati oleh Mahkamah Tinggi semalam selepas didapati bersalah membunuh Syafiah Humaira Sahari Februari lalu, namun ibu kanak-kanak itu, Siti Nurhanim Aziz berkata dia tetap sayangkan Mohd Fazli Azri, yang juga merangkap title teman lelakinya. Memang patut pun hukuman tue terlaksana pada orang yang zalim macam mamat ni.

Yang paling tak best didengari ialah kenyataan yang dikeluarkan oleh Siti Nurhanim, “Saya tak pernah marahkan dia (Mohd Fazli) sebab dia terlampau sayangkan anak saya, maka saya amat menyayanginya.”

Apakah yang berlaku ini?? Adakah kerana terlampau SAYANG sehingga Si Fazli ni sanggup mendera Syafiah Humaira sehingga MATI?? Persoalan ini bermain-main di kepala cik tom.

BUTA kah ibu Syafiah Humaira ni?? Seseorang yang menyayangi tidak akan melakukan perbuatan menutup pintu teksi sehingga terkena kepala, memijak perut dengan but bola dan menyepak kanak-kanak. Bagi cik tom biar BUTA MATA dari BUTA HATI.
Tak sangka Siti Nurhanim Aziz ni masih sayangkan si Fazli sehingga berlaku aksi Mohd Fazli mencium pipi Siti Nurhanim sebelum digari semula. Seorang lelaki mencium pipi seorang perempuan yang bukan muhrim baginya. Malahan bersekedudukan sebelum ni. Dunia yang makin menghampiri ke akhir garisan-KIAMAT.

Nauzubillah. Semoga kita semua terhindar dari semua kejahatan yang berlaku ni. YA ALLAH tunjukkanlah jalan kebenaran pada hamba-hambamu yang kerdil ini. amin…

p/s: Marilah sama-sama kita sedekahkan Al-fatihah pada arwah. Untuk berita penuh, boleh baca kat SINI.

Sharing is caring

ciktom

Cik tom seorang part time blogger yang sangat sukakan dunia blogging dan buah tomato. Mula menulis blog 15 Julai 2010. Menaip segala ilham dari akal fikiran dan hati ke dunia alam cyber. Sebarang persoalan atau pengiklanan/advertorial/review sila hubungi ciktom; tomatogurl86[at]gmail.com...gantikan [at] dengan @

28 thoughts on “"Saya Tetap Sayang Dia"

  • September 23, 2010 at 1:39 pm
    Permalink

    earkkkkk…skrg ni mmg mcm2..syg pkwe dr ank sndri!!!

    Reply
  • September 23, 2010 at 1:55 pm
    Permalink

    giler la pompuan ni..
    betul2 buta hati ni..
    cinta punya pasal..
    sedap sangat ke lelaki tu?
    bongok betul!!

    Reply
  • September 23, 2010 at 2:21 pm
    Permalink

    mak dia telah dibutakan oleh cinta..isk sadisnya..kesian kepada arwah anaknya…huhu..mmg dunia dah akhir zaman…

    Reply
  • September 23, 2010 at 2:36 pm
    Permalink

    Tiada apa yang dihairankan.. sayangnya itu hanya sayang bersandarkan sayang kosong.. bukan sayang kerananya.. jika kerananya.. dia harus tahu apa itu tanggungjawab sebagai ibu.. apapapun, berdoa untuk kebaikannya <(^_^<)~

    Reply
  • September 23, 2010 at 4:58 pm
    Permalink

    cinta itu tak mengenal warna sdh ciktom…kalo hitam atau kuning BF nya tetap saja di sayangi..aduii..apa nak jadi ngan dunia skg…Kesian anak kecil yang menjadi mangsa kan…

    Reply
  • September 23, 2010 at 10:51 pm
    Permalink

    salam..haa..ni la mknenya mrdeka! malaysia kan dh mrdeka..boleh bunuh sana sini..

    kalo tgk bdk2 kecik zmn skrg..baru tingkatan 1 @ 2 dh pandai kata u r my mr. right la..nk sehidup semati la..padahal apa2 pon lom lg..tunang pon blom;.kawen x usah nk citer la..
    mengarut jer bdk2 zmn skrg brcinta..

    tp rsnyer msti ada pengkomen len yg baca komen ni kata cinta itu buta..bg notami, cinta x buta…org yg brcinta jer yg buta..

    Reply
  • September 23, 2010 at 11:44 pm
    Permalink

    tak paham dah..dunia sekarang.mcm mcm

    Reply
  • September 24, 2010 at 12:05 am
    Permalink

    Dah bc dah berita si pembunuh tu yg akan dijatuhi hukuman gantung..
    Pdnlah dgn jenayah yg dilakukan..
    Tp c ibu kpd budak yang x berdosa tu siap pengsan plak..
    Haish..
    Kalo still syg pun jgnlah sampai cmtu skali..
    Bongok..
    Kan dh pjg plak bebelan aku pg ni..
    Geram aku..
    Anak dah mati disebabkan teman lelaki pun still nak sayang org cmtu..
    X masok akal la..
    Eeeeeee..

    Reply
  • September 24, 2010 at 2:26 am
    Permalink

    xnak kata pape…
    mungkin pempuan tu ade alasan sendiri…yg kte xtau.

    tp klau difikir logik,
    xpatot la masih syg pembunuh anak sndiri..

    wallahua'lam.

    Reply
  • September 24, 2010 at 2:35 am
    Permalink

    @echah: tue la yg berlaku bila manusia mencinta sesuatu yang lain melebihi Allah..

    Reply
  • September 24, 2010 at 2:36 am
    Permalink

    @diana: tue la..hurm..semoga Allah bukakan pintu hati dia..

    Reply
  • September 24, 2010 at 2:37 am
    Permalink

    @yaty: mak dia tak dibutakan cinta tp dia yg membutakan hatinye sendiri..huhu

    Reply
  • September 24, 2010 at 2:38 am
    Permalink

    @aretikz: betul2..semoga dia sedar akan kesilapan dia suatu hari nanti.amin..

    Reply
  • September 24, 2010 at 2:39 am
    Permalink

    @ellen: wah ellen berpuitis ttg cinta..huhu..yup kesian anak yang menjadi mangsa..

    Reply
  • September 24, 2010 at 2:41 am
    Permalink

    @notami:nice komen..sokong 100%..sebenarnya takde istilah cinta tue buta..tapi manusia bercinta tue yang butakan mata diorang.

    Reply
  • September 24, 2010 at 2:41 am
    Permalink

    @mona: tue la tanda2 dunia akhir zaman..

    Reply
  • September 24, 2010 at 2:43 am
    Permalink

    @tieah: sabar2 yunk..jangan emo2..semoga ibu pembunuh,pembunuh dan ibu budak tue sedar kekhilafan diorang..

    Reply
  • September 24, 2010 at 2:44 am
    Permalink

    @seepot: tak tahu la kalo dia ada alasan sendiri..huhu..tapi kalo logik akan memang takde sayang lagi..kalo memaafkan kesalahan mungkin la..

    Reply
  • September 24, 2010 at 3:07 am
    Permalink

    geram je ngan pompuan ni..
    ank dh mati kat tgn lelaki mcm ni pn leh syg gak..
    ape..dh abis ke lelaki yg baik dlm dunia ni…
    sbr jelah..makin takut dgn dunia ni…

    Reply
  • September 24, 2010 at 3:58 am
    Permalink

    BUTA HATI DAHHH IBU BDK TU.KENA GUNA2

    Reply
  • September 24, 2010 at 9:14 am
    Permalink

    @lyd:tue la..hurm..semoga Allah bagi kesedaran kat dia dan kita semua dijauhkan dari anasir2 camni..

    Reply
  • September 24, 2010 at 9:28 am
    Permalink

    @quaniza: adeh..ye ke kena guna2??wallahualam..

    Reply
  • September 24, 2010 at 10:10 am
    Permalink

    ciktom..sampai skg masih lagi ellen ingat ni cerita..huhuhu

    Reply
  • September 24, 2010 at 11:46 am
    Permalink

    @ellen: cik tom pn ingat…kesian budak tue..hurm..

    Reply
  • September 24, 2010 at 10:45 pm
    Permalink

    ase macam nak tajang2 je mamat tu..huhh

    Reply
  • September 25, 2010 at 4:00 am
    Permalink

    @miss: tajang je..haha

    Reply
  • September 25, 2010 at 7:11 am
    Permalink

    jom tajang ramai…awek mamat tu sekali…sengkeh kepala sorng sekali..

    Reply
  • September 25, 2010 at 9:21 am
    Permalink

    @diana: hehe..bahaya gak nati kan kita semua xpasal2 masuk lokap..semoga mereka semua insaf n sedar kesalahan diorang..

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE