Sayonara Tahun 2011

Sayonara Tahun 2011..
Tahun yang memberi kenangan indah dan juga pahit buat cik tom. Yang baik akan dijadikan kenangan dan buruk akan dijadikan sebagai pengajaran akan datang. Tahun 2011 titik tolak permulaan kerjaya cik tom merantau untuk mencari rezeki.

2011

Jan-Mac 2011: Kursus Water and Wastewater Analysis
Apr-Mei 2011: Praktikal di Jabatan Alam Sekitar
Mei-Jun 2011: Kerani admin di Company Waste Management
Jun 2011-now: Pensyarah sambilan (sepenuh masa) di UiTM

Tahun 2012, kena lipat gandakan usaha untuk cari kerja yang lebih baik dan juga insyaAllah perancangan untuk sambung belajar.

Alhamdulillah tahun 2011 memang dimurahkan rezeki dengan pekerjaan. Rezeki dari keuntungan bisnes kecil-kecilan berniaga brooch dan kain pasang dengan adik cik tom. Hadiah barang dan juga wang tunai hasil join pertandingan blogging, komisen affiliate netKL, duit jual hosting netKL, review dan income dari nuffnang. Yang pahit, cik tom kena tipu duit tapi alhamdulillah selepas berbincang (*ugut), telah dijanjikan untuk bayar balik secara ansuran bermula 26hb lepas. Harapnya semua berjalan lancar sehingga selesai.

Tahun 2011 jugak cik tom beli aset pertama iaitu sebuah kereta kelisa. Kereta kelisa ni cik tom beli yang secondhand je tahun 2005 punya tapi cik tom beli cash dengan hasil simpanan berjimat-cermat sebab nak elakkan hutang. Selain tue, saving dari gaji campur duit nuffnang, cik tom beli rantai tangan emas sebagai kenangan dan juga simpanan masa depan.

Harapan tahun 2012 menjanjikan banyak lagi rezeki dan seribu keceriaan buat diri cik tom, famili dan juga kawan-kawan. Amin..

p/s: Cik tom minta maaf jika selama ini ada entry, komen dari cik tom ada yang mengguris hati sesiapa.

Sharing is caring

ciktom

Cik tom seorang part time blogger yang sangat sukakan dunia blogging dan buah tomato. Mula menulis blog 15 Julai 2010. Menaip segala ilham dari akal fikiran dan hati ke dunia alam cyber. Sebarang persoalan atau pengiklanan/advertorial/review sila hubungi ciktom; tomatogurl86[at]gmail.com...gantikan [at] dengan @

30 thoughts on “Sayonara Tahun 2011

  • January 1, 2012 at 12:42 am
    Permalink

    selamat tahun baru buat ciktom
    moga 2012 ni akan lebih berjaya lagi

    Reply
    • January 1, 2012 at 3:06 pm
      Permalink

      thanks tehr..semoga tehr pn sm berjaya dunia dan akhirat..amin

      Reply
    • January 1, 2012 at 3:29 pm
      Permalink

      yup semua tue pengalaman hidup..tutup buku lama..buka buku baru 2012 🙂

      Reply
  • January 1, 2012 at 1:00 am
    Permalink

    Banyak kenangan Cik Tom untuk tahun 2011. Semoga Cik Tom terus sukses pada tahun baru 2012. Senang nanti berkongsilah ilmu dengan kami di blog ni ye..

    Selamat Tahun Baru 2012 but cik Tom..

    Reply
    • January 1, 2012 at 3:31 pm
      Permalink

      Aah banyak kenangan ciktom yang tercoret dan tak tercoret kat sini..hee..thanks akak..semoga kak nur sayang pun terus sukses tahun 2012.amin..
      slmt thn baru akak!

      Reply
  • January 1, 2012 at 1:14 am
    Permalink

    wahh..dah ada kelisa..ok apa tu..keta kelisa aku..adik aku ambil. nak tak nak..aku kena beli kereta baru. waa..

    Reply
    • January 1, 2012 at 3:34 pm
      Permalink

      eh bukan dah komen ke entry kelisa tue..lupa la tue byk sgt komen2..hehehe…
      xpe la kan dah ada saga blm baru lg =)

      Reply
  • January 1, 2012 at 11:52 am
    Permalink

    Tahniah cik tom sbb tahun 2011 mmg nampak begitu bertuah buat cik tom…kene gandakan usaha lagi tuk taun ni baru la graf tu nampak naikk jerr…:)

    #selamat tahun baru jg dr saya…

    Reply
    • January 1, 2012 at 6:03 pm
      Permalink

      dalam bertuah ada jugak cerita sedih cuma terlalu personal nak share dalam entry ni..huk3
      yup..kena lipat gandakan usaha untuk tahun baru..insyaAllah..

      Reply
  • January 1, 2012 at 1:49 pm
    Permalink

    rezeki yang melimpah ruah..alhamdulillah..
    tahniah ciktom…

    Reply
    • January 1, 2012 at 6:26 pm
      Permalink

      alhamdulillah rezeki sepanjang 2011…
      thanks 🙂

      Reply
  • January 1, 2012 at 3:49 pm
    Permalink

    camat tahun baru cik tom

    Reply
  • January 1, 2012 at 3:50 pm
    Permalink

    semoga yg di rancang akan bjln dg lancar

    Reply
  • January 1, 2012 at 6:56 pm
    Permalink

    selamat tahun baru 2012 cik tom

    Reply
  • January 2, 2012 at 2:01 am
    Permalink

    sama-samalah kita berdoa semoga dimurahkan rezeki sepanjang 2012 ni.

    Reply
    • January 4, 2012 at 12:35 am
      Permalink

      insyaAllah semoga kita smua berdoa semoga dimurahkan rezeki..amin..

      Reply
  • January 2, 2012 at 11:10 am
    Permalink

    alhamdulillah murah rezeki ciktom tahun lepas..:)..semoga tahun ni juga ciktom dimurahkan rezeki dan kebahagiaan dan kesihatan yang baik hendaknya..:)

    Reply
    • January 4, 2012 at 1:00 am
      Permalink

      alhamdulillah tue rezeki yang dapat. semoga yana pun terus sukses dan berjaya di dunia dan akhirat.

      Reply
  • January 2, 2012 at 11:58 am
    Permalink

    Saya suka cara CikTom berusaha untuk dapatkan sesuatu.
    Berusaha keras dan bersabar adalah kunci kejayaan.
    Tak semua wanita dapat buat seperti CikTom buat.
    Harap CikTom terus berjaya dalam hidup dan kerjaya.

    Selamat Tahun Baru ye 😉

    Reply
    • January 4, 2012 at 1:52 am
      Permalink

      erk?heee…thanks…tp ramai je yang keluar tue lagi berusaha n berjaya…tp diorang xde cerita dalam blog je kot..hee

      Reply
  • January 3, 2012 at 7:36 pm
    Permalink

    cik tom dah beli gelang ek… lady br je berura2 nak beli.. sbg aset.. :D… tahniah dan teruskan usaha..

    Reply
    • January 4, 2012 at 2:14 am
      Permalink

      aah dah beli 1 rantai tangan kat kuala pilah ni. harga emas kat sini murah rm30 dari harga standard emas.
      semoga lady pun berjaya beli gelang.

      Reply
  • January 4, 2012 at 8:02 am
    Permalink

    Selamat melangkah ke tahun baru 2012 dengan tersemat azam baru. Banyak kenangan manis yang telah ditempuhi dengan penjanaan pendapatan Cik Tom benar-benar menjadi. Tanniah.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE