Segmen Jom Berkenalan | Jom Kenal Cik Tom

Cik tom nak join dan support “Segmen Jom Berkenalan” yang dianjurkan oleh Cikgu Akim. Thanks ye invite. Segmen ni bertujuan untuk berkenalan sesama blogger samaada baru mahupun lama. Menarik cuma banyak sangat soalan. huhu 😉


-Apakah status anda
Status la soalan paling tak suka kot. Single..

-Ceritakan tentang diri anda

Cik tom seorang blogger. Anak jati Terengganu. Perangai cik tom berbeza realiti dan di alam maya. Sekarang masih mencari kerja sambil buka bisnes runcit secara sambilan (baru 3 hari buka kedai). Ada sesiapa nak tawar kerja kosong tak?? sob3…


-Ceritakan tentang Blog anda
Sebenarnya blog cik tom blog personal. Tapi ramai blogger yang lebih mengenali blog ni sebagai blog tutorial dan tips blogging. hehe.. Takpe tak kisah la apa pun tanggapan korang pada blog cik tom. Yang penting happy blogging.

-Apa pandangan anda tentang dunia blog?
Dunia blog ini ada kebaikan dan keburukannya. Kalau betul cara guna banyak kebaikkannya. Contohnya untuk share pengalaman hidup, berdakwah, tutorial, tips atau apa2 yang berguna. Tapi banyak jugak yang silap guna dengan kata mengata, fitnah, buka aib orang lain dan secara tak langsung diri sendiri dan banyak lagi la.

-Nasihat anda kepada rakan2 yang baru nak wat blog..
Berblog la secara happy ye. Tak mo gaduh2 or kutuk mengutuk sesama blogger. Erk ade ke? hihi ;D

-Nyatakan keunikan yang terdapat pada blog anda..

Keunikan blog ni pada trademark tomato kot. Yang lain anda semua kena la kenal dengan lebih rapat. Baru tau 🙂

-Sampai bilakah anda akan menulis blog dan impian anda dalam dunia blog?

Selagi termampu dan diizinkan oleh masa dan ketika, cik tom akan terus berblog. Nak jadi blogger yang hebat sampai masuk paper. Tue impian palsu. hikhik ;)) Impian betul untuk terus buat entry yang dapat memberi kepuasan pada diri sendiri. Nak tambah kenalan blogger baru dan lagi rahsiaaa.

Cik tom nak tag;

Ellen
Semua la yang selalu singgah kat sini 😉

Nak join untuk tahu syarat2nya klik SINI atau klik pada banner atas tue ye.

Tarikh tutup: 13 Januari 2011

p/s: Jom join segmen “Saya nak masuk bloglist Ellen” dengan klik kat SINI. Tarikh tutup 25/12/2010. Jangan lepaskan peluang ni tau 😉

Sharing is caring

ciktom

Cik tom seorang part time blogger yang sangat sukakan dunia blogging dan buah tomato. Mula menulis blog 15 Julai 2010. Menaip segala ilham dari akal fikiran dan hati ke dunia alam cyber. Sebarang persoalan atau pengiklanan/advertorial/review sila hubungi ciktom; tomatogurl86[at]gmail.com...gantikan [at] dengan @

34 thoughts on “Segmen Jom Berkenalan | Jom Kenal Cik Tom

  • December 21, 2010 at 9:45 am
    Permalink

    kenal dah cik tom nih.

    Latest Entri :
    1) 15736 Visitor Seminggu Blog 2DayBlogger.Com Contest
    2) Blogger Yang Mengancam

    Reply
  • December 21, 2010 at 7:31 am
    Permalink

    blog tmpt berkongsi karya…

    Reply
  • December 21, 2010 at 7:33 am
    Permalink

    oh! blalang d tag!
    hee terima kasih ciktom…
    nanti belalang siapkan ye…

    Reply
  • December 21, 2010 at 7:37 am
    Permalink

    owh..da buka kedai yer..ade bi$$nes sendiri tu..xpe ciktom..

    nati ada la keje tu..sobar deh..

    hepi2 blogging..

    Reply
  • December 21, 2010 at 7:40 am
    Permalink

    kalo xmo tagg boleh??

    Reply
  • December 21, 2010 at 7:40 am
    Permalink

    hi cik tom…
    da knal la cik tom skang ni…
    bgs gk segmen ni…
    😀

    Reply
  • December 21, 2010 at 7:50 am
    Permalink

    nak join jugak 🙂

    Reply
  • December 21, 2010 at 7:56 am
    Permalink

    cik tom…. wah…. cik tom… cik tom… hehehe 😛

    Reply
  • December 21, 2010 at 8:07 am
    Permalink

    maseh cik tom sudi jawab soklan saya..barulah saya kenal serba sedikit tentang cik tom ni..btw saya suka baca n follow tutorial yg cik tom buat..salam perkenalan dari saya!

    Reply
  • December 21, 2010 at 8:09 am
    Permalink

    nak join jugak blh..?(^^)

    Reply
  • December 21, 2010 at 8:24 am
    Permalink

    cik tom amik course apa? nak keje kat sawak tak? hehehe

    Reply
  • December 21, 2010 at 8:29 am
    Permalink

    nak berkenalan dgn cik tom.
    boleh?

    Reply
  • December 21, 2010 at 8:32 am
    Permalink

    wah..
    dah ada kedai ye..
    meniaga apa??
    dah jadi tokey la sekarang ni ye.

    Reply
  • December 21, 2010 at 8:41 am
    Permalink

    Happy Blogging, Cik Tom 🙂

    Reply
  • December 21, 2010 at 8:43 am
    Permalink

    takpe2.iqa pun single kui3..

    impian tu akan jadi kenyataan. hehe ;))

    Reply
  • December 21, 2010 at 8:51 am
    Permalink

    hai…dtg sini cari jejak abg ben… 🙂

    Reply
  • December 21, 2010 at 8:56 am
    Permalink

    nanti leh g kedai cik tom =D

    Reply
  • December 21, 2010 at 9:18 am
    Permalink

    wah..mcm best je.:)

    Reply
  • December 21, 2010 at 9:40 am
    Permalink

    best je mende ni..haha

    yeah..im king of single yaww

    Reply
  • December 21, 2010 at 9:58 am
    Permalink

    gudluck cik tom=)

    Reply
  • December 21, 2010 at 10:14 am
    Permalink

    :):):)
    terbaeekkk!!!

    Reply
  • December 21, 2010 at 12:16 pm
    Permalink

    xde keje? meh sini nak bg keje..hu..hu

    Reply
  • December 21, 2010 at 1:04 pm
    Permalink

    Goodluck cik tom 😀

    Reply
  • December 21, 2010 at 1:08 pm
    Permalink

    ana join dari entry cik tom..hihi
    selamat berkenalan cik tom ^^

    Reply
  • December 21, 2010 at 1:11 pm
    Permalink

    skrg ni musim tag ke? 😛

    Reply
  • December 21, 2010 at 3:10 pm
    Permalink

    waaa…cik tom niaga pe??nk p jenguk la..

    Reply
  • December 21, 2010 at 4:05 pm
    Permalink

    wah menarik2… nak join jugaklah…

    Reply
  • December 21, 2010 at 4:33 pm
    Permalink

    yup trademark tomato tuh yang buat blog ciktom unik…i like it.jiwa blogger memang lain sikit dengan ciktom…pasti satu hari nanti impian palsu ciktom akan tertunai.

    Reply
  • December 21, 2010 at 4:48 pm
    Permalink

    nak pi kedai runcit cik tom lah.hehe

    Reply
  • December 21, 2010 at 6:16 pm
    Permalink

    Liz dah kenal watak tomato..hehehe pasti kulitn Cik Tom licin macam tomato jugak

    Reply
  • December 22, 2010 at 12:47 am
    Permalink

    single tu best je ciktom. hehe

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE